Bloc personal,

diumenge, 12 de març del 2023

Guardianes de la noche, vol. 4 (2016): Una espada inquebrantable

[401]

Valoració



Fitxa tècnica

Koyoharu Gotōge (guió, dibuix i tinta)
Victor Gomà (traducció)
(鬼滅の刃 - Kimetsu no Yaiba - Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba)

[ Manga shōnen, aventures, fantasia fosca, arts marcials ] (ed. 2021)
Norma Editorial

9 capítols (26-34) - 188 pàgines b/n - 115 x 175 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

Whakoom:
“Aviat el Tanjirō haurà de fer front a una nova missió… Quan surt de la mansió del dimoni dels tambors, el Tanjirō es troba amb el misteriós noi amb cap de porc senglar donant-li una pallissa al Zenitsu. Què farà el Tanjirō per aturar-ho? Més endavant, després d’un merescut descans, el Tanjirō i companyia reben una ordre urgent del Cos de Matadimonis que els porta fins a una sinistra muntanya. Què serà el que aguaita a les seves ombres…?”

Crítica

L’Inosuke ‘cap de senglar’ entra en escena…

Manga ja conclòs de Koyoharu Gotōge (Gotouge) publicat entre 2016 i 2020 amb un total de 23 volums. També se la pot trobar sota el títol Blade of Demon Destruction (Espasa de destrucció de dimonis) o també (traducció oficial en anglès) Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (L’assassí de dimonis, El matadimonis o L’espasa matadimonis). Té spin-off i extres a base de bé, així com una sèrie amb dues temporades (2019 i 2021) (anunciada la tercera per abril d’aquest any) i una pel·lícula (2020). També té adaptació a vídeo-jocs.

Hi ha un moment que el dibuix s’estabilitza i queda més homogeni tot plegat, doncs al principi és un dibuix que em desconcerta molt: els personatges estan molt mal dibuixats, amb un punt naif, però en cap moment perd el control dels moments d’acció on queda tot perfectament definit i acotat. Aquest dibuix mal fet, en aquest volum ja no ho sembla tant, tot i que a la portada, per exemple, manté el to naif de manca de destresa.

Com ja vaig comentar des del principi, el treball dels fons i la preparació de trames i textures ja és un altre cantar on es demostra que darrera del mangaka titular hi ha un equip molt potent d’assistents.

Resum (amb espòilers)

VOLUM 4

Després d'una baralla a puny entre Tanjiro i Inosuke, ells i Zenitsu són conduïts per un corb Kasugai a una mansió amb una cresta de glicina per recuperar-se. La hilaritat es produeix després que Zenitsu s'assabenta que Nezuko és una noia i s'enamora d'ella. Aleshores, el trio està preparat per ajudar a altres Demon Slayers enviats a Mt. Natagumo. Tanjiro i Inosuke entren al bosc per enfrontar-se a una família de dimonis aranya la mare dels quals va convertir la majoria dels assassins de dimonis en titelles. Tanjiro aconsegueix matar la Mare, que va acollir la seva mort mentre li advertia que un membre del Kizuki és a la muntanya. Poc després, Tanjiro i Inosuke es separen quan són atacats pel Pare que el primer sospita que és el Kizuki. Al mateix temps, en Giyū es desplega al mont Natagumo juntament amb el seu company Hashira Shinobu Kocho.

==

OBRA COMPLETA

El Tanjirō Kamado és un nen intel·ligent i de bon cor que viu amb la seva família a les muntanyes. Es va convertir en el sostenidor de la seva família després de la mort del seu pare, fent viatges al poble proper per vendre carbó. Tot va canviar quan va tornar a casa un dia per descobrir que la seva família va ser atacada i massacrada per un dimoni. El Tanjirō i la seva germana Nezuko van ser els únics supervivents de l'incident, amb la Nezuko transformada en un dimoni, però encara mostrant sorprenentment signes d'emoció i pensament humans. Després d'una trobada amb el Giyū Tomioka, el Pilar de l’Aigua del Cos Matadimonis, el Giyū recluta el Tanjirō i l'envia al seu mestre retirat Sakonji Urokodaki perquè l'entreni per convertir-se també en un caça dimonis, començant la seva recerca per ajudar la seva germana a convertir-se en humana de nou i venjar la mort de la seva família.

Després de dos anys d'entrenament intens, el Tanjirō participa en un examen formidable i és un dels pocs supervivents que ha aprovat, convertint-lo oficialment en membre del Cos Matadimonis. Comença la seva feina de caçar i matar dimonis al costat de la Nezuko, que ha estat hipnotitzada per no fer mal als humans i que de tant en tant l'ajuda en la batalla. Una de les tasques del Tanjirō el porta a Asakusa on es troba amb el Muzan Kibutsuji, el progenitor de tots els dimonis i el que va assassinar la seva família. També coneix la Tamayo i el Yushiro, dimonis que estan lliures del control del Muzan. La Tamayo i el Yushiro s'alien amb el Tanjirō i comencen a desenvolupar una cura per a la Nezuko, encara que requerirà que el Tanjirō subministre a la Tamayo sang de les Dotze Llunes Demoníaques, els dimonis més poderosos sota el comandament del Muzan.

Continuant amb les seves missions, el Tanjirō es troba amb el Zenitsu Agatsuma i l’Inosuke Hashibira, companys supervivents de l'examen amb els quals forma un equip improbable durant una batalla amb la Sisena Lluna Decreixent sis de les Llunes Demoníaques. Aviat el grup s'enfrontarà contra la Cinquena Lluna Decreixent de les Llunes Demoníaques, encara que el Tanjirō desbloqueja una habilitat misteriosa anomenada "Hinokami Kagura", finalment són superats; són rescatats pel Giyū i el Pilar dels Insectes, la Shinobu Kocho, i portats de tornada a la seu. Allà, els germans Kamado participen en un consell entre el Kagaya Ubuyashiki, el líder del Cos Matadimonis, i els Pilars, els membres més elitistes del Cos, que (amb l'excepció del Giyū) no creuen que s'hagi de deixar viure a la Nezuko. No obstant això, el Kagaya aconsegueix convèncer-los perquè l'acceptin. Amb aquest acord, el Tanjirō comença a treballar al costat dels Pilars, on troba una resistència significativament més gran dels dimonis. Juntament amb els membres dels Pilars i el Cos, el Tanjirō participa en nombroses batalles esgarrifoses contra les Llunes Demoníaques, a les quals sobreviuen amb marges reduïts alhora que pateixen pèrdues pròpies, inclosa la mort de Pilar de les Flames, el Kyojuro Rengoku, i la retirada del Pilar del So, el Tengen Uzui. Durant una batalla al poble de Ferrers Forjadors d’Espases, el Tanjirō coneix rl Genya Shinazugawa, el germà petit del Pilar de Vent, el Sanemi Shinazugawa, que té la misteriosa habilitat de convertir-se temporalment en un dimoni menjant carn de dimoni. També es descobreix que la Nezuko és invulnerable a la llum del sol, un descobriment que la converteix en l'objectiu principal del Muzan, que fa temps que busca la manera de vèncer el sol i convertir-se així en l'ésser definitiu. El Tanjirō també s'assabenta que el seu Hinokami Kagura descendeix de la Respiració del Sol, l'estil de respiració original inventat pel Yoriichi Tsugikuni, el primer i més fort caçadimonis, i el desenvolupa per preparar-se per lluitar contra el Muzan.

El Kagaya pronostica les intencions del Muzan i promulga un estricte regiment d'entrenament de tot el Cos per preparar-se per a la propera batalla. Amb les mostres de sang obtingudes de les Llunes Demoníaques, la Tamayo desenvolupa un sèrum per curar la Nezuko, que es manté aïllada lluny de la batalla mentre es recupera. El Muzan aviat apareix davant el Kagaya, que desencadena un atac suïcida per esglaiar-lo. Els Pilars i el Tanjirō embosquen al Muzan, però ell els atrapa a tots dins del Castell de l'Infinit, un laberint sense fi que allotja les Llunes Demoníaques restants. La Tamayo frena el Muzan amb un verí que ella va inventar, deixant-lo vulnerable a l'atac. Per arribar-hi, el Cos derrota els membres restants de les Llunes Demoníaques, encara que molts moren, inclosos la Shinobu i el Genya. El Muzan mata a la Tamayo aixafant-la i absorbint-la, però el Cos l'obliga a sobre de terra. Es produeix una batalla desesperada de desgast mentre la resta del Cos Matadimonis lluita contra el Muzan fins que el sol del matí pot matar-lo. Ajudat pel verí de la Tamayo, el Cos té èxit, tot i que pateixen grans pèrdues, incloent tots els Pilars restants, excepte el Giyu i el Sanemi, mentre que el anjirō és ferit mortalment mentre donava el cop final. Indefens contra el sol, el Muzan dona amb força la seva sang restant a un Tanjirō moribund i el transforma en el dimoni definitiu en un últim esforç per sobreviure a la seva espècie. El Tanjirō comença a atacar els membres del cos restants, però gràcies als esforços dels seus aliats i de la Nezuko, que ha estat totalment restaurada al seu jo humà, es torna a convertir en un humà.

Després de la batalla, el Cos es dissol perquè la mort del Muzan ha vençut efectivament tots els altres dimonis (excepte el Yushiro, que marxa per viure una vida tranquil·la com a pintor). El Tanjirō i la Nezuko tornen a casa seva, acompanyats pel Zenitsu i l’Inosuke. El Tanjirō es casa amb la Kanao Tsuyuri, una altra caçadimonis, mentre que la Nezuko es casa amb el Zenitsu. En un epíleg actual, els descendents i reencarnacions dels membres del cos gaudeixen d'una vida pacífica i lliure de dimonis.




Col·lecció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada