Bloc personal,

dilluns, 14 d’agost del 2023

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

[1200]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: James Gunn
Guió: James Gunn, Jim Starlin (còmic: Stan Lee)
Actors: Chris Pratt, Zoe Saldaña, Dave Bautista
Estrena: 05/05/23
Títol original: Guardians of the Galaxy Vol. 3

[ Acció, aventura, comèdia ] 2 h. 30 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (8,0):
“Encara amb la pèrdua de Gamora, Peter Quill reuneix el seu equip per defensar l'univers i un dels seus, una missió que podria significar la fi dels Guardians si no té èxit.”

Crítica

Entretinguda, n’és…

Efectivament, és molt entretinguda. Ara bé, en aquesta ocasió i pensant específicament en el públic infantil al què també va dirigida, podria arribar a fer por en un altre to? No és una mica massa bizarre tots els experiments amb animals i les interioritats sanguinolentes del cos humà com a decoració?

Resum (amb espòilers)

A la nova caserna general Knowhere, els Guardians of the Galaxy són atacats per Adam, un guerrer sobirà creat per la seva gran sacerdotessa Ayesha, que pretén destruir els Guardians per robar-los. Després que l’Adam ferís críticament al Rocket, és apunyalat per la Nebula, però fuig. Els Guardians no poden curar les ferides del Rocket amb els seus paquets mèdics a causa d'un interruptor mortal incrustat al pit per Orgocorp, una empresa dirigida per un científic boig i creador del Rocket, l'Alt Evolucionari. Els Guardians viatgen a la seu d'Orgocorp per trobar el codi d'anul·lació de l'interruptor i salvar la vida del Rocket.

Mentre el Rocket està inconscient, recorda el seu passat. Com a nadó mapache, va ser experimentat per l'Alt Evolucionari, que va intentar millorar i antropomorfitzar les formes de vida dels animals per crear una societat ideal anomenada Contra-Terra. Rocket es va fer amistat amb els seus companys de la prova del lot 89: la llúdriga Lylla, la morsa Teefs i el conill Floor. L'Alt Evolucionari va quedar impressionat per la intel·ligència en ràpid creixement de Rocket, però es va posar furiós un cop va superar la seva. L'Alt Evolucionari va utilitzar en Rocket per perfeccionar les seves creacions Animen, després va planejar collir el cervell d'en Rocket per a més investigacions i exterminar l'obsolet Lot 89. Rocket va alliberar els seus amics, però l'Alt Evolucionari va matar la Lylla. Enfurismat, en Rocket va malmetre l'Alt Evolucionari, però els seus secuaces van matar en Teefs i en Floor durant un tiroteig amb Rocket, abans que aquest últim fugís de la Contra-Terra en una nau espacial.

En el present, els Ravagers, liderats per una versió alternativa de Gamora, ajuden els Guardians a infiltrar-se en Orgocorp. Recuperen l'arxiu de Rocket però descobreixen que el codi va ser eliminat, amb el probable culpable Theel, un dels assessors de l'Alt Evolucionari. Els Guardians, juntament amb Gamora, marxen cap a la Contra-Terra per trobar-lo. Els segueixen Ayesha i Adam després que l'Alt Evolucionari, el creador de la seva raça, amenacés amb acabar amb el Sobirà si no aconsegueixen recuperar en Rocket. Els Guardians arriben a la Contraterra i són guiats fins al complex dels Laboratoris Arête. Drax i Mantis romanen amb Gamora i Rocket mentre Peter Quill, Groot i Nebula viatgen a Arête. La Nebula es veu obligada a esperar fora pels guàrdies mentre en Quill i en Groot entren a Arête, mentre que en Drax enganya a Mantis perquè persegueixi el grup d'en Quill. Gamora salva a Rocket de ser capturat per Adam i el guàrdia de l'Alt Evolucionari War Pig.

Interrogat per Quill, l'Alt Evolucionari admet la desil·lusió amb la societat imperfecta de l'Animen. Destrueix la Contra-Terra, matant l'Animen i l'Ayesha. Arête marxa com una nau espacial, amb Nebula, Drax i Mantis embarcant per rescatar en Quill i Groot, que en canvi escapen d'Arête amb Theel, recuperant el codi del seu cadàver abans de ser rescatats per Gamora a la seva nau. Quan el grup d'en Quill utilitza el codi, en Rocket té una experiència propera a la mort, on es retroba amb Lylla, Teefs i Floor. Lylla li diu que el seu moment encara no ha arribat, ja que en Quill utilitza el codi per desactivar l'interruptor de matança i reiniciar el cor de Rocket.

Drax, Nebula i Mantis es troben amb centenars de nens humanoides modificats genèticament a Arête abans de ser capturats. Els altres Guardians organitzen una missió de rescat, que condueix a una batalla contra les forces de l'Alt Evolucionari. Kraglin dispara a Arête amb Knowhere, condemnant a Arête, i després ajuda a salvar els ciutadans de Knowhere d'un contraatac de l'Hellspawn de l'Alt Evolucionari. Amb la intenció de retirar-se, la tripulació de l'Alt Evolucionari s'amotina, però ell els mata. Drax, Nebula i Mantis s'enfronten i es fan amics de tres Abilisks monstruosos per escapar i reunir-se amb el grup d'en Quill. Els Guardians retarden la sortida d'Arête, optant per rescatar els nens, que escapen a Knowhere a través del túnel telequinètic de Cosmo que connecta Knowhere amb Arête. Rocket descobreix animals empresonats a la nau abans de ser atacat per l'Alt Evolucionari, però els altres Guardians l'ajuden a sotmetre'l, i Rocket el salva.[d] Els Guardians ajuden els animals a escapar a Knowhere. Quill gairebé mor intentant creuar, però és salvat per Adam, que va canviar d'opinió després de ser salvat per Groot d'Arête.

Com a conseqüència, Quill decideix abandonar els Guardians, nomenant en Rocket com a capità, i viatja a la Terra per retrobar-se amb el seu avi, Jason. Mantis s'embarca en un viatge d'autodescobriment amb els Abilisks, Gamora es reuneix amb els Ravagers i Nebula i Drax romanen a Knowhere per criar els nens rescatats.

En una escena de mitjans de crèdit, els nous Guardians, formats per Rocket, Groot, Kraglin, Cosmo, Adam, Phyla (un dels nens rescatats) i la mascota d'Adam, Blurp, emprenen una nova missió

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada