Bloc personal,

diumenge, 19 de març del 2023

Hikari no Ō (2023) S01
(The Fire Hunter)

[337]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Junji Nishimura
Guió: Mamoru Oshii (novel·les: Rieko Hinata)
Música: Kenji Kawai
Estudi: Signal.MD
Veus de doblatge: Misaki Kuno, Shōya Ishige, Maaya Sakamoto
Emissió: 14/01/23 - 18/03/23
Títol original: 火狩りの王

[ Animació, aventura, drama, fantasia ] 10 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,1):
“Quan un caçador de foc mor en la seva presència, la Touko ha de fer un difícil viatge a la capital per a la redempció i potser canviarà el destí del món indigent.”

Crítica

Història possiblement interessant, però no massa ben portada a l’anime: no sé ben bé si m’ha agradat o no…

Basat en una sèrie de novel·les de Rieko Hinata (il·lustrades per Akihiro Yamada) ja conclosa publicada entre 2018 i 2020 amb un total de 4 volums. També es pot trobar sota el títol Hikari no Ou o també The Firecatcher Lord, que és la traducció literal del japonès.

Ha estat una sèrie anòmala en el sentit que només han estat 10 capítols i que, la història, que d’entrada era bastant interessant, al mateix temps era molt irregular així com l’animació. Té coses interessant que semblen fetes amb CGI, però altres estan mal solucionades com per exemple el color pla del gos, sense gens ni mica de volum o ombres. He de suposar que ha mancat creativitat en la manera de mostrar els personatges pel que fa al volum i el color.

Evidentement la història explicada a la sèrie es queda a mitges esperant una segona temporada si els números de producció els surten bé, com així sembla, doncs està anunciada.

Com aquesta sèrie, aquesta mateixa temporada hi han hagut algunes sèries que podrien ser molt bones i m’han deixat a pas canviat perquè al final es queden a mitges. Per la mateixa història podrien ser molt bones, però la manera de portar-les a l’anime s’hi veu una notable manca de recursos creatius.

Aquesta temporada he anat seguint més d’una vintena de sèries anime (comptant les cancel·lades), però la percepció que n’he tingut respecte la temporada anterior és que eren de pitjor qualitat. També cal dir que produccions importants i reconegudes m’han decebut molt i, encara que estiguin molt ben fetes, m’han avorrit tant que han anat al final de la llista. Aquí el meu rànquing dels anime d’aquest hivern 2022/2023:





Resum (amb espòilers)

La civilització humana ja no gira al voltant del foc, sinó que ara està impulsada per la por. Les guerres repetides han canviat la biologia humana i la gent ara es combustiona espontàniament quan s'acosta a la flama natural. Tanmateix, una nova font d'energia impedeix que la societat s'enfonsi completament: un material en forma de pedra que s'utilitza per produir llum i vapor es troba dins dels cossos de monstres que infesten nombrosos boscos. Els encarregats de recollir aquest recurs preciós s'anomenen caçadors de foc.

La Touko, una jove del poble, es salva d'un monstre del bosc per un caçador de foc que mor durant la seva heroica acció. Després que el gos del caçador, Kanata, es guareix de la seva pròpia ferida, la família de la noia l'envia a la capital per retornar Kanata i la falç de foc del caçador als seus familiars.

En un altre lloc, el fill del caçador de foc, Koushi, i la seva germana són adoptats per una família benestant. Koushi descobreix alguns fets preocupants relacionats amb la família reial governant del país. Realitza una investigació secreta sobre una pedra de foc especial trobada pel seu difunt pare, iniciant una carrera contra el temps entre els líders del país i els que intenten salvar la humanitat de la seva desaparició definitiva.

==

1.- Sortida. En el futur, una calamitat no especificada ha canviat la fisiologia humana de manera que els humans s'inflamen instantàniament quan estan en presència d'un foc natural. Això ha obligat la humanitat a adaptar-se recollint la sang dels Fire Fiends per utilitzar-la com a font de combustible alternativa anomenada llamp embotellat. Recollir aquesta sang és responsabilitat dels Caçadors de Foc d'elit. Un dia, una noia anomenada Touko vaga pel bosc i és atacada per un dimoni del foc. Un caçador de foc anomenat Haijuu intervé i queda ferit de mort salvant-la. El Caçador de Foc confia el seu gos, Kanata, a Touko abans de morir. Aleshores, els tutors de Touko li indiquen que és la seva responsabilitat tornar a la seva família la Kanata i les pertinences del Caçador de Foc, el que significa que ha de viatjar a la capital. La Touko fa un viatge amb un camió de recollida i comença el seu viatge cap a la capital. Mentrestant, a la Capital, un jove anomenat Koushi plora la mort de la seva mare quan rep una carta misteriosa de la rica família Okibi.

2.- Les Tres Núvies. Mentre va al camió de recollida, Touko coneix tres passatgers més: Hotaru, Benio i Kaho que viatgen a altres pobles per ser núvies. Expliquen que han estat desterrats dels seus respectius pobles en un intent de desfer-se de les malediccions percebudes. Touko també s'assabenta que hi ha un altre Caçador de Bombers al segon camió de recollida. Mentrestant, a la capital, en Koushi viatja a la finca d'Okibi i coneix a Youschichi Okibi, un ric propietari d'una fàbrica i un vell amic del pare de Koushi, Haijuu. Amb la mare d'en Koushi morta i Haijuu després d'haver deixat la capital pel negoci de Fire Hunter, Yuoshichi s'ofereix a allotjar en Koushi i la seva germana malalta a la seva finca. A canvi, Koushi necessita investigar una manera de millorar els llamps embotellats per aprofitar el poder del foc celeste extremadament volàtil, ja que Yuoshichi preveu el col·lapse del govern actual i es necessitarà una font d'energia poderosa per sobreviure al caos resultant. Al camió de recollida, la caravana fa una breu parada per repostar i permetre que el Caçador de Focs caci. Kaho intenta escapar del camió i Touko intenta aturar-la, només perquè Kaho sigui capturada per un dimoni del foc. El Fire Hunter i la Kanata intervenen, matant el Fire Fiend i salvant les dues noies. No obstant això, el cap del camió adverteix a Touko que va infringir les regles en sortir del camió sense permís, de manera que serà obligada a marxar al poble següent.

3.- Fraccions del món. Mentre s'instal·la a la casa dels Okibi, en Koushi coneix la filla de Youschichi, Kira, i la dona Hibana. Meawnhile, la germana d'en Kouchi, Hinako, es posa sota la cura del metge de família, Takimi. A continuació, Youschichi li mostra a Koushi el seu taller secret i li explica que creu que la nació s'ensorrarà des que un grup rebel anomenat pla de les Aranyes ataca la capital. També expressa la seva desconfiança cap als Clans Divins que els governen, ja que sospita que van ser els responsables d'un incendi mortal a la Capital per tal d'exterminar la població. Mentrestant, al camió de recollida, Benio aconsegueix convèncer un dels membres de la tripulació, Shouzou, perquè convingui al capità perquè deixi que Touko es quedi al camió. Hotaru es deixa baixar del camió al poble següent, la caravana segueix el seu camí. Aleshores, la caravana fa una altra parada per buscar combustible, però després és atacada per una criatura massiva semblant a un drac.

4.- Flama Parpellejant. El drac ataca el tren, obligant a Touko, Kanata, Kaho i Shouzou a fugir al bosc mentre Benio i la resta de la caravana moren en l'atac. Aconsegueixen refugiar-se amb la gent dels arbres, que expliquen que el drac és en realitat la deïtat guardià del poble de cristall de Kaho, que s'ha tornat boig a causa de la interferència de les aranyes. La gent de l'arbre promet acompanyar el grup al poble més proper. A la capital, Koushi continua els seus experiments de foc celeste i es dirigeix a l'Arxiu Central per obtenir més informació. S'assabenta de la història dels Caçadors de Foc i de com només les seves falçs són capaços de matar els dimonis del foc i les bèsties de la caiguda. També s'assabenta que una vegada la humanitat va llançar un satèl·lit a l'espai anomenat "Flama Parpellejant", i es profetitza que la persona que pugui recuperar la Flama Parpellejant serà declarat el Senyor dels Caçadors de Foc. Incapaç d'aprendre res més, en Koushi decideix assistir al Festival del Vaixell amb Kira i Hinako.

5.- El nen aranya. El grup de Touko aconsegueix arribar al poble següent però són emboscats per les aranyes. Les aranyes són expulsades gràcies a la intervenció d'un caçador de foc anomenat Akira i el seu gos Temari. L'Akira accepta escoltar el trio a un campament de Fire Hunter a la costa, on poden agafar un vaixell fins a la capital. De camí cap allà, troben un nen aranya anomenat Kun vagant pel bosc i el capturen. A la capital, Koushi té un malson de presenciar la mort d'Hinako pel volàtil foc celeste. Assisteix a un sopar organitzat pels Okibis, on coneix un Caçador de Foc anomenat Roroku i el seu gos Mizore especialitzats en caçar bèsties falleres. En Koushi li diu a en Roroku que vol aprendre més sobre les bèsties de la tardor i el foc celeste, i en Roroku s'ofereix a portar en Koushi a una de les seves caceres. A la costa, el grup de Touko es sorprèn al descobrir que tots els Caçadors de Foc del campament van ser assassinats pel foc. Kun revela que les aranyes es van deixar mossegar per insectes el verí dels quals els protegeix del foc, permetent-los armar-lo. Aleshores, els dimonis ataquen el grup i en Shouzou està greument ferit, mentre que Touko es veu obligada a utilitzar la falç d'en Haijuu per protegir en Kaho d'un dimoni. El grup aconsegueix navegar cap al mar, i en Kun admet que va ser abandonat per les aranyes ja que el verí d'insectes no li va funcionar. Mentre el grup navega cap a la capital, els segueix una balena massiva.

6.- La Capital. La Touko i els seus companys veuen la balena, que Akira explica que és la tomba, un déu del mar que recull els records dels morts. Touko suplica a la balena que no s'emporti en Shouzou, i pel que sembla l'escolta i s'allunya nedant. A la capital, en Koushi es troba en Roroku al bosc per acompanyar-lo a la seva caça. En Roroku adverteix a en Koushi que no es pot confiar en els Okibis, i en Koushi descobreix que en Roroku és capaç d'utilitzar el foc celeste per encegar els dimonis. Durant la caça, es troben amb un altre grup de caçadors de foc que estan interrogant una aranya capturada. L'aranya aconsegueix alliberar-se dels seus vincles i ataca en Roroku, obligant-lo a matar l'aranya just davant d'un Koushi commocionat. Mentrestant, la Touko i el seu grup finalment arriben a la capital, on es queden amb la família de Shouzou mentre aquest es recupera. L'endemà, la Touko marxa amb la Kanata per recollir medicaments. En el camí de tornada, Kanata es dirigeix cap a l'antiga casa de Haijuu, que ara està abandonada. Quan un policia s'enfronta a Touko, ella i la Kanata fugen i acaben trobant-se amb Kira.

7.- Encontre atzar. La Kira ajuda a la Touko a calmar-se i la Kanata la guia de tornada a casa. Aleshores, Kira li explica en Koushi sobre la Touko i la Kanata, cosa que li desperta la curiositat. Aleshores, Koushi fa un tracte amb Youschichi per permetre a ell i en Roroku plantar llamps embotellats al voltant de la capital en preparació per a la invasió de l'aranya. Mentrestant, l'Akira surt a caçar per comprar més medicaments per a Shouzou, mentre que la Kaho decideix casar-se amb Shouzou perquè pugui cuidar-los. Touko decideix intentar tornar Kanata a casa seva de nou, mentre que Kun posa un insecte familiar i entra en tràngol. Touko i Kanata tornen a casa d'Haijuu, on es troben en Koushi que els ajuda a evadir un familiar espia enviat pels clans divins. Touko explica a Koushi com en Haijuu va morir salvant-la i li retorna les seves pertinences, la qual cosa dóna a Koushi un tancament tan necessari sobre el destí del seu pare. Aleshores, Touko veu passar una persona de l'arbre i recorda que la gent dels arbres viu al districte prohibit, i decideix treure'ls medicaments per a Shouzou. Koushi s'ofereix a ser la seva guia a canvi que ella li expliqui com les aranyes poden utilitzar el foc. Tanmateix, són seguits en secret pel familiar espia.

8.- Jardí dels Déus. Touko i Koushi es dirigeixen al Districte Prohibit, on un dels Tree People els porta a la seva casa secreta sota la capital. Tot i que els Tree People que viuen a la capital no tenen medicaments, sí que revelen que els Tree People van ser creats artificialment pels clans divins per ajudar els pobles a la natura. També revelen a Koushi que els dimonis del foc també van ser una creació dels Clans Divins, i que l'aversió de la humanitat al foc va ser causada per armes biològiques desenvolupades per humans antics. Quan Touko i Koushi marxen, són atacats per familiars. Akira arriba per protegir-los, i els familiars són finalment despedits per un membre dels clans divins. Touko torna formalment Kanata a Koushi, però ell li permet mantenir la falç de Haijuu. Touko i Koushi tornen a casa on Shouzou finalment recupera la consciència. Mentrestant, el Poble dels Arbres reflexiona sobre com els Clans Divins temen el retorn de la Flama Parpellejant i l'aparició del Senyor dels Caçadors de Foc, i donen la benvinguda a la Flama Parpellejant amb l'esperança que destrueixi tant la humanitat com els Clans Divins.

9.- El Canó Llamp. En Koushi assisteix a una reunió entre Youschichi, Akira i Roroku, on l'Akira els adverteix que les Aranyes estan atacant camions de recollida i han trobat una manera d'estendre el foc amb seguretat. Youschichi accepta enviar més camions de recollida per ajudar els pobles, ja que els clans divins sembla que no hi fan res. Koushi torna a la seva habitació i s'enfronta amb el membre del Clan Diví a càrrec dels espies, Hibari del Clan del Vent. Hibari confirma que les Aranyes arribaran a la Capital d'aquí a nou dies, i esmenta que s'ha interessat en Koushi i Touko abans de marxar. L'endemà, en Koushi i en Youschichi, a continuació, posen a prova el nou invent de Koushi, el canó llamp, que pot disparar devastadores obusos Skyfire a llargues distàncies, que Youschichi planeja utilitzar tant contra els clans divins com les aranyes per desfer-se'n alhora. Més tard, en Koushi es retroba amb l'Akira i la Roroku i s'assabenta que són amics íntims. Aleshores s'adona que va ser el germà de l'Akira qui va portar el llibre que conté molts dels secrets del món a l'Arxiu Central. Aquella nit, l'Akira li diu a la Touko que sap que els clans divins van matar el seu germà perquè sabia de la Flama Parpellejant. Malgrat això, té la intenció de fer una crida als clans divins perquè prenguin mesures. La Touko insisteix a venir amb l'Akira i li suggereix que es converteixi en el Senyor dels Caçadors de Foc.

10.- Nens malformats. Hinako és colpejat de sobte per una febre, però en Kanata de sobte actua agressiu cap al metge, obligant en Koushi a traslladar a Hinako a una habitació separada per rebre tractament. Tanmateix, la Kira s'adona que el metge, la seva família i el personal de la casa mantenen en secret els detalls de l'estat d'Hinako i s'enfronten. Hibana droga Kira, però de sobte és atacada per Hinako, que ha guanyat velocitat i força inhumanes. Hinako gairebé estranya l'Hibana fins a la mort abans de fugir de la mansió, amb Kanata perseguint. Mentrestant, Touko i Akira es dirigeixen al Palau Diví quan són interceptats per Hibari. Els ensenya una reunió entre els clans divins, revelant que la deessa, la dama Tayurahime, s'està debilitant intentant mantenir les proteccions al voltant de la capital i els pobles, i tenen la intenció de substituir-la per la flama parpellejant, per això volen evitar l'ascens del Senyor dels Caçadors de Foc. L'Akira i la Touko insisteixen a trobar ells mateixos la Flama Parpellejant, fent que Hibana els ataci. Kun intervé amb els seus insectes familiars. Enfurismat pel seu desafiament, Hibana llança tothom al riu. Touko i Temari són salvats per Hinako, qui els agraeix que s'hagin cuidat de Kanata abans de marxar per rescatar l'Akira i el Kun. En Roroku adverteix a Koushi que els Fiends han començat a aparèixer de sobte a la mateixa capital. Un dels Demonis ataca a Touko, que sembla despertar instints de combat ocults dins d'ella i ella mata el Dimoni amb la dalla d'en Haijuu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada