Bloc personal,

dissabte, 25 de març del 2023

Otonari no Tenshi-sama ni Itsu no Ma ni ka Dame Ningen ni Sareteita Ken (2023) S01
(The Angel Next Door Spoils Me Rotten)

[345]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Lihua Wang
Guió: Keiichirō Ōchi (novel·la: Saekisan)
Música: Moe Hyūga
Estudi: Project No.9
Veus de doblatge: Taito Ban, Manaka Iwami, Taku Yashiro
Emissió: 07/01/23 - 25/03/23
Títol original: お隣の天使様にいつの間にか駄目人間にされていた件

[ Animació, comèdia romàntica, slice of life, shōnen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,5):
“La Mahiru és tan bella que l'anomenen "àngel"; l'Amane és un noi normal que mai no ha pensat gaire en la bellesa, però tot canvia quan veu la Mahiru durant una tempesta i comença una relació increïble i poc probable.”

Crítica

Bastant dolenta, però m’ha entretingut i això és el que val…

Basat en una novel·la serialitzada de Saekisan publicada entre 2018 i 2019 de la que n’han adaptat una novel·la lleugera il·lustrada per Hazano Kazutake (vol. 1) i Hanekoto (la resta de volums) des de 2019 fins ara amb un total de 8 volums publicats. Hi ha manga il·lustrat per Wan Shibata des de 2022 amb 2 volums publicats i aquest anime.

Té tots els clixés i estereotips de qualsevol comèdia romàntica de l’estil. El que passa és que tampoc és comèdia. Romàntica sí, però comèdia res de res. A més, està bastant mal feta: mal dibuixada i mal animada. Però d’alguna manera la història romàntica –cursi i pocapena com poques– m’ha atrapat des del primer moment i l’he seguit amb bastant interès.

==

Aquesta temporada he anat seguint més d’una vintena de sèries anime (comptant les cancel·lades), però la percepció que n’he tingut respecte la temporada anterior és que eren de pitjor qualitat. També cal dir que produccions importants i reconegudes m’han decebut molt i, encara que estiguin molt ben fetes, m’han avorrit tant que han anat al final de la llista. Aquí el meu rànquing dels anime d’aquest hivern 2022/2023:



Resum (amb espòilers)

La Mahiru Shiina és digna del seu sobrenom "Àngel": és una bellesa divina estimada per tots, i destaca tant en l'àmbit acadèmic com en l'atletisme. La Shiina viu en un món completament diferent de l'Amane Fujimiya, el seu veí del costat. Tot i viure tan a prop junts, mai no han parlat ni una sola vegada. Però el seu silenci es trenca quan el Fujimiya veu la Shiina tristament asseguda en un gronxador enmig d'una forta tempesta i li presta el seu paraigua.

Quan el Fujimiya es refreda l'endemà, en Shiina vol tornar el favor del paraigua donant-li una cura per recuperar-lo. Creient que aquesta seria la seva primera i última interacció, aprecia en silenci la seva amabilitat. No obstant això, la Shiina, que no pot evitar preocupar-se per la falta d'ordre i una alimentació adequada del Fujimiya, comença a cuinar i netejar per ell. Mentre la parella improbable passa temps junts a l'apartament de Fujimiya, exploren la veritable naturalesa de la seva relació i les emocions suaus que se'n desprenen.

==

1.- Coneix l'Àngel. Un dia plujós, l'Amane veu el popular company de classe Mahiru assegut en un gronxador i li ofereix el seu paraigua. Així, l'Amane es va refredar per la pluja l'endemà, però va anar a l'escola de totes maneres. Quan l'Amane torna al seu apartament on viu sol i es troba en Mahiru amb el seu paraigua, ja que en realitat viu sola a l'apartament del costat. A mesura que el seu refredat ha empitjorat, ella el recolza dins del seu apartament desordenat i li cuina farinetes. Després de millorar, l'Amane s'assabenta que Mahiru és una excel·lent cuinera i odia el sobrenom d'Àngel que tothom li diu a l'escola. Tots dos accepten actuar com a estranys a l'escola, però l'endemà Mahiru es va adonar que l'Amane viu de menjar per emportar i begudes energètiques, així que s'ofereix a fer el sopar. Aviat es converteix en una rutina de cuina per a ell cada nit. L'amic de l'Amane, Itsuki, s'adona que l'Amane sembla més saludable gràcies a la seva dieta millorada. Mahiru troba l'Amane intentant netejar el seu apartament i decideix ajudar-lo, després de la qual cosa Amane compra pizza. Mahiru revela que mai no ha menjat pizza, ja que els seus pares són prou rics com per contractar un xef, deixant l'Amane confós per què lluita per viure sola amb un pressupost. Li pregunta per què es molesta a cuinar per a ell i ella insisteix que és la satisfacció de mostrar les seves habilitats, però l'Amane no està convençuda.

2.- Sopar amb l'Àngel. Després de trobar en Mahiru amb un esquinç de turmell, l'Amane la porta a casa vestida amb la seva roba d'educació física per si és reconeguda per altres persones. L'Amane esmenta casualment que vol provar la cuina de Mahiru mentre és fresca i calenta, així que Mahiru accepta cuinar a la cuina d'Amane, mentre divideix el cost dels ingredients i menja junts. S'adonen que els agrada menjar junts, però l'Amane encara troba l'acord inusual, ja que ni estan sortint ni tan sols s'interessen l'un per l'altre. Mentre estudia, l'Amane treballa prou dur per treure bones notes, però Mahiru afirma que ha d'obtenir les millors notes, però no explica per què. L'Amane mira incondicionalment des del seu DNI i s'adona que l'aniversari de Mahiru és aviat, així que demana idees de regal al seu amic Itsuki i a la seva xicota Chitose. Malgrat l'afirmació de Mahiru que mai celebra el seu aniversari, accepta el regal d'una crema de mans i un osset de peluix que la fan molt feliç. També revela que normalment manté el seu aniversari en secret, així que acceptar el regal de l'Amane és molt important. L'Amane es pregunta si això és el que se sent tenir una xicota, però ràpidament es recorda que no estan sortint.

3.- Recompensa per l'Àngel. La mare de l'Amane, Shihoko, la visita de manera inesperada i, trobant en Mahiru adormit a la seva habitació, creu que estan sortint o gairebé sortint. Després de marxar, Mahiru s'alegra que l'Amane tingui una mare amable, revelant que els seus pares ni tan sols es van molestar a dir-la pel seu nom. Decidien que poden utilitzar els noms dels altres, però només en privat. Mahiru es sorprèn quan l'Amane li dóna una clau de recanvi. Quan Mahiru aconsegueix el primer lloc als exàmens, l'Amane compra un pastís com a recompensa, una altra cosa que mai va obtenir dels seus pares. S'acaben donant mossegades de pastís, però aviat s'adonen que és vergonyós. L'Amane decideix intentar cuinar per ell mateix però no va bé. Mahiru està satisfet perquè encara la necessita per cuinar per a ell. Itsuki i Chitose convencen l'Amane perquè els convidi al seu apartament per a una festa de Nit de Nadal. Mahiru decideix amagar-se al seu propi apartament fins que marxen, però li demana a l'Amane que passi el dia de Nadal ensenyant-li a jugar a videojocs. Quan comença a nevar a la festa, la Chitose i l'Itsuki ho miren des del balcó i es sorprenen de veure en Mahiru fent el mateix al seu balcó del costat, descobrint accidentalment que és la veïna de l'Amane.

4.- L'Àngel al Nadal. Amane i Mahiru expliquen la seva situació de vida. Itsuki i Chitose són escèptics sobre la seva afirmació de no tenir sentiments romàntics, però accepten mantenir-ho tot en secret. L'Amane està molesta que el seu secret no va durar més temps que confós per sentir-se així. Ell i Mahiru comparteixen el sopar com sempre i ella revela que va aprendre a cuinar de la dona que la va cuidar. Tal com estava previst, juguen a videojocs el dia de Nadal, cosa que provoca moments vergonyosos mentre l'Amane li ensenya a jugar. L'Amane revela un regal de Nadal, un bonic estoig per guardar la seva clau de recanvi. En Mahiru, inesperadament, treu els cabells de l'Amane de la cara i descobreix que és molt maco. L'Amane li fa el mateix i veu com és de bonica. En pànic, Mahiru revela el regal de l'Amane; una bufanda. Mahiru té febre i l'Amane la posa al seu llit per descansar. Mahiru agafa inesperadament la mà de l'Amane fins que s'adorm. Més tard, revela que va ser en Koyuki, la minyona dels seus pares, qui li va ensenyar a cuinar, però fins i tot en Koyuki no va poder cuidar-la quan Mahiru estava malalta mentre anava a casa a la nit. L'Amane promet quedar-se cada nit fins que millori. Més tard, l'Amane s'enfada amb ell mateix per haver-se enamorat d'ella.

5.- Primera Visita al Santuari (Hatsumode) amb l'Àngel. els pares de la Mana organitzen una visita el dia de Cap d'Any. Mahiru s'adorm als braços de l'Amane abans que pugui dir-li-ho, obligant-lo a posar-la al seu llit mentre agafa el sofà. L'endemà al matí en Mahiru està avergonyit. Arriben els pares de l'Amane i Mahiru coneix el seu pare, Shuto. Decideixen visitar un santuari, tot i que l'Amane encara té por que la gent de l'escola els vegi junts. Parlant amb Shuto es revela que l'Amana viu sola a causa d'un incident passat. Amane està sorprès per Mahiru en Yukata tradicional; Mahiru també està content de la maduresa que sembla l'Amane amb roba intel·ligent i li ho diu. Desconegut amb els Yukata, Mahiru agafa el braç d'Amane durant tota la visita per evitar caure. Els pares de l'Amane tornen a casa. A l'escola corre un rumor, Mahiru va visitar un santuari amb un xicot secret que ningú s'adona que era Amane. L'Amane adverteix a Mahiru que ser vist amb ell és dolent per a ella. Cansat de la seva baixa opinió sobre ell mateix, Mahiru el renya, enumerant enfadat tot el que li agrada d'ell. L'Amane es sorprèn que Mahiru tingui una bona impressió d'ell. Mortificada pel seu esclat, Mahiru passa la resta de la nit amagant la cara en un coixí.

6.- Un Regal de l'Àngel. S'acosta el dia de Sant Valentí. Mahiru només dóna xocolata a les seves amigues per evitar rumors. L'Amane s'adona que la companya de classe Yuta Kadowaki està rebent xocolates de desenes de noies i li presta una bossa per portar-ho tot. Mahiru fa xocolata per a l'Amane, però s'avergonyeix i els deixa al seu apartament abans de tornar ràpidament a casa. Amane descobreix que estaven fets a mà segons la seva preferència de xocolata amarga. Yuta torna la bossa de l'Amane, provocant algunes xafarderies. L'Amane decideix fer-li a Mahiru un regal del Dia Blanc, malgrat la seva insistència que no en necessita. Mahiru està molest que l'aniversari de l'Amane fos abans de Nadal i ell no li ho va dir, així que exigeix que celebrin el seu pròxim, però li fa vergonya la implicació que encara estaran junts d'aquí a un any. L'Amane li dóna a Mahiru una polsera de flors i un cupó "tot el que vulguis" que fa servir immediatament per fer-li posar-li la polsera. Amane troba que reprimir els seus sentiments es torna insuportable. Itsuki dedueix correctament que la por de l'Amane al rebuig el frena. Després de tocar-li la mà accidentalment, l'Amane està físicament aterrada quan Mahiru revela que odia que els nois la toquin, però no li importa si l'Amane ho fa. A l'Amane li preocupa que Mahiru actuï com una dona acabada de casar.

7.- Una Promesa amb l'Àngel. Itsuki lluita amb el seu pare i es queda amb l'Amane temporalment. Mahiru també li prepara el sopar i l'Itsuki no aconsegueix que l'Amane confessi els seus sentiments. Chitose s'hi convida i Mahiru accepta que pot dormir al seu apartament. Chitose intenta que Mahiru sigui honesta amb els seus sentiments, però no ho aconsegueix. L'Itsuki se'n va, però abans que puguin tornar a la normalitat, Mahiru rep la visita d'una dona que l'insulta i li diu que no tornarà a visitar-la un cop es gradui a la universitat. Mahiru admet a l'Amane que la dona és Sayo, la seva mare que l'odia des del naixement. Els seus pares es van casar per motius empresarials i el naixement de Mahiru va ser un accident. A causa d'això, criar-la va ser confiada a servidors com en Koyuki. L'existència de Mahiru els impedeix divorciar-se fins que es gradua a la universitat, d'aquí el seu odi cap a ella. El dia que l'Amane la va trobar sota la pluja estava gairebé desesperada, fins que l'Amane va mostrar la seva amabilitat. Amane permet que Mahiru plori sobre ell, consolant-la i tranquil·litzant-la fins que se senti millor, seguida de vergonya per abraçar-se durant tant de temps. Decideixen sortir a passejar, confirmant que són importants els uns per als altres, abraçant-se breument i agafats de la mà sota els cirerers en flor.

8.- L'Àngel al Nou Terme. En el nou trimestre, l'Amane i el Mahiru estan ara a la mateixa classe. La Yuta comença a parlar més amb l'Amane. Mahiru, que somriu molt més i gaudeix tocant l'Amane casualment, li fa la sorprenent petició de posar el cap a la seva falda. L'Amane està confós però el fa sentir millor i s'adorm. Mahiru deixa clar que l'Amane és l'única que veu aquest costat d'ella. L'Amane guanya més peluixos per a Mahiru, que li pregunta si li agradaria alguna cosa a canvi. L'Amane escull el budín, tot i que sembla insatisfet amb aquesta elecció, després s'avergonyeix quan insisteix que la seva cuina és el punt culminant del seu dia. L'endemà, Mahiru està inesperadament gelosa que Yuta pugui parlar amb Amane en públic, així que comença a interactuar casualment amb Amane a l'escola.

9.- Sortir amb l'Àngel. Mane i Mahiru aviat tindran una setmana fora de l'escola, així que Mahiru demana sortir a algun lloc. L'Amane està d'acord i tenen previst visitar una cafeteria per a gats, una sala recreativa i anar a comprar. Mahiru dóna classes de cuina Chitose. L'Amane s'adorm mentre cuinen i després que Chitose se'n vagi Mahiru confessa mentre ell dormia que li havia pessigat la galta. Preparant-se per al seu dia fora, l'Amane està gratament sorprès, Mahiru es vesteix per això i es pentina. Gairebé sense adonar-se s'agafen de la mà tot el dia. Al cafè de gats, l'Amane comenta que Mahiru és com un gat, distant al principi, després afectuós i li agrada que li acaricien. A l'arcade Mahiru guanya a l'Amane un gat de joguina i gairebé li acaricia els cabells, però Yuta s'acosta a ells, que ràpidament dedueix què està passant. L'Amane fa un altre mal comentari sobre ell mateix, fent que Mahiru es qüestioni què va causar la seva baixa autoestima. L'endemà, Yuta fa preguntes indagables que realment fan pensar en Amane sobre els seus sentiments per Mahiru. Tornant a casa, descobreix a Mahiru amb culpabilitat mirant les fotografies de la seva infantesa que la seva mare li va enviar per correu electrònic. Lluitant pel seu telèfon, l'Amane cau a sobre d'ella i gairebé la fa un petó, però ell es resisteix, pessigant-li la galta. Quan no pot veure la seva cara, Mahiru sembla decebuda.

10.- L'Àngel en el Somni. Quan s'acosta el Dia de la Mare, Mahiru es pregunta per què ni tan sols tornarà a casa per veure la seva mare. Finalment s'explica l'Amane; a la secundària tenia tres amics dels quals es va adonar que el manipulaven pels seus diners. Va perdre la capacitat de confiar fins i tot en els seus altres amics i va canviar d'escola. Mahiru promet que sempre pot dependre d'ella quan estigui molest. A l'escola corre un rumor que Mahiru va tenir una cita amb un noi, que Mahiru confirma que va ser la persona més important de la seva vida. Més tard insisteix que això és fidel a l'Amane; ella no té sentiments pels seus pares, així que tot el que té són amics, dels quals Amane és el seu més estimat. L'Amane sent una compulsió per millorar el seu aspecte i comença a fer exercici. Amane somia amb tenir sexe amb Mahiru, fent-lo actuar de manera estranya amb ella. Mahiru està molest fins que l'Amane explica el seu somni vergonyós, que a l'Amane li fa gràcia. Amb els exàmens que s'acosten, Mahiru promet a l'Amana que si puntua entre els deu primers, podrà tornar a estirar-se amb el cap a la seva falda. També revela que li encanta cuidar-lo. El seu ús de la paraula "amor" és gairebé massa per a Amane.

11.- L'àngel del costat em malcria Rotten. Amane puntua 6è als exàmens. L'Amane insisteix que es mereix una recompensa per haver marcat el primer, però Mahiru es nega, al·legant que el seu desig no és quelcom que ell pugui donar-li. Aleshores insisteix a posar-li el cap a la falda per acariciar-li els cabells. Mahiru s'adorm i l'Amane es veu obligada a portar-la al seu propi apartament. Mig adormida, li demana a l'Amane que dormi al seu llit amb ella, però ell es resisteix. L'endemà al matí, Mahiru està mortificada però també frustrada perquè ha començat a desitjar-lo físicament, però l'Amane no entén deliberadament quan ho insinua. Quan arriba l'estiu, Mahiru es canvia a l'uniforme d'estiu, tenint cura de mostrar a l'Amane les cames nues sense malles, provocant-lo a admetre que li agraden les seves cames mentre ella admet que volia que les vegi. L'Amane s'enfada quan escolta les noies xafardejant sobre Mahiru, però ella accepta que és una reacció normal a la seva personalitat pública popular. L'Amane insisteix que prefereix la veritable que ella mostra en privat, fent-la vergonya, però fent-la feliç, coneix la veritable ella. També troba maco que ell sigui possessiu de la veritable ella i espera que ningú a l'escola ho descobreixi mai.

12.- Digues adéu a la meva covardia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada