Bloc personal,

dimarts, 8 de novembre del 2022

Jujutsu Kaisen 0 (2021)

[1163]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Sunghoo Park
Guió: Hiroshi Seko, Gege Akutami (manga)
Música: Hiroaki Tsutsumi, Yoshimasa Terui, Alisa Okehazama
Estudi: MAPPA
Veus de doblatge: Megumi Ogata, Kana Hanazawa, Mikako Komatsu

[ Animació, acció, fantasia fosca, sobrenatural, shōnen ] 1h 45min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“Yuta Okkotsu, un estudiant de secundària que aconsegueix el control d'un esperit maleït extremadament poderós i s'inscriu a l'escola secundària de bruixots de Jujutsu de la prefectura de Tòquio per ajudar-lo a controlar el seu poder i vigilar-lo.”

Crítica

Feina feta no fa destorb: la tenia pendent des de fa temps…

Basat en un manga de Gege Akutami d’un únic volum de 2017, originalment titulat Tokyo Metropolitan Curse Technical School. Després va venir el manga actualment en publicació des de 2018 (Jujutsu Kaisen, sense el 0 del final) amb un total de 28 volums i que va tenir bastant revolada. El va seguir l’anime, amb una primera temporada de 24 capítols de 2020-21 i anunciada segona temporada per 2023.

Se la pot trobar sota els títols Gekijōban Jujutsu Kaisen Zero o també Jujutsu Kaisen 0: The Movie.

Haig de ser sincer i honest i confesar que aquest tipus d’històries tant descaradament shōnen em deixen bastant indiferent. Vaig intentar seguir els Kimetsu no Yaiba (Guardians de la nit) en el seu moment i, tot i que algun capítol l’aguantava, se’m feia bastant feixuc mantenir-hi l’interès.

El següent pas és seguir-ne la sèrie de 2020. La seguiré? L’aguantaré? Chainsaw Man també és shōnen, però en canvi entra com mel en boca.

Aquesta pel·lícula ha començat bastant normal i de manera bastant estàndar pel que hauria de ser un shōnen d’acció, però els moments d’acció no s’han fet pesats, més aviat tot el contrari. La música hi ha tingut bastant a veure i també el saber dosificar acuradament la presentació de nous personatges, que suposo veurem més endavant, i la distribució de l’acció en els dos fronts de la lluita final.

El primer tema dels dos que té l’ending maquíssim! No oblideu l’escena post-crèdits… jo l’he vista de casualitat, només perquè m’he quedat escoltant la música de l’ending.

Resum (amb espòilers)

La pel·lícula comença amb l'assetjament escolar de l'estudiant Yuta Okkotsu, només perquè els assetjadors són brutalment ferits per la Rika, un esperit maleït sobreprotector que s'aferra a ell. La Societat de Jujutsu vol executar el noi, ja que la maledicció a la qual és amfitrió és un esperit perillós de grau especial. El poderós bruixot i professor Satoru Gojo els convenç de deixar que el Yuta s'incorpori a l'institut tècnic de Tokyo Jujutsu. El Yuta explica a en Gojo que la Rika era la seva amiga de la infància amb qui li havia promès casar-se quan fossin grans. S'havia lliurat de bon grat, amb ganes de morir, perquè la Rika no fes mal a ningú més. Gojo el convenç d'escollir la vida i unir-se al Jujutsu High per aprendre a trencar la maledicció. El Yuta coneix els seus companys la Maki Zenin, el Toge Inumaki i el Panda, tots amb diferents habilitats pròpies.

Durant la seva primera missió amb la Maki, el Yuta és capaç de convocar intencionadament la Rika per salvar-los d'un esperit maleït. Després, confia al Gojo que creu que pot haver estat ell qui va maleir la Rika en lloc de maleir-lo a ell a causa del seu amor per ella. Es revela que la Rika va morir en un accident al carrer davant del petit Yuta, després del qual es va convertir en una maledicció. Passen tres mesos en la seva formació i el Yuta es fa amic de la Maki, l’Inumaki i el Panda. Un dia, en una missió amb l’Inumaki, els nois són atacats inesperadament per una maledicció d'alt nivell. El Gojo s'adona que l'home darrere de l'atac era Suguru Geto, un anterior alumne de l'escola, desterrat després de matar més d'un centenar de persones innocents.

El Geto declara la guerra als bruixots: llançarà mil maleficis sobre la ciutat per matar humans que no siguin bruixots, ja que creu que són inútils. El motiu real de la guerra del Geto, però, és distreure el Gojo perquè pugui matar al Yuta i absorbir la Rika. El Gojo s'adona del veritable objectiu del Geto i transporta l'Inumaki i el Panda de tornada a l'escola per protegir al Yuta, que està amb la Maki, que no participa en la batalla com a novells. El Geto guanya ràpidament la Maki, l’Inumaki i el Panda. Empès al seu últim recurs i amb ganes de protegir els seus amics, el Yuta es promet com a sacrifici a la Rika si ella l'ajuda a derrotar al Geto amb tot el seu poder. La Rika fereix mortalment al Geto mentre la guerra és guanyada pels bruixots. El Gojo es troba amb un Geto moribund i es revela que els dos havien estat els millors amics abans que la ideologia del Geto els apartés. El Gojo agraeix al Geto per haver estalviat intencionadament els estudiants i després diu les últimes paraules al Geto que no s'han revelat a l'audiència abans d'acabar amb la seva vida.

El Gojo explica a un Yuta sorprès que la seva teoria era correcta: va ser ell qui la va maleir, incapaç d'acceptar la seva mort i obligant-la a romandre al seu costat. Després de prometre-li la seva ànima, però, va trencar el pacte, deixant-la lliure. Tant el Yuta com el Gojo són en realitat descendents d'un dels bruixots més forts de la història, explicant les seves poderoses habilitats. La Rika s'acomiada del Yuta i ell continua com a bruixot en formació amb els seus amics, encara portant el seu anell de compromís.

En una escena posterior als crèdits, l'antic aliat del Geto, el Miguel, dina amb el Yuta al país natal del Miguel, Kenya. El Gojo ve a unir-se a ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada