Bloc personal,

dissabte, 9 de març del 2024

Waterworld (1995)

[1224]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kevin Reynolds
Guió: Peter Rader, David Twohy
Música: James Newton Howard
Distribuïdora: Universal Pictures
Actors: Kevin Costner, Dennis Hopper, Jeanne Tripplehorn
Estrena: 28/06/95
Títol original: Waterworld

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 2 h. 15 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (6,3) (209K):
“En un futur on els casquets polars s'han fos i la Terra està gairebé completament submergida, un mariner mutant lluita contra la fam i els smokers i ajuda, de mala gana, a una dona i una noia a intentar trobar terra seca.”

Crítica

De sempre, injustament infravalorada…

Una de tantes que no tenia anotada.

De sempre, mal valorada, però, personalment per a mi, de les millors de ciència ficció amb futurs apocalíptics.

Ara bé, té detalls d’efectes especials que en pel·lícules de vint anys abans estan millor solucionats…

El final d’aquesta pel·lícula sempre m’ha donat la sensació que hi havia d’haver una segona part.


Resum (amb espòilers)

L'any 2500, com a resultat de l'augment del nivell del mar més de 7.600 metres, tots els continents de la Terra estan ara sota l'aigua. Les restes de la civilització humana viuen en comunitats escarpades i flotants conegudes com a atols, que fa temps que s'han oblidat de viure a la terra. Es creu que una "Terra Seca" mitològica existeix en algun lloc de l'oceà sense fi.

El mariner, un vagabund solitari, arriba a un atol amb el seu trimarà per intercanviar brutícia, una mercaderia rara, per altres subministraments. Quan els residents de l'atol veuen que el mariner és un mutant, amb brànquies i peus palmells, decideixen "reciclar-lo" ofegant-lo en un pou de fangs orgànics.

De sobte, l'atol és atacat pels smokers, una banda de pirates que busquen una noia anomenada Enola. Segons el seu líder, el diaca, té un mapa de Dryland tatuat a l'esquena. La tutora de l'Enola, la Helen, intenta escapar amb ella en un dirigible de globus de gas creat per l'inventor Gregor, però el globus s'allibera erròniament. La Helen allibera ràpidament el mariner, insistint que els porti tots dos amb ell.

Els tres escapen a mar obert a bord del trimarà, perseguits pels smokers La fugida de la Helen provoca danys al vaixell del mariner, i ell es nega amb ira a portar-la a Dryland. Després li talla els cabells i després els de l'Enola com a càstig, però decideix agafar-los igualment.

Durant la seva recerca per trobar Dryland, els succeeixen molts altres esdeveniments, com ara un vagabund que s'apropa a ells i és assassinat pel mariner després d'un comerç, es troba amb una trampa dels smokers, troba un gran tauró mutat i descobreix els dibuixos de l'Enola de diversos objectes de secà que el mariner reconeix a les revistes de National Geographic.

Més tard, la Helen explica que creu que els humans van viure una vegada a la terra i demana saber on el mariner va recollir la seva brutícia. Li proporciona una campana de busseig casolana per mostrar-li les restes submarines de Denver, Colorado i el sòl del fons de l'oceà, semblant desmentir la creença de la Helen. Quan surten a la superfície, descobreixen que els smokers els han atrapat, amenaçant-los de matar-los si no lliuraven l'Enola, que s'amaga a bord del vaixell.

Els smokers segresten a l'Enola i intenten matar a la Helen i elmariner. El mariner agafa la Helen, bussejant-se sota l'aigua per evitar la captura, amb les brànquies del mariner que l'ajuden a respirar. Quan ressorgeixen, descobreixen que el seu vaixell ha estat destruït. La Helen i el mariner tenen relacions sexuals i més tard, el Gregor aconsegueix trobar-los i els porta a un nou atol improvisat on habiten els supervivents del primer atac utilitzant el seu dirigible de globus de gas.

El mariner agafa la moto d'aigua d'un smoker capturat per perseguir el Deacon a bord de les restes de l'Exxon Valdez. El Deacon envia la tripulació a començar a remar el "Deez" després d'anunciar farols que ha descodificat el mapa a l'esquena de l'Enola.

Amb tots els smokers sota coberta per remar el camió cisterna, el mariner s'enfronta al Deacon, amenaçant amb encendre les reserves de petroli a sota tret que torni Enola. El diaca crida el farol del mariner, sabent que destruiria el vaixell, però per a la seva sorpresa, el mariner llança una bengala al dipòsit de petroli.

El vaixell està embolicat en flames i comença a enfonsar-se. El mariner rescata l'Enola, escapant a través d'una corda del globus del Gregor amb la Helen i l'Atoll Enforcer a bord. Mentre el mariner puja amb l'Enola, el diaca agafa la corda per escapar del vaixell que s'enfonsa. És llançat a l'aigua però puja a bord d'una moto d'aigua. Dispara al globus que sacseja l'Enola cap a l'oceà. Quan el Deacon i alguns dels seus homes convergeixen a l¸Enola, el mariner fa un salt de puent improvisat des del globus per agafar l’Enola just abans que el Deacon i els seus homes xoquin amb les seves motos d'aigua, morint en una explosió.

Algun temps després, el Gregor identifica el tatuatge a l'esquena de l'Enola com a coordenades amb direccions invertides. Seguint el mapa, el Gregor, el mariner, l'Atol Enforcer, la Helen i Enola descobreixen Dryland, que es revela que és el cim de l'Everest, cobert de vegetació i vida salvatge. També troben una cabana crua amb les restes dels pares de l'Enola. El mariner, sentint que no pertany a Dryland, agafa un vell trimarà de fusta i marxa, mentre la Helen i l'Enola s'acomiaden d'ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada