Bloc personal,

dijous, 28 de març del 2024

Hirayasumi, vol. 7 (2024)

[517]

Valoració



Fitxa tècnica

Keigo Shinzō (guió, dibuix, tinta i color)

Títol original: ひらやすみ

Tu manga online (espanyol)
Manganelo   |   Mangatoto (anglès)
Shogakukan (previst pel 11/04/24 al Japó)
Milky Way Ediciones (sense data prevista)

[ Manga seinen, iyashikei, slice of life ]
9 capítols (54-62) - 160 pàgines b/n - 130 x 180 x 13 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,53) (2.440)

Sinopsi

Whakoom:
“Continua la producció de pel·lícules per evitar cap penediment: el Hiroto i el Hideki s'enfronten durant la producció…!? La Natsumi ha decidit allunyar-se del manga durant un temps: un esdeveniment que fa ombra a la seva amistat…!? El Festival Asagaya Tanabata torna a ser aquí aquest any: una amistat i un amor vacil·lants… Aportar llum insubstituïble a la teva vida diària: l’estiu està en ple apogeu, vivint en una casa d'una sola planta.”

Crítica

Un volum més sense més preocupacions que ‘anar fent’

Un estiu calorós, els clàssics festivals estiuencs, cerveses i granissats, l’estrena mundial de la pel·lícula de zombies, un petit acostament a la Tachibana, jugar a atrapar la pilota de bèisbol i petits embolics i malentesos que se solucionen fàcilment amb xerrades disteses.




Resum (amb espòilers)

Dia 54: L'estiu és gairebé aquí. La Natsumi s’enfoca en la pintura en les seves classes de belles arts a la universitat. Quan la Natsumi i l’Akari surten de classes, el Yamada les està esperant amb el cotxe de segona mà que s’acaba de comprar. La Nakajima, una altra estudiant, s’afegeix al grup per “provar” el cotxe nou. La Nakajima, però, és bastant escandalosa i a l’Akari no li fa molta gràcia, però quan veu el Yamada que també s’ho passa bé, s’afegeix a cantar amb la resta.

Encara dins el cotxe, i després d’haver passat pel McDonalds a comprar hamburgueses mentre fan plans per anar d’acampada, l’Akari rep una trucada per fer-li saber que una peça que havia pintat ha estat sel·leccionada a participar en un concurs i ara tindrà exposició pròpia.

Dia 55: Atrapar. La Natsumi té sentiments contradictoris: per una banda se n’alegra per l’Akari, però per altra a ella també li agradaria ser el centre d’atenció, així que es disposa a intentar-ho per al proper concurs. Quan es cansa i decideix tornar a casa se n’adona que l’Akari, malgrat les lloances rebudes, continua embrancada en les seves pintures.

A l’arribar a casa el Hiroto està editant el vídeo dels zombis amb el Hideki i la seva filla al costat. Al cap d’una estona d’estar a l’habitació sent com el Hiroto i el Hideki discuteixen per la direcció de les escenes i, en un moment que sembla de màxima tensió, deixa d’escoltar-los: han decidit continuar la discussió jugant a beisbol.

Dia 56: És un embolcall. El Hiroto i el Hideki han acabat d’editar la pel·lícula de zombis que porten dies gravant. Per celebrar-ho, van a menjar ramen. El Hideki li posa més picant del compte i acaba suant, llagrimejant i deixant anar mocs pel nas del picant. En aquest punt, decideixen tornar a gravar l’escena del zombi mejant ramen, perquè la vida real ha superat la ficció… En la pel·lícula, els efectes especials es fan amb picant. Per la nit, cap dels dos pot aclucar l’ull per l’excés de picant.

Dia 57: Un dia calorós d'estiu. La Natsumi s’acosta a veure l’exposició del Yamada. A la petita galeria no hi ha ningú excepte el propi Yamada. Els preus de les obres són desorbitats (+ 100.000 ¥). L’Akari passa a buscar el Yamada per anar a casa, però decideix fer la tornada caminant malgrat la calorada que fa i acaben amarats de suor, però contents i orgullosos de sí mateixos per estar fent allò que els agrada.

Dia 58: L'incident del festival Asagaya Tanabata! Primera part. Durant el Tanabata que prepara el carrer comercial tothom que pot hi participa aportant el seu granet de sorra. El Hiroto està decidit a estrenar la pel·lícula de zombies que ha fet amb el Hideki i empaperen el barri amb cartells de l’estrena a la piscina de peixos. La Yomogi se n’entera pels cartells quan està a punt de tancar una venda. Quan la Natsumi i la resta de companys acaben les feines d’adorns de decoració pel festival, comencen una batalla de globus d’aigua. La Yomogi també s’hi ha acostat i xerra amb el Hiroto interessada per la pel·lícula, però la conversa s’interromp per una trucada de feian que rep la Yomogi. Finalment, la nit del Tanabata, tot i tenir feina per continuar a casa, la Yomogi s’obliga ella mateixa a anar al festival a veure la pel·lícula.

Dia 59: L'incident del festival Asagaya Tanabata! Segona part. El Hideki té grans expectatives amb l’estrena de la pel·lícula i ja s’imagina grans aplaudiments, però, finalment, la veuen quatre gats, gent gran majoritàriament, i molts no sabien ni de què anava. Amb tot, la Tachibana hi ha anat i li ha agradat. Li ha agradat tant que, quan s’entera que el Hiroto havia estat actor i això era per passar l’estona, s’hi encara perquè pensa que és un gran actor. Amb la calor del mes d’agost i els nervis, la Tachibana no para de suar. El Hiroto li ofereix una cervesa ben freda i la Tachibana se l’engalta gairebé d’una tirada quedant ben satisfeta sense haver d’amagar la seva tirada per l’alcohol.

Dia 60: L'incident del festival Asagaya Tanabata! Tercera part. L’Akari està molt enfeinada amb les pintures del concurs i li fa saber a la Natsumi que no anirà al festival. A la vegada, la Natsumi li diu al Hiroto que tampoc hi anirà, malgrat haver-se preparat el yukata ella sola i amb la il·lusió que li feia. Enmig de l’enrenou de muntar les decoracions al carrer comercial, el Hideki li fa saber al Hiroto que possiblement l’any que ve torni a Yamagata.

Dia 61: Després de jugar a atrapar la pilota de bèisbol. Passat el festival, el Hiroto reflexiona sobre les paraules del Hideki. Mentre dina amb la Natsumi, ella també li fa saber les diferències amb l’Akari. El Hiroto, per animar-la, li proposa tirar pilotes de bèisbol per desfogar-se com ho feia amb el Hideki. Quan es mig enfada amb l’Akari, fa el que li va aconsellar el Hiroto: jugar a atrapar la pilota de bèisbol. Entre passades i esbufegant, verbalitzen les diferències i ho solucionen ràpidament.

Dia 62: Aigua ruixada i gel picat. Mentre el Hiroto va regant el jardí, va recordant la trobada amb la Tachibana al festival i les paraules d’acomiadament del Hideki i es pregunta què farà a partir d’ara. Recorda quan fa dos anys, enmig del caloròs estiu, quan l’àvia encara era viva i anava curt de diners, ella el va convidar a gel picat quan en portava una de cap que el tenia ben preocupat… tot just com ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada