Bloc personal,

divendres, 22 de març del 2024

Sōsō no Frieren (2023) S01
(Frieren: Beyond Journey’s End)

[486]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Keiichirō Saitō
Guió: Tomohiro Suzuki (manga: Kanehito Yamada, Tsukasa Abe)
Música: Evan Call
Estudi: Madhouse
Veus de doblatge: Atsumi Tanezak, Kana Ichinose, Nobuhiko Okamoto
Emissió: 29/09/23 - 22/03/24
Títol original: 葬送のフリーレン

[ Animació, aventura, drama, fantasia, shōnen ] 28 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (9,30) (210.294)

Sinopsi

IMDb (9,0) (9,2K) (30/09/23):
“Una elfa i els seus amics derroten un rei dimoni en una gran guerra. Però la guerra s'ha acabat i l'elfa ha de buscar una nova forma de vida.”

Crítica

La millor sèrie d’anime –amb diferència– de la temporada passada i d’aquesta!

Basada en un manga shōnen de Kanehito Yamada il·lustrat per Tsukasa Abe actualment en publicació des de 2020 amb un total de tretze volums (17/04/24). També se la pot trobar amb el títol Sousou no Frieren o també Sōsō no Furīren o Sousou no Furīren. En anglès algú ho ha traduït com Frieren at the Funeral.

L’arrancada de l’emisió de la sèrie es va fer a finals de setembre amb quatre capítols d’entrada. Les valoracions a IMDb i a MyAnimeList superaven el 9.Pensava que, amb el pas del temps, això afluixaria, però només ho ha fet lleument a IMDb; a MyAnimeList ha pujat.

He començat a llegir el manga amb l’emissió del capítol 10 de l’anime. El dibuix és el mateix… bé, la construcció dels personatges, però l’anime és mil vegades millor, especialment el tractament del color i l’aportació en la caracterització dels personatges. A més, la història està millor desenvolupada: han tingut més temps per fer-la coherent. Amb el manga estic al dia: volum 13, propera publicació 17/04/24.

Quan llegia el manga vaig fer un pronòstic de fins on arribaria la història explicada a l’anime. En el volum 6 es on indico la juguesca dels meus càlculs. Com que ningú m’ho recordarà, m’ho dic jo mateix: he encertat de ple!

Tercera sèrie (3 de 19) d’anime finalitzada de la temporada hivern 2024.


Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada hivern 2024

5/5
Sōsō no Frieren (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
(Frieren: Beyond Journey’s End)

5/5
Kusuriya no Hitorigoto (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
(The Apothecary Diaries)

4/5
Ore dake Level Up na Ken (2024) S01
(Na Honjaman Rebeleop - Solo Leveling)

4/5
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (2024) S02
(The Dangers in My Heart)

4/5
Yubisaki to Renren (2024) S01
(A Sign of Affection)

4/5
Nozomanu Fushi no Boukensha (2024) S01
(The Unwanted Undead Adventurer)

4/5
Tsuki ga Michibiku Isekai Dōchū (2024) S02
 (temporada doble; primera part) 
(Tsukimichi: Moonlit Fantasy)

4/5
Sasaki to Pii-chan (2024) S01
(Sasaki and Peeps)

4/5
Sengoku Youko (2024) S01

 

4/5
Kingdom (2024) S05

 

3/5
Shangri-La Frontier: Kusoge Hunter, Kamige ni Idoman to su (2023) S01  (temporada doble; continuació) 
(Shangri-La Frontier: Crappy Game Hunter Challenges God-Tier Game)

3/5
Shin no Nakama ja Nai to Yūsha no Party o Oidasareta no de, Henkyō de Slow Life Suru Koto ni Shimashita (2024) S02
(Banished from the Hero’s Party, I Decided To Live A Quiet Life In The Countryside)

3/5
Dosanko Gyaru wa Namaramenkoi (2024) S01
(Hokkaido Gals Are Super Adorable!)

3/5
Meiji Gekken: 1874 (2024) S01
 

3/5
Hikari no Ō (2024) S02
(The Fire Hunter)

3/5
Yami Shibai (2024) S12
(Yamishibai: Japanese Ghost Stories) (Theater of Darkness)

2/5
Ragna Crimson (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
 

2/5
Undead Unluck (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
 

1/5
Megumi no Daigo: Kyūkoku no Orenji (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
(Firefighter Daigo: Rescuer in Orange)



Resum (amb espòilers)

El rei dimoni ha estat derrotat i el grup d'herois victoriós torna a casa abans de dissoldre's. Tots quatre herois -la maga elfa Frieren, l'heroi Himmel, el sacerdot Heiter i el nan guerrer Eisen- recorden el seu viatge d'una dècada quan arriba el moment d'acomiadar-se mútuament. Però el pas del temps és diferent per als elfs, així que la Frieren és testimoni de com els seus companys van morint lentament un a un.

Abans de morir, el Heiter aconsegueix imposar una jove aprenent humana anomenada Fern a la Frieren. Impulsats per la passió de l'elfa per recollir una infinitat d'encanteris màgics, la parella s'embarca en un viatge aparentment sense rumb, tornant a visitar els llocs que havien visitat els herois d'abans. Al llarg dels seus viatges, la Frieren s'enfronta lentament a la lamentació de les oportunitats perdudes per formar vincles més profunds amb els seus companys ara difunts.

==

1.- El final del viatge. Després de derrotar el Senyor Dimoni, l'heroi Himmel, el sacerdot Heiter, el guerrer nan Eisen i el mag elf Frieren tornen a la capital reial. Himmel, Heiter i Eisen estan preparats per establir-se després de la seva aventura de deu anys, però Frieren, la vida del qual dura milers d'anys, considera que els deu anys gairebé no es noten i planeja viatjar i aprendre nous encanteris. Veuen la pluja de meteors de l'Era juntament amb Frieren prometent mostrar-los un lloc millor per veure-la durant la propera pluja d'aquí a cinquanta anys. Cinquanta anys més tard, Frieren torna i troba que Himmel i Heiter són grans, mentre que Eisen és de mitjana edat. Després de recuperar una banya de drac d'Himmel, emprenen una última aventura per tornar a veure els meteors. Himmel mor de vellesa poc després del viatge. Al funeral d'Himmel, la Frieren s'adona amb llàgrimes que mai el va conèixer i decideix aprendre el màxim possible sobre els humans. Vint anys més tard, torna i descobreix que l'heiter, ara molt gran, ha adoptat una òrfena de guerra, la Falguera de nou anys. Fern té potencial com a mag i Heiter, que ha arribat a témer la mort en la seva vellesa, li demana a Frieren que investigui la vida per allargar la màgia i tutori a Fern en el seu temps lliure. Frieren està d'acord després de trobar que Fern ja és notablement hàbil malgrat la seva joventut.

2.- No havia de ser màgic… Frieren passa quatre anys donant classes a Fern mentre tradueix un antic grimori sobre la immortalitat. L'Heiter es posa enllit i la Fern s'entrena sense parar, desitjant que Heiter la vegi convertir-se en una mag. Ella revela després que la mort dels seus pares Heiter la va impedir suïcidar-se, així que per pagar-li ha de demostrar que pot sobreviure sola. La traducció de Frieren no revela res sobre l'extensió de la vida, que Heiter ja coneixia; només era una excusa perquè Frieren entrenés a Fern. Heiter mor poc després, de manera que la Fern s'uneix a la Frieren en els seus viatges, però està confosa per l'esforç que la Frieren fa per aprendre encanteris, fins i tot ximples. En un determinat poble troben una estàtua d'Himmel que Frieren es veu obligat a decorar amb Blue Moon Weed, una flor del poble d'Himmel. Com que està extinta, passen sis mesos buscant fins i tot una sola flor perquè en Frieren la pugui salvar. Fern està frustrat que Frieren pugui estar ajudant el món, però perd anys en tasques aparentment inútils. Frieren revela que Himmel va inspirar la seva col·lecció d'encanteris per evitar l'apatia causada per la seva vida. Finalment troben la flor en un niu de rates llavors, la qual cosa permet a Frieren crear-ne un camp en la memòria d'Himmel. Fern s'adona que és important tenir passió, ja sigui per la màgia o qualsevol altra cosa.

3.- Matar la màgia. Fern nota que Frieren actua de manera sospitosa i la segueix a diverses botigues inusuals i perilloses. Frieren admet que malgrat els seus esforços no ha après gairebé res sobre Fern i estava intentant pensar en un regal per a l'aniversari de Fern. Fern és més feliç de saber que en Frieren almenys va intentar aprendre sobre ella. La Frieren decideix tornar a visitar els llocs que va visitar amb Himmel, Heiter i Eisen. El primer lloc és un poble on en Frieren va segellar Qual, el Dimoni de la Corrupció. El segell es trencarà aviat i Frieren ha de derrotar al Qual. Es sorprèn saber que Himmel revisa el segell cada any fins que va morir i sempre va estar segur que Frieren la visitaria abans que es trenqués. Frieren revela que Qual va inventar un encanteri per matar que va saltar totes les barreres i armadures per colpejar directament el cos, que era tan poderós en aquell moment que només podia aconseguir segellar en lloc de destruir-lo. Qual no està segellat, però Frieren revela que durant els vuitanta anys que ha estat adormit els mags humans van aprendre i van fer enginyeria inversa del seu encanteri, cosa que els va permetre desenvolupar nous encanteris de defensa per bloquejar-lo. Incapaç de fer-los mal, Qual es mata fàcilment quan en Frieren fa servir el seu propi encanteri sobre ell, que no sap com bloquejar. Frieren s'adona que l'ancià del poble és un noi que va conèixer al poble fa vuitanta anys, i li recorda amb afecte a Himmel. Fern també assenyala que Himmel devia haver confiat profundament en Frieren per estar tan segur que tornaria a tractar amb Qual.

4.- La terra on descansen les ànimes. A canvi de netejar una platja, Frieren rep un grimori escrit pel famós mag Flamme, tot i que és fals. L'obra s'acaba l'any nou, quan els habitants tradicionalment veuen la sortida del sol. Frieren, una coneguda adormida tardana, es va perdre la sortida del sol durant la seva última visita, molestant els seus amics. Aquesta vegada ho fa, però troba la sortida del sol avorrit, fins que veu en Fern gaudint i s'adona per què perdre'l l'última vegada va molestar a tothom, perquè se suposa que havien d'anar junts. Llavors visiten la casa d'Eisen, sense haver-lo vist en trenta anys. Demana ajuda per buscar en Voll Basin el veritable grimori de Flamme, ja que suposadament en Flamme va trobar una manera de parlar amb els morts, i creu que serà beneficiós per a Frieren parlar amb Himmel una vegada més. Frieren recorda que Flamme va ser el seu mestre humà fa 1.000 anys, que li va ordenar que trobés la seva llar si mai se sentia arrepentida i volia parlar amb els morts. Frieren recupera el grimori genuí de Flamme que descriu on van totes les ànimes, Aureole, al punt més al nord del continent on es troba el castell del Senyor Dimoni. De camí a casa, l'Eisen està content que Frieren està aprenent a preocupar-se per la gent i és un bon professor per a Fern. Frieren demana a Eisen que els acompanyi a Aureole, però Eisen declina, dient que la frenaria a la seva vellesa. Tanmateix, Eisen també els recorda que la seva aventura original al castell del Rei Dimoni va durar deu anys, cosa que en Frieren reconeix.

5.- Fantasmes dels morts. Frieren reconeix que deu anys és potencialment una desena part de la vida de Fern, però Fern decideix seguir-la. A poca distància del viatge entren en un poble on diverses persones van desaparèixer després de veure fantasmes dels seus familiars difunts. Frieren sospita d'un Einsam, un monstre que atrau les víctimes amb màgia d'il·lusió. Les il·lusions es destrueixen fàcilment amb la màgia d'atac, però com que això implica atacar els fantasmes de les persones que estimaven, fins i tot els guerrers experimentats no poden lluitar i convertir-se en la seva presa. Fern gairebé és atrapat pel fantasma d'Heiter, però en Frieren dispara fàcilment al fantasma d'Himmel, exposant l'Einsam perquè Fern pugui destruir-lo. Continuant el viatge, Frieren decideix matar un drac per recollir un grimori del seu niu. Això requereix un guerrer fort, així que busquen Stark, un dels estudiants d'Eisen que una vegada va derrotar el drac en un concurs de mirades i ara viu a prop. Stark admet que mai abans havia matat un monstre i només va guanyar el famós concurs de mirades perquè estava congelat de por. Frieren li dóna fins al matí per decidir ajudar-lo. Fern dubta que sigui capaç, però Frieren confia ja que, gràcies a l'entrenament d'Eisen, Stark posseeix la força per tallar roca sòlida amb la seva destral.

6.- L'heroi del poble. Stark admet que tot i que és prou fort com per enfrontar-se al drac, té massa por. Fern anima a Stark dient-li que tot el que necessita és resolució. L'endemà, Stark accepta de mala gana a distreure el drac tot i que encara té por. Tanmateix, Frieren assenyala que Eisen sempre va tenir por abans d'una batalla important. Llavors Stark s'enfronta al drac i aconsegueix matar-lo sense necessitat de cap ajuda de Frieren i Fern. Frieren recull el grimori i Stark accepta acompanyar-la en el seu viatge. El trio es dirigeix al nord cap a la ciutat de Waal, però descobreix que el punt de control està tancat a causa de l'augment de l'activitat dels monstres a les terres del nord. La Frieren es conforma amb quedar-se a la ciutat per continuar la seva recerca màgica, però en Fern i en Stark es preocupen quan descobreixen que pot passar dos anys abans que el punt de control es pugui reobrir. Stark li revela a Fern que vol anar a una aventura per poder tornar a Eisen per regalar-lo amb les seves històries. Afortunadament, la castellana de la ciutat reconeix la Frieren i creient que s'ha dirigit cap al nord per pacificar els monstres, amb molt de gust li obre el control. La Frieren i el seu grup reben un despediment d'herois, cosa que fa vergonya a la Frieren, però Fern i Stark estan emocionats perquè això marca l'inici oficial de la seva aventura.

7.- Com un conte de fades. La Frieren i el seu grup continuen viatjant cap al nord, i la Frieren explica que la raça dels Elfs ha anat disminuint des que a causa de la seva llarga vida, són massa apàtics per reproduir-se. Passen per un altre poble amb estàtues d'ella i la seva festa original que celebren el "Dia de l'Alliberament". Frieren recorda un record en què Himmel va ser inflexible que la festa deixés estàtues d'ells mateixos com a recordatoris a Frieren que realment existien i que no són simplement contes de fades. Dirigint-se a una altra ciutat, Frieren veu dimonis i intenta atacar-los, només per ser arrestat pels guàrdies de la ciutat per amenaçar amb enviats de pau. Fern i Stark visiten Frieren al calabós i revelen que un dels tinents del Senyor dels Dimonis, l'Aura, ha recuperat recentment el seu poder i fa 28 anys que fa una guerra contra la ciutat, la qual cosa ha portat ambdues parts a obrir converses de pau. Tanmateix, Frieren adverteix per experiència que els dimonis són incapaços de ser raonats, ja que només aprenen el llenguatge humà com una manera d'enganyar els humans. Tal com va predir Frieren, l'enviat de la pau del dimoni liderat per Lügner està simplement allà per enganyar la ciutat perquè rebaixi la seva barrera perquè l'Aura la pugui arrasar amb el seu exèrcit. No obstant això, un dels seus assistents, Draht, es dirigeix al calabós per assassinar en Frieren, però ella l'adverteix que és molt més poderosa que l'Aura.

8.- Frieren l’Assassina. Draht ignora l'advertència de Frieren i l'ataca, però ella el mata fàcilment i escapa del calabós. El Graf de la ciutat, Granat, sospita de la desaparició de Draht i la fugida de Frieren i s'enfronta a Lügner. Amb la seva trama al descobert, Lügner captura Granat amb la intenció d'obligar-lo a desactivar la barrera de la ciutat. Mentrestant, Fern i Stark acorden advertir en Granat sobre Lügner quan es trobin amb Frieren. Frieren es nega a ajudar-los contra Lügner, confiat que els dos són prou forts per derrotar-lo. En canvi, la Frieren marxa per enfrontar-se a l'Aura, que espera fora de la ciutat amb el seu exèrcit. Aquella nit, Fern i Stark es colen a la fortalesa i treballen junts per ferir greument a Lügner. Amb Granat malferit, els dos aventurers decideixen rescatar-lo i retirar-se. Quan cura la seva ferida, Lügner finalment s'adona que Frieren és a la ciutat. Recorda com Frieren també és sobrenomenat "Frieren the Slayer" a causa de matar més dimonis que ningú a la història. Fora de la ciutat, Frieren s'enfronta cara a cara amb l'Aura.

9.- Aura la Guillotina. Fern i Stark aconsegueixen posar en seguretat en Granat a l'església del poble, on adverteix que la carta de triomf d'Aura és un artefacte màgic anomenat Scales of Obedience, que mesuren la quantitat de mana que ella i l'oponent posseeixen. Aquell que tingui més manà pot dominar el perdedor, i és així com ha creat un exèrcit de titelles. La Frieren destrueix alguns dels titelles de l'Aura, i veient que encara no entén la humanitat, conclou que pot matar-la com un monstre. De tornada a la ciutat, Lügner i la seva ajudant Linie embosquen a Fern i Stark. Tot i que els dimonis inicialment tenen el avantatge, Stark s'assabenta que Linie va copiar l'estil de lluita d'Eisen observant-lo en una batalla, però no té la força per executar els seus moviments amb força mortal, i ho fa servir al seu avantatge per rebre intencionadament un cop de la seva destral. perquè pugui donar-li un cop mortal. Fern agafa la iniciativa aprofitant la seva força principal de poder llançar els seus encanteris més ràpidament que fins i tot en Frieren, i finalment aclapara les defenses de Lügner i el mata.

10.- Un mag poderós. Ferit de mort, Lügner es pregunta com Fern és tan poderosa, fins que s'adona que havia estat suprimint el seu manà per semblar més feble del que és en realitat, cosa que es considera un tabú entre els mags dimonis. Després, Fern acaba amb Lügner. En un flashback de fa mil anys, Flamme es troba amb un poble elf destruït i troba en Frieren l'única supervivent, després d'haver aconseguit matar el dimoni general que l'atacava. Flamme decideix agafar a Frieren com a aprenent i li ensenya a suprimir el seu manà indefinidament. També ensenya a Frieren com lluitar contra els dimonis. Com que els dimonis estan orgullosos i confiats en la seva pròpia màgia i són incapaços de suprimir el seu propi manà, Flamme explica que, en suprimir el seu manà, poden enganyar els dimonis perquè sentin una falsa sensació de seguretat on poden ser destruïts en un atac sorpresa. L'última instrucció de la Flamme a la Frieren és seguir entrenant i suprimint el seu manà i viure en l'obscuritat fins que sigui prou poderosa per derrotar al Rei Dimoni. Mil anys més tard, Himmel i el seu grup localitzen a Frieren i intenten reclutar-la. En veure que Himmel pot sentir instintivament el seu veritable poder, Frieren decideix unir-se a ells. En el present, l'Aura utilitza les Escames de l'Obediència, però s'horroritza quan la Frieren mostra l'extensió real del seu mana. Aura està dominada per Frieren, i es veu obligada a decapitar-se sota l'ordre d'en Frieren.

11.- Hivern a les terres del nord. Després de retre els respectes adequats a les víctimes d'Aura i gaudir de l'hospitalitat de Granat, Frieren i el seu grup continuen el seu viatge, però tenen previst passar-se a Äußerst, una gran ciutat màgica a les terres del nord, per obtenir una certificació de mag de primera classe que els permeti. per viatjar per la Meseta Nord. Tanmateix, pel camí, es perden en una tempesta de neu al peu de les muntanyes Schwer i Stark comença a patir hipotèrmia. Afortunadament, troben una cabina d'emergència i es troben amb un monjo elf anomenat Kraft. La Frieren i el seu grup es queden amb Kraft a la cabina durant sis mesos per sortir a l'hivern. Aleshores, Kraft confia a Frieren que va decidir adorar la deessa perquè amb tots els seus vells amics morts i els seus èxits oblidats des de fa temps, només ella pot recordar els seus fets i lloar-lo quan finalment vagi al cel. Aleshores pregunta sobre el passat de Frieren, oferint-se a lloar-la en el lloc de la Deessa. Això provoca un flashback on Heiter va dir una vegada exactament les mateixes paraules a Frieren i ella rebutja l'oferta de Kraft, afirmant que algú ja l'ha elogiat. Kraft aconsella que la Frieren s'estimi als seus amics i companys abans de separar-se d'ella i del seu grup.

12.- Un autèntic heroi. De camí cap a Äußerst, la Frieren i el seu grup passen pel Poble de l'Espasa, el lloc de descans de la llegendària Espasa de l'Heroi, perquè la Frieren pugui complir amb la seva obligació d'eliminar regularment els monstres atrets per l'Espasa. Stark veu l'espasa de l'heroi encara incrustada en una pedra, i està confós perquè li van explicar històries que Himmel va treure l'espasa de la pedra amb èxit. Frieren comenta que Himmel va fracassar en estirar l'espasa, però les històries afirmaven el contrari després dels fets. Aleshores recorda com Himmel no es va desanimar gens, simplement dient que es demostrarà ser un heroi derrotant el Senyor Dimoni sense l'Espasa. Aleshores, la festa es dirigeix a la propera ciutat, on Fern s'assabenta que és el divuit aniversari de Stark, així que li pregunta quin regal li agradaria. Stark revela que no està acostumat a rebre regals perquè la seva família guerrera mai els va celebrar, creient que va ser un fracàs per ser un covard, sobretot quan va fugir quan un monstre va atacar el seu poble. Fern li assegura que ella i la Frieren s'asseguraran que no fugi, i l'ajuda a comprar una polsera de plata. En tornar a la fonda, Frieren ha preparat bistecs d'hamburg, que Eisen sempre havia fet tradicionalment els aniversaris. Frieren li revela a Stark que, entre les cultures guerrers, es dóna un bistec d'hamburg a aquells que es reconeixen que s'esforcen al màxim. Això desencadena un record del seu germà gran Stoltz que li cuinava en secret un bistec d'hamburg el dia del seu aniversari, a més de ser la persona que li deia a Stark que fugís del poble per poder viure. Llavors, Stark sent una mica de tancament adonant-se que el seu germà l'estimava realment.

13.- Aversió a la pròpia espècie. El rieren rescata a Sein, un sacerdot local, d'un pantà, i Sein li retorna el favor curant en Stark després de ser mossegat per una serp verinosa. El germà de Sein revela que Sein té un talent natural per curar els encanteris, i li demana a Frieren que l'empeny a convertir-se en un aventurer, un somni que havia tingut de petit però que finalment va perdre la passió, que va culminar amb ell rebutjant una invitació dels seus millors. amic fa deu anys. Frieren s'interessa per Sein perquè la seva apatia li recorda l'apatia que va sentir abans que Himmel la reclutés. Amb la voluntat de salvar a Sein de la seva pròpia apatia, Frieren s'encarrega de convèncer a Sein perquè es converteixi en un aventurer. Sein finalment admet que el motiu pel qual no va abandonar el poble va ser perquè sabia que el seu germà va rebutjar l'oportunitat de traslladar-se a la Ciutat Santa per no separar Sein de la seva ciutat natal. No obstant això, el germà de Sein li dóna una bufetada i assenyala que mai es va penedir de les seves decisions, però Sein ho fa clarament. Això finalment convenç en Sein d'unir-se al partit de Frieren fins que pugui trobar el parador del seu amic.

14.- Privilegi dels joves. Després d'arribar a la propera ciutat, Fern i Stark tenen una baralla després que Stark no aconsegueixi un regal d'aniversari per a Fern. Sein aconsella a la Fern que no es pot esperar que un jove com Stark ho recordi tot i que hauria de tractar-lo amb menys duresa i ser més honesta amb els seus sentiments. Fern intenta disculpar-se amb Stark, però ell es disculpa primer, admetent que volia escollir el regal de Fern juntament amb ella, però estava massa nerviós per fer-ho. Mentre Stark compra una polsera nova per a Fern, Frieren lloa Sein per ser un "adult adequat" com Heiter. De camí cap al poble següent, Frieren assenyala que la polsera que Stark va comprar per a Fern té un disseny similar a un anell que Himmel li va comprar una vegada. Un monstre volador ataca de sobte el seu vagó, i mentre Frieren aconsegueix matar-lo, l'anell es perd en la confusió. Mentre la festa se centra a reparar el vagó, Sein assenyala que el disseny de la polsera i l'anell és el lotus mirall, que en el llenguatge de les flors simbolitza "l'amor etern". A Stark li fa vergonya comprar alguna cosa amb una connotació tan íntima, però a la Fern no li importa. La Frieren busca el seu anell i el comerciant al qual estan ajudant li fa un encanteri que pot localitzar els accessoris perduts. Després que la Frieren recuperi el seu anell, recorda el moment en què Himmel el va comprar per a ella. Ella va escollir l'anell inicialment, però en retrospectiva Himmel sabia del seu significat ocult i el va col·locar amb gràcia al seu dit com si li proposés.

15.- Fa olor a problemes. La Frieren i el seu grup arriben a un poble i descobreixen que un monstre ha maleït els seus residents perquè s'adormin. Fern, Stark i fins i tot en Frieren sucumben a la maledicció, amb només Sein, com a sacerdot, amb resistència a les malediccions. En Sein aconsegueix despertar en Frieren el temps suficient perquè ella mati el monstre, fins i tot si li preocupa que una mala comunicació pugui empitjorar les coses. Més tard, Frieren i el seu grup arriben a la ciutat de Vorig, el punt de relleu a Äußerst. Just aleshores, un noble anomenat Orden veu Stark i li pregunta si podria fer-se passar per el seu fill assassinat Wirt durant una propera vetllada per mantenir la moral alta entre la gent, ja que se'ls diu que Wirt està viu d'una recent batalla i s'està recuperant. Frieren inicialment es nega, però com que s'estan quedant sense diners, cedeix quan Orden ofereix pagar-los en or i un grimori. Stark i, finalment, Fern, han d'aprendre l'etiqueta adequada abans de la velada que ve. Tots dos són capaços d'executar amb èxit els seus papers a la vetllada i conclou sense problemes. L'Orden li ofereix a Stark quedar-se a Vorig, però Stark declina, assenyalant que no pot substituir en Wirt i en Orden no pot substituir el seu pare. També vol tornar a Eisen per explicar-li la seva aventura. Mentre la Frieren selecciona el grimori que vol, Stark, Fern i Sein veuen a Orden entrenant el seu segon fill, Mut.

16.- Amics de llarga vida. La rieren decideix passar per un poble per visitar un dels seus vells amics, un nan gran anomenat Old Man Voll que va jurar protegir el poble en memòria de la seva dona humana difunta. El vell Voll està encantat amb la visita de la Frieren i es passa la setmana següent posant-se al dia amb ella i entrenant en Stark. No obstant això, Frieren pot dir que el vell Voll s'està tornant cada cop més senil en la seva vellesa, i promet mantenir la seva memòria en el futur com ella continua amb la memòria de Himmel, Heiter i Eisen. Frieren i el seu grup continuen cap a Äußerst fins que Sein s'atura a l'última cruïlla davant la ciutat, preguntant al poble local si havien vist el seu amic, sobrenomenat Gorilla Warrior. L'única persona que recorda on va anar Gorilla Warrior és una vella tossuda que fa que la festa faci diversos encàrrecs per ella, i l'última és netejar les estàtues d'un parell d'herois oblidats. Frieren reconeix una de les estàtues com a Kraft, mentre que Sein recorda que un parell d'estàtues idèntiques va ser el que va inspirar a ell i al guerrer Gorilla a convertir-se en aventurers en primer lloc. Aleshores, Sein s'assabenta que Gorilla Warrior va viatjar en una direcció diferent d'Äußerst, posant-lo en un dilema sobre si seguir el seu rastre o continuar viatjant amb el grup de Frieren.

17.- Cuida't. Mentre Sein es pren el seu temps per decidir, la festa es queda al poble, però la seva sortida s'atura quan cau una tempesta de neu, que els manté al poble durant un mes sencer. Durant aquest temps, Fern s'enfada amb Stark i Sein descobreix que va ser perquè Stark accidentalment li va agafar l'espatlla amb massa força, la qual cosa la va sorprendre. Sein convenç a tots dos perquè s'enrediguin i després que la tempesta s'apaigui, abandona el grup per buscar Gorilla Warrior mentre Frieren i la resta es preparen per a Äußerst. De camí cap allà, Fern es posa malalta i s'aturen en un petit poble per tractar-la. En l'ocasió, Frieren revela a Stark que sol agafar la mà de la Fern quan està malalta per donar-li suport emocional i recorda quan Himmel va fer el mateix per ella quan viatjava amb ell. Després que Fern millori, el grup finalment arriba a Äußerst a temps perquè en Frieren i en Fern facin l'examen de mag de primera classe.

18.- Examen de Mags de Primera Classe. En el camí cap a Äußerst, Fern i Frieren discuteixen la raresa dels mags de primera classe i la dificultat d'obtenir la certificació per convertir-se en un. Fern se sent incerta que podria aprovar l'examen, però Frieren li fa saber que la capacitat de manà no ho és tot i que ella mateixa ha perdut onze vegades amb persones amb una capacitat de manà inferior a ella. En un altre lloc, un mag anomenat Übel és abordat per tres bandits, ella els burla amb l'esperança de lluitar, però Kraft intervé i els lluita. Kraft li diu a Übel que estava protegint els bandits d'ella, ja que és conscient que ella va assassinar una sèrie de bandits, Übel es presenta a ell i es separen. Fern i Frieren arriben a l'associació i aconsegueixen apuntar-se a l'examen de primera classe. Després de preparar-se durant dos mesos, fan l'examen. Frieren s'agrupa amb Lawine i Kanne, que són amics i rivals de la infància, mentre que en Fern acaba fent equip amb Übel. La primera prova de l'examen és capturar un Stille, però aquesta no és una tasca fàcil, ja que l'ocell es mou més ràpid que el so. La Frieren no està segura de com agafar-ho a causa de la baralla constant en Lawine i Kanne, però s'adona que tenen un treball en equip gairebé impecable malgrat això. Després que Frieren la salvi d'un monstre, Kanne confia que, tot i que no li agrada Lawine, es queda amb ella perquè Lawine la pot empènyer a millorar-se. Aleshores, Kanne esmenta alguna cosa que va notar sobre el comportament de Stille, cosa que ajuda a Frieren a idear un pla per capturar-ne un.

19.- Plànols ben traçats. Fern i el seu grup format per Übel i Land aconsegueixen atrapar un Stille i decideixen descansar a causa de l'amenaça d'altres mags que poden voler robar el seu ocell. Després de parlar amb Kanne i Lawine, Frieren traça un pla. Decideixen congelar el llac dins dels camps de proves mentre infonen mana les piscines més petites d'aigua. Com que els Stille són molt sensibles al mana, deixar un sol grup sense contaminar garanteix que els Stille s'hi apleguen per defecte quan tinguin set. En un altre lloc, el grup de Denken observa la congelació de l'aigua feta per Lawine. Denken determina que el grup de Frieren ha de tenir un pla sota la màniga i decideix que els han de perseguir per robar el seu Stille. Un altre grup format per Ehre, Wirbel i Schraf embosquen el grup de Fern mentre intenten buscar aigua i les dues parts acaben lluitant per l'Stille capturat. Durant aquesta lluita, la Frieren suprimeix el seu manà prop d'una piscina d'aigua no contaminada i aconsegueix capturar un Stille desprevingut. El grup de Denken detecta la seva màgia de llançament i embosquen al grup de Frieren per intentar agafar el seu Stille.

20.- Matança necessària. La batalla entre l'equip de Fern i l'equip de Wirbel continua. Fern derrota a Ehre aclaparant-la amb màgia d'atac normal de foc ràpid, Ehre comenta que la màgia d'en Fern està totalment desproveïda de caràcter. Übel és restringit i derrotat per Wirbel. No obstant això, la vacil·lació de Wirbel en matar-la de seguida permet que Fern arribi a temps per salvar Übel. Land derrota fàcilment a Scharf utilitzant la màgia d'il·lusió. Wirbel recull els membres del seu equip derrotats i comparteix la seva motivació per lluitar contra els dimonis. Revela la seva història, explicant que lluita contra els dimonis per impressionar una noia que estimava a la seva ciutat natal. El seu equip aconsegueix mantenir-se rellevant a l'examen, ja que Wirbel es troba amb un Stille per sort i el captura amb la seva màgia vinculant. Laufen roba Stille de l'equip de Frieren amb un moviment súper ràpid. Mentrestant, la resta de l'equip de Denken s'acosta a l'equip de Frieren mentre Laufen fuig. Denken revela que sap que Frieren és el mateix mag llegendari de la festa de l'heroi, Richter divideix l'equip de Frieren i afirma que matarà en Lawine o en Kanne perquè l'equip de Frieren no pugui avançar als exàmens. Denken diu a Richter que es mantingui tret que sigui absolutament necessari, ja que el títol de mag de primera classe no val la pena matar, però Richter no està d'acord i parla del privilegi que el títol concedeix. Concretament, Serie, la líder de l'Associació de Mags Continentals, ha promès que qualsevol persona que aconsegueixi el títol de Primera Classe rebrà qualsevol encanteri que li demani si és capaç de proporcionar-lo. Després d'acabar d'intercanviar paraules, les dues parts comencen la seva batalla.

21.- El món de la màgia. Fa mil anys, Flamme presenta a Frieren Serie, que era el seu mestre. Serie ofereix qualsevol encanteri a Frieren, però Frieren declina, afirmant que la millor part de la màgia és la recerca. Serie critica l'aparent falta d'ambició de Frieren, però Flamme afirma amb fermesa que Frieren serà qui derrotarà el Rei Dimoni. Això es deu al fet que Frieren pot imaginar una època pacífica, a diferència d'ella o de Serie. En l'actualitat, els partits de Frieren i Denken lluiten. Lawine i Kanne fan tot el possible per guanyar, però la diferència de mana respecte a Richter és massa gran i ell aconsegueix contenir-los, diu que els estalviarà mentre Denken guanyi la seva lluita. Denken fa servir encanteris d'alt nivell per aclaparar en Frieren, però ella reacciona ràpidament i aconsegueix derrotar-lo amb una explosió màgica a poca distància. Frieren esquer Laufen a la intempèrie amenaçant de matar a Denken. Quan Laufen ataca, Frieren la intercepta i recupera el Stille. Després de contenir els dos, Denken revela que vol convertir-se en un mag de primera classe per poder tornar a la seva ciutat natal, que es troba a les profunditats de l'altiplà del nord. Conscient que Richter probablement matarà a Kanne i Lawine a causa de la pèrdua de Denken, Frieren opta per destruir la barrera de Serie, sorprenent els examinadors. Amb la barrera destruïda, la pluja arriba a la zona d'examen i Kanne utilitza la seva màgia de l'aigua per derrotar a Richter. L'equip de Fern es refugia en una cova, amb Land els avisa que seran rivals en el segon examen. Quan l'equip de Frieren se'n va, l'equip de Denken escapa dels seus enllaços i troba un grup debilitat per atacar i robar un Stille. El primer examen conclou i es mostren sis equips superats. Els examinadors els feliciten i anuncien una pausa abans del proper examen, que es farà d'aquí a tres dies. Mentrestant, Stark espera en una taverna el retorn de Frieren i Fern.

22.- Futurs enemics. Frieren i Fern tornen al seu allotjament, Fern renya Stark per beure i quedar-se despert fins tard a la nit. Frieren suggereix millorar l'estat d'ànim de Fern portant-la a sopar a un restaurant que va visitar fa 80 anys. Richter es troba amb Denken i Laufen a la seva botiga que li demanen indicacions per arribar a un restaurant que Denken també va visitar una vegada. L'Übel s'acosta a Land, que li explica que pot copiar la màgia si pot empatitzar amb la persona que la va llançar. Übel ho demostra lligant Land amb l'encanteri de Wirbel, i intenta interrogar-lo per robar la seva màgia de clonació, però ell la convenç que no té sentit. El grup de Denken troba el restaurant que buscaven i es troba amb la festa de Frieren, així com Land i Übel, però decideixen centrar-se en el seu propi àpat. En un flashback, Himmel i la seva festa es mostren menjant a l'establiment, el xef proclama que el seu restaurant sempre serà excepcional i utilitzarà els mateixos sabors. En el present, Frieren comenta que el menjar no s'ha mantingut igual, sinó que té un gust molt millor que en el passat. L'endemà al matí, Stark ha de mediar una discussió entre Frieren i Fern, i se'n van a buscar aperitius. La Lawine i la Kanne passen el dia junts a la ciutat i es troben amb Stark i els altres en una fleca. Mentre caminen junts com un grup més gran, Wirbel s'acosta a Stark i el recluta per a una sol·licitud de caça de monstres de l'associació de màgia. A la posada, en Lawine i en Kanne van cuinar productes de forn a la Frieren per donar-li les gràcies per ajudar-los a superar la primera prova. Frieren recorda que Himmel li va dir que es va convertir en un heroi perquè canviar la vida d'una persona fins i tot d'una manera petita farà que el recordin molt després que se n'hagi anat. Mentre Frieren i altres parlen, reben la notificació de la segona prova. La Lawine i la Kanne es desaniman després de veure que Sense supervisa la prova, ja que ningú no ha pogut superar les seves proves.

23.- Conquerint el laberint. Sense felicita als 18 individus que van superar la primera prova i procedeix a esbossar els paràmetres de la segona prova. Per superar la prova, els examinats han d'arribar al fons del calabós "Ruïnes de la Tomba del Rei". Sense, un pacifista que menysprea la lluita, declara que tots els que arribin al fons passaran. També distribueix ampolles que, si es trenquen, convocaran un golem que ajudarà al mag a escapar del calabós, però utilitzar-lo fallarà automàticament al mag que l'utilitza, convertint-lo en l'últim recurs. A més, les ampolles es trencaran automàticament a l'alba de l'endemà, fent que aquest sigui el límit de temps per a l'examen. Un examinat assenyala que cap grup d'aventurers ha buidat mai amb èxit aquest calabós, però Sense respon que un mag de primera classe hauria d'estar a l'alçada. Denken suggereix que tots els examinats treballin junts per netejar el calabós, però tots continuen desconfiats els uns dels altres i es divideixen en grups separats. Sense decideix seguir en Frieren i en Fern, i malgrat que en Frieren s'enamora dels mímics diverses vegades, són capaços d'avançar cap a les profunditats del calabós. Frieren esmenta que va adquirir un talent per explorar masmorres a causa de l'amor d'Himmel per explorar-les. Sense pregunta quina és la motivació de Fern per ser mag, ja que no pot sentir cap ambició i determinació en ella, i Fern respon que li agrada veure a Frieren feliç. Mentrestant, tant els grups de Wirbel com de Denken es troben amb rèpliques d'ells mateixos que poden copiar perfectament la seva màgia i els seus estils de lluita. El grup de Denken aconsegueix derrotar una rèplica de Laufen, només per trobar-se amb una rèplica de Frieren després.

24.- Rèpliques perfectes. Es revela que el calabós conté una criatura coneguda com Spiegel que pot llegir els records dels que entren al calabós i utilitzar aquesta informació per crear rèpliques perfectes dels assaltants. El partit de Denken intenta enfrontar-se a la rèplica de Frieren però es veu obligat a retirar-se. Übel i Land estan acorralats per una rèplica d'Übel. Treballen junts amb èxit per destruir-lo, amb Übel endevinant correctament que Land intervindria per evitar que morís pel seu bé. Mentre explora, Frieren descobreix una secció amagada del calabós que conté un mural perdut des de fa temps. Aleshores, ella, Fern i Sense es dirigeixen cap al fons del calabós on els espera la festa de Denken. Adverteixen a la Frieren sobre la seva rèplica i discuteixen els mètodes que poden utilitzar per derrotar-la. Tanmateix, s'adonen que Frieren és immune a la contenció i la màgia de la hipnosi, així que hauran de trobar una altra debilitat per explotar. La festa d'Edel es troba amb una rèplica de Sense. L'Edel intenta controlar la ment, però la rèplica no té ment i no es pot controlar. Edel està ferida i es veu obligada a trencar la seva ampolla i escapar. Ella ordena als membres del seu partit que es retirin i avisin els altres mags sobre el que han après. En una lluita separada, el grup de Wirbel aconsegueix derrotar les seves rèpliques escollint combinacions favorables per a cada membre. Sense cap altra idea, Denken i Frieren conclouen que la força bruta és la seva única opció. Fern suggereix que, amb la seva ajuda, pot matar la rèplica de Frieren.

25.- Una vulnerabilitat fatal. Dünste informa als partits de Denken i Frieren que l'Edel s'ha retirat del calabós i que el control mental no és una opció contra les rèpliques. Lawine i Kanne arriben al lloc dels fets i diuen a les parts que el monstre al qual s'enfronten és un Spiegel i que les rèpliques que crea no tenen debilitats úniques. Tots els presents conclouen que la rèplica de Frieren ha de ser derrotada abans que puguin destruir el Spiegel. Abans d'anar a la batalla, Fern revela la debilitat fatal de Frieren: no pot detectar el manà quan llança un encanteri, una vulnerabilitat que es troba habitualment en els mags principiants. Després de la discussió, Fern i Frieren són escollits per enfrontar-se a la rèplica de Frieren. Tots els altres romanen al seu lloc per protegir-los dels possibles atacs d'altres rèpliques. La Frieren i la seva rèplica estan igualades, i Fern espera una obertura per colpejar la rèplica amb Zoltrakk. En un flashback, Frieren lliura Serie a testament de Flamme. El testament revela que Flamme va convèncer l'emperador humà perquè permetés als humans adoptar la màgia. Serie comenta que aquest és l'inici de l'era dels humans i, finalment, els mags humans podran superar fins i tot els elfs com ella i la Frieren. En el present, Fern colpeja la rèplica de Frieren directament amb un Zoltrakk de potència total.

26.- L'altura de la màgia. El Zoltrakk de Fern no aconsegueix matar la rèplica de Frieren. Frieren reconeix que esperava que la seva rèplica sobrevisqués a l'atac, assenyalant que sempre estava destinada a ser una batalla de desgast. A l'entrada de la part final del calabós, Denken i Methode determinen la ubicació de les rèpliques restants i elaboren estratègies sobre la millor manera de combatre-les. Els mags s'enfronten als seus millors enfrontaments i eliminen amb èxit un gran nombre de rèpliques. Després de l'èxit de Lawine i Richter en derrotar rèpliques de Kanne i Lawine, són emboscats per la rèplica de Sense, que empala Richter i Lawine. Obligats a trencar les seves ampolles, Laine i Richter són eliminats de la prova. Denken, Land i Übel arriben a l'escena i decideixen el seu proper curs d'acció. Übel afirma que pot vèncer a Sense ja que pot visualitzar la seva màgia tallant fàcilment tallant la màgia del cabell de Sense. En un flashback, Übel va aconseguir tallar a la meitat un mag de primera classe malgrat la seva roba encantada de defensa increïblement alta. Sense explica que Übel pot percebre la roba i el cabell com una cosa que pot tallar fàcilment, per tant, hauria de guanyar la lluita contra la seva rèplica. En el present, Übel mata la rèplica de Sense. Methode parla amb el grup de Wirbel i els accepta el pla de retardar les altres rèpliques mentre es lluita contra la rèplica de Frieren. Després que l'equip de Denken es trobi amb rèpliques ressuscitades, s'adonen que fins que el Spiegel sigui derrotat, les rèpliques seguiran tornant a la vida. Frieren crea una obertura, i Fern aconsegueix infligir una lesió letal a la rèplica. No obstant això, quan Fern intenta acabar amb la rèplica, contraresta amb una habilitat telecinètica, gairebé matant-la. Impressionat per l'encanteri, Fern comenta que aquest atac és realment el cim de la màgia. Frieren acaba amb la seva rèplica i procedeixen a destruir el Spiegel. Els examinats restants arriben al fons del calabós i Sense els felicita per haver superat la segona prova. Mentrestant, els examinats fallits esperen a l'entrada mentre els seus golems els curen.

27.- Una era dels humans. Fern està molesta amb la Frieren, sent que la Frieren no entén les seves emocions. Fern confia a Stark que Frieren li va demanar que substituís el seu personal, que s'havia trencat durant el segon examen. El personal, un regal d'Heiter, tenia un gran valor sentimental per a Fern. La Kanne consola la Lawine, que lamenta haver d'esperar tres anys més abans de poder tornar a provar l'examen de primera classe mentre Denken dóna paraules d'ànim a Richter. Frieren arriba a la botiga després que Denken se'n va i convenç Richter de reparar el personal de Fern. Després que Fern i Stark tornen a la posada, Fern descobreix el seu personal reparat i recorda que Heiter li va explicar la profunda cura de Frieren pels altres. Comença el tercer examen i tots els participants esperen instruccions. Serie diu que supervisarà personalment l'examen final, ja que la participació de Frieren va provocar que aprovessin més estudiants del previst. Serie decideix que realitzarà entrevistes individuals per determinar qui mereix la llicència. Frieren li diu a Fern que Serie jutjarà cada candidat en funció de la seva pròpia intuïció i que la seva intuïció sempre és correcta. Els examinats entren d'un en un i Serie els avalua d'un cop d'ull. Immediatament falla a Kanne per ser una voluntat feble, i més tard a Laufen, Dünste, Ehre i Scharf per raons similars. Després que Frieren entri, la Serie també li falla, perquè a Frieren no li interessa la màgia de combat. Serie pregunta a Frieren sobre com algú com ella va aconseguir derrotar el rei dimoni. Frieren respon que tenia aliats excepcionals i que no ho podria haver aconseguit sola. També assenyala que, curiosament, l'encanteri floral de Flamme que la Serie odia va ser el que va inspirar un jove Himmel a convertir-se en un heroi i reclutar Frieren al seu partit. La Falguera entra i s'adona que el mana de la Serie està fluctuant de manera semblant al mana de Frieren. Serie veu un enorme potencial en Fern i li demana que sigui la seva alumna, però Fern rebutja la proposta. Sense voler rebutjar un mag tan prometedor, Serie cediu i passa a Fern.

28.- Seria vergonyós quan ens tornem a trobar. L'entrevista de Serie amb els examinats restants transcorre sense problemes. Passa Denken, Methode, Wirbel, Land i Übel, ja sigui demostrant prou determinació per qualificar-se com a mag de primera classe o encarnant els trets d'un mag militarista, alineant-se amb la filosofia personal de la màgia de Serie. Els examinats s'acomiadaven, alguns contents per haver aprovat, mentre que d'altres desanimats durant els tres anys esperen tornar a fer l'examen. Fern i Stark es troben amb Denken i Laufen en una fleca, on s'asseuen i gaudeixen de dolços junts. Denken s'obre a tothom sobre la seva difunta dona. Frieren i Wirbel mantenen una conversa, durant la qual Wirbel explica la seva creença en ajudar els estranys per caprici, influenciat per l'exemple de l'Heroi Himmel. Wirbel diu que Himmel va donar exemple i va ajudar a molts pobles amb tasques menors i mundanes. En un flashback, Eisen li pregunta a Himmel quin era el propòsit d'ajudar les persones amb tasques menors i trivials. Himmel respon que, tot i que aquestes tasques no salvaran el món, simplement no pot ignorar a ningú que ho necessiti davant seu. Més tard, durant la nit, Fern i els altres examinats amb èxit es dirigeixen a Serie per obtenir el seu encanteri d'elecció. Es revela que Serie va prohibir a Frieren assistir amb Fern com a convidat, i que Frieren ha estat prohibit de l'associació de mags durant mil anys. Mentre Stark i Frieren esperen fora, Lernen s'hi acosta i demana disculpes per la prohibició de la Serie. A continuació, Lernen procedeix a atacar Frieren afirmant que desitja que el seu nom passi a la història perquè la Serie també el recordi. Frieren repel·leix els seus atacs i li diu que ella es nega a duel-lo. Revela que Serie recorda tots els seus estudiants, les seves personalitats i els seus encanteris preferits, independentment de si van deixar una empremta a la història o no. L'endemà al matí, la festa de Frieren surt d'Äußerst, acomiadant-se dels residents de la ciutat. La Frieren li pregunta a la Fern quin encanteri va demanar, Fern revela que va demanar un encanteri per netejar la roba. Al pont de sortida de la ciutat, en Lawine i en Kanne s'acosten a la festa. Les festes s'acomiaden i Fern comenta que va ser un adéu força ràpid. En un Flashback Himmel explica que no s'acomiada amb llàgrimes perquè creu que tornarà a creuar-se amb la gent i que seria vergonyós quan finalment es tornin a trobar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada