Bloc personal,

dimarts, 29 d’agost del 2023

Drops of God (2023) S01

[398]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Quoc Dang Tran
Direcció: Oded Ruskin
Guió: Quoc Dang Tran, Clémence Madeleine-Perdrillat, Alice Vial (manga: Tadashi Agi, Shu Okimoto)
Música: Kenma Shindo
Actors: Tomohisa Yamashita, Fleur Geffrier, Tom Wozniczka
Emissió: 21/04/23 - 02/06/23
Títol original: Drops of God

[ Drama ] 8 capítols de 50 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (8,1):
“Una dona descobreix la col·lecció de vins més gran del món que ha deixat el seu pare estrany i competeix contra el seu protegit per reclamar la seva herència.”

Crítica

Plantejament inicial bo, desenvolupament una mica lent i girs prou interessants cap el final…

Basada en el manga escrit pel tàndem Tadashi Agi (Shin Kibayashi, Yuko Kibayashi) i il·lustrat per Shu Okimoto ja conclòs, publicat entre 2004 i 2014 amb un total de 44 volums. Té un spin-off de 26 volums (2015-20). El manga es titulava Kami no Shizuku (The Drops of God) i subtitulat en francès Les Gouttes de Dieu. El 2009 va ser adaptat a live-action per la televisió japonesa i, ara, el 2023, per Apple TV+ treuen el “The” i deixen senzillament Drops of God.

Un col·leccionista expert i catador de vins francès mor i deixa la seva immensa fortuna construïda al Japó (diners, propietats i col·lecció de vins encara més cars), al guanyador finalista de tres proves relacionades amb el vi, entre dos participants: la seva filla amb la que va trencar relacions fa anys, però amb una mena de poder innat en la cata de vins i el seu millor alumne japonès, hereu d’una família relacionada amb els diamants, que té les seves diferències amb la seva mare i el seu avi per no dedicar-se a portar amb honor el cognom de la seva família.

El plantejament inicial està prou bé, però els capítols se’m fan llargs i pesats. Finalment afloren, fefaentment, els estereotips més barroers i, encara que la història s’anima, tot plegat fa un tuf de postureig internacional massa evident. Després de suportar la lentitud inicial que, suposo, és més cosa meva que altra cosa, la història es posa prou interessant i té girs inesperats que atreuen la meva atenció, tot i que també hi han uns punts d’histrionisme massa exarcebats, en la meva opinió.

  • Presentació dels personatges amb el clickbait de la filla d’un enòleg amb intolerància al vi, check!
  • Desenvolupament de la història en la forma d’un concurs amb tres proves, check!
  • Imatges per mostrar les sensacions i records que provoca la cata del vi, check!
  • Relacions i embolics paterno-filials i relacions amoroses, check!
  • Que al final la tercera prova es torni a la vegada en tres proves més, NO!
  • Que encara després hi hagi una ultíssima prova, justament anomenada Drops of God, ROTUNDAMENT NO!
  • Petjada CO2 per la quantitat de viatges internacionals França, Japó, Itàlia, NO!
  • Classisme i els diners tot ho poden, NO!

El millor resum del què de la història el fa el notari en l’últim capítol quan està sopant amb el vinicultor avaluador de l’última de les tres proves afegides:

“En 48 hores un dels dos guanyarà una fortuna colosal: 150 milions. I a l'altre només li quedarà plorar.

Un cas inusual de violència.

El que puc dir és que qui es quedi sense res acabarà destrossat, potser no es recuperarà. Sentirà que no era digne, tindrà la prova que mai no va ser estimat. És un verí lent, però letal.

El que es quedi amb tot no sabrà què fer amb una fortuna i ho farà malbé tot. Què es fa quan ho té tot? Què més es pot desitjar?

No hi haurà guanyador…


A part de les localitzacions internacionals de França, Itàlia i Tòquio, m’ha agradat els molts idiomes en què parlen en la VOSE: francès, anglès i japonès (italià també, però residualment i sense subtitular). Tinc curiositat per saber, en la versió doblada a l’espanyol, què doblen i què subtitulen.

Malgrat tot, massa bé està per ser un live-action basat en un manga…

M’ha agradat el final i la resolució. Entenc que no hi ha possibilitat de segona temporada, oi?

Resum (amb espòilers)

En el manga, el Shizuku Kanzaki és un empleat júnior d'una empresa japonesa de begudes, Taiyo ("Sol" en japonès) Beer centrada principalment en la venda de cerveses. A mesura que s'obre la història, rep la notícia que el seu pare, de qui està separat, ha mort. El seu pare era el crític de vins de renom mundial Yutaka Kanzaki, propietari d'una àmplia i famosa col·lecció de vins. Convocat a la casa familiar, una esplèndida mansió d'estil europeu, per escoltar la lectura del testament del seu pare, Shizuku s'assabenta que, per prendre possessió del seu llegat, ha d'identificar correctament i descriure a la manera del seu difunt pare, de tretze anys. vins, els dotze primers coneguts com els "Dotze Apòstols" i el tretzè conegut com les "Gotes de Déu" ("Kami no Shizuku" a l'edició original japonesa i "Les Gouttes de Dieu" a la traducció francesa), que el seu pare ha descrit en el seu testament. També s'assabenta que té un competidor en això, un reconegut crític de vins jove anomenat Issei Tomine, a qui sembla que el seu pare ha adoptat recentment com el seu altre fill.

Shizuku mai no ha begut vi, en part una reacció contra la passió dominant del seu pare, ni tenia coneixements previs sobre els vins. No obstant això, amb forts sentits del gust i l'olfacte, i una capacitat estranya per descriure les seves experiències des d'aquests sentits, Shizuku es submergeix en el món del vi i intenta resoldre els misteris dels 13 vins i derrotar a Issei. En això, també l'ajuden els coneixements adquirits durant la seva etapa com un nen amb el seu pare, i el suport dels seus amics, inclòs el sommelier en pràctiques Miyabi Shinohara i els companys del recentment creat departament de vins de la seva empresa, al qual ara s'incorpora.

==

En aquest live-action per Apple TV+, el personatge principal Shizuku és retratat com una dona francesa en lloc d’un japonès, anomenada Camille, i el pare del Shizuku, el Yukata Kanzaki, es reimagina com l’Alexandre Léger, el creador de la Guia de vins Léger i figura emblemàtica d’enologia.

1.- Un pare. Camille es dirigeix a Tòquio després de rebre una trucada inesperada del seu pare.

2.- Cel, terra, humans. Malgrat la seva aversió física pel vi, Camille accepta el repte del seu pare. La família d'Issei li complica la prova.

3.- Duel. Issei dóna a un periodista informació impressionant sobre el concurs. Camille creu que ha trobat el primer vi, però comprovar-ho és arriscat.

4.- Fundació. Les tensions entre Camille i Issei augmenten. Honoka reflexiona sobre el seu passat després de rebre la nota d'Hirokazu.

5.- L’enllaç. Issei i Camille trencaclosques amb la segona prova, que inclou una pintura del segle XVII i una pista misteriosa d'una paraula.

6.- Llegat. Camille viatja a Itàlia per resoldre l'enigma del quadre, mentre que Issei es queda enrere per enfrontar-se a la seva mare.

7.- Enogastronomia. Lorenzo revela per què en Luca volia que Camille supervisés la Guia de vins Léger. Mentrestant, Camille i Issei volen a París per a la tercera prova.

8.- Tot o res. Final de temporada. Camille i Issei s'adonen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada