Bloc personal,

dijous, 17 d’agost del 2023

Tensura Nikki: Tensei Shitara Slime Datta Ken (2021)
(The Slime Diaries: That Time I Got Reincarnated as a Slime)

[390]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yasuhito Kikuchi
Guió: Kazuyuki Fudeyasu (novel·la: Fuse)
Música: Elements Garden
Estudi: Eight Bit
Veus de doblatge: Miho Okasaki, Takuma Terashima, Megumi Toyoguchi
Emissió: 06/04/21 - 22/06/21
Títol original: 転スラ日記 転生したらスライムだった件

[ Animació, isekai, fantasia ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (6,9):
‘Estimat diari, em vaig reencarnar com un slime’. Fins i tot en un altre món, les vides no sempre estan en joc. Hi ha molta feina per fer, des d'alimentar la comunitat i forjar els articles que la comunitat necessita; així com un munt de jocs i excursions a tot arreu. Uneix-te a Rimuru i als amics mentre es relaxen i gaudeixen de la seva vida diària.”

Crítica

Contingut addicional, en format diari, bastant irrellevant i prescindible, que fa de pont entre les dues parts de la segona temporada…

Basada en una novel·la lleugera serialitzada en format web de Fuse ja conclosa i publicada entre 2013 i 2016. Des del 2014 es va començar a imprimir en format físic i en porten vint volums fins el 2022 (previstos 22). Hi ha un spin-off de la novel·la que s’ha començat a publicar aquest any.

Tal en va estar l’èxit que la van adaptar a manga, il·lustrat per Taiki Kawakami, amb vuit spin-off afegits (il·lustrats per Shō Okagiri, Shiba, Shizuku Akechi, Tae Tono, Chacha, Wataru Kajika, Chika Nakatani i Yuzo Takada) i, a dia d’avui, hi han publicats vint-i-tres volums des de 2015 (sense comptar els spin-off).

Pel que fa a l’adaptació a anime:

També se la pot trobar amb el títol Tensura Nikki o també The Slime Diaries.

En un principi sembla que, pel que a fa al contingut, no aporti res nou de rellevant, però la qualitat de l’animació continua sent molt destacable.

Resum (amb espòilers)

El Satoru Mikami és un treballador empresarial normal de 37 anys que viu a Tòquio. Està gairebé satisfet amb la seva vida monòtona, malgrat que no té xicota. Durant una trobada casual amb el seu company, un agressor surt del no-res i l'apunyala. Mentre sucumbeix a les seves ferides, una veu misteriosa ressona a la seva ment i recita una sèrie d'ordres de les quals no podia tenir sentit.

Després de recuperar la consciència, el Satoru descobreix que s'ha reencarnat com un slime en un món desconegut. Al mateix temps, també adquireix habilitats noves, especialment l'habilitat anomenada ”Depredador”, que li permet devorar qualsevol cosa i imitar-ne l'aspecte i les habilitats. Ensopega amb Veldora, un poderós “Drac de la Tempesta”, que ha estat segellat durant els últims 300 anys per reduir una ciutat a cendres. Sentint pena per ell, el Satoru fa amistat amb el drac, prometent-li ajudar-lo a destruir el segell. Decideixen intercanviar noms, el Veldora li atorga el nom de Rimuru i rep el nom de Tempest a canvi. Aleshores el Rimuru consumeix el drac juntament amb la seva presó per analitzar l'encanteri dins de si mateix i finalment alliberar el Veldora.

La desaparició de l'aura del Veldora crea un buit de poder que finalment converteix el Rimuru en el líder de tots els éssers que habiten el Gran Bosc del Jura, que l'accepten com a governant i junts van fundar la nació de Tempesta. Amb la força, la saviesa i la visió idealista del Rimuru, la nova nació creix ràpidament en força i influència. Aviat el Rimuru i els seus súbdits criden l'atenció de les potències estrangeres properes, des de monarques i herois llegendaris fins a senyors dimonis, alguns buscant convertir-se en els seus aliats, mentre que d'altres amb la intenció d'aprofitar-los o destruir-los completament.

En aquest interludi entre les dues parts de la segona temporada, entre matar monstres i negociar amb països veïns, el Rimuru Tempest té les mans ocupades atenent el seu regne juntament amb els assumptes del dia a dia. Però tant si es tracta d'ampliar les granges amb la calor de l'estiu com de treure neu al fred hivern, cap tasca és massa gran per a Rimuru i els seus amics!

==

1.- Els veïns de la ciutat dels monstres. Rimuru decideix portar un diari de les aventures viscudes en aquest nou món, recordant les proves i els amics fets al llarg del camí. Amb la ciutat monstre creixent, Rimuru i el consell celebren una reunió per ajudar a pujar la moral de tothom. Els Oni, els Orcs i els Dragonewts gaudeixen de la seva nova vida sota el lideratge de Rimuru.

2.- L'aire a la primavera i… Rimuru gaudeix d'uns pocs descansos de la feina a la ciutat de Rimuru, però ràpidament torna als vells deures a mesura que s'instal·la l'avorriment. Els habitants llauen els camps i planten cultius, inclòs l'arròs, per millorar l'alimentació de la ciutat. varietat i producció. Geld aprèn a apreciar el valor dels treballs de jardineria menys exigents físicament, mentre que la Dryad Treyni està molesta per no haver estat convidada a participar en la sembra.

3.- Estiu al Jura. Amb l'arribada de l'estiu, la seva calor està provocant esgotament entre la població activa de la ciutat. Per refrescar-se, Rimuru gaudeix d'algunes activitats al bosc amb un grup de Hobgoblins, com ara la captura d'insectes i una baralla a l'aigua. De tornada a la ciutat, Benimaru participa en un concurs de resistència per veure qui millor aguanta la calor, però la cuina de Shion l'elimina. Més tard al vespre, Rimuru gaudeix d'una beguda refrescant al bar de Treyni abans d'anar cap a un llac il·luminat per cuques de llum.

4.- Un dia amb banyador.. Acompanyat pel Kijin, Gobta, Ranga i Souka, Rimuru es pren una estona de descans a la platja. Shion i Shuna gaudeixen de jocs a la platja amb Rimuru, mentre que l'Hakurou passa el temps pescant amb en Gobta. Treyni i Gabiru estan decebuts perquè no s'hagin portat, però Treyni s'uneix al grup de totes maneres amb el pretext d'una inspecció. Souka i Souei confien als seus amics sobre la seva relació entre ells.

5.- Tornada del festival d'estiu. Es fan els preparatius per a un festival d'estiu d'estil japonès a Tempest. En Rimuru s'espanta per l'ús de màscares a la seva semblança, però està encantat, juntament amb tots els altres, tant amb el menjar que serveix com amb els jocs que es fan a les parades. El festival finalitza amb una dansa dels Dragonewts, una cercavila amb Rimuru i un espectacle de focs artificials.

6.- Canvis. A mesura que l'esperit de Shizu entra al poble, s'anuncia el Bon Festival, un festival per connectar amb els teus propis parents i avantpassats. Molts habitants del poble recorden el passat. Es destaquen una sèrie de canvis que han sofert els Kijin després de la seva evolució. La Shizu està avergonyida dels records d'ambdues persones d'ella i dels vestits que porta Rimuru amb la forma humana que s'assembla a ella.

7.- Aquí ve el senyor dimoni! Milim escriu la seva pròpia entrada al diari. Després de gaudir d'una mica de menjar amb la Rimuru i el Kijin, es troba amb Ranga i Gobta a la ciutat abans de tornar a prendre més aperitius. Per aprendre sobre els simples plaers de la vida, mira a Geld fent treballs de construcció. Al vespre, descansa mentre la porta a l'esquena de Rimuru, que ha de reparar el dany que la Milim ha causat amb el seu comportament imprudent.

8.- Una tardor fructífera. Arriba la tardor, i la ciutadania, supervisada per Ririna, col·laboren per collir els cultius plantats a la primavera. Shion i Milim fan concursos de recol·lecció de patates, mentre que Treyni mostra una gran estima pels tubercles, revelant que va néixer d'una patata. Tots els recol·lectors gaudeixen dels seus moniatos rostits i la fruita recollida. La Treyni se'n va amb un subministrament de patates, pensant fregir-les i servir-les al seu bar.

9.- L'arribada de l'hivern. L'hivern és a la volta de la cantonada, així que a mesura que la temperatura baixa, Milim troba el plaer descansant sota un Kotatsu. La Shuna es prepara per a l'hivern repartint roba personalitzada a Rimuru i Benimaru. Una delegació de Blumund es dirigeix a la ciutat de Rimuru i es troba amb la festa de Youm pel camí, però els interessa sobretot la carn i les patates fregides de Tempest. Youm intenta acostumar-se a les diferències entre monstres i humans.

10.- Mantes de neu la ciutat dels monstres. Tempest veu la seva primera neu i un equip s'ha reunit per palear els carrers de la ciutat. Després d'una baralla de boles de neu, Milim construeix un iglú amb forma de Rimuru on mengen dolços amb alguns dels nens del poble. Per escalfar, Rimuru gaudeix d'un bany termal construït per Souei, acompanyat per Shion, Shuna, Milim i Eren.

11.- On és el pare Noel? Rimuru presenta al Pare Noel a Tempest i fa que els nans l'ajudin a organitzar un festival de Nadal, amb un arbre i vestits de Pare Noel. Juntament amb Milim, gaudeixen d'un fantàstic sopar de Nadal. Eren interpreta una cançó de Nadal a l'escenari amb el cor infantil. A l'intercanvi de regals, Rimuru és el destinatari de molts dels regals de la ciutat.

12.- Gaudint al màxim de l'any nou. Les festes es celebren al voltant de l'Any Nou japonès. Rimuru realitza un acte de culte a la primera visita al santuari abans d'assabentar-se que Rimuru és la deïtat venerada al santuari. Es deixa un doble cos al santuari per saludar la fila de visitants. Geld, Kurobe i tres Hobgoblins formen un equip per fer mochi, mentre que la Shion amb prou feines pot gaudir del sopar amb el Kijin després de perdre amb Milim en el bàdminton i tenir la cara negra com a càstig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada