Bloc personal,

dijous, 23 de març del 2023

Hirayasumi, vol. 5 (2023)

[408]

Valoració



Fitxa tècnica

Keigo Shinzō (guió, dibuix, tinta i color)

Títol original: ひらやすみ

Tu manga online (espanyol)
Manganelo   |   Mangatoto (anglès)
Shogakukan (previst pel 30/03/23 al Japó)
Milky Way Ediciones (sense data prevista)

[ Manga seinen, iyashikei, slice of life ]
9 capítols (36-44) - 176 pàgines b/n - 130 x 180 x 13 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

Whakoom:
“Davant de la dolorosa realitat, una amistat insubstituïble. El Hiroto i la seva cosina Natsumi-chan, estudiant d'art, viuen en una casa d’una planta. L'ambient és inquietant… El millor amic del Hiroto des de l'institut, el Hideki, canvia de feina i guarderia pel seu fill acabat de nèixer. Què ha passat amb ell?”

Crítica

Protagonisme per la Natsumi i el Hideki, la cosina i el millor amic del Hiroto…

A dia d’avui, disponible per lectura en espanyol fins el capítol 35 (46 en anglès). L’estimació de capítols per volum que faig és molt orientativa i no l’he revisat pas…

[ Revisió de capítols ]: volum 5 del 36 al 44.

Coincidint amb la publicació d’aquest cinquè volum al Japó, el 29/03/23 Milky Way Ediciones posarà a la venda la publicació del volum 1 en espanyol. Ha costat, però era de calaix que arribaria…

També ha costat, però la sèrie finalment ja té entrada a la Wikipedia.




Resum (amb espòilers)

Joventut i camps d’arròs: El Hideki està deprimit. Després de patir l’estrés que suposa no dormir per les nits amb un nadó, ha d’aguantar els sermons del cap a la feina. Recorda amb enyorança els anys de joventut sense lligams amb el Hiroto. No pot suportar veure la felicitat de l’inútil del Hiroto i el bloqueja al mòbil. El Hiroto es queda preocupat.

El Hiroto no s’ho pensa dos cops i, de la mateixa manera que el Hideki li va donar suport quan va decidir deixar de ser actor, es presenta a la feina del Hideki. Tenen una xerrada i li dona un pastisset de carn, com els que menjaven en sortir de l’institut i quan el Hideki va donar suport al Hiroto fa cinc anys. Sense que calguin les paraules, només amb la mirada, ho agraeix.

La gandula i el minimalista: L’escriptor minimalista Ryō Ishikawa, cercant inspiració per una nova novel·la, fotografia una formiga, però no té ningú amb qui compartir-ho. Pensa en l’agent de la immobiliària Tachibana, un desastre en la seva vida personal, de la què n’està mig enamorat igual que ella, tot i que cap dels dos ho han insinuat. La Tachibana, preocupada perquè ha d’allotjar a casa seva a sa mare, li pregunta al Ryō com mantenir neta la casa.

Una excusa perfecta per quedar i parlar. Acaben anant al seu pis i, ajudant-la a fer neteja, els accidents passen…


Boira primaveral: La Natsumi es troba sola a casa dibuixant manga i, mentrestant, els cirerers han adelantat la floració. Després d’arreglar l’escalfador de l’aigua, el Hiroto i la Natsumi es posen d’acord per anar a veure la floració amb la resta de la colla.

Una festa de flors feliç: Sota els cirerers florits planten una manta sobre l’herba i dinen el que ha preparat cadascú i ha portat en carmanyola. El Yamada, company d’universitat de la Natsumi, arriba tard i amb un atac d’al·lèrgia. De tornada a casa, l’Akarin i el Yamada, amics de la Natsumi de la universitat, s’emboliquen i comencen a festejar.

Nou semestre: Quan comencen els nous cursos a l’abril al Japó, la Natsumi torna a coincidir amb l’Akarin a classe que està radiant. Finalment se n’acaba enterant tota la classe. Per la seva banda, la Natsumi que havia de fer un esborrany de la història d’un manga, en presenta un totalment acabat. El seu editor esbufega, perquè n’aprecia massa influència d’un altre mangaka. De totes maneres, decideix presentar-la a concurs.

Fins després, jove: El Hideki sembla anar superant, amb més bona voluntat que altra cosa, la seva petita depressió. El seu cap, però, que no para d’acosar-lo i remarcar-li els errors, no entén com un inútil com ell pot tenir una família tan feliç quan justament ell s’acaba de separar… Absort en els seus propis pensaments negatius, se n’adona que mai més tornarà a ser jove. Caminant sense proposar-s’ho, acaba petant al club de pesca on treballa el Hiroto. Quan truca el seu cap, es comença a posar nerviós. El Hiroto, que se n’adona, sense pensar-s’ho dos cops li tira el telèfon a l’aigua.
El Hideki s’enfada i acaben tots dos a l’aigua. Al dia següent, deixa la feina.

Estrelles i truita de fideus (omusoba): La Tachibana es troba el Hiroto passejant un gos d’un client del club de pesca. Se saluden, però no se suporten, tot i que, en el fons, hi ha algun tipus d’atracció. En una altra ocasió, quan la Tachibana va prendre’s un bany públic, en sortir se’l torna a trobar: hi treballa fent hores també. En una tercera ocasió que el Hiroto surt a tafanejar botigues amb la Natsumi, se la troben en una botiga, però ell s’amaga per no haver de saludar-la. Quan torna a fer hores, en aquesta ocasió de cambrer en un restaurant d’omusoba (truita de fideus), se la torna a trobar amb una amiga i, al final, tantes coincidències, els acaben fent riure. Quan la seva amiga li pregunta per com li va amb l’escriptor, el Hiroto se n’entera i es desinfla anímicament. Quan la Tachibana demana l’omisoba, però, ja té una cosa en comú.

El repte de l’àvia: En un flash-back a un any vista, quan l’àvia de 83 anys li va regalar la casa al Hiroto abans de morir, veiem una senyora gran amb impediments propis de l’edat, però encara amb ganes de provar coses noves.

Tot plegat un somni que ha tingut el Hiroto al llit de l’hospital després d’haver col·lapsat per esgotament amb tantes feines simultànies. El Hiroto es proposa continuar el repte de l’àvia…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada