Bloc personal,

dimecres, 9 d’agost del 2023

Tensei Shitara Slime Datta Ken (2021) S02 - Part 2
(That Time I Got Reincarnated as a Slime)

[387]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yasuhito Kikuchi
Guió: Kazuyuki Fudeyasu (novel·la: Fuse)
Música: Elements Garden
Estudi: Eight Bit
Veus de doblatge: Miho Okasaki, Takuma Terashima, Megumi Toyoguchi
Emissió: 06/07/21 - 21/09/21
Títol original: 転生したらスライムだった件

[ Animació, isekai, fantasia ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (8,1):
“Minami Satoru, una jove de 37 anys, mor i es reencarna com la criatura més insignificant que es pugui imaginar: un slime.”

Crítica

Política, política i més política… i malgrat tot, continua enganxant com poques…

Basada en una novel·la lleugera serialitzada en format web de Fuse ja conclosa i publicada entre 2013 i 2016. Des del 2014 es va començar a imprimir en format físic i en porten vint volums fins el 2022 (previstos 22). Hi ha un spin-off de la novel·la que s’ha començat a publicar aquest any.

Tal en va estar l’èxit que la van adaptar a manga, il·lustrat per Taiki Kawakami, amb vuit spin-off afegits (il·lustrats per Shō Okagiri, Shiba, Shizuku Akechi, Tae Tono, Chacha, Wataru Kajika, Chika Nakatani i Yuzo Takada) i, a dia d’avui, hi han publicats vint-i-tres volums des de 2015 (sense comptar els spin-off).

Pel que fa a l’adaptació a anime:
  • hi ha la primera temporada de 2018 (doble, de 25 capítols, amb afegit de 5 OAD –contingut exclussiu en DVD– el 2020),
  • aquesta segona temporada de 2021 (doble també, però en dos segments + 12 capítols de Tensura Nikki / The Slime Diaries),
  • hi ha la pel·lícula de 2022 (Guren no Kizuna-hen / Scarlet Bond),
  • hi ha previst spin-off de tres capítols per finals de 2023 i
  • tercera temporada per 2024.

També se la pot trobar amb el títol Regarding Reincarnated to Slime 2 (Pel que fa a la reencarnació en un slime 2) o també TenSura 2.

Per pesada i farragosa que es posi la història per la quantitat de personatges i elements que es presenten, no cansa gens ni mica. En aquesta segona part de la segona temporada es fan més evidents les qüestions polítiques que comporten les gestions de les societats, però, malgrat tot, el caràcter distès i d’humor fan que tot passi més bé.

La gran quantitat de personatges fan que els diàlegs siguin interminables, però el fet que és una història relatada, es mostren correlacionats i tampoc cansen.

Per altra banda, per moments sembla una animació tradicional “estalviant” fotogrames, però quan arriben els moments interessants es despleguen una quantitat ingent de recursos visuals i auditius per convertir-la en una sèrie de referència.

Mentre espero a 2024 per la tercera temporada, aniré fent boca amb els Slime Diaries (Tensura Nikki) de 2021 i la pel·lícula Scarlet Bond (Guren no Kizuna-hen) de 2022, encara que em temo que la pel·lícula serà un resum de les dues temporades i se’m pot fer pesat tornar a veure el mateix una altra vegada. També tinc pendents els cinc capítols de l’OVA que anaven al DVD del final de la primera temporada.

Resum (amb espòilers)

El Satoru Mikami és un treballador empresarial normal de 37 anys que viu a Tòquio. Està gairebé satisfet amb la seva vida monòtona, malgrat que no té xicota. Durant una trobada casual amb el seu company, un agressor surt del no-res i l'apunyala. Mentre sucumbeix a les seves ferides, una veu misteriosa ressona a la seva ment i recita una sèrie d'ordres de les quals no podia tenir sentit.

Després de recuperar la consciència, el Satoru descobreix que s'ha reencarnat com un slime en un món desconegut. Al mateix temps, també adquireix habilitats noves, especialment l'habilitat anomenada ”Depredador”, que li permet devorar qualsevol cosa i imitar-ne l'aspecte i les habilitats. Ensopega amb Veldora, un poderós “Drac de la Tempesta”, que ha estat segellat durant els últims 300 anys per reduir una ciutat a cendres. Sentint pena per ell, el Satoru fa amistat amb el drac, prometent-li ajudar-lo a destruir el segell. Decideixen intercanviar noms, el Veldora li atorga el nom de Rimuru i rep el nom de Tempest a canvi. Aleshores el Rimuru consumeix el drac juntament amb la seva presó per analitzar l'encanteri dins de si mateix i finalment alliberar el Veldora.

La desaparició de l'aura del Veldora crea un buit de poder que finalment converteix el Rimuru en el líder de tots els éssers que habiten el Gran Bosc del Jura, que l'accepten com a governant i junts van fundar la nació de Tempesta. Amb la força, la saviesa i la visió idealista del Rimuru, la nova nació creix ràpidament en força i influència. Aviat el Rimuru i els seus súbdits criden l'atenció de les potències estrangeres properes, des de monarques i herois llegendaris fins a senyors dimonis, alguns buscant convertir-se en els seus aliats, mentre que d'altres amb la intenció d'aprofitar-los o destruir-los completament.

En aquesta segona part de la segona temporada, la nació de Tempest es troba en un estat d'ànim festiu després de superar amb èxit l'atac sorpresa de l'exèrcit de Falmuth i la Santa Església Occidental. Més enllà de les festes hi ha una trobada entre el Tempest i els seus aliats per decidir el futur de la Nació dels Monstres. Les conseqüències de la invasió de Falmuth, el comportament sospitós de la Milim Nava i la desaparició del senyor dimoni Carrion, els problemes sembla que s'acumulen.

El Rimuru Tempest, ara despertat com un "True Demon Lord", decideix passar a l'ofensiva contra el Clayman. Amb el "Drac de la Tempesta" totalment reviscut Veldora, "L'habilitat definitiva" Raphael i altres camarades poderosos, el governant de la Tempesta confia en derrotar els seus enemics un per un fins que pugui enfrontar-se a l'home que estira els fils.

==

12.5.- Contes: el diari de Velora 2. Mentre dins l'estómac de Rimuru, Veldora discuteix amb Ifrit sobre els recents avenços al bosc del Jura.

13.- Els visitants. Els ciutadans de Tempest donen la benvinguda a Rimuru i Veldora i fan una gran celebració junts. Després, Rimuru, els seus subordinats i els seus aliats es reuneixen per discutir els seus propers moviments donats els esdeveniments recents.

14.- Una trobada d'humans i monstres. Els representants de Tempest i les seves nacions aliades celebren una reunió per tractar l'ascens de Rimuru com a Senyor Dimoni, la resurrecció de Veldora i la interferència de Clayman entre altres temes. En l'ocasió, en Rimuru s'adona que les seves recents dificultats estan orquestades per Yuuki, però encara no ha descobert les seves veritables intencions. Per mantenir l'opinió pública de Tempest neutral, Dwargon, Blumund i la dinastia dels bruixots Sarion, recentment aliada, accepten mentir que Veldora es va despertar en resposta a la invasió de Falmuth i va acabar amb l'enemic; aleshores, el Senyor Dimoni Rimuru, acabat de despertar, el va "domesticar".

15.- Avís de Ramiris. Després que la conferència finalitzi amb Tempest enfortint els seus llaços amb les seves nacions aliades i l'aval de Yohm com a futur rei de Farmenas, Rimuru i els seus amics dirigeixen la seva atenció al seu imminent enfrontament amb Clayman, que està fent els preparatius per a la propera reunió dels Senyors Dimonis.

16.- Els balls del congrés. Rimuru anuncia el seu pla per donar suport a Youm com el nou rei de Falmuth. Després d'escoltar això, Gazel prova a Youm per veure si té el que es necessita per ser un governant, i Youm respon amb total sinceritat. En Erald també li agrada Rimuru després de sentir-lo dir que només vol crear un món on tothom pugui prosperar i somriure. Així, Rimuru i els seus aliats miren cap endavant a la batalla contra el seu nou enemic, Clayman.

17.- La vigília de la batalla. Una nova força ha pujat sobtadament al poder al Gran Bosc del Jura, i Clayman proposa que els Senyors Dimonis tinguin Walpurgis amb l'objectiu de sancionar el llim que el va enganyar. Rimuru també comença a preparar-se per a una batalla amb Clayman, però observant els moviments de l'exèrcit enemic revela que l'objectiu de Clayman no és Tempest, sinó Eurazania. A Eurazania per rescatar la gent en oposició de l'exèrcit de Clayman. Rimuru rep consells de Raphael, a més el pla per sotmetre a Clayman és un suggeriment d'un secretari.

18.- Els senyors dimonis. Després de la marxa de Benimaru i el seu exèrcit, Youm i companys. va marxar cap a Falmuth, Diablo al remolc. Rimuru ple de positivitat comença la preparació per a Walpurgis. Demon Lord Leon visita la residència del seu company Demon Lord, Guy Crimson. Parlen de Walpurgis, de les accions d'altres senyors dimonis i de la resurrecció del Drac de la Tempesta. En aquest punt, Velzard, la germana gran de Veldora, s'uneix a la discussió i expressa el seu interès pel tema. Leon els informa de la història que passa sobre el segell de Veldora que es va desfer per la sang dels soldats de Falmuth, però Guy i Velzard es van mostrar escèptics sobre això. Leon també era de la mateixa opinió i compartia la seva teoria que el segell de Veldora va ser desmuntat per Rimuru. En Guy pren la teoria al seu peu i pensa que Rimuru hauria de ser un senyor dels dimonis per aconseguir-ho. Després de parlar una mica més, en Leon marxa, deixant enrere només Guy i Velzard. Guy ofereix a Velzard un lloc a Walpurgis, però ella ho rebutja, dient que no està interessada, i se'n va. Guy reflexiona sobre el contingut de la discussió, emocionat per Walpurgis.

19.- El senyal per començar el banquet. Rimuru continua amb els preparatius per a Walpurgis, inclòs fer que Treyni evolucionés cap a una Dryas Doll Dryas. Mentrestant, Benimaru i les seves forces han arribat a Eurazania a través de la màgia del transport, i de seguida s'enfonsen l'exèrcit d'en Clayman cap a una trampa posada per Geld. Els Tres Beastketeers, decidits a rescatar Carrion, es van proposar sotmetre el líder de l'exèrcit enemic. L'Albis lluita un contra un amb Yamza dels cinc dits, mentre que Phobio s'enfronta a Footman i Tear.

20.- En aquesta terra on tot va passar. Les forces principals de Tempest ataquen l'exèrcit de Clayman. Mentre Geld i Gabiru lideren els seus companys, Beastketeer Albis i Benimaru s'enfronten amb el comandant; Yamza, el dit mitjà dels cinc dits (els cinc millors sequaços de Clayman). Al final, demostren massa per a ell. Quan Yamza intenta rendir-se per salvar la seva vida, Clayman l'obliga de manera remota a empassar-se un tros de Caribdis i convertir-se en una versió sense sentit i més feble. Després que Yamza sigui enderrocat per Benimaru, Tempest fa les paus amb el Dragon Faithful (la gent que viu al domini de Milim).

21.- Adalmann, el dit índex. Shuna, Hakuro i Souei viatgen al Regne Titella de Justin, el domini de Clayman; mentre que Benimaru i els Beastketeers manegen les forces principals en el domini de Milim. Es troben amb no-morts dirigits per un wight anomenat Adalmann, que va ser maleït per protegir la terra pel cap de Clayman. En veure que Adalmann porta les restes de la túnica d'un sacerdot, Shuna li mostra que fins i tot els monstres poden exercir màgia sagrada; demostrant-se creant una barrera per poder lluitar. Adalmann està impressionada i demana pel déu que adora; Shuna explica que la seva màgia és una manifestació del seu gran respecte per algú. A mesura que la màgia de Shuna purifica la terra, només es trenca la maledicció vinculant. Adalmann, desitjant servir al mestre de Shuna, promet la seva lleialtat i la de l'exèrcit no mort a Rimuru. Shuna es lamenta internament que Adalmann és com Diablo: un fanàtic.

22.- Banquet dels senyors dimonis ~Walpurgis~. Un cop va començar Walpurgis, Clayman presenta la seva història falsa de com Carrion va animar a Rimuru a convertir-se en un Senyor Dimoni i a organitzar-li el Festival de la Collita, influint en Falmouth perquè atacara Tempest; Milim i Frey només van ajudar a castigar a Carrion per crear un Senyor Dimoni sense el consentiment majoritari dels Senyors Dimonis existents, i Clayman els demana que destrueixin Rimuru en resposta a això. Rimuru el crida sobre totes les mentides, revelant que en Mjurran encara és viu com a testimoni i que les forces de Tempest han recollit proves més que suficients per vincular en Clayman a la manipulació de Falmouth. El cap del consell de Demon Lord, Guy Crimson, els diu que lluitin; vol que l'assumpte es resolgui de manera senzilla i ràpida. Clayman fa lluitar en Milim amb els seus subordinats, deixant el costat de Rimuru desequilibrat. Beretta s'uneix a la lluita en nom de Ramiris. Just abans que Milim pugui donar un cop de puny en Rimuru, de sobte apareix Veldora i rep el cop.

23.- Tornant del Brink. Resulta que Veldora va venir a molestar a Rimuru per obtenir més manga. Rimuru el fa jugar amb Milim, amb el drac otaku cridant noms d'atac de Street Fighter i Bola de Drac. La Beretta treu el titella convocat en Clayman, mentre que en Rimuru allibera el dimoni guineu sota el control de Clayman i el posa sota la cura de Ranga. Mentrestant, Clayman finalment es trenca i perd la compostura, transformant-se en la seva forma de pallasso boig. La seva debilitat i trames queden exposades amb la seva derrota per Shion (no senyor dels dimonis) i Carrion que es revela viu i com un dels assistents de Fey. Milim revela que no es va controlar mai i que ho va estar fingint tot el temps, per a la ira de Clayman. En total desesperació davant la seva pròpia debilitat, Clayman demana poder, experimentant un pseudo despertar.

24.- Octagrama. Boig i mig despertat com un veritable Senyor Dimoni, Clayman planeja matar en Rimuru per mantenir el seu títol. Tanmateix, Rimuru simplement colpeja i es menja Clayman; aprendre que l'Aliança Arlequí Moderat treballa per a l'antic Lord Dimoni Kazeream, el cos del qual Leon va matar per ocupar el seu lloc. Gràcies a l'error de Veldora i Milim, es revela que Roy Valentine és un substitut del veritable Demon Lord Luminous Valentine, que és la criada de la qual Rimuru tenia sospites. Carrion i Frey renuncien als seus seients com a Senyors Dimonis en veure que són massa febles; mentre encara governen les seves terres, ara treballen per a Milim. Com que el grup es redueix a vuit membres, Veldora suggereix a Rimuru que escolliu el seu nou nom. Rimuru veu estrelles per sobre de la reunió i decideix anomenar-los els Vuit Stars Demons Lords - Octagram.
Al Sagrat Imperi, Laplace és expulsat per Hinata; haver cregut que l'absència del Senyor Dimoni significava una manca de seguretat. Roy torna d'hora de Walpugus quan Luminous se sentia incòmode enfrontant-se a ell. Laplace s'assabenta que Clayman va ser assassinat i ràpidament arrenca el cor d'en Roy després de sentir insultar el seu estimat amic. El pallasso angoixat només pot riure histèricament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada