Bloc personal,

dissabte, 5 d’agost del 2023

Tensei Shitara Slime Datta Ken (2018) S01
(That Time I Got Reincarnated as a Slime)

[385]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yasuhito Kikuchi
Guió: Kazuyuki Fudeyasu (novel·la: Fuse)
Música: Elements Garden
Estudi: Eight Bit
Veus de doblatge: Miho Okasaki, Takuma Terashima, Megumi Toyoguchi
Emissió: 02/10/18 - 19/03/19
Títol original: 転生したらスライムだった件

[ Animació, isekai, fantasia ] 25 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (8,1):
“Minami Satoru, una jove de 37 anys, mor i es reencarna com la criatura més insignificant que es pugui imaginar: un slime.”

Crítica

No sé com qualificar-la, però és molt entretinguda: hi passen coses, moltes coses… i, per molt dispars que semblin d’entrada, coherentment ben explicades!

Basada en una novel·la lleugera serialitzada en format web de Fuse ja conclosa i publicada entre 2013 i 2016. Des del 2014 es va començar a imprimir en format físic i en porten vint volums fins el 2022 (previstos 22). Hi ha un spin-off de la novel·la que s’ha començat a publicar aquest any.

Tal en va estar l’èxit que la van adaptar a manga, il·lustrat per Taiki Kawakami, amb vuit spin-off afegits (il·lustrats per Shō Okagiri, Shiba, Shizuku Akechi, Tae Tono, Chacha, Wataru Kajika, Chika Nakatani i Yuzo Takada) i, a dia d’avui, hi han publicats vint-i-tres volums des de 2015 (sense comptar els spin-off).

Pel que fa a l’adaptació a anime:
  • hi ha aquesta primera temporada de 2018 (doble, de 25 capítols, amb afegit de 5 OAD –contingut exclussiu en DVD– el 2020),
  • la segona temporada de 2021 (doble també, però en dos segments + 12 capítols de The Slime Diaries),
  • hi ha la pel·lícula de 2022 (Guren no Kizuna-hen / Scarlet Bond),
  • hi ha previst spin-off de tres capítols per finals de 2023 i
  • tercera temporada per 2024.

També se la pot trobar amb el títol Regarding Reincarnated to Slime (Pel que fa a la reencarnació en un slime) o també TenSura.

Ara entenc l’obsessió amb els slime com a personatge en sèries dels últims temps…

Resum (amb espòilers)

El Satoru Mikami, de trenta-set anys, és un típic treballador d'una empresa, que està perfectament satisfet amb el seu monòton estil de vida a Tòquio, a part de no aconseguir una xicota ni una sola vegada al llarg de la seva vida. Enmig d'una trobada casual amb el seu company, és víctima d'un agressor al carrer i és apunyalat. Tanmateix, mentre sucumbeix a les seves ferides, una veu peculiar ressona a la seva ment i recita un munt d'ordres que l'home moribund no pot entendre.

Quan el Satoru recupera la consciència, descobreix que s'ha reencarnat com una mena de llimac translúcid, un slime, en un regne desconegut. En fer-ho, adquireix habilitats noves, en particular, el poder de devorar qualsevol cosa i imitar-ne l'aparença i les habilitats. Aleshores ensopega amb el monstre segellat, de nivell catàstrofe, el drac de la tempesta Veldora, que havia estat segellat durant els últims 300 anys per haver devastat una ciutat fins a les cendres. Simpàtic amb la seva situació, el Satoru fa amistat amb ell, prometent ajudar-lo a destruir el segell. A canvi, el Veldora li atorga el nom de Rimuru Tempest per atorgar-li la protecció divina.

Ara, alliberat de les mundanitats de la seva vida passada, el Rimuru s'embarca en un nou viatge amb un objectiu diferent en ment. A mesura que s'acostuma al seu nou físic, les seves aventures s'estenen arreu del món, alterant gradualment el seu destí.

==

1.- El drac de la tempesta, Veldora. Un dia, el treballador d'oficina Satoru Mikami és assassinat després de ser apunyalat. Es desperta en una cova en un món de fantasia desconegut per descobrir que s'ha reencarnat com un llim, posseint diverses habilitats formades a partir dels seus pensaments finals abans de la mort. Mentre explora la cova, adquireix noves habilitats al llarg del camí amb l'ajuda d'un gran savi que resideix a la seva ment, el llim es troba i es fa amistat amb un antic drac anomenat Veldora, que va ser segellat a la cova fa segles.

2.- Trobada amb els goblins. El slime, a qui rep el nou nom de Rimuru Tempest, ajuda a Veldora a trobar una manera de trencar el seu segell utilitzant la seva habilitat Predator per empassar-lo dins del seu cos i analitzar-lo des d'ambdós costats. Després d'aconseguir més habilitats en empassar altres criatures, Rimuru troba la sortida de la cova després que un grup d'aventurers humans obrí l'entrada. Aleshores, Rimuru es troba amb un grup de follets, que li demanen ajuda per protegir-los contra un grup de llops.

3.- Batalla al poble Goblin. Treballant juntament amb els follets, Rimuru lluita contra els Direwwoves i mata el seu líder, obligant-los a rendir-se. Convèncer els follets i els llops de viure junts en harmonia, Rimuru els dóna noms a tots, però després es desmaia durant tres dies a causa d'esgotar la seva màgia. Quan es desperta, descobreix els noms que havia donat als follets i els Direwwoves els havien fet evolucionar. En adonar-se que els follets no tenen habilitats per fer cases i roba, Rimuru i un petit grup van marxar a la ciutat de Dwargon per buscar ajuda dels artesans nans.

4.- Al regne delsnans. Arribant a Dwargon amb Gobta el follet, Rimuru acaba barallant-se amb uns matons i és llençat a la presó. Finalment, Rimuru és alliberat després de proporcionar pocions als guàrdies i es presenta a Kaijin, el ferrer. Utilitzant el mineral d'acer magnètic que havia recollit a les coves, Rimuru ajuda a Kaijin a complir una ordre d'espases llargues a canvi de la seva ajuda per proporcionar artesans per al poble goblin. Mentre en Rimuru i els nans celebren en un bar d'elfs, una figura s'acosta.

5.- El rei heroi, Gazel Dwargo. Un elf endeví decideix predir el destinat de Rimuru, mostrant-li la visió d'una noia que es separa de la seva família. Quan Vesta, el ministre que va ordenar les espases, arriba i insulta en Rimuru, en Kaijin li dóna un cop de puny amb ira, la qual cosa fa que tant ell, Rimuru com els altres nans siguin arrestats i jutjats. Durant el judici, l'heroi rei Gazel Dwargo, que té una història amb Kaijin, l'exilia a ell i als seus homes, que s'uneixen a Rimuru com el seu equip d'artesans. Després d'exiliar a Vesta per les seves accions deshonestes, Gazel, notant les connexions de Rimuru amb Veldora, envia un ninja perquè el segueixi.

6.- Shizu. Quan el grup d'aventurers que va descobrir la desaparició de Veldora de la cova, Eren, Kaval i Gido, reben l'ordre d'un mestre del gremi d'investigar el bosc, una noia emmascarada anomenada Shizu demana unir-se a ells. Quan es troben amb problemes, són rescatats per Rimuru, que reconeix en Shizu per la visió de l'elf. Quan Shizu revela que va ser convocada a aquest món des del Japó durant la guerra, Rimuru comparteix alguns dels seus records d'un Japó modern i pacífic. El que Rimuru no sap, però, és que l'invocador de Shizu, el rei dimoni Leon Cromwell, l'ha convertit en el vaixell de l'esperit del foc Ifrit.

7.- Conqueridor de flames. La Shizu recorda l'angoixa que va sentir quan l'Ifrit que tenia dins va matar la seva amiga després de considerar-la una enemiga. Just quan Shizu es prepara per marxar amb els aventurers, Ifrit torna a prendre el control d'ella i allibera les seves flames sobre el poble. Amb els seus atacs d'aigua demostrant-se ineficaços, Rimuru copia l'encanteri màgic de gel d'Eren per tenir cura dels sequaços d'Ifrit. Descobrint que és immune als atacs de foc, Rimuru utilitza la seva habilitat de Predator per empassar Ifrit, separant-lo de Shizu en el procés.

8.- Testament heretat. Shizu li explica a Rimuru sobre algú conegut com l'heroi que la va acollir i li va mostrar el camí correcte abans de desaparèixer misteriosament un dia. Sentant que la seva vida s'acaba, Shizu, no desitjant que el seu cos es quedi en aquest món, li demana a Rimuru que se la mengi, donant-li la capacitat de prendre forma humana. Quan Rimuru decideix buscar informació sobre en Leon per transmetre-li les últimes paraules d'en Shizu, un home emmascarat anomenat Gelmud recluta un orc al qual anomena Geld amb la intenció de provocar un gran desastre orc al bosc.

9.- Atac de l'ogre. Quan Rimuru es familiaritza amb la forma i les habilitats que va heretar de Shizu, els follets són atacats per un grup d'ogres, que afirmen que Rimuru ha estat manipulant orcs per atacar el seu poble. Després d'una demostració de força, Rimuru aconsegueix convèncer els ogres que no és el seu enemic i els convida al poble dels follets per parlar-ne.

10.- El senyor orc. En assabentar-se que els orcs que van atacar el poble dels ogres estaven dirigits per un majin emmascarat, Rimuru proposa que els ogres s'uneixin a ell com a subordinats. Acceptant una aliança temporal fins que els orcs siguin derrotats, Rimuru anomena els ogres Benimaru, Shuna, Shion, Hakurou, Souei i Kurobe, convertint-los en kijins. Mentrestant, el cap dels homes llangardaix, sent que un Senyor orc controla els milers d'orcs que es dirigeixen cap al seu camí, envia el seu fill, Gabiru, a demanar ajuda als follets.

11.- Gabiru és aquí! Fa uns quants dies que Benimaru i altres ogres es van unir a Rimuru. Gabiru arriba al poble de Rimuru per intentar que tothom serveixi sota ell per lluitar contra els orcs. En Gobta és enviat a duel contra en Gabiru, derrotant-lo ràpidament amb les habilitats que ha après i forçant els homes llangardaix a retirar-se. Més tard, Rimuru és abordat per una dríada anomenada Treyni, que li demana que derroti el Senyor Orc.

12.- Els engranatges giren fora de control. Treyni explica que el Senyor Orc ha utilitzat una habilitat única "Morving" als orcs, fet que els fa que anhelin constantment la substància, es tornin boig i fins i tot mengin els seus per obtenir més poder. Acceptant la petició de Treyni, Rimuru envia a Souei a negociar amb els homes llangardaix una aliança. Mentre el capità insta els seus soldats a no lluitar contra els orcs fins que arribi el grup de Rimuru, Gabiru, influenciat per les paraules del missatger de Gelmud, Laplace, usurpa la posició del cap i porta els homes llangardaix a un atac directe contra els orcs, sense saber l'orc. el veritable poder del Senyor.

13.- El gran xoc. El grup d'en Rimuru es troba amb la germana d'en Gabiru, que els informa del cop d'estat d'en Gabiru i els demana que rescatin el cap i salvi els homes llangardaix. Mentrestant, Gabiru i la seva tropa es troben acorralats després que els orcs es mengen un dels soldats i aconsegueixen els seus poders. Mentre Treyni descobreix a Gelmud i Laplace i els obliga a abandonar el bosc, Gabiru lluita contra el General Orc però és rescatat per l'arribada del grup d'en Rimuru. La banda derrota el general i la majoria de l'exèrcit orc mentre Souei rescata el cap, després de la qual cosa Rimuru va a enfrontar-se a Geld, el Senyor Orc.

14.- Aquell que ho devora tot. Gelmud apareix de sobte, revelant que va crear el Senyor Orc per convertir-lo en un nou Senyor Dimoni. Després de no aconseguir vèncer a Rimuru, Gelmud és assassinat i devorat per Geld, que evoluciona cap al Desastre del Senyor Dimoni Orc, que resulta massa poderós perquè els kijins el puguin derrotar. En adonar-se del poder d'en Geld, en Rimuru fa que el gran savi prengui el control del seu cos per lluitar contra ell, però després que en Geld desenvolupi resistència al foc, Rimuru reprèn el control i s'enfronta a una batalla amb Geld per veure qui pot consumir l'altre primer. En assabentar-se que en Geld estava buscant per acabar amb la fam que afectava el seu poble abans de ser manipulat per Gelmud, Rimuru devora els seus pecats juntament amb el seu cos. Després, a mesura que els orcs s'alliberen dels efectes de Starved, els kijins decideixen continuar servint sota les ordres de Rimuru.

15.- L'aliança forestal del Jura. Rimuru forma l'Aliança del Bosc del Jura per permetre que els homes llangardaix, follets i orcs visquin junts en harmonia, acabant sense voler com a canceller de l'aliança. Rimuru atorga el nom de Geld al fill del Senyor Orc, convertint-lo en Orc King i els altres orcs en Alts Orcs. Llavors posa el nom d'Abiru al cap dels homes llangardaix. Més tard Gabiru és excomunicat i exiliat dels homes llangardaix i s'embarca en un viatge. Tres mesos més tard, el rei nan Gazel i el seu exèrcit apareixen a la Vila Goblin per desafiar a Rimuru a un duel i determinar la seva veritable naturalesa. Després que Rimuru aconsegueixi bloquejar tots els seus atacs, i en saber que els dos comparteixen el mateix mestre d'espases (Hakurou), Gazel accepta que no és dolent i ofereix un tractat entre els seus grups. Es constitueix la Federació Jura Tempest i es reconeix com a nació oficial.

16.- Atacs del senyor dimoni Milim. Dos dies després de formar una aliança amb Rimuru, en Gazel torna a visitar-se, portant a Vesta, que demana disculpes a Rimuru i Kaijin pels problemes que va causar en el passat i comença a treballar per a ells com a investigadora. Gabiru i la seva germana, juntament amb diversos homes llangardaix, també es converteixen en servidors de Rimuru, evolucionant a dragonewts després que Rimuru els anomena. Algun temps després, Milim Nava, un dels Senyors Dimonis, s'interessa pel Bosc del Jura després de la derrota del Senyor Orc i s'acosta a Rimuru. Tement per la seguretat del seu amo, Ranga i els Kijins semblen defensar en Rimuru, però poc poden fer contra el seu poder aclaparador. Al final, la Rimuru calma la Milim posant-li una mica de mel a la boca i els dos es fan amics, amb Milim que decideix viure al poble amb ell. Tot i sentir-se alleujat perquè no els atacarà més, el consell de Rimuru es preocupa per la nova amistat de Milim i Rimuru, ja que els altres Senyors Dimonis poden veure-la com una amenaça per al seu propi equilibri de poder.

17.- L'aplec. Vesta aconsegueix desenvolupar una poció completa per igualar les pocions de Rimuru, el que va fer que Rimuru intenti negociar per desenvolupar pocions baixes a la ciutat. Just aleshores, Phobio, guarda de bèsties del dimoni Lord Carrion, arriba a Tempest amb la intenció de fer-se càrrec, però Milim s'enfronta ràpidament abans que Rimuru resolgui les coses pacíficament. Oferint a Milim una nova arma a canvi d'informació. Més tard, el Border Survey Corps liderat per un home anomenat Youm, es va unir al grup d'Eren i va arribar a Tempest, on Rimuru els demana que es prenguin el mèrit per haver derrotat el Senyor Orc. Mentrestant, el senyor dels dimonis Clayman s'interessa per una poderosa bèstia coneguda com Caribdis i envia a Tear l'arlequí a investigar.

18.- El mal s'apropa. Mentre Phobio fuma per la seva humiliació a mans d'en Milim, Tear i Footman, dos dels arlequís de Clayman, s'acosten i el convencen de convertir-se en un Senyor Dimoni per poder venjar-se d'en Milim. Tot el que ha de fer és deixar que Caribdis posseeixi el seu cos i mantingui el control. Fobio trenca el segell de Caribdis. Tear revela que tenia ordres de reviure Caribdis i enviar-la a Milim. La germana d'en Treyni, Trya, adverteix a Rimuru del renaixement. Nascut d'un núvol de magicules de Vledora, Caribdis és el governant sense cap dels cels, centrat només en la destrucció. Ha convocat tretze megalodons del món dels esperits per ajudar-los en el seu alborotament i es dirigeix cap al Jura. Rimuru i l'Imperi Nano es preparen per a la batalla.

19.- Caribdis. Assistits per 100 cavallers Pegasus de Dwargon, les forces de Rimuru destrueixen els megalodons i intenten destruir Caribdis amb un atac a gran escala, però fracassen. Aleshores, Rimuru lluita contra el mateix Caribdis, només per descobrir que posseeix Phobio, i el seu veritable objectiu és Milim. A petició de Rimuru, Milim derrota a Caribdis mentre salva la vida de Phobio. Després de la batalla, Phobio demana disculpes per tots els problemes que va causar, i el seu mestre, el Senyor Dimoni Carrion, estableix un pacte de no agressió amb Tempest. Rimuru i els altres finalment descobreixen que tots els problemes als quals s'havien enfrontat recentment van ser causats per l'arlequí de Clayman.

20.- Yuuki Kagurazaka. La ciutat celebra la seva victòria amb un megalodon filet. Aquella nit, la Rimuru té un somni sobre el penediment de la Shizu per no haver pogut ajudar els seus alumnes, cinc nens portats a aquest món. Rimuru va al Regne d'Ingrassia amb Ranga per veure'ls. Allà coneix a Yuuki Kagurazaka, el gran mestre a càrrec dels nens, un adolescent ell mateix. En Yuuki s'encarrega que Rimuru ensenyi als estudiants de Shizu, però li adverteix que, mentre que ells dos són uns de l'altre món que van venir aquí, els nens són convocatòries destinades a ser armes per a l'invocador. Tenen tanta energia en els seus cossos joves que els matarà en cinc anys. Rimuru promet honrar el desig de Shizu i trobar una manera de salvar-los. Rimuru afirma que fa dos anys que es va reencarnar en aquest món; D'aquesta manera, l'arribada de Millim va ser almenys un any després de l'incident del Lord Orc.v

21.- Els alumnes de Shizu-san. Els estudiants de Shizu no mostren gaire respecte a Rimuru, així que decideix mostrar-los la diferència en les seves habilitats en una sèrie de duels. Kenya utilitza màgia de foc, màgia d'aigua en Chloe, Gale dispara bales màgiques, Ryota utilitza millores corporals i Alice utilitza titelles per controlar les joguines per atacar-lo. El perden i l'accepten com sensei. Rimuru visita en Treyni, creient que els nens sobreviuran si estan habitats per esperits superiors des que Shizu va ser convocat quan era nen però va viure fins a l'edat adulta, possiblement a causa de l'Ifrit. Treyni el dirigeix a l'Habitació dels Esperits, però amb la Reina dels Esperits, les dríades van ser morts, han perdut el seu vincle i ja no saben l'entrada. Mentre fan un pícnic amb els estudiants, veuen un drac del cel que es dirigeix a la capital i Rimuru interfereix i se'l menja amb Gluttony. Mjolmire, un comerciant del qual es salva l'aparença de Rimuru, els convida a sopar. La Mjolmire sap qui és Rimuru i Rimuru el convida a venir a Tempest per ajudar-los a vendre les seves mercaderies. Ell està d'acord. L'assistent de la Mjolmire demana a la reina dels esperits que protegeixi els nens després de sopar. Li diu a una Rimuru curiosa que va venir d'un poble prop de la Habitació dels Esperits. Ell, Ranga i els nens es dirigeixen a la seva ubicació.

22.- Conquerint el laberint. Rimuru, Ranga i els estudiants entren a l'Habit dels Esperits i un esperit del laberint inicial els lluita amb un golem de metall gegant per provar-los, tot i que Rimuru el va incinerar ràpidament. L'esperit del laberint es presenta com a Ramiris, un dels deu Senyors Dimonis, tot i que és tan petita que ningú la creu. Ella explica que en Leon, que va convocar en Shizu, solia ser un heroi abans de caure en desgràcia i convertir-se en un Senyor Dimoni. De la mateixa manera, solia ser la reina dels esperits abans de morir i tornar com a Senyor Dimoni. A canvi de crear un nou golem per a ella, Ramiris accepta ajudar a Rimuru a convocar esperits superiors.

23.- Ànimes salvades. Una gran quantitat d'esperits inferiors responen a les oracions de Gale, Alice i Ryota, de manera que Rimuru els devora i els converteix en tres nous esperits superiors, que habiten amb èxit els tres. Kenya convoca i està habitada per un esperit de llum superior. Apareix un ésser desconegut semblant a un esperit que Veldora reacciona a la seva presència. Malgrat l'intent de Ramiris d'aturar-ho, com ella sent que és perillós, encara posseeix la Chloe. En qualsevol cas, l'energia perillosa en els cinc nens s'ha calmat, de manera que no moriran d'aquí a uns anys. Rimuru fa un nou golem per a Ramiris i tornen a Ingrassia. Yuuki considera poc probable que les nacions que van abandonar els nens intentin recuperar-los perquè puguin viure una vida normal. Rimuru no li diu a Yuuki com els va salvar. Rimuru pensa en els últims dos anys i declara que tots els seus problemes s'han resolt. Li dóna la màscara que suprimeix la màgia de Chloe Shizu, però no sap per què, simplement sentint que era el millor. Desconegut per a Rimuru, una dona ombrívola l'està espiant.

24.- Negre i una màscara. Una dona moribunda convoca un dimoni per venjar-la a ella i a la seva parella i el dimoni accepta la seva petició, decidint que seria una distracció divertida. Memòria de Shizu: Shizu és convocat al Regne de Filtwood amb altres aventurers per evitar que un dimoni prengui les seves restes sota el castell i el revivi. En sentir que les ales de plata, un parell d'aventurers famosos, van ser assassinats pel dimoni sense nom, alguns intenten retirar-se. El ministre es nega a deixar-los marxar, revelant que alguns estan posseïts per dimonis, cosa que provoca paranoia entre el grup. Un de la multitud, el dimoni d'abans, comença a riure, afirmant que els cavallers van convocar els dimonis menors, però no s'explica. Contractat per matar un dimoni, revela que té la intenció de matar a tots els altres aventurers presents per trobar la part responsable. Shizu es nega a deixar que això passi i es lluita amb l'ésser, que es diu "Kuro". Un dels seus cops es reflecteix en la màscara de Shizu i li treu el braç. Decideix retirar-se, dient que la baralla va ser divertida perquè en Shizu va ser capaç de fer-li mal. Després, Shizu recorda com en Leon li va dir que els dimonis més poderosos eren els progenitors, coneguts per colors com Rouge (vermell) i Noir (negre). Un dels cavallers la convoca al rei i la porta al castell. Es revela que el rei i el ministre eren titelles del mateix dimoni al qual va ser contractada per aturar, que ha assumit el personatge d'Orthos, l'heroi que el va derrotar anteriorment, guanyant així el nom d'Orthos i convertint-se en un ardidimoni. Tenen la intenció de sacrificar els aventurers i Shizu, que encara està esgotat per la seva lluita, per recuperar totes les seves forces. Orthos és capaç de derrotar-la, però en Kuro apareix oportunament i mata el rei i el ministre. Revela que va ser convocat pels moribunds Silver Wings per venjar-los i va complir les seves promeses. Renya a Orthos per tenir excés de confiança tot i dependre de la Rouge i li destrueix l'ànima. Oficialment, el rei i el ministre van ser assassinats per Kuro, que després va derrotar en Shizu. Mentre mantinguin les seves històries clares, en Kuro diu que no té cap motiu per apuntar-se a Shizu abans de marxar. En els post-crèdits, Kuro observa a Rimuru a través d'un vidre i declara que la propera vegada en Rimuru el portarà "a la veritat d'aquest món".

24.5.- Contes: diari de Veldora. Ifrit, que ha quedat atrapat a Rimuru a causa de l'habilitat de Predator d'aquest últim, resumeix els esdeveniments de la temporada mentre discuteix amb Veldora mentre juguen a Shogi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada