Bloc personal,

dimarts, 7 de juny del 2022

Koi wa Ameagari no Yō ni (2018) S01

[234]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ayumu Watanabe
Guió: Deko Akao, Jun Mayuzuki (manga)
Música: Ryō Yoshimata
Estudi: Wit Studio
Veus de doblatge: Sayumi Watabe, Hiroaki Hirata, Emi Miyajima

[ Animació, drama, romanç, comint-of-age, slice of life, seinen ] 12 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,4):
“Una jove estudiant s'enamora del seu cap de mitjana edat.”

Crítica

Aquesta estranya línia entre amor i pederàstia que tant agrada als japonesos vorejar…

Basat en un manga conclòs de l’autora Jun Mayuzuki publicat entre 2014 i 2018 amb 10 volums editats, recopilats de la serialització a la Monthly Big Comic Spirits i la Weekly Big Comic Spirits. N’han fet un live-action (2018) valorat en 6,8 a IMDb.

També conegut amb el títol After the Rain, en anglès, i Amor es cuando cesa la lluvia, en espanyol, o també Koi wa Ameagari no You ni, en japonès, per allò de l’ō que la traslliteren a ou

He llegit només el primer capítol del manga i, tot i que l’anime el millora en moltes coses, m’ha agradat més la presentació dels personatges i introducció de la història del manga. I això que el personatge principal, l’Akira, és preciós.

La història m’ha incomodat al principi per aquest titubeig entre amor i pederàstia que he comentat al principi, però un cop vist que la cosa no anava per aquí, m’he sentit alleujat. El que sí em sorprèn és que sigui una dona la que voreja aquesta línia, ni que sigui superficialment i sense maldat.

Menció especial per la música que, tot i que un moment donat, pel fet d’anar-se repetint contínuament podria arribar a fer-se pesada, no arriba a aquest punt com en la majoria de sèries i és molt bonica.

Iep! Dirigida per l’Ayumu Watanabe, director de Kaijû no kodomo (2019) (Children of the Sea) i Komi-san wa, Komyushô Desu. (2021) S01 (Komi Can't Communicate)

Resum (amb espòilers)

Koi wa Ameagari no Yō ni (After the Rain) explica la història d'Akira Tachibana, una estudiant de secundària que treballa a temps parcial en un restaurant familiar, que comença a enamorar-se del gerent, un divorciat de quaranta-cinc anys amb un fill petit. L'Akira lluita per determinar per què s'està enamorant de Masami i si revelar-li o no els seus sentiments.

==

1.- El so de la pluja. Akira Tachibana treballa al Cafe Restaurant Garden, gestionat pel seu gerent, el Sr. Masami Kondo. Els seus companys diuen que Kondo és bastant patètic, perquè segueix demanant disculpes als clients. La Tachibana pren el seu descans a l'oficina i troba un nen fent els deures escolars. Aquell noi és el fill d'en Kondo, Yuto, i en Tachibana li ensenya a tocar la seva flauta de bec fora del restaurant. La Tachibana coneix a l'escola la seva antiga companya del club de pista Haruka i parlen del proper torneig. Durant el seu descans, la Tachibana troba la camisa de la Kondo penjada d'una cadira i recorda la primera vegada que va visitar el restaurant. En un dia plujós, Kondo la va tractar amablement, amb una tassa de cafè gratis i un truc de màgia. Agafa la camisa d'en Kondo i l'ensum amb una mena de nostàlgia, fins que Kondo torna i la veu ensumant la camisa. La Tachibana la torna incòmode i s'asseu per acabar el seu descans, enrogint-se davant d'en Kondo.

2.- Gotes de pluja sobre fulles verdes. El senyor Kondo presenta un nou treballador a temps parcial, Yoshizawa, el company de classe de Tachibana, amb qui Yui s'enamora a l'instant. És un dia lent al cafè, així que la Yui li demana a la Tachibana que digui coses que li fan bategar el cor per passar el temps. Mentre la Tachibana està pensant, veu el senyor Kondo i ràpidament canvia de tema. Un client oblida el seu mòbil, així que en Tachibana li diu al Sr. Kondo, que intenta cridar l'atenció del client. No té èxit, perquè el client va en bicicleta, i decideix esperar que torni, però Tachibana corre darrere del client i aconsegueix atrapar-lo. Caminant enrere, Tachibana s'ensorra de dolor. El Sr. Kondo porta la Tachibana a una clínica propera per fer-li una revisió del turmell. En marxar d'hora, Tachibana recorda els esdeveniments del dia. El senyor Kondo truca a la Tachibana aquella nit i li pregunta si està bé. L'endemà, Kondo visita per demanar disculpes a la mare de Tachibana, pel que fa a l'incident del dia anterior. Tachibana confessa sense voler, però el senyor Kondo malinterpreta això com un afecte general més que com un amor.

3.- Plou llàgrimes. Tachibana somia amb els esdeveniments del dia anterior i es pregunta si hauria d'haver formulat la seva confessió d'una altra manera. Quan la Tachibana torna a casa des de l'escola, un membre de l'equip d'atletisme la nota i la persuadeix perquè vingui al camp. Mentre la Tachibana mira des de lluny, recorda quan formava part de l'equip i es prepara bruscament per marxar. L'equip de pista s'ofereix a menjar al restaurant familiar on treballa la Tachibana, però ella declina bruscament, només per fer marxa enrere, explicant que és massa lluny. Quan se'n va, comença a ploure. Tachibana recorda com es va lesionar el turmell fent pista i com finalment va conèixer al Sr. Kondo. La pluja es converteix en un xàfec. El senyor Kondo surt a fumar just quan en Tachibana s'acosta. Intenta que entri, però ella torna a confessar i marxa. El senyor Kondo es queda a la porta, sorprès. L'endemà, la Tachibana torna a treballar com ella mateixa, i el Sr. Kondo es pregunta si la nit anterior va ser una broma o un somni. Després de la feina, Kondo condueix en Tachibana a l'estació de tren i intenta convèncer-la perquè reconsideri els seus sentiments.

4.- Pluja suau. La Tachibana parla amb el senyor Kondo sobre el seu suggeriment, que vagi a una cita amb ell per veure com d'incompatibles són els dos. El senyor Kondo intenta explicar que només parlava hipotèticament, però ella continua pressionant per a una cita, i ell està d'acord. Mentrestant, el company de feina de Tachibana, Kase, fantasieja sexualment amb ella. Sense voler-ho, ella li permet llegir un dels seus llibres de text de l'escola, i ell descobreix gargots que revelen el seu interès pel Sr. Kondo. La Kase accepta mantenir el seu secret, però només si ella té una cita amb ell. Tot i que ambdues cites tenen lloc en llocs idèntics, la Tachibana troba la seva cita amb Kase repugnant, mentre que la seva cita amb Kondo és perfecta. Kase suggereix a la Tachibana que renunciï a la seva recerca del Sr. Kondo i, en canvi, tingui una parella amb algú de la seva edat. El senyor Kondo torna al restaurant, convençut que Tachibana no s'ho va passar bé.

5.- L'olor de la pluja. Yuto ensenya al personal del restaurant el seu nou hàmster i revela que té previst tornar a casa sol. El personal protesta això, però, de manera que la Tachibana es proposa per portar-lo a l'apartament del senyor Kondo quan acabi el seu torn. El senyor Kondo no és a casa quan arriben, així que en Tachibana prepara un àpat a Yuto i Yuto li explica l'interès del seu pare per la literatura. Quan el senyor Kondo torna, Yuto suggereix a Tachibana que el sorprengui, i ella s'amaga en un armari. El senyor Kondo accepta cuidar el hàmster, i en Tachibana surt de l'armari, col·lapsant-se per la calor. La Yuto intenta abocar-li una beguda, però s'ensopega i l'aboca a la camisa. El senyor Kondo li presta una de les seves samarretes i camina cap a la bugaderia. Quan comença a ploure, la Tachibana i la Yuto li porten un paraigua al senyor Kondo, i ella expressa el seu desig de conèixer més el senyor Kondo. El personal del restaurant s'espatlla, parlant amb el Sr. Kondo sobre el hàmster, i Kondo, sentint-se acceptat pel seu personal per primera vegada, ho permet. En Tachibana, enfadat, torna a treballar i li diu al Sr. Kondo que pot venir a ella en el futur si necessita ajuda amb el hàmster.

6.- Pluja fina. Haruka veu Tachibana amb Yui, i recorda com van arribar a assistir a la mateixa escola secundària. Tachibana escolta dues noies discutint un rumor, que tenir el caràcter rar d'una sèrie de clauers pot apropar-te a la que t'agrada. Tachibana va a un dispensador, però no aconsegueix treure el personatge rar. Haruka interromp, i els dos viatgen junts una estona. La Haruka recorda com ella i la Tachibana van començar a córrer. Haruka aconsegueix el personatge secret i se l'ofereix a Tachibana, juntament amb una nota sobre la seva amistat. Tachibana es troba amb el Sr. Kondo a la biblioteca i li pregunta si pot recomanar algun llibre, però el Sr. Kondo li explica que hauria d'intentar trobar un llibre que li interessa. El senyor Kondo troba un llibre d'algú amb qui coneix, i el seu comportament es debilita notablement. Tachibana ho comprova per ell, juntament amb un parell de llibres per ella mateixa.

7.- Pluja intensa. Al restaurant, el personal discuteix la possibilitat d'organitzar una xerrada en grup, i el Sr. Kondo llegeix sobre el llibre que va agafar en préstec en un temps lliure. Tachibana contempla preguntar al Sr. Kondo si poden enviar missatges de text, però en canvi pregunta pel llibre. Explica que l'ha escrit un amic. Tachibana està impressionat per això, però en Kondo la despatxa amb desànim. Més tard, la mare d'en Tachibana intenta convèncer-la perquè deixi la feina, a causa d'un tifó entrant, però ella es nega. Per a la decepció de Tachibana, el senyor Kondo està absent, després d'haver agafat un refredat. En el seu descans, en Kase s'uneix a Tachibana a l'oficina i li diu que hauria de deixar de perseguir al Sr. Kondo, explicant que els seus avenços són evidentment problemàtics per a ell. Després de la feina, en Tachibana camina a través del tifó fins a l'apartament del senyor Kondo, i ell la deixa entrar. La Tachibana li pregunta si és problemàtic que l'estimi, però el senyor Kondo ho nega rotundament i l'abraça com a amiga. L'endemà, Tachibana està absent de la feina, després d'haver agafat el fred, i fantaseja sexualment amb la seva abraçada amb Kondo.

8.- Pluja tranquil·la. Al restaurant, el senyor Kondo li recorda a Tachibana que només són amics. Yoshizawa lamenta les crítiques del senyor Kondo al seu cabell, així que la Yui s'ofereix a tallar-lo, explicant que té una certa habilitat perquè vol convertir-se en perruquera. Yoshizawa està d'acord amb entusiasme, però la Yui confia a la Tachibana que no és una perruquera tan hàbil com havia afirmat, i només volia tenir l'oportunitat d'estar amb Yoshizawa. Recordant les seves experiències amb el senyor Kondo, la Tachibana anima a la Yui a no renunciar a la seva recerca romàntica. La Tachibana li diu al senyor Kondo que, com que són amics, vol enviar-li un missatge de text. La Haruka es troba amb l'antic capità de l'equip de futbol de l'escola, Yamamoto, i fuig quan la conversa passa a Tachibana. Quan Yamamoto intenta seguir-ho, Haruka s'adona que la veritable raó per la qual va renunciar al seu paper de capità de l'equip era una lesió al genoll. Ella li confia la seva por que Tachibana no vulgui tornar, però ell li assegura per experiència personal que no és així. La Tachibana i el senyor Kondo discuteixen la seva tasca sobre el conte Rashōmon, què pensaven de la decisió del criat i què farien en la seva situació. Tachibana convida a Haruka a un festival.

9.- Pluja de dolor. La Tachibana i la Haruka s'uneixen al festival, però l'atenció de la Tachibana es desvia quan veu el senyor Kondo, que assisteix al festival amb el seu fill. Haruka dedueix els sentiments d'en Tachibana, però Tachibana es nega a parlar-ne. Haruka acusa en Tachibana de provocar la fractura en la seva relació, i Tachibana explica que és perquè les coses no poden ser com eren. Haruka abandona el festival amb llàgrimes. El senyor Kondo camina cap a un restaurant que solia visitar a la universitat i coneix un vell company de classe, Chihiro. Els dos discuteixen el llibre de Chihiro que Kondo va agafar en préstec a la biblioteca i l'època en què encara eren estudiants universitaris. Kondo admet que ha continuat secretament la seva afició per escriure en el seu temps lliure. Haruka continua evitant Tachibana a l'escola, i al restaurant, el Sr. Kondo pregunta per què en Tachibana sembla abatut. Ella explica la situació amb Haruka, i en Kondo li recorda a Tachibana la super lluna del cel aquella nit. Ell li explica la seva trobada amb Chihiro i li explica que de la mateixa manera, ella també podria tornar a apropar-se al seu amic, encara que actualment s'estan separant. Tachibana ho desitja a la súper lluna.

10.- Dutxa sobtada. La Tachibana es troba amb un anunci d'una fira de llibres de segona mà i convida el senyor Kondo a que vingui a recomanar-li llibres. Kondo es troba amb el propietari d'una llibreria familiar, i tots dos expliquen a Tachibana la història de la carta més curta del món, (el "?" de Victor Hugo a la seva editorial sobre l'èxit Les Misérables, a la qual li va respondre "!"). En Kondo es deixa portar i desapareix, així que Tachibana li envia un missatge de text, i es corresponen de la mateixa manera. Mentre que Haruka sent el pes de la separació entre ella i la Tachibana, Tachibana visita la clínica i se li diu que la seva ferida s'ha curat. Malgrat això, no expressa cap interès a sotmetre's a rehabilitació per tornar a l'atletisme. El senyor Kondo veu Chihiro en una entrevista de televisió i recorda com la seva relació amb l'escriptura era una vegada la mateixa que la del seu amic, però el va posar en un camí diferent. La Kondo i la Tachibana descobreixen un punt de llibre amb la silueta d'una oreneta en un llibre que havia aconseguit a la fira del llibre. En Kondo recorda un niu d'oreneta que hi havia una vegada fora del restaurant, i Tachibana es pregunta què passaria amb una oreneta que no podria sortir del niu. Kondo respon que, tot i que es pot trobar una mica de felicitat en triar quedar-se enrere, l'oreneta miraria per sempre al cel. Tachibana li diu al Sr. Kondo que espera que torni a escriure novel·les i que està desitjant llegir el que escrigui.

11.- Dutxa passatgera. Durant els entrenaments en pista, la Haruka s'assabenta que la Kurata de Nan High va marcar recentment la millor marca personal en la cursa de 100 metres, tot i patir la mateixa lesió que la Tachibana, i es nega a renunciar a la seva amiga. Mentrestant, la Tachibana presenta la seva sol·licitud de torn de novembre, però el senyor Kondo es resisteix a acceptar-la, perquè passaria la major part del seu temps lliure treballant al restaurant. Haruka es presenta a la feina de Tachibana i li demana que torni a l'atletisme; confrontant-la amb la història de Kurata. El senyor Kondo escolta que un dels llibres de Chihiro s'està convertint en una pel·lícula, i Chihiro apareix a l'apartament de Kondo sense anunciar-ho. Els dos s'uneixen amb el cafè i els exercicis d'escriptura, i Kondo felicita a Chihiro per la pel·lícula, però Chihiro revela que odia la seva novel·la i només la va escriure perquè creia que seria popular. Kondo afirma que no pot tornar a com abans escrivia, però Chihiro diu que Kondo simplement no ho farà. Aquella nit, en Kondo torna a escriure. L'endemà, la Kondo torna a preguntar a la Tachibana si realment no hi ha res més que prefereixi fer. Tachibana insisteix enutjat que no hi ha res.

12.- Després de la pluja. Haruka decideix que va ser un error visitar Tachibana al restaurant. Tachibana gairebé rebutja l'enquesta de carrera de la seva escola, però a l'últim moment decideix en contra. El Sr. Kondo ha fet visites freqüents a la seu central recentment, de manera que alguns membres del personal suggereixen que pot ser promogut. Quan la Yui talla el cabell a la Yoshizawa, li pregunta com va decidir convertir-se en perruquera. Yui confessa que Yoshizawa va ser qui la va inspirar, i l'anima a no renunciar a la seva elecció. Mentrestant, el senyor Kondo continua passant les nits escrivint. La Haruka recorda la primera vegada que ella i la Tachibana van veure Kazu High, i com van prometre fer el seguiment junts. Tachibana troba a Yuto a l'oficina durant el seu descans, i ell li demana que li ensenyi a córrer per a la seva classe d'educació física, després d'haver promès al seu pare que seguirà corrent fins que creui la línia de meta. El senyor Kondo agraeix a Tachibana i revela que també va prometre continuar escrivint. Li pregunta si potser ella també va fer una promesa que està descuidant. Mentre Tachibana recorda les fotos amb Haruka, mira una guia per a la rehabilitació. El Sr. Kondo anuncia que les seves visites recents van tractar sobre un nou menú de restaurant i que ha de tornar a la seu central. S'oblida de la seva carpeta, així que en Tachibana surt del restaurant per portar-lo. Mentre en Kondo està preocupat per una trucada telefònica, la Tachibana es gira per tornar al restaurant, però en Kondo truca després de Tachibana, i ella corre cap a ell. Després d'abraçar-se, Kondo i Tachibana acorden informar-se mútuament quan hagin complert les seves promeses. Tachibana envia un missatge de text a Haruka amb el seu desig de tornar a la pista, i els dos es reconcilien. El senyor Kondo i Tachibana prometen no oblidar-se mútuament, i Kondo recull el manuscrit de la seva darrera novel·la, "Després de la pluja".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada