Bloc personal,

dimecres, 19 d’abril del 2023

Gekijō-ban “Kimetsu no Yaiba” Mugen Ressha-hen (2020)
(Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Train)

[1189]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Haruo Sotozaki
Guió: Ufotable (manga: Koyoharu Gotōge (Gotouge))
Música: Yuki Kajiura, Go Shiina
Estudi: Ufotable
Veus de doblatge: Natsuki Hanae, Akari Kitō, Hiro Shimono
Estrena: 16/10/20
Títol original: 劇場版「鬼滅の刃」 無限列車編

[ Animació, acció, aventura, fantasia fosca, arts marcials, shōnen ] 1 h. 57 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (8,2):
“Després que la seva família fos brutalment assassinada i la seva germana es convertís en un dimoni, comença el viatge de Tanjirō Kamado com a caçadimonis. Tanjirō i els seus companys s'embarquen en una nova missió a bord del tren Mugen, en camí de la desesperació.”

Crítica

La mort del Rengoku: continuació de la primera temporada de la sèrie…

Basat en un manga ja conclòs de Koyoharu Gotōge publicat entre 2016 i 2020 amb un total de 23 volums. La sèrie acaba d’estrenar la tercera temporada i, entre les temporades, hi han dues pel·lícules que fan la continuïtat.

Havent vist només la meitat de la primera temporada, en el moment de la seva estrena vaig intentar veure aquesta pel·lícula, però em vaig cansar ben aviat. Ara, amb la lectura del manga en curs (volum 10) i havent vist la primera temporada de l’anime –així com anar al dia amb la tercera temporada acabada d’estrenar– la història entra més bé.

De totes maneres, he de dir que, acostumat a veure capítols curts de 22 min. –i encara, de vegades, veient-los a trossos–, se m’ha fet un pél llarga.

Resum (amb espòilers)

Després que una sèrie de misterioses desaparicions comencin a afectar un tren, els múltiples intents del Cos Matadimonis per solucionar el problema resulten infructuosos. Per evitar més baixes, el Pilar de la Flama, Kyoujurou Rengoku, s'encarrega d'eliminar l'amenaça. L'acompanyen algunes de les noves sangs més prometedores del Cos: Tanjirō Kamado, Zenitsu Agatsuma i Inosuke Hashibira, que esperen ser testimonis de primera mà de les proeses ardents d'aquest model de caçadimonis.

Sense saber-ho, les forces demoníaques responsables de les desaparicions ja han posat en marxa el seu sinistre pla. Sota aquesta presència demoníaca, el grup ha de reunir tota la seva força de voluntat i treure les espases per salvar els dos-cents passatgers a bord. La pel·lícula Kimetsu no Yaiba: Mugen Ressha-hen s'endinsa en els racons més profunds de la ment de Tanjirō, posant a prova la seva determinació i compromís amb el deure.

==

Kagaya Ubuyashiki, el cap del Cos Matadimonis, visita un cementiri on els difunts guerrers caçadimonis són enterrats amb l'ajuda de la seva dona Amane. Lamentant-se dels que van donar la vida en la guerra contínua contra el rei dimoni Muzan Kibutsuji i el seu exèrcit, declara que l'esperit humà sempre estarà a l'alçada del repte.

El Tanjirō Kamado, la seva germana petita demoníaca Nezuko i els seus amics Zenitsu Agatsuma i Inosuke Hashibira pugen al tren de l’infinit per ajudar el Pilar de la Flama, Kyojuro Rengoku, en la seva missió de caçar un dimoni que ha provocat la desaparició de 40 persones. Poc després de l'embarcament, són atacats per dos dimonis que Kyojuro mata ràpidament. Immediatament després, tots ells, excepte la Nezuko, cauen en un somni profund, obra de l'Enmu, nivell u decreixent de les Dotze Llunes Demoníaques.

L’Enmu instrueix a quatre passatgers, tots amb insomni sever, que entrin en els somnis dels caçadimonis i destrueixin els seus nuclis espirituals per paralizar-los. A canvi, l’Enmu els concedirà un somni tranquil. Durant el seu son, els caçadimonis tenen somnis idealistes; Tanjirō es reuneix amb la seva família difunta, Kyojuro recorda el seu passat amb el seu germà petit Senjuro i el pare alcohòlic Shinjuro, el Zenitsu imagina una vida amb la Nezuko i l’Inosuke s'imagina a si mateix com a líder. Cap dels passatgers aconsegueix destruir els seus nuclis espirituals. Tanjirō, gràcies a l'ajuda exterior de la Nezuko, s'adona que està somiant, abandona amb llàgrimes la seva família i intenta despertar-se, ho aconsegueix després que una visió del seu pare li indiqui que es suicidi en el somni.

A les instruccions del seu germà, la Nezuko utilitza el seu art del dimoni de sang per tallar la connexió dels intrusos amb els altres, despertant els passatgers. Enfadats per haver rebutjat els seus propis somnis, ataquen a Tanjirō, que els noqueja a tots excepte al seu intrús, que havia rebutjat les ordres de l'Enmu de fer-li mal malgrat el seu propi patiment de tuberculosi. Mentre la Nezuko desperta els altres, el Tanjirō s'enfronta a l’Enmu a dalt del tren i el decapita en la batalla següent. Tanmateix, l’Enmu revela que es va fusionar amb el tren, preparant-se per devorar tots els passatgers que hi havia a dins.

Amb tothom despert, el Rengoku instrueix a l'Inosuke i al Tanjirō que busquin el coll de l'Enmu mentre ell, la Nezuko i el Zenitsu es queden per protegir els altres passatgers. El Tanjirō i l’Inosuke troben l'os del coll de l'Enmu a la locomotora, però són agafats desprevinguts per les seves defenses, inclòs un Blood Demon Art que els adorm constantment. El director, també sota el control d'Enmu, acaba apunyalant Tanjirō en el caos. Amb l'Inosuke, el Tanjirō és capaç d'exposar i destruir l'os del coll d'Enmu, matant-lo i fent descarrilar el tren. Mentre el Tanjirō intenta recuperar-se de les seves ferides, el Rengoku arriba per ajudar-li a ensenyar-li a estabilitzar-les amb les seves tècniques de respiració.

De sobte, són atacats pel dimoni creixent tres de les Dotze Llunes Demoníaques, l’Akaza, que intenta convèncer el Rengoku perquè es converteixi en un dimoni i esdevingui immortal, després de sentir el seu ja immens poder. El Rengoku es nega amb vehemència, i ell i l’Akaza comencen una baralla a mort, amb el Tanjiroō i l’Inosuke incapaços d'ajudar-lo. Malgrat la seva perseverança, el Rengoku no pot igualar les habilitats regeneratives de l'Akaza. Després que el Rengoku intenti el seu moviment més poderós com a últim recurs, l’Akaza aconsegueix ferir-lo mortalment empalant el seu plexe solar. El Rengoku intenta mantenir-lo a ratlla durant el temps suficient perquè el sol el mati, però l’Akaza s'allibera, trencant l'espasa del Rengoku en el procés i s'escapa al bosc adjacent.

En un últim esforç per aturar-lo, un Tanjirō enfurismat llança la seva espasa a l’Akaza, empalant el pit del dimoni. No obstant això, l’Akaza escapa mentre el Tanjirō s'esfondra, titllant-lo de covard. El Rengoku anima Tanjirō i els seus amics a continuar pel seu camí i no rendir-se mai abans de sucumbir a les seves ferides i retrobar-se amb la seva mare en el més enllà. Mentre el Tanjirō i els seus amics ploren la mort del Rengoku, els pilars restants reben la notícia i el Kagaya l'agraeix per no haver deixat morir un sol passatger o camarada en la seva presència, afirmant que estarà encantat de retrobar-se amb ell quan finalment passi.


Continuïtat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada