Bloc personal,

dissabte, 23 de març del 2024

Kusuriya no Hitorigoto (2023) S01
(The Apothecary Diaries)

[490]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Norihiro Naganuma
Guió: Norihiro Naganuma (novel·la: Natsu Hyūga)
Música: Satoru Kōsaki, Kevin Penkin, Alisa Okehazama
Estudi: Toho Animation Studio, OLM
Veus de doblatge: Aoi Yūki, Takeo Ōtsuka, Katsuyuki Konishi
Emissió: 22/10/23 - 23/03/24
Títol original: 薬屋のひとりごと

[ Animació, drama, misteri ] 24 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,89) (89.917)

Sinopsi

IMDb (8,6) (2,6K):
“Segueix a la Maomao mentre és segrestada i venuda al servei al palau. Té un enginy ràpid, una ment aguda i coneixements de medicina, i es troba amb algú almenys tan perceptiu com ella: l'eunuc en cap, el Jinshi.”

Crítica

Immediatament després de Frieren, el millor anime de la temporada…

Basada en una novel·la serialitzada de Natsu Hyūga actualment en publicació des de 2011. El 2012 en van fer una novel·la tancada il·lustrada per la Megumi Matsuda, des de 2014 un novel·la lleugera il·lustrada per Touko Shino (14 volums), des de 2017 un manga il·lustrat per Nekokurage (13 volums) i des de 2017 un manga spin-off il·lustrat per Minoji Kurata (Mao Mao no Kōkyū Nazotoki Techō, 18 volums).

També es pot trobar sota els títols The Apothecary Diaries i Apothecary's Soliloquy o Soliloqui de l'apotecària (traducció literal del japonès).

No sé com és la novel·la, però sí puc dir que, com en Frieren, l’anime és bastant millor que el manga. En tot cas, el millora. Tinc pendent de llegir-lo; possiblement el primer volum el llegiré en exemplar imprès disponible en biblioteca municipal i, si m’agrada prou, la resta online. A dia d’avui, a Espanya, ECC ha editat fins el volum 4.

Setena sèrie (7 de 19) d’anime finalitzada de la temporada hivern 2024.


Anunciada segona temporada per 2025.


Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada hivern 2024

5/5
Sōsō no Frieren (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
(Frieren: Beyond Journey’s End)

5/5
Kusuriya no Hitorigoto (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
(The Apothecary Diaries)

4/5
Ore dake Level Up na Ken (2024) S01
(Na Honjaman Rebeleop - Solo Leveling)

4/5
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (2024) S02
(The Dangers in My Heart)

4/5
Yubisaki to Renren (2024) S01
(A Sign of Affection)

4/5
Nozomanu Fushi no Boukensha (2024) S01
(The Unwanted Undead Adventurer)

4/5
Tsuki ga Michibiku Isekai Dōchū (2024) S02
 (temporada doble; primera part) 
(Tsukimichi: Moonlit Fantasy)

4/5
Sasaki to Pii-chan (2024) S01
(Sasaki and Peeps)

4/5
Sengoku Youko (2024) S01

 

4/5
Kingdom (2024) S05

 

3/5
Shangri-La Frontier: Kusoge Hunter, Kamige ni Idoman to su (2023) S01  (temporada doble; continuació) 
(Shangri-La Frontier: Crappy Game Hunter Challenges God-Tier Game)

3/5
Shin no Nakama ja Nai to Yūsha no Party o Oidasareta no de, Henkyō de Slow Life Suru Koto ni Shimashita (2024) S02
(Banished from the Hero’s Party, I Decided To Live A Quiet Life In The Countryside)

3/5
Dosanko Gyaru wa Namaramenkoi (2024) S01
(Hokkaido Gals Are Super Adorable!)

3/5
Meiji Gekken: 1874 (2024) S01
 

3/5
Hikari no Ō (2024) S02
(The Fire Hunter)

3/5
Yami Shibai (2024) S12
(Yamishibai: Japanese Ghost Stories) (Theater of Darkness)

2/5
Ragna Crimson (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
 

2/5
Undead Unluck (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
 

1/5
Megumi no Daigo: Kyūkoku no Orenji (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
(Firefighter Daigo: Rescuer in Orange)



Resum (amb espòilers)

En una cort imperial de l'antiga Xina, fa uns mesos que una noia de 17 anys coneguda com la Maomao va ser segrestada i obligada a treballar com a criada de baix nivell al palau de l'emperador. Tot i així, aconsegueix conservar el seu esperit curiós i pragmàtic, pensant treballar fins que acabin els seus anys de servitud. Un dia, però, s'adona del fet que els dos infants de l'emperador han caigut greument malalts. Ella decideix actuar en secret, aprofitant la seva experiència com a farmacèutica criada al barri vermell pobre.

Malgrat els intents de la Maomao de mantenir-se en l'anonimat, aviat crida l'atenció del Jinshi, un eunuc influent que reconeix el seu talent. La Maomao aviat es troba a la cort interior de l'emperador, on gradualment es fa un nom utilitzant els seus coneixements i la seva personalitat excèntrica per resoldre diversos misteris mèdics.

==

1.- Maomao. Maomao, la filla d'un apotecari als afores de la ciutat, és segrestada per bandits i venuda al Palau Imperial com a bugaderia, al servei de les concubines de l'emperador, els eunucs i el respectiu personal del Palau Exterior. Tres mesos més tard, Maomao s'adona d'una baralla entre dues de les concubines de l'emperador, Lihua i Gyokuyou, mentre corren els rumors que els seus dos fills s'estan emmalaltint i morint per una maledicció. Maomao dedueix la causa dels suposats símptomes i deixa un missatge anònim a l'ampit de la finestra de cada concubina perquè deixi d'utilitzar la seva pols facial a base de plom. Lihua ignora el missatge i el seu fill mor més tard. Gyokuyou llegeix i fa cas del missatge, i la seva filla viu. Jinshi, un eunuc atractiu, descobreix que Maomao va ser el salvador, ja que és l'única de les criades que és capaç de llegir el seu escrit. Jinshi presenta en Maomao a Gyokuyou per explicar com la pols facial estava relacionada amb el motiu pel qual la seva filla es va emmalaltir, i Gyokuyou li agraeix fent-la una dama de honor.

2.- Apotecari fred. Els soldats que intenten pacificar un poble de fora s'enverinen mentre mengen i se li demana a Jinshi que ajudi a decidir el destí del líder del poble sospitós d'haver-los enverinat. La Maomao comença el seu nou paper com a dama de companyia coneixent els altres que actualment treballen per a Gyokuyou, que tenen més compassió de Maomao pel seu braç embenat i per haver rebut la feina de Poison Food Tester. La Maomao s'encarrega ràpidament de la tasca, però s'avorreix després que les altres dones la compatinguin i facin la seva part de les tasques. Més tard, Jinshi li demana a Maomao que resolgui la qüestió dels soldats enverinats, i a partir del context, Maomao dedueix que el tipus de llenya que els soldats van cremar per encendre emetia fums verinosos, no el menjar. Més tard, en Jinshi l'encarrega a Maomao de dissenyar un afrodisíac, tenint accés a l'estoc de medicaments i ingredients del metge de la cort. Maomao crea afrodisíacs a base de cacau, però es distreu recollint herbes medicinals al jardí només per descobrir que altres dones s'han menjat els bombons que va fer amb l'excés de barreja de cacau abans d'hora. Segons Maomao, l'afrodisíac té tres vegades el poder del tònic habitual, fent que Gyokuyou tremoli de por quan va intentar demanar-li una mica per a l'emperador.

3.- La qüestió inquietant de l'esperit. Corren els rumors d'una dona fantasmal boja atacant altres persones al Palau Exterior. L'assistent de Jinshi, Gaoshun, mostra a Maomao una concubina de nivell mitjà anomenada Fuyou que sembla estar ballant a la paret oriental a la llum de la lluna. Va ser portada originalment davant l'emperador, però després no va impressionar-lo i va perdre el seu favor i després va ser compromesa amb un general de l'exèrcit de l'emperador. Després, es va tornar boja i va començar a ballar a la llum de la lluna. L'endemà, Maomao relata una història semblant a Gyokuyou i Jinshi, d'una cortesana que coneixia que estava a punt de ser comprada per un client adinerat, però l'acord va fracassar, i la dona es va posar tan estresada que va començar a somnambulisme i no tenia memòria. de les seves accions l'endemà. El dia que la Fuyou serà venuda al general, en Maomao li explica a Gyokuyou la resta de la història: la cortesana es va fer veure que estava malalt mentalment perquè pogués baixar el seu propi preu i ser venuda a un home diferent amb qui realment es volia casar. En Fuyou va descobrir que el general estava compromès a ser un home que estimava de la seva ciutat natal, així que va fer alguna cosa semblant per caure en desgràcia de l'emperador i se li va donar al general com a recompensa.

4.- L'amenaça. L'emperador va fer una sol·licitud directa perquè Maomao s'ocupés de Lady Lihua, però els intents repetits de tractar-la es veuen frustrats per les seves dames de companyia i la expulsen de la seva habitació repetidament. Jinshi s'adona del problema de Maomao i decideix intervenir, encantant a les dones perquè permetin que Maomao tracti Lihua sense cap interferència, començant amb una dieta especial que té com a objectiu purgar el seu cos del verí causat per la pols de bellesa que era secretament la seva dama de honor. utilitzant. Maomao castiga la dama de companyia principal donant-li una bufetada i abocant-li pols per haver-lo fet servir descuidadament, oblidant que estava prohibit per ser verí i això és el que va matar el fill de la Lihua. L'esmentada dama de honor pot tornar al seu lloc després d'haver estat detinguda durant una estona (Maomao va prendre el relleu durant tot el temps), declarant que no repetirà els seus errors, mentre que l'eunuc que va rebre l'ordre de recuperar la pólvora prohibida va ser assotat com a càstig. La Maomao demana a Jinshi que construeixi una sauna, ja que afegeix banys de vapor regulars al règim de tractament de la Lihua. Lihua es recupera completament en dos mesos. Quan la Maomao està preparada per tornar a Lady Gyokuyou, ella ensenya a Lihua una tècnica que les seves germanes del bordell li van ensenyar per recuperar els favors de l'emperador, ja que té els "actius" per fer-ho. Com a resultat, l'Emperador va començar a visitar Gyokuyou amb menys freqüència, el que li va permetre prendre-s'ho amb calma.

5.- Operacions encobertes. Mentre Maomao i Guen (el metge de la cort) gaudeixen d'uns bolets matsutake a la planxa, algú entra a la clínica demanant una cura per a una "maledicció". Maomao dóna al pacient una pomada per curar les erupcions dels braços del pacient. Jinshi la truca per demanar-li la seva opinió sobre unes quantes substàncies, ja que també està a la recerca del que va causar la "maledicció". El dia de la festa al jardí s'acosta ràpidament i, aquesta vegada, hi assistiran totes les consorts de primer nivell de l'Emperador, incloses les concubines Lihua i Gyokuyou. Això també significa que Maomao ha d'assistir com a dama de companyia de Gyokuyou. Quan s'aplica el maquillatge, que és una cosa que va intentar evitar, les altres dames de companyia revelen un secret, i Jinshi descobreix: les seves pigues són el seu maquillatge, com a camuflatge i dissuasiu contra els possibles violadors, ja que va treballar. al voltant d'un bordell. També pot trobar més informació sobre els antecedents de Maomao. Jinshi està tan captivada per la seva aparença que fins i tot li regala una de les seves forquilles, la qual cosa va fer que Gyokuyou, que la va "marcar" abans amb un collaret, una mica gelosa ja que "ja no és seva sola". Comença la festa al jardí, però, desconeguda per tothom, una força sinistra s'amaga al fons.

6.- La festa del jardí. Enmig de l'enrenou de la festa al jardí, Maomao es veu atrapada en les guerres per poders entre les dames de companyia de les concubines, amb una de les dames de Lihua parlant d'ella, sense saber que està just davant d'ella. També experimenta dues forques més, una d'elles és de la mateixa Lady Lihua. També s'assabenta de la suposada fractura entre els consorts Ah-Duo i Lishu, on, a causa de la política, la molt jove Virtuous Consort es converteix en sogra de la molt gran Pure Consort. Les coses aixequen el seu cap lleig quan Maomao troba la sopa de Gyokuyou enverinada, i un ministre cau després a causa del mateix verí. Jinshi la veu tossir el verí i la porta a la infermeria. Preguntant sobre l'enverinament, Maomao demana a Jinshi per Lishu i el seu provador de gust de verí, on descobreix que és al·lèrgica al verat. Sabent que el palau posterior va preparar el menjar, el vinagre utilitzat en el plat de Lishu pot haver estat intercanviat amb el de Gyokuyou per accident. La Maomao sap que la dama de honor de la Lishu podria haver tingut una mà, però va preferir no augmentar-la, donant-li una llista dels aliments que Lishu no pot menjar. Jinshi ho nota, però, i li pregunta a Maomao si Lishu és l'objectiu de l'enverinament.

7.- Retorn a casa. Amb els esdeveniments posteriors a la festa al jardí, és a dir, el ministre enverinat, Maomao va haver de descansar (perquè ella mateixa tenia part del verí) fins que s'avorreix i li pregunta a Gyokuyou si podia utilitzar el saló. Gaoshun, a petició d'en Jinshi, va venir i va portar el mateix bol de plata que contenia la sopa enverinada, embolicat amb un drap, tenint cura de no subjectar el bol. Utilitzant una tècnica similar que va utilitzar al seu antic lloc de treball, Maomao va treure la pols del bol per les empremtes dactilars amb pols, una bola de cotó i un pinzell. Troba quatre empremtes dactilars, però veu un altre conjunt, a la vora del bol, que pertany a un foraster que podria haver enverinat la sopa. Això, sumat al fet que la roba de Lishu xoca amb la de Gyokuyou, la porta a pensar que Lishu és víctima d'assetjament escolar, i per les seves pròpies dames de companyia, sabent que el palau posterior està ple d'enemics. Se suposava que la sopa enverinada havia d'augmentar l'aposta, però el tastador de la Lihua va canviar el seu bol pel de Gyokuyou, salvant-la de l'enverinament. Més tard, Maomao s'assabenta de Xiaolan sobre la importància de les forques, com a "entrada" per aconseguir favors. Ella demana a Lihaku, el soldat que li va donar una forquilla a Maomao durant la festa, una escorta a l'exterior. Lihaku, que no la pot reconèixer, menysprea Maomao, però no pot resistir-se a la seva oferta de conèixer a qualsevol de "Les tres princeses", les millors cortesanes del prostíbul de Rokushoukan (el seu antic lloc de treball), sense oblidar veure que en té dos. més contactes de rang superior, així que està d'acord. Aleshores, Maomao pot visitar el seu pare, que creu que la seva feina al palau posterior és un gir del destí.

8.- Tiges de blat. Venint d'un passeig pels seus camps d'herbes medicinals, Maomao veu una criada colpejant a la seva porta que l'agafa en el moment que la veu i li demana ajuda. La porten a un prostíbul on arriba al lloc d'una doble intoxicació que involucra una cortesana i un client ben vestit. Maomao aconsegueix desfer ambdues víctimes del verí. Maomao demana a la noia pel seu pare i, després de descodificar l'escena, Maomao es va assabentar que va ser una intoxicació per tabac la que gairebé va matar les víctimes en el que sembla ser un doble suïcidi. Sortint de l'habitació on la senyora del prostíbul es va reunir tant amb ella com amb el seu pare, Maomao veu més tard la criada intentant enfonsar un ganivet al pit del client ben vestit, cosa que impedeix ja que la noia està desesperada per matar-lo. Més tard, Maomao descobreix per una altra cortesana que el client, fill d'un comerciant adinerat, és un mentider que parla dolçament que va enviar les cortesanes al bordell que va enganyar per arruïnar. Una d'elles és la germana gran de la noia, i la cortesana que estava amb el client i que el va enverinar és molt amiga seva. Maomao ho remunta tot fins i tot després d'haver fet el fet: va ser un intent d'assassinat, ja que, d'alguna manera, la cortesana va enganyar el client perquè begués una infusió verinosa feta amb fulles de tabac. El que va fer aquell dia va salvar el prostíbul de la humiliació després d'evitar la mort del fill de l'influent comerciant, d'aquí els diners en silenci i els aperitius luxosos que la senyora els va donar. Després d'alguns "mimes" de Meimei als banys de Rokushoukan, Maomao visita una habitació a l'annex del bordell, on una dona inconscient és al llit. Després de tres dies, torna al palau posterior, on un Jinshi molt agitat la va rebre a part de Lady Gyokuyou i les seves dames de companyia. Els malentesos i l'elecció de les paraules de Maomao sobre Lihaku van sorprendre en Jinshi, per a diversió de Gyokuyou.

9.- Suïcidi o assassinat? Jinshi encara està malhumorat per la sorpresa després del retorn de Maomao, tot i que s'està recuperant lentament després de saber la veritat de Gyokuyou, quan un eunuc va entrar a la seva oficina informant de Kounen, un funcionari d'alt rang, que moria després d'una sessió de beguda intensa durant una festa. Després de la investigació, i després de llegir la història de l'estil de vida d'en Kounen, Maomao va concloure que l'excés de sal afegit a la seva beguda, sent Kounen principalment un llaminós seriós, el va matar. Sal que podria haver posat algú a la festa per broma o perquè l'odiaven. Ella va deixar pistes sobre el seu assassí, però no vol assumir la responsabilitat de nomenar aquesta persona. Jinshi també aconsegueix la recuperació de Maomao en burlar-la sobre l'aprovació d'una llei sobre el consum d'alcohol per a menors d'edat, cosa que va sorprendre l'apotecari amant dels licors. Més tard, Guen va demanar a Maomao que li fes una autòpsia al cos d'una criada trobada ofegada al fossat del palau, però es va negar perquè és un tabú per a ella com a apotecari, ja que els humans també poden convertir-se en ingredients medicinals. Ella es troba a la mitja part si va ser un suïcidi, donats els dits ensangrentats de la víctima (probablement per intentar escalar la paret que envolta el fossat); o un assassinat, donades les circumstàncies que envolten la paret, ja que és impossible que una criada amb sabates de fusta i peu lligat escali la paret sense eines. Més tard es descarta com un suïcidi a causa de proves afegides, la dona estava a la festa al jardí que va matar un ministre enverinant. Aquí, mentre recollia els seus pensaments sobre el fàcil que era per a les víctimes morir, combinats amb els pensaments del seu passat, Maomao va pensar quin verí utilitzaria quan morís, cosa que va fer que Jinshi fos, i més quan li demana. que si l'hagués d'executar per alguna raó, seria per verí. Mentrestant, Jinshi rep un informe sobre qui més tenia cremades als braços, relacionat amb la "maledicció" de fa dos mesos. Era Fengming, la dama de honor de Lady Ah-Duo.

10.- Mel. Els rumors circulen pel palau posterior sobre el servent ofegat al Pavelló Granat, que és acusat d'enverinar el menjar de la concubina Lishu. Les xafarderies addicionals suggereixen que la concubina Ah-Duo pot perdre el seu títol a favor d'una concubina més jove. La complexa història d'Ah-Duo es revela, revelant la seva connexió anterior amb l'antic emperador i el seu fill. Durant una festa del te entre les concubines Gyokuyou i Lishu, la Maomao observa subtils indicis d'assetjament cap a Lishu per part de les seves pròpies dames de companyia, veient la seva reacció a la beguda de mel que li van servir. Més tard, en Maomao descobreix que Jinshi està darrere de la festa del te, la qual cosa té un propòsit. Llavors, Jinshi envia a Maomao per ajudar l'Ah-Duo sense instruccions específiques. Després d'investigar, Maomao li informa, enllaçant els esdeveniments amb la possible capacitat de Fengming d'enviar missatges codificats mitjançant plaques de text de colors. Jinshi li fa una broma a Maomao amb mel, provocant una comprensió que connecta els incidents recents, incloses les al·lèrgies de Lishu i el suïcidi del criat, i fins i tot Lishu caminant amb cautela pel Pavelló Granat, fins que Gyokuyou intervé per intervenir. Maomao pregunta a la Lishu sobre les seves al·lèrgies i nota la seva por quan esmenta Fengming, qui, durant el període de Maomao al seu pavelló, semblava accessible i amable i un exemple per a tothom. Les dames de companyia de la Lishu es resisteixen a la investigació de Maomao, però ella invoca l'autoritat de Jinshi per tancar-les i continuar. Maomao encarrega a Gaoshun de comprovar els registres anteriors, descobrint informació sobre el fill difunt de l'emperador amb Ah-Duo, lliurada per un metge el nom del qual s'assembla al del pare de Maomao, que es revela que va ser expulsat.

11.- Reducció de dos a un. Maomao s'enfronta a Fengming sobre esdeveniments passats que involucren el nadó d'Ah-Duo i el fill de l'emperadriu vídua. Ella descobreix que Fengming havia estat donant al fill d'Ah-Duo mel verinosa, encara que al principi no ho sabia. La mort es va tapar amb el tema de la pols facial verinosa, que va provocar l'expulsió del pare de Maomao, malgrat que el tenia prohibit. Va ser una jove Lishu que el va descobrir per accident, ja que gairebé va morir per la mateixa. La lleialtat de Fengming a Ah-Duo impulsa les seves accions, com ara allunyar Lishu d'Ah-Duo després de la mort de l'emperador anterior i enverinar-la durant la festa al jardí, a qui va percebre com una amenaça, perquè ella mateixa descobreix el motiu de la mort del nadó. . El retorn de la Lishu i la seva proximitat amb Ah-Duo causen tensió, però els motius de Fengming es revelen per culpa. Maomao ajuda a Fengming a reconciliar els seus dos motius, amb l'esperança de mantenir l'estatus d'Ah-Duo sense revelar la veritat sobre la mort del seu fill. Tanmateix, Ah-Duo ja està disposat a abandonar el palau posterior, per decisió de l'emperador. La nit després de l'execució de Fengming, Maomao, incapaç de dormir, es troba amb Ah-Duo dalt de la paret on va saltar el criat suïcida, i un Jinshi borratxo a sota. Ah-Duo insinua la identitat del seu fill, i Maomao consola sense voler un Jinshi que plora. L'endemà, Ah-Duo renuncia al seu títol abans de marxar cap al palau independent del sud i, mentre Lishu s'acomiada amb llàgrimes, Maomao s'adona que, en veure a Ah-Duo i Jinshi cara a cara, el seu nadó podria haver estat intercanviat. al naixement, possiblement conduint a l'expulsió del seu pare per no adonar-se'n. Més tard, a mesura que Jinshi obté més informació sobre Fengming i la seva família, els seus pensaments també estaven en les circumstàncies que envoltaven l'arribada de Maomao al palau posterior.

12.- L'eunuc i la cortesana. Amb l'execució de Fengming, tots els seus béns van ser confiscats, i els membres de la família, familiars i connexions van rebre diferents graus de càstig corporal. Mentrestant, Maomao també s'inclou en els acomiadaments massius com a víctima del tràfic de persones de Fengming i la seva família. En Jinshi està dividit entre mantenir-la i temer que els pugui separar encara més perquè creu que odia treballar al palau posterior. Maomao va intentar negociar amb Jinshi, ja que no ha pagat completament a la senyora del Rokushoukan els seus deutes (i podria convertir-la en una cortesana), però va ser en vano. En Jinshi es va penedir de la seva decisió una setmana més tard, ja que tot el que necessitava per mantenir-la era la seva ordre (i Gyokuyou l'enfonsa encara més), ja que en Maomao va tornar al bordell, treballant a temps parcial com a cortesana. És durant una festa organitzada per una persona molt rica fora del prostíbul on es va demanar a les seves germanes Meimei, Joka i Pairin —una raresa donat que és ridículament car contractar fins i tot només una d'elles— que torna a trobar-se amb Jinshi, on la seva interacció és notada per les seves tres germanes i es va convertir en l'enveja de les seves tres germanes. Allà va pensar a comprar-la del bordell, cosa que en Jinshi va fer uns dies després. Maomao no té ni idea dels esdeveniments després de veure també en Gaoshun a la mateixa festa, però s'implica que és el mateix Gaoshun qui va ajudar a organitzar la festa, després de demanar ajuda a Lihaku per contactar amb els Rokushoukan.

13.- Prestació al jutjat exterior. Maomao torna al palau, però aquesta vegada per treballar al palau exterior, per a la seva sorpresa, ja que pensava que tornava al palau posterior. Gaoshun va explicar que, a causa de la seva acomiadament, no poden restablir la seva antiga posició. Jinshi li demana que continuï utilitzant el seu maquillatge de pigues. Gaoshun la presenta a Suiren, un dels assistents personals de Jinshi. Suiren més tard li mostra la residència de Jinshi, mentre que Gaoshun més tard li mostra la resta del palau exterior i les oficines públiques i governamentals. Jinshi té la intenció de convertir-la en una dama de la cort, però suspèn els exàmens requerits tot i estudiar, convertint-la en l'assistent personal de Jinshi. També ha de lluitar amb les geloses dames de la cort, que és capaç d'eliminar. Encara anhela la seva pràctica d'apotecari, desitjant un lloc i un lloc de treball més adequats i espartans (sempre que tingui accés a una estufa i aigua), cosa que li va ser denegada. Més tard, mentre entra al palau del darrere a la recerca d'herbes medicinals i és renyada per una dama de la cort amb l'olor de sàndal barrejat amb una altra olor amarga per entrar a un lloc on no hauria d'entrar, algú més aviat misteriós la té en el seu ull atent.

14.- La nova consort pura. Maomao, per recomanació de Gyokuyou, té l'encàrrec d'educar la nova Pure Consort Loulan i la Wise Consort Lihua sobre "servir" l'Emperador. Jinshi li assigna formalment la responsabilitat. Les sessions d'ensenyament, a les quals també assisteixen Gyokuyou i Lishu, se centren en temes que inclouen materials de la Vella Dama al Rokushoukan. Tot i que Gyokuyou i Lihua gestionen bé el contingut, Lishu (i Hongniang) estan aclaparats i Loulan es manté indiferent i esnob. Aquella nit, esclata un incendi a l'edifici d'un palau i Lakan és al lloc dels fets per investigar. L'endemà, Maomao, deambulant prop de l'escena de l'incident mentre es deixava de banda amb l'obtenció d'herbes medicinals, investiga de manera improvisada i sospita d'un incendi. Ella descobreix una pipa d'ivori al lloc i conclou que una brasa ardent va provocar l'explosió al magatzem d'aliments en encendre la pols de blat que flotava. Li diu a Lihaku, que està investigant l'incident, que digui al personal que no fumi als magatzems d'aliments. La cara canonada, però, aixeca sospites sobre la identitat de l'autor.

15.- Peix cru. Gaoshun demana l'ajuda de Maomao per investigar un cas que implica un buròcrata que cau en coma després de consumir fugu cru condimentat amb vinagre, semblant a un incident de fa deu anys. Cada detall es revisa, llevat d'un, que la porta a Gaoshun i el remet a un home anomenat Basen, que li ensenya la cuina on es preparava el menjar. Malgrat la interferència del germà petit del buròcrata, Maomao troba el detall que l'interessava: l'alga que s'utilitzava al plat, que s'importava del sud. Ella conclou que no estava preparada adequadament per desfer-lo dels seus verins, causant el coma del buròcrata. El focus es centra en l'importador d'algues, que es revela que és el germà petit que busca venjança pels maltractaments a la seva llar. Mentrestant, Jinshi revela que l'alt oficial militar Lakan ve a queixar-se a la seva oficina perquè ha nomenat algú relacionat amb el Rokushoukan com el seu servent. Lakan va esmentar tenir un conegut al Rokushoukan que, segons ell, és una cortesana "que vendria les seves habilitats però mai ella mateixa"; i l'actitud del qual és semblant a l'actitud de Maomao cap a Jinshi. I abans de continuar, Lakan busca l'ajuda de Jinshi en un assumpte relacionat amb Maomao i les seves habilitats per resoldre problemes.

16.- Plom. Jinshi encarrega a Maomao de resoldre un cas relacionat amb la voluntat d'un treballador metal·lúrgic conegut amb Lakan que va morir inesperadament, disposant objectes específics als seus tres fills. El testament diu que el més gran va rebre la barraca metal·lúrgica, el segon una arqueta amb un calaix central inaccessible, i el més jove una peixera de vidre; i amb una nota sobre "continuar fent tea partys com sempre". Maomao, acompanyat de Basen, fa una ullada a la barraca de metall i, en inspeccionar el cofre inaccessible, descobreix una soldadura que bloqueja el forat del calaix central. Utilitzant la llum solar concentrada amb la peixera heretada del més petit, fon la soldadura i, després d'obrir-la amb la clau que té el segon més gran, troba una altra clau a dins, obrint tots els calaixos per revelar objectes, inclòs un tros blavós de cristall. Inicialment descartant-ho com una mala broma que els va fer el seu pare, els germans s'uneixen a la súplica del petit. Més tard, News revela que van continuar dirigint el negoci de metall del seu pare, i el més jove es va convertir en el successor del pare, el més gran s'encarregava de la comptabilitat i el segon va trobar clients. A més, Maomao vincula el cristall blavós amb la causa de la mort del seu pare, ja que treballa amb soldadura tot el temps, de manera que, després de fer unes quantes preguntes més sobre l'estat del seu pare abans de morir, aconsella al més petit que busqui l'ajuda d'un metge, és a dir, el seu pare, per si de cas. Aquella nit, en Jinshi li pregunta a Maomao si pot maquillar-lo.

17.- Una passejada per la ciutat. Jinshi demana l'ajuda de Maomao per disfressar-lo perquè sembli menys atractiu per a un passeig d'incògnit per la ciutat. Maomao empra diversos mètodes, incloent alterar la seva aparença, olor i veu, fins i tot apagant els seus cabells i la seva roba per emmascarar el seu físic musculós i la seva identitat general, perquè és massa bell per amagar la seva identitat amb una simple disfressa. Durant la seva caminada, amb Basen colant-se i mirant, Jinshi, que passa per "Jinka", observa el silenci de la Maomao, que porta a una conversa sobre el seu pare adoptiu, Luomen. Maomao revela que Luomen va estudiar a l'estranger, suggerint privilegis, revelant el seu estatus d'eunuc, fet així a causa de l'anterior emperadriu vídua. Jinshi, preguntant si coneix els habituals del Rokushoukan, també pregunta com disminueix el valor d'una cortesana. Maomao, lligat per la confidencialitat, insinua el funcionament del prostíbul i revela dues maneres en què les cortesanes perden el seu valor: perdre la puresa redueix a la meitat el seu valor, mentre que l'embaràs el redueix a no res, la qual cosa sorprèn a Jinshi.

18.- Lakan. Maomao es nega a acompanyar completament en Jinshi a la seva destinació perquè ella, com va vestida de manera fantàstica, es nega a volar la seva coberta; i se'n va a casa per uns dies de descans. De tornada a casa, més tard es desperta d'un malson, que en realitat és una escena de la seva infància. El seu pare adoptiu, Luomen, l'envia a fer un encàrrec al Rokushoukan, en realitat per atendre una dona al seu annex. Es revela que la dona és la mare de Maomao que pateix sífilis, i els medicaments de Luomen són el seu únic tractament. Es revela que el Rokushoukan es va enfrontar a la vergonya en el passat a causa d'aquesta situació. Luomen va aparèixer del no-res en el moment en què la malaltia s'estava incubant, però va empitjorar perquè el bordell va dubtar a deixar-lo tractar. Lakan, un client de molt de temps, visita, i en Maomao se li diu que es mantingui amagat a l'habitació mentre en Meimei el distreu. De tornada al palau, Suiren li diu a Maomao que faran un àpat vegetarià per sopar, i li fa un encàrrec per buscar el que era una bossa de farina de patata a la farmàcia del palau interior, on es troba amb Suirei, una dama de la cort i la que la va atrapar passejant pel palau interior. Maomao es pregunta per què en Jinshi realitza rituals de purificació (una part d'això és el sopar vegetarià que Suirei va esmentar) cada cop abans de ser assignat a treballar durant llargs períodes, ell "és un eunuc". Més tard, en Lakan expressa interès en Maomao a Jinshi, causant tensió mentre Lakan vol aconseguir-la, fins que ell emet una amenaça velada a Jinshi. Li diu a Maomao que un funcionari anomenat Lakan la coneixerà aviat. Es retracta de la seva declaració quan Maomao li dispara la mirada més enfadada que mai li ha donat. Més tard, torna a passejar pel palau interior i recollint herbes medicinals quan Suirei l'atrapa. Afirma que va plantar les plantes medicinals, suposadament per a una medicina de la resurrecció, cosa que Maomao desitja desesperadament.

19.- L'atzar o alguna cosa més. Gaoshun informa a Jinshi de les activitats d'aquesta tarda, mentre reflexiona sobre la seva recent interacció amb Maomao. Mentrestant, Lihaku informa a en Maomao d'un robatori d'eines cerimonials durant el moment de l'explosió al magatzem. Ella descobreix que el responsable del magatzem, l'aficionat oficial dels aliments rars, està malalt d'enverinament; i el mestre Kounen, que va morir per una ingesta excessiva de sal, és l'antic gerent del magatzem. Maomao detecta una connexió juntament amb la pipa d'ivori que va trobar al magatzem cremat. Lihaku esmenta que una dama de la cort, alta i feia olor de medicina, va donar la pipa com a recompensa al guàrdia. Maomao té una persona en ment que coincideix amb aquesta descripció, però segueix el consell del seu pare de no especular només basant-se en conjectures, i busca més informació. Va compartir les seves troballes amb Jinshi, i així la va dirigir a investigar més, a canvi d'una recompensa: un bezoar de bou, que acabava d'arribar a la farmàcia. Maomao descobreix que la víctima d'intoxicació alimentària és de la Junta de Ritus, Maomao vincula això i la pipa d'ivori amb el robatori d'eines cerimonials. Connectant les eines a les cerimònies de purificació de Jinshi, corre cap a l'Altar del Cel de Safir per a aquesta cerimònia, que, segons l'arxiver que l'ajuda, està succeint en aquest moment. Obstaculitzada pels guàrdies, que sospita que està en connivencia amb els perpetradors, és colpejada amb una porra però s'aixeca, decidida a entrar tot i perdre el coneixement. Lakan avala per ella, sorprenent a tots els presents, inclòs Maomao. Malgrat un tret d'enuig (l'home que odia la va salvar), es precipita a l'interior de l'edifici i allunya la persona sota l'ornament pesat de la seva trajectòria mentre cau, ja que l'hauria matat. Ferit i perdent el coneixement, en Maomao descobreix que és Jinshi a qui ella va allunyar, i es pregunta què està fent allà dins quan ella va caure inconscient als seus braços. Aleshores, en Jinshi porta el Maomao ferit a casa seva, passant per un Lakan sorprès.

20.- Espina. La Maomao es desperta a l'habitació de Jinshi amb l'olor de l'encens de sàndal i la Suiren cuidant-la. Més tard, Suiren demana a Maomao que vagi a trobar-se amb Jinshi, Gaoshun i Basen per explicar els esdeveniments anteriors que van portar a l'intent d'assassinat de Jinshi, que implica la mort del mestre Kounen, l'incendi del magatzem, el robatori d'eines cerimonials i la intoxicació alimentària del gerent del magatzem. Una de les eines robades, un accessori que conté un adornament pesat, va ser feta pel difunt metal·lúrgic per ordre d'algú, però amb plom, que es fon fàcilment a la flama oberta (en aquest cas, una espelma), i es va instal·lar al seu lloc. al voltant de l'època de l'assassinat fallit. Lihaku més tard informa a Maomao de la mort de Suirei a causa d'un enverinament. Va preguntar al forense, però, si el verí conté espina, un fàrmac que, quan es barreja amb la toxina del peix globus, és capaç d'aturar la respiració i els batecs del cor; i el thornapple és abundant a la farmàcia de la cort, per no parlar de Suirei que els cultiva a aquell turó on la va conèixer per primera vegada. El forense estava segur que era Suirei a qui atén, sense pols ni respiració. Confirmant les seves sospites, troben un altre cadàver al taüt de Suirei, que estava emmagatzemat a la morgue a punt per ser cremat. Maomao, intrigada i marcada pel cervell i l'atreviment de Suirei, fins i tot per la capacitat de fingir la seva mort, busca aprendre d'ella la recepta de la "medicina de la resurrecció" que va utilitzar. Després de tractar el cas de Suirei en secret, en Jinshi es preocupa per nous problemes, a més dels possibles conflictes amb el pare biològic de Maomao, Lakan. Jinshi revela que pren una barreja per suprimir la seva virilitat, que va començar quan el palau posterior es va convertir en el favorit de l'emperador; juntament amb la seva veritable edat. S'exploren les situacions de les concubines Loulan i Lishu, i Gyokuyou busca l'ajuda de Maomao a causa del seu cicle lunar aturat, que Maomao sospita que Gyokuyou està embarassada, atès que l'emperador encara la visita. Amb el seu retorn al palau posterior per ajudar a Gyokuyou, la Maomao s'enfronta a nous reptes al palau amb Ah-Duo desaparegut i una nova concubina peculiar a Loulan com a reemplaçament. Mentrestant, circulen notícies sobre la compra d'una de les tres princeses de Rokushoukan.

21.- Com comprar un contracte. Maomao s'encarrega personalment de netejar la farmàcia del palau posterior per assegurar-se que no serà sabotejada. Això és després que el metge responsable de la farmàcia del tribunal interior fos castigat amb una rebaixa salarial per una mala gestió. Guen revela que la seva família és el proveïdor oficial de paper del palau, però des que l'emperadriu vídua va prohibir la tala d'arbres, el seu negoci va anar a la baixa ja que la seva nova formulació va donar lloc a un paper de mala qualitat, i Guen, que ara treballa a la com a resultat, palace (juntament amb una germana gran) està pensant perdre l'estatus de proveïdor de la seva família. Maomao l'ajuda a millorar la qualitat del paper trobant la causa de la mala qualitat del paper, que implica l'abeurador que utilitzen els bous en el procés d'elaboració del paper. Més tard, la Lihaku demana l'assessorament de la Maomao per comprar una cortesana, especialment la Pairin, que es revela que és la nodrissa de Maomao quan era un bebè, a causa de la seva condició inusual. En Maomao avalua el físic d'en Lihaku, la qual cosa provoca un malentès amb Jinshi quan va entrar de manera inesperada. Jinshi ofereix el doble de preu per ajudar-lo, però la Lihaku declina, ja que no és satisfactori obtenir Pairin amb els diners d'una altra persona, i després optar per un enfocament més tradicional per perseguir el seu amor. Mentrestant, com la Pairin revela a la seva carta a Maomao que està esperant el seu príncep encantador, també suggereix que Lakan podria estar interessat, després dels rumors sobre la compra d'una cortesana del Rokushoukan, cosa que va enganxar a Maomao.

22.- Roses blaves. Mentre la Maomao continua treballant per a la Gyokuyou embarassada i tenint cura de la seva filla, la princesa imperial Lingli, Lakan va tornar a incitar a Jinshi, aquesta vegada amb ganes de veure roses blaves en el moment de la propera festa de primavera. Jinshi cedeix per no creuar-lo, així que li demana, a totes les persones, a Maomao. Accepta la tasca que tenia entre mans, perquè volia fregar-la a la cara d'en Lakan. Utilitzant la sauna de Lady Lihua com a hivernacle, intenta accelerar la floració d'un centenar de rosers adquirits i posats al seu lloc amb l'ajuda de Xiaolan (a mesura que torna a ferir-se la cama). La seva cura de les roses inclou tota la nit, i està preocupant a Xiaolan, fins i tot a les dames de companyia de Gyokuyou. Els seus esforços, però, no van ser en va, ja que és capaç de produir-los a temps per a la festa de primavera que presentaria formalment a la consort Loulan, ja que Jinshi veu les roses com la seva oportunitat de mantenir-se davant de l'emperador mentre està envoltat. per rivals complicats i envejosos, i Shishou, el pare de Loulan, apareix com un nou rival, i també ha de lluitar amb Lakan. Més tard, Maomao va revelar a Jinshi el secret de les roses multicolors (també va produir roses de colors diferents del blau): deixant que les flors xuclen aigua tenyida. És un secret que va revelar a l'emperador abans per evitar que els funcionaris s'enfrontessin. Però encara no ha acabat, ja que està preparada per agafar Lakan desprevingut. L'episodi també mostra la visió de Lakan de la gent: com a peces d'escacs, amb la majoria d'elles com a peons. Mentre reflexiona sobre la seva provocació fallida, i mentre recorda les ungles vermelles i cuidades de la cortesana amb la qual jugava, quan es sorprèn veure en Maomao, amb les ungles pintades, amb Jinshi i Gaoshun.

23.- Bàlsam i sorrell de fusta. Lakan és desafiat per la seva filla Maomao a una partida d'escacs xinesos, amb ella vivint amb ell si guanya, per a sorpresa de Jinshi; però ell comprant una cortesana envellida del Rokushoukan en cas de perdre. S'hi afegeix l'estipulació que el guanyador s'emporta una de les tasses de licor fort amb una droga que es converteix en verí després de tres glops i deixa que el perdedor begui el seu contingut, considerant-se l'abandó com una derrota. Maomao va perdre dues vegades seguides, és a dir, podria haver begut dues de les tres tasses enverinadas; però va guanyar al tercer, que Jinshi creu que Lakan va perdre a propòsit. Cau després de beure el contingut de la tassa. Jinshi, pensant que ha estat enverinat, escolta per Maomao que Lakan s'absté d'alcohol, "el rei de les medicines", fent-lo emborratxo fàcilment. Això va fer que fos més fàcil portar-lo al Rokushoukan. Lakan es troba despert dins del Rokushoukan i atès per Meimei, l'antic assistent de Fengxian... amb alguna cosa amarga que Maomao va fer per a ell. També li va deixar una rosa blava seca en una caixa de fusta.
Es revela més informació sobre el passat de Lakan. La seva incapacitat per distingir les persones les unes de les altres va fer que el seu pare el considerés inútil, fugint a la seva amant amb fàstic. Això el va portar a una vida despreocupada, aprenent escacs i Go en el seu temps lliure. Només el seu oncle maldestre però intel·ligent el va entendre, ensenyant-li a veure la gent com peces d'escacs. Va utilitzar aquest coneixement per dirigir un esquadró d'homes malgrat no tenir experiència de combat real, tractant-los com a peces d'escacs. En una tirada sense pèrdues, va desafiar a Fengxian, el jugador de go invicte del Rokushoukan. Finalment va reconèixer una cara humana, la seva, per primera vegada, ja que ell la va perdre. Va continuar jugant amb ella fins que va saber que la van comprar a causa de la seva popularitat. És llavors quan ella es va lliurar a ell. Al voltant d'aquella època, el seu oncle va ser expulsat de la seva posició (la descripció del qual sonava com la de Luomen) i el van enviar a l'estranger per estudiar una estona. Al mateix temps, Fengxian li va escriure que la compra va ser cancel·lada. Va pensar que estaria fora durant sis mesos, però li va trigar tres anys. Quan va tornar, va trobar totes les cartes sense resposta de Fengxian, inclòs el seu dit momificat i tallat, una forma de maleir algú. Horroritzat, Lakan es va precipitar al bordell per veure-la, però, aleshores, ja era massa tard: Fengxian s'ha anat, ja que es va quedar embarassada, una cosa que mai no es va adonar l'última vegada que es van conèixer, i el motiu pel qual va fracassar la compra. embrutant el seu valor, obligant-la a treballar com qualsevol cortesana normal.

24.- Jinshi i Maomao. Derrotat, Lakan escull una cortesana a la Casa Verdigris, però se'n va bruscament en sentir una veu coneguda. A casa de Jinshi, Maomao parla dels seus complexos sentiments cap al seu pare. Poques nits després, balla a la muralla del castell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada