Bloc personal,

dijous, 23 de juny del 2022

Obi-Wan Kenobi (2022) S01

[242]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Deborah Chow
Basat en: Star Wars de George Lucas
Actors: Ewan McGregor, Moses Ingram, Vivien Lyra Blair

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 6 capítols de 36-53 min

Sinopsi

IMDb (7,2):
“El mestre Jedi Obi-Wan Kenobi vetlla pel jove Luke Skywalker i fuig dels caçadors Jedi d'elit de l'Imperi durant el seu exili al planeta desert Tatooine.”

Crítica

Un nyap, sense raó de ser, que ningú havia demanat!

Quines ganes de fer entrar en calçador personatges passats d’edat en papers previs, fent de joves, a una pel·lícula de fa gairebé 20 anys (45 anys de la primera, única i original).

Ara venen i em diuen que s’han inventat la Santa Inquisició Intergalàctica… és que, de veritat… no hi ha per on agafar-la!

Només hi ha hagut un capítol que ha valgut la pena: el tercer. Amb els dos primers, se’m van passar totes les ganes de seguir la sèrie. El tercer em va donar una mica d’esperança i per això no la vaig abandonar. La resta, sense ser tan dolents com els dos primers, són per oblidar.

Resum (amb espòilers)

Deu anys després dels esdeveniments de Star Wars: Episodi III - La venjança dels Sith (2005), en què els Jedi van ser destruïts per l'Ordre 66 i l'aprenent d'Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker, es va convertir en el Lord Sith Darth Vader, Kenobi s'amaga al planeta Tatooine, vetllant pel fill d'Anakin, Luke, quan és cridat a una missió per rescatar la filla d'Anakin, Leia, després que sigui segrestada pels inquisidors de caça Jedi de l'Imperi Galàctic en un complot per treure Kenobi. Això condueix a un enfrontament entre Kenobi i Vader.

==

Part I.- Deu anys després de l'Ordre 66, quan la majoria de l'Ordre Jedi van ser assassinats, el Gran Inquisidor, el Cinquè Germà i la Tercera Germana (Reva Sevander) troben un Jedi supervivent, Nari, a Tatooine. La Reva s'impacienta i intenta matar-lo, forçant el Gran Inquisidor a detenir-la i permetent que la Nari escapi. El Gran Inquisidor expressa la seva desaprovació per la imprudència i l'obsessió de la Reva per trobar un altre Jedi supervivent, Obi-Wan Kenobi, que, sense que ells ho saben, també es troba a Tatooine. Sota l'àlies "Ben", Kenobi treballa en una fàbrica de carn i vetlla per un jove Luke Skywalker, el fill del seu antic aprenent convertit en enemic Anakin Skywalker. Està perseguit pels records del seu passat, i és incapaç de comunicar-se amb el seu antic mestre Qui-Gon Jinn a través de la Força. Kenobi es nega a ajudar en Nari, i més tard veu el seu cadàver penjat a la ciutat. A Alderaan, la filla d'Anakin, Leia, que va ser adoptada pel conegut de Kenobi, el senador Bail Organa, és segrestada per la banda de Vect Nokru, un grup de caçarecompenses contractats per Reva per atraure Kenobi. Organa es posa en contacte amb Kenobi i li suplica que ajudi a rescatar la Leia. Kenobi es nega al principi, però cedeix després que Organa es reuneix personalment amb ell.

Part II.- Després de rastrejar els segrestadors fins al planeta Daiyu, Kenobi es troba amb l'estafador Haja Estree, que es fa veure que és un Jedi. Haja dirigeix ​​a Kenobi a la ubicació de la Leia, on derrota els segrestadors i la rescata. El Gran Inquisidor s'assabenta de la seva presència i tanca la ciutat. Reva desobeeix les ordres i posa una nova recompensa a Kenobi, fent que els mercenaris de la ciutat s'apuntin a ell i a la Leia. Quan la Leia s'adona que estan darrere de Kenobi, perd la confiança en ell i fuig. Escapant a un terrat amb mercenaris que intenten matar-los, Leia salta i Kenobi la salva utilitzant la Força, guanyant-se la seva confiança. Haja els troba i els dirigeix ​​a un port de càrrega no vigilat del qual poden escapar, però no pot evitar que la Reva els segueixi. Reva revela a Kenobi que l'Anakin, a qui Kenobi creia mort, encara viu com a Darth Vader. El Gran Inquisidor arriba per arrestar el mateix Kenobi, però la Reva l'apunyala amb el seu sabre làser, permetent sense voler que Kenobi i Leia escapin. A Mustafar, Vader es desperta en un tanc de bacta.

Part III.- A la seva fortalesa de Mustafar, Vader encarrega a Reva que trobi Kenobi, prometent-la ascendir a Gran Inquisidora si ho aconsegueix. El transport de Kenobi i Leia aterren al planeta miner Mapuzo, i es dirigeixen a la cita proporcionada per Haja. En no trobar-hi ningú, fan un passeig en un transport imperial. Se'ls descobreixen i s'envien tropes imperials per capturar-los, però reben l'ajuda d'una oficial imperial femenina, Tala, que és membre de la Senda, una xarxa clandestina que amaga dissidents i proscrits caçats per l'Imperi. Ella els acompanya a un passadís subterrani secret, però abans de marxar, en Vader i els Inquisidors arriben i comencen a fer mal als espectadors innocents per atraure Kenobi. Kenobi envia la Leia i la Tala per davant mentre ell proporciona una distracció. Finalment s'enfronta a Vader, que domina a Kenobi amb el seu asfixia Force i el crema, deixant-lo amb dolor. Tala proporciona una distracció per salvar Kenobi, però la Reva captura a Leia.

Part IV.- Després d'haver escapat de Vader a Mapuzo, Kenobi i Tala arriben a una instal·lació de Path a Jabiim. Mentrestant, la Leia, que ara està sent interrogada per obtenir més detalls sobre el camí per la Reva, està retinguda a la fortalesa Inquisit
orius, la seu de la fortalesa dels inquisidors, situada a Nur. Kenobi i Tala planegen infiltrar-se a la fortalesa per rescatar la Leia. Un cop dins, Kenobi descobreix una volta de trofeus plena dels cadàvers conservats dels Jedi que havien estat capturats i assassinats, inclòs un jove. Aconsegueixen rescatar la Leia, però la coberta de la Tala és volada i es revela la seva presència; finalment escapen amb l'ajuda del comandant de Path Roken i les seves tropes guerrilleres. Vader, enfadat durant els esdeveniments, es mou per matar la Reva pel seu fracàs, però la salva quan revela que havia connectat un rastrejador a la droide companya de la Leia, Lola, en previsió d'un rescat.

Part V.- Tretze anys abans, Kenobi entrena l'Anakin en combat amb sabre làser a Coruscant, on critica l'Anakin per les seves accions agressives. En el present, rastrejant la ubicació de Kenobi fins a Jabiim, Vader promou Reva a Gran Inquisidor. L'Imperi arriba per assetjar la instal·lació i desactiva les portes d'escapament. Per esperar el temps, Kenobi negocia amb la Reva i dedueix que coneix la veritable identitat de Vader mentre va presenciar la seva massacre al temple Jedi de Coruscant quan era jove. Ella revela que volia guanyar-se el favor d'en Vader per matar en Vader per venjança, en lloc de servir-lo. Aleshores es trenca la instal·lació, amb Tala sacrificant-se per salvar Kenobi. En adonar-se que no poden guanyar, Kenobi es rendeix i és portat a Reva. Allà, convenç en Reva de matar en Vader quan ella li lliura Kenobi. Mentrestant, la Leia obre les portes després de treure el rastrejador de la Lola, permetent que el camí s'escapi abans que en Vader assetgi la instal·lació. La Reva aprofita aquesta oportunitat per intentar matar en Vader, però després d'un breu duel és vençuda i apunyalada. Es deixa per morta i el Gran Inquisidor original arriba per reafirmar el seu estatus. Quan la xarxa Path s'escapa, la Reva troba el missatge de Bail Organa al transmissor de Kenobi, revelant la ubicació de Luke a Tatooine.

Part VI.- La Reva arriba a Tatooine per localitzar en Luke, mentre en Vader persegueix Kenobi i el Camí al seu Destructor Estel·lar. Kenobi se separa del grup perquè el camí pugui escapar després d'adonar-se que Vader només està darrere d'ell. Va a un planeta proper i lluita en Vader sol, i el incapacita fent malbé el casc i el dispositiu de respiració d'en Vader. En adonar-se que l'Anakin ha acceptat la seva identitat com a Vader, Kenobi se'n va. Mentrestant, la Reva arriba a casa d'en Luke i s'enfronta a l'Owen i la Beru. Després de sotmetre'ls, persegueix a Luke al desert, però finalment el retorna a la seva família després de recordar la massacre d'Anakin al Temple Jedi. Alliberada del costat fosc, Kenobi la felicita per haver superat el seu trauma del passat. A Mustafar, un Vader curat abandona la seva recerca de Kenobi després que el seu mestre emperador Palpatine qüestioni els seus motius i la seva lleialtat. De tornada a Alderaan, la Leia ha trobat una nova resolució en els seus deures com a princesa. Kenobi els visita i afirma que ajudarà els Organa quan sigui necessari, i s'acomiada de la Leia. Tornant a Tatooine, resol el seu conflicte amb Owen permetent a Luke tenir una infància normal i el saluda abans d'aventurar-se al desert. Després d'haver trobat la seva pau interior, finalment és capaç de veure i conversar amb el fantasma de la Força de Qui-Gon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada