Bloc personal,

dijous, 17 d’agost del 2023

Hirayasumi, vol. 6 (2023)

[467]

Valoració



Fitxa tècnica

Keigo Shinzō (guió, dibuix, tinta i color)

Títol original: ひらやすみ

Tu manga online (espanyol)
Manganelo   |   Mangatoto (anglès)
Shogakukan (previst pel 30/08/23 al Japó)
Milky Way Ediciones (sense data prevista)

[ Manga seinen, iyashikei, slice of life ]
9 capítols (45-53) - 160 pàgines b/n - 130 x 180 x 13 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

Whakoom:
“El Hiroto, que es va ensorrar per l'excés de treball, ara es revifa, juntament amb el seu amic Hideki que es va quedar a l'atur. Comencem de nou amb la nostra joventut no corresposta! I finalment… l'amor de Mugwort (?) s'està desenvolupant! A la Natsumi li passen les coses més estranyes! La discòrdia es converteix en pau.”

Crítica

Reafirmació dels personatges en un iyashikei de manual…

La lectura online traduïda a l’espanyol va bastant endarrerida, 10 capítols enrera de la d’anglès, que està al dia de la publicació original en japonès. Així que, a partir d’ara, en la fitxa hi afegiré l’enllaç per llegir-ho en anglès. També he aprofitat i ara ja està “arreglat” el tema de capítols per volum que, fins ara, era bastant caòtic.

Aquesta història està demanant a crits una adaptació a anime, tot i que, de ben segur, fins que no tingui almenys 10 volums publicats, això no passarà pas…

A dia d’avui, a quinze dies per la seva publicació al Japó, hi ha disponible per lectura fins el capítol 54.




Resum (amb espòilers)

Reinici: Després de descansar tres dies a l’hospital pel col·lapse per excés de feina, el Hideki visita el Hiroto. Per la seva banda, la Mitsumi intenta estar a l’alçada de les circumstàncies per ser autosuficient en absència del Hiroto… i se n’adona del difícil que és.

Quan surt de l’hospital, la Natsumi el va a recollir i li prepara el dinar per primer cop.

Estofat de menuts sota la posta de sol: Amb l’entusiasme dels nous inicis, el Hiroto comença la neteja i canvi d’armari de primavera. El Hideki el ve a visitar amb la seva filla. Té un estofat al foc i li n’ofereix. Parlen de les seves coses i s’encomanen de la nostàlgia. El Hiroto li proposa al Hideki gravar alguna història de zombis.

No tinguis pressa, takoyaki (bunyols de pop)!: El Yamada i l’Akari han discutit i ja no surten junts. El Yamada, desesperat, demana ajuda a la Mitsumi. El Hiroto intenta animar el Yamada preparant bunyols de pop (takoyaki). Com en la preparació del takoyaki, el Hiroto recomana al Yamada que no sigui impacient i li doni el temps necessari per “donar-li la volta”. Com era d’esperar, s’acaben reconciliant. Havien discutit perquè el Yamada li va fer spoiler d’una sèrie a l’Akari… ay, las!

Són realment necessaris els regals per compromís?: L’Ishikawa continua escrivint la seva novel·la de La gandula i el minimalista i altre cop s’està quedant sense idees. Per això ha quedat amb la Tachibana per fer un cafè. No sap què portar-li de detallet i li dona un catàleg de regals perquè n’esculli un… Mentre repasa el fulletó a casa, la Tachibana recorda el dia que el Hiroto es va desmaiar al restaurant. Aquell dia la seva amiga li va dir que estava promesa per casar-se. Aquell mateix dia, li va dir a la seva amiga que, quan es casés, no fes servir un catàleg de regals, doncs els odia.

Flors i sopa de miso: Abstreta en aquests pensaments, la Tachibana s’ha quedat adormida en mala posició al sofà i ha agafat torticoli. El metge li recomana descansa una setmana… Malgrat tot, ella continua anant a treballar encara que no pot posar el coll recte.

Mentretant, el Hideki i el Hiroto es despedeixen després de sortir a beure. Tornant a casa es troba la Tachibana bevent sola i amb el collaret cervical… una mica passada de voltes. Vol continuar bevent, però hi ha un límit de tres copes per persona. El fet que el Hiroto estigui allà és la seva salvació. El Hiroto observa meravellat com de riallera pot arribar a ser la Tachibana amb un parell de copes de més.

Ara que està ben beguda li diu al Hiroto que ja pot marxar, però el Hiroto li contesta que no la pot deixar en aquell estat, perquè li agrada ella. A partir d’aquí, ja no recorda res més i es desperta a casa del Hiroto. Ell ha dormit al terra de la cuina amb el sac de dormir. Li prepara el tradicional esmorzar japonès amb truita, sopa de miso, arròs i verdures confitades, que tantes vegades ha vist amb enveja en famílies ben estructurades. Mentrestant, la Natsumi dormint.

Un home que no canvia: La Natsumi s’ha proposat debutar com a mangaka aquest any, però el seu nivell de motivació està pel terra i qualsevol excusa és bona per fer altres coses. El seu editor, el Nikaidō, la truca per saber com van els esbossos, però ella no agafa el telèfon avergonyida de no tenir res encara.


Quan l’editor es troba un mangaka d’èxit en el passat, de la seva mateixa edat, però que ara està sense idees, li agraeix la seva duresa i honestedat referent a la feina feta per poder continuar endavant. Li diu en repetides ocasions “no canvïis”. Finalment aconsegueix parlar amb la Natsumi, que acaba ben frustrada de no aconseguir els seus objectius.

Inici del rodatge: El Hideki i el Hiroto estan preparant la filmació del curtmetratge Alimentant a un zombi amb menjar picant. El Hiroto interpreta un youtuber que té un amic mig zombi, el Hideki, i entre ells dos han d’acabar amb els zombis. La Mitsumi i els companys de la universitat hi col·laboren fent de zombis, però ella està amoïnada perquè no està concentrada en el seu manga.

Els pensaments negatius se li amunteguen i, en un moment sense més importància, esclata en ira, situació que deixa ben trasbalsat el Hiroto.

Ànecs i aneguets de bec tacat: En un flash-back, el Hiroto recorda els dies en què l’àvia encara era viva i venia a ajudar-la amb feines del jardí. Un dia, tafanejant un llibre de comptes de la llar, hi veu una nota personal en la que manifesta la seva insatisfacció per no haver tingut fills. El Hiroto se n’adona i ràpidament tanca la la llibreta, però l’àvia s’emprenya i el fa fora. Més tard, se n’adona que havia fet menjar per dos, però ha de menjar tota sola… Uns dies més tard, ell es disculpa amb un SMS, però ella s’entossudeix en no tornar-lo a veure malgrat torni a estar sola.

Quan surt a caminar, casualment se’l troba ajudant una família d’ànecs a travessar el nucli poblat. El veu caure i s’enfada amb ell perquè els espanta i no ho fa prou bé. Finalment, tots dos han ajudat la famíla d’ànecs a arribar al riu. Malgrat ella encara fa cara de males puces, tots dos se n’alegren d’haver-ho aconseguit.

Coses sense sentit de la Natsumi: El dia després de l’esclat d’ira de la Natsumi en el rodatge inútil –segons ella, especialment en el moment en que ella més temps necessita per dedicar-lo al manga–, es despedeix un pèl avergonyida del Hiroto quan marxa a la universitat i allà es despatxa a gust amb l’Akari parlant que tot ha estat culpa d’ell. L’Akari li fa veure que no és pas veritat i, quan torna a casa, s’ofereix a ajudar en el rodatge.

Roden una escena en exterior i es posa a ploure, però aprofiten la pluja per aconseguir la millor escena i la Natsumi li acaba dient al Hiroto que, després de tot, un parell de dies de pausa tampoc li faran cap mal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada