Bloc personal,

dilluns, 3 d’abril del 2023

Mō Ippon! (2023) S01
(Ippon Again!)

[352]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ken Ogiwara
Guió: Aya Satsuki (manga: Yu Muraoka)
Música: Shun Narita
Estudi: Bakken Record
Veus de doblatge: Ayasa Itō, Yukari Anzai, Chiyuki Miura
Emissió: 09/01/23 - 03/04/23
Títol original: もういっぽん!

[ Animació, drama, spokon (judo), shōnen ] 13 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,3):
“La Michi Sonoda tenia previst deixar el judo després del seu torneig final a secundària fins que la seva millor amiga Sanae Takigawa la convida a continuar amb el judo a preparatòria.”

Crítica

M’ha agradat molt i m’ha sorprès…

Basat en un manga de Yu Muraoka actualment en publicació des de 2018 amb un total de 22 volums. També es pot trobar sota el títol Mou Ippon!.

Pocs animes i manga he vist/llegit en què els personatges tinguin els ulls orientals. Aquest és una de les excepcions. Personatges molt ben construïts i dissenyats i uns fons molt ben treballats que estan pel que han d’estar: per acompanyar l’escena principal.

Aquest anime s’emetia la matinada de diumenge a dilluns al Japó, però amb el canvi d’hora del Japó a aquí, aprofitaven per fer-ne els subtítols i les traduccions i, amb tot, habitualment podíem gaudir del capítol la tarda/vespre del diumenge. L’últim capítol, però, s’han fet esperar i no l’han “alliberat” fins passada la mitjanit.

==

Aquesta temporada he anat seguint més d’una vintena de sèries anime (comptant les cancel·lades), però la percepció que n’he tingut respecte la temporada anterior és que eren de pitjor qualitat. També cal dir que produccions importants i reconegudes m’han decebut molt i, encara que estiguin molt ben fetes, m’han avorrit tant que han anat al final de la llista. Aquí el meu rànquing dels anime d’aquest hivern 2022/2023:


Resum (amb espòilers)

L'alegre Michi Sonoda anuncia a la seva companya d'equip, Sanae Takigawa, que deixarà definitivament el judo després del seu darrer torneig de secundària. Això deixa a Sanae incrèdul; al cap i a la fi, va ser la passió de Michi cap a l'esport el que va impulsar Sanae al judo en primer lloc. Michi afirma que una joventut ben gastada s'hauria d'associar amb coses com aconseguir un xicot en lloc de tatamis suats.

No obstant això, el pla de la Michi d'acabar amb la seva incipient carrera de judo es fa malbé després de patir una derrota vergonyosa a mans del talentós Towa Hiura. Més tard, el seu pla es descarrila encara més quan descobreix que Towa s'ha matriculat a la mateixa escola secundària que ella i la Sanae. Amb l'aparició sobtada del seu enemic passat, la Michi pot adonar-se aviat que encara té sentiments persistents per l'esport del judo.

==

1.- Ippon!

2.- Format! Ressuscitat! Reiniciat!

3.- Ella canvia l'estat d'ànim per complet.

4.- Amb les tres, anirem bé.

5.- El judo se sent tan meravellós, oi?

6.- No vull tenir penediments.

7.- Arma secreta Senpai.

8.- La continuació d'aquell somni.

9.- La suavitat sotmet la duresa.

10.- Hi ha una opció a més de guanyar?

11.- Època daurada.

12.- Soc el més fort que he estat mai.

13.- Un altre Ippon!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada