Bloc personal,

dijous, 17 d’agost del 2023

Gekijōban Tensei Shitara Suraimu Datta Ken:
Guren no Kizuna-hen (2022)
(That Time I Got Reincarnated as a Slime:
The Movie – Scarlet Bond)

[1201]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yasuhito Kikuchi
Guió: Kazuyuki Fudeyasu (novel·la: Fuse)
Música: Hitoshi Fujima
Estudi: Eight Bit
Veus de doblatge: Miho Okasaki, Takuma Terashima, Megumi Toyoguchi
Emissió: 25/11/22
Títol original: 劇場版 転生したらスライムだった件 紅蓮の絆編

[ Animació, isekai, fantasia ] 1 h. 54 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (6,8):
“EL Mikami és un oficinista que és apunyalat casualment per un assassí i reneix a un món alternatiu, però ho fa com un slime. Es presenta a aquest nou món amb el nom de Rimuru i comença la seva recerca per crear un món que sigui acollidor per a totes les races.”

Crítica

Nous personatges i noves històries seguint cronològicament l’anime

Basada en una novel·la lleugera serialitzada en format web de Fuse ja conclosa i publicada entre 2013 i 2016. Des del 2014 es va començar a imprimir en format físic i en porten vint volums fins el 2022 (previstos 22). Hi ha un spin-off de la novel·la que s’ha començat a publicar aquest any.

Tal en va estar l’èxit que la van adaptar a manga, il·lustrat per Taiki Kawakami, amb vuit spin-off afegits (il·lustrats per Shō Okagiri, Shiba, Shizuku Akechi, Tae Tono, Chacha, Wataru Kajika, Chika Nakatani i Yuzo Takada) i, a dia d’avui, hi han publicats vint-i-tres volums des de 2015 (sense comptar els spin-off).

Pel que fa a l’adaptació a anime:

També se la pot trobar amb el títol Tensura: The Movie – Scarlet Bond, TenSura, That Time I Got Reincarnated as a Slime Movie o That Time I Got Reincarnated as a Slime: The Movie - Scarlet Bond o també senzillament Guren no Kizuna-hen o Gekijōban Guren no Kizuna-hen.

Acostumat al format sèrie, una pel·lícula (qualsevol) se’m fa llarguíssima. Aquesta també… encara que, de fet, seria l’equivalent a quatre capítols de la sèrie. Evidentment, com tota pel·lícula que miro últimament, l’he mirada a trossets… fins que em canso.

Donava per fet que seria un resum de la segona temporada amb una mica de contingut nou, però haig de reconèixer que m’he equivocat totalment. El vincle escarlata (o carmesí) (Scarlet Bond o Guren no Kizuna-hen) en versió pel·lícula (gekijōban) és contingut nou i, cronològicament, segueix la història relatada després del final de la segona part de la segona temporada de l’anime.

Resum (amb espòilers)

Després de la seva deserció de l'exèrcit de Clayman, un ogre sense nom i els seus companys mercenaris són atacats per un grup armat, durant el qual l'ogre és greument ferit pel seu líder Yamza. És trobat per la gent del Regne de Raja i la seva reina Towa li dóna el nom de "Hiiro" per recuperar-se de les seves ferides. Deu dies després del seu rescat, Hiiro s'escapa de Raja per tornar al Poble Ogre, només per trobar-lo destruït pels orcs. Sentint venjança contra els orcs, Hiiro torna a Raja quatre dies després.

Rimuru, que recentment va derrotar a Clayman i ha estat reconegut per altres Senyors Dimonis com un dels seus, en Souei l'informa d'un atac contra en Geld i els seus companys orcs. Els orcs lluiten contra Hiiro i els seus dos subordinats Raja, durant el qual en Geld s'assabenta que Hiiro està buscant venjança contra la seva raça, així que deixa caure les armes i accepta el seu destí de ser assassinat per ell. Tanmateix, Benimaru salva en Geld i pacifica en Hiiro, que resulta ser el seu amic de la infància. Hiiro es reuneix amb Benimaru, Shion, Shuna, Hakuro, Souei i Kurobe, i es reconcilia amb Geld. Durant una festa organitzada per Rimuru, Hiiro revela que ha arribat a la Federació de la Tempesta del Jura com a missatger de Raja per demanar permís per conrear una part del Gran Bosc del Jura per servir com a font d'aliment per al regne. Informa que Towa pateix Curse Poison, l'efecte d'utilitzar el poder de la seva tiara quan ha purificat un llac ple de toxines de les mines d'or. Rimuru decideix visitar el regne.

Rimuru, Benimaru, Shion, Shuna i Ranga arriben a Raja. Després d'analitzar el seu estat, Rimuru dóna mel a Towa de Tempest per recuperar la seva salut. Al llac, Rimuru revela a Towa que les toxines no són de mines. A continuació, divideix el llac en dos per revelar una estructura oculta amb un antic cercle màgic que produeix la toxina i la destrueix. Aquests esdeveniments han enfadat Lacua, el comerciant darrere de l'enverinament, i planeja un altre caos per guanyar elogis de la Violeta Primordial. Algun temps després, el llac torna a ser enverinat, de manera que Towa utilitza la seva tiara per purificar-lo, la qual cosa fa que la seva salut es deteriora. El seu empitjorament de la condició fa que un país veí l'aprofiti per atacar Raja i apoderar-se del gran or que el regne extreia abans. Després d'haver assabentat de les notícies sobre el regne, Rimuru mobilitza els seus aliats, mentre en Diablo surt a trobar-se amb la Violet, que ha creat la tiara i el cercle màgic al llac.

Hiiro és enganyat per Lacua per ingerir un orbe de maledicció, li diuen que és per transferir l'ànima d'en Towa al seu cos sa, i és alimentat per ell amb records de la seva vila destruïda per alimentar la seva transformació. Rimuru persegueix Lacua, mentre Benimaru lluita contra Hiiro i Shuna protegeix Towa. Mentrestant, Diablo s'enfronta a la Violet, que revela que ha donat la tiara a l'anterior reina de Raja com un joc en el qual si el posseïdor és totalment infligit pel verí de la maledicció, ella pot fer-se càrrec del cos i renéixer físicament. Després de no derrotar-lo, la Violet accepta els termes de Diablo de deixar en pau a Raja alhora que anul·la el contracte amb Lacua perquè aquesta es barreja amb el seu joc en lloc d'observar només. A Raja, Rimuru derrota a Lacua, mentre que Hiiro aconsegueix recuperar l'orbe del seu cos i es desintegra. Towa utilitza tot el poder de la tiara per ressuscitar-lo, fent que el seu cos estigui cobert pel verí de la maledicció i desaparegui. Tanmateix, la Violet torna a la vida a Towa després d'anul·lar el joc. Durant la celebració, Rimuru ofereix als ministres del regne ajuda per reconstruir Raja a canvi que Tempest compri el seu mineral de ferro. Rimuru torna a Tempest i el troba parcialment destruït després que Veldora i Milim juguessin junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada