Bloc personal,

dilluns, 3 d’abril del 2023

Boku dake ga Inai Machi (2017)
[Live-action] (Erased)

[352]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ten Shimoyama
Guió: Tomomi Okubo (manga: Kei Sanbe)
Actors: Yuki Furukawa, Reo Uchikawa, Rinka Kakihara, Mio Yūki
Estrena: 15/12/17
Títol original: 僕だけがいない街

[ Drama, misteri, ciència ficció, thriller ] 12 capítols de 25-30 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,8):
“Després de trobar la seva mare assassinada, la capacitat de viatjar en el temps d'en Satoru el porta 18 anys enrere per tenir l'oportunitat d'evitar la seva mort i la de tres companys de classe.”

Crítica

Fidel a la història original del manga (que no he llegit), manté l’intriga i millora la història de l’anime en alguns punts…
Manga
(2012/16)
Sèrie anime
(2016)
Pel·lícula live-action
(2016)
Sèrie live-action Netflix
(2017)

Basat en un manga de Kei Sanbe publicat entre 2012 i 2016 amb un total de 8 volums. Se’n va fer una sèrie anime emesa entre gener i març de 2016 (8,5) i, just acabada la sèrie, guardonada també igual que el manga, es va estrenar una pel·lícula live-action (2016) (6,4). Hi ha un spin-off en format novel·la lleuegera, Boku dake ga Inai Machi: Another Record (2015-16), un manga d’un volum, Erased: Re (2016) i aquesta sèrie televisiva que ens ocupa de 12 capítols per Netflix (2017) (7,8) amb bones referències i que no tenia gaire clar si acabaria veient, però veient el final molt diferent de la pel·lícula live-action respecte la sèrie anime, finalment m’he decidit. També es pot trobar sota el títol abreviat BokuMachi.

Sense haver llegit el manga, intueixo que aquesta versió és més fidel a l’original, doncs hi han detalls que a l’anime no surten. A més, a l’anime se la juguen tot a una carta en l’últim capítol. En aquesta versió –repeteixo–, suposo, és més fidel a l’original que no pas l’anime, doncs s’explica en cinc capítols el que en l’anime només en un; hi han més detalls i més matisos. Tot és suposició, però pot ser perquè quan van començar a produir l’anime (i suposo que la pel·lícula live-action també), la història del manga encara no estava acabada i encara s’estava publicant.

De totes maneres m’agrada més el final de la sèrie anime que no pas el d’aquesta sèrie live-action de Netflix. Està tot més embastat, és més simple i el missatge arriba més fort.

En la pel·lícula live-action només rescata una companya, al final el protagonista mor i l’assassí queda lliure. En la sèrie anime i en aquesta sèrie live-action de Netflix, salva més companyes i el que en paga les conseqüències és el protagonista, però no mor: acaba en coma i després se’n surt atrapant l’assassí. En aquesta versió, la més completa, cau en coma dues vegades. I, finalment, en la sèrie anime la resolució de la història té lloc a la teulada de l’hospital mentre s’està recuperant del coma, mentre que a la sèrie live-action de Netflix té lloc en un pont d’un càmping mentre es desvenvolupa un castell de focs.

Millor tractament capilar de perruques que a la pel·lícula, però igualment grinyolen algunes massa postisses. Els nens aquí són més grans, però la Hinazuki, la nena protagonista, sembla més gran del que és… Aquí sí hi ha neu real en algunes escenes, però algun efecte digital també grinyola igualment quan graven en dies de sol ben lluent. La caracterització de la mare em xocava una mica al principi, però després m’ha encaixat molt bé.

El que, curiosament, a mi personalment em fa mal a la vista són les pigues al coll del protagonista quan és nen, i que, quan és gran, se n’han oblidat perquè no han tingut el detall de pintar-les (o dissimular-les al nen). També massa evident el nino que s’enfonsa amb el cotxe dins l’aigua gelada…

Resum (amb espòilers)

L'any 2006, Satoru Fujinuma, de 29 anys, un home que viu a Chiba, posseeix una habilitat coneguda com "Renaixement" que el fa retrocedir en el temps moments abans d'un incident que amenaçava la seva vida, cosa que li permetia evitar que torni a passar. Quan la seva mare és assassinada per un agressor desconegut a casa seva, l'habilitat de Satoru el fa retrocedir divuit anys al passat i Satoru té l'oportunitat no només de salvar la seva mare, sinó també d'evitar un incident de segrest que va acabar amb la vida de tres dels seus amics de la infància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada