Bloc personal,

dijous, 30 de març del 2023

Spy Kyōshitsu (2023) S01
(Spy Classroom)

[349]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Keiichiro Kawaguchi
Guió: Shinichi Inotsume (novel·la: Takemachi)
Música: Yoshiaki Fujisawa
Estudi: Feel
Veus de doblatge: Yūichirō Umehara, Sora Amamiya, Miku Itō
Emissió: 05/01/23 - 30/03/23
Títol original: スパイ教室 (Supai Kyōshitsu)

[ Animació, acció, fantasia, misteri, comèdia, aventura, seinen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (6,9):
“Després que una guerra espantosa va causar estralls a la població en general, els governs del món van recórrer a una tàctica més esquiva per afavorir les seves agendes, la guerra va lluitar a l'ombra. Lily, una bella noia amb panys blancs, és estudiant d'una de les moltes institucions que entrenen joves perquè esdevinguin espies capaços. Malauradament, tot i obtenir una bona nota en els exàmens escrits, amb prou feines aconsegueix aprovar les pràctiques. Sense habilitats del món real de què parlar, les seves esperances de graduar-se són desoladores, fins que se li ofereix l'oportunitat d'unir-se al misteriós equip "Tomoshibi" i participar en una Missió Intransitable. Emocionada per la perspectiva de treballar amb l'elit, la Lily accepta amb entusiasme. No obstant això, es queda muda quan arriba al palau de Kagerou i el veritable propòsit de Tomoshibi i la seva situació desesperada surt a la llum. Unida per altres dones espies problemàtiques juntament amb un jove misteriós que lidera l'operació, la Lily s'adona que aquesta no és l'escapada ideal que s'havia imaginat.”

Crítica

Tòpic rera tòpic… harem empalagós i ben justet…

Basat en una novel·la lleugera de Takemachi actualment en publicació des de 2020 amb 9 volums i 3 històries curtes editades a dia d’avui. Hi ha una adaptació a manga (part 1) il·lustrada per Kaname Seu (2020-2022) amb 3 volums publicats. El manga té part 2 en publicació des de 2022 amb Benishake d’il·lustrador (1 volum) i part 3 també des de 2022 amb Kaname Seu de nou il·lustrador (1 volum).

L’anime és correcte, però molt justet. La història no saps si tirarà cap a investigació de crims o cap a habilitats del grup de noies o a tirar-li la canya al mascle alfa…

==

Aquesta temporada he anat seguint més d’una vintena de sèries anime (comptant les cancel·lades), però la percepció que n’he tingut respecte la temporada anterior és que eren de pitjor qualitat. També cal dir que produccions importants i reconegudes m’han decebut molt i, encara que estiguin molt ben fetes, m’han avorrit tant que han anat al final de la llista. Aquí el meu rànquing dels anime d’aquest hivern 2022/2023:



Resum (amb espòilers)

Fa una dècada, la humanitat va ser testimoni del potencial mortal de les armes causades per la Gran Guerra. Per evitar una altra catàstrofe, els governs de tot el món han recorregut a l'espionatge per complir amb les seves agendes.

A la República Din, Lily és una jove entusiasta que aspira a convertir-se en espia i servir la seva nació. Tanmateix, comença a dubtar de les seves habilitats, ja que lluita per tenir un bon rendiment acadèmic. La passió de Lily es reactiva quan se li ofereix la graduació provisional unint-se a l'equip d'espies Lamplight, que accepta amb entusiasme malgrat la naturalesa enigmàtica de l'oportunitat.

En arribar al seu destí, la Lily es sorprèn de trobar-hi sis noies més esperant, totes les quals també s'han enfrontat a les seves pròpies dificultats acadèmiques. Aviat apareix un home misteriós anomenat Klaus i revela que han de completar una "Missió impossible": infiltrar-se a l'Imperi Galgad després d'un mes d'entrenament. Encara que són escèptics, les noies finalment accepten treballar juntes sota la guia d'en Klaus, ja que aquesta podria ser la seva única oportunitat de demostrar la seva vàlua com a espies.

==

1.- Missió: Jardí de Flors. Part I: Deu anys després de la destructiva Gran Guerra, les nacions del món van decidir recórrer a l'espionatge en lloc de la guerra oberta per resoldre els seus conflictes. A la República Din, el mestre espia Klaus rep una "Missió Impossible" que, si aconsegueix aconseguir-ho, consolidarà la seva reputació com el "Més Gran Espia del Món". Com a part d'aquesta missió, Klaus reuneix set joves cadets espia que lluiten a l'entrenament, inclosa una noia anomenada Lily, en un equip amb el nom en clau Lamplight. Explica que els ajudarà a entrenar-los per preparar-se per a una Missió Impossible a l'Imperi Galgad, però tot i que demostra ser un mestre espia, en realitat és un professor pobre. Pensant que en Klaus té la intenció d'utilitzar-los com a peons de sacrifici, la Lily embosca en Klaus amb gas verinós en un intent d'obligar-lo a dissoldre Lamplight. No obstant això, Klaus revela que ja va veure a través de l'emboscada de Lily, però està impressionat com va prendre la iniciativa per intentar millorar la seva situació, la qual cosa li dóna inspiració sobre com ensenyar als altres estudiants. L'endemà, en Klaus instal·la a la Lily com a líder de l'equip de Lamplight i els assegura que no deixarà morir cap d'ells. Per tal que aprenguin les habilitats que necessiten, Klaus desafia els estudiants a derrotar-lo en un joc d'espionatge.

2.- Missió: Jardí de Flors. Part II: durant els propers cinc dies, Lamplight treballa junts per intentar emboscar en Klaus, però amb poc èxit ja que fàcilment frustra els seus complots. Finalment, l'equip comença a frustrar-se fins que la Lily suggereix que intentin investigar els antecedents d'en Klaus. Mentrestant, Klaus és informat pel seu superior C que l'Imperi Galgad va robar una mostra d'una arma biològica mortal de la República Din anomenada Nina de l'Abisme, i la Missió Impossible és recuperar la mostra abans que l'Imperi Galgad la pugui fer enginyeria inversa. Aleshores, en Klaus torna a Lamplight i s'apropa amb ells, revelant que és membre de l'equip Inferno, el millor equip d'espies de la República Din. Tanmateix, la resta d'Inferno va ser assassinat intentant recuperar l'Abyss Doll, i va acceptar la missió per venjar-los. Lamplight, després d'haver assabentat de la seva connexió amb Inferno i inspirat per la seva determinació, accepta seguir en Klaus. Aleshores, l'equip s'infiltra a l'Imperi Galgad per recollir informació sobre el laboratori Endry on s'emmagatzema Abyss Doll. La nit abans de la missió, Lamplight convida a en Klaus a assistir a una festa perquè li demanin alleujar l'estrès acumulat. Klaus arriba per trobar les noies adormides, i recorda una lliçó que li van ensenyar on una persona disposada a dormir davant d'una altra és un signe de confiança definitiva. Klaus torna a jurar que tot l'equip tornarà a casa amb seguretat. La nit següent, Lamplight i Klaus es preparen per infiltrar-se en Endry per recuperar l'Abyss Doll.

3.- Missió: Jardí de Flors. Part III: Klaus i Lamplight s'infiltren al complex, però Lamplight és interceptat pel mentor de Klaus, Guido, que revela que havia traït a Inferno i havia canviat de bàndol. A més, havia disposat que els seus quarters generals fossin afectats, de manera que l'Imperi ja coneix tots els seus plans. Independentment, Lamplight decideix lluitar, però és ràpidament neutralitzat per Guido. Tanmateix, mentre en Guido es regodeja amb la seva victòria, la Lily revela que ja havien sospitat que hi havia un traïdor a Inferno i van actuar en conseqüència, amagant l'existència d'un vuit membre anomenat Erna que apunyala en Guido. Aleshores arriba en Klaus, després d'haver recuperat l'Abyss Doll i ordena a Lamplight que escapi amb ell mentre tracta amb Guido. Alentit per la seva ferida, Guido no és rival per a Klaus, i després de ser derrotat salva en Klaus d'un franctirador, prenent el cop ell mateix i mor abans que pogués revelar per què va trair a Inferno. Klaus i Lamplight tornen a la República Din, però en comptes de dissoldre's i tornar a les seves respectives acadèmies, l'equip decideix mantenir-se junts i continuar aprenent sota la tutela d'en Klaus.

4.- Fitxa: Fool Erna. Vint dies abans de la Missió Impossible, l'Erna s'encarrega d'intentar derrotar en Klaus. Aparentment està maleïda per la mala sort, la qual cosa fa que succeeixin accidents a la gent del seu voltant i la converteix en l'assassí perfecte, encara que significa que no pot apropar-se a ningú. Es troba amb Klaus a la ciutat i intenta portar-lo a accidents, però l'habilitat d'en Klaus fa que pugui evitar-los tots. Aleshores li diu a l'Erna que ja sap com funciona la seva habilitat. En realitat, l'Erna no causa ni atreu la desgràcia, però la culpabilitat del seu supervivent pel foc que va matar la seva família l'ha fet que inconscientment busqui la desgràcia com a manera de castigar-se a si mateixa. En canvi, Klaus elogia l'Erna, assenyalant que tots els accidents que li van passar haurien perjudicat a altres persones. Klaus i Erna són capturats pels segrestadors, tot i que Klaus descobreix que Lamplight els va enganyar perquè l'ataqués. Amb l'enginy al descobert, Lamplight derroca els segrestadors i assegura a l'Erna que poden fer front a qualsevol desgràcia que se'ls presenti. Encoratjada, l'Erna comença a sentir-se més com a casa amb Lamplight.

5.- Fitxa: Dies de llum. Abans de la Missió Impossible, després d'un altre intent fallit de derrotar en Klaus, els membres de Lamplight decideixen provar els seus propis plans en solitari en lloc de treballar en equip. Thea intenta convèncer la Lily perquè sedueixi en Klaus, però l'intent fracassa espectacularment. Mentrestant, l'Erna acaba sent exasperada amb l'Annette perquè la seva mala sort continua desencadenant les trampes d'Annette. Aleshores, la Lily s'assabenta de la Grete que en Klaus sempre cuina els seus propis àpats i ella recorda que mai menja amb l'equip. Després que les trames de la Sibylla i la Monika fracassen, la Lily suggereix un altre pla d'equip. En secret fan cua a Klaus i conjecturan que realment és al·lèrgic a la carn de vedella, les gambes i els lactis, per això té cura del que menja. Aleshores, l'equip cuina un àpat complet amb aquests tres ingredients i pressiona en Klaus perquè se'l mengi. En Klaus menja l'àpat i dóna les gràcies a les noies, i s'adonen que en Klaus ja havia sabut sobre la seva trama i els va enganyar perquè coinin el que volia menjar. Tanmateix, en saber per Erna que en Klaus només té 20 anys, les noies passen a la seva següent trama. En Klaus està content que Lamplight comencin a unir-se com una veritable família, però està desanimat perquè la seva pròpia família, Inferno, s'ha anat.

6.- Fitxa: Pandemonium Sybilla. Després d'un altre atac fallit on Lamplight va intentar utilitzar la Lily com a transportador de bombes de xili inconscient, Sybilla decideix gestionar el proper atac a Klaus sola, planejant robar un document classificat que hauria de recollir demà. Aquella nit, la Lily descobreix que la Sybilla vol convertir-se en espia per ajudar a mantenir els seus dos germans petits que encara viuen en un orfenat. L'endemà, Sybilla segueix en Klaus, però no troba una obertura per robar-li la bossa. No obstant això, atrapa una noia anomenada Finé que intenta robar a Klaus. Recordant la seva pròpia infància dura, Sybilla s'apiada de la Finé que aprofita la seva bondat per robar-li la bossa. Aleshores, Klaus revela que ha estat investigant un criminal que ha estat forçant els orfes a robar-li objectes de valor. Sybilla s'enfronta i derroca al criminal, mentre que Klaus l'atén, deixant que Finé i els altres nens siguin acollits per la policia. Sybilla comenta que vol ser una espia per crear un món on els nens no siguin explotats, i Klaus l'elogia per com la força d'un espia és la seva motivació. Aleshores revela que Lamplight havia plantat una bomba de xili a Sibylla i evita l'explosió mentre explota. Sybilla més tard s'enfronta a la Lily sobre la bomba, però la Lily canvia la situació quan insinua que la Sibylla està enamorada de Klaus. Klaus observa i s'alegra que Lamplight siguin capaços d'enganyar-se mútuament.

7.- Fitxa: Prat Sara. La Sara recorda les seves motivacions per convertir-se en espia, principalment per guanyar diners suficients per mantenir la seva família i no per cap sentit de patriotisme. No obstant això, fins ara ha tingut problemes a l'entrenament, fet que l'ha portat a tenir dubtes sobre les seves habilitats. Durant el seu entrenament amb en Klaus, Lamplight s'adona que els seus atacs repetits contra ell han estat danyant constantment la mansió on viuen. No obstant això, decideixen continuar centrant-se en atacar en Klaus en lloc d'intentar arreglar el dany. A la nit, la Sara es troba amb Klaus rentant plats, i ell suposa correctament que la Sara ha estat reparant en secret parts de la mansió sola durant la nit. La Sara explica que no vol molestar als seus companys d'equip i creu que reparar la mansió és tot el que li serveix. L'endemà, Klaus desafia Lamplight a una sèrie de concursos per reparar parts de la mansió. En el repte final, que consisteix a rentar les finestres del segon pis, la Sara utilitza els seus animals entrenats per ajudar a transportar aigua a la resta de l'equip. Tot i que Lamplight perd tots els concursos, la Sara finalment guanya el coratge per convèncer la resta de la resta de l'equip perquè es prengui el manteniment de la mansió més seriosament. Aleshores, Sara agraeix a Klaus, adonant-se que va organitzar els concursos per demostrar a Sara que posseeix els punts forts que les altres noies no. En el present, després de la finalització de la Missió Impossible, Klaus es troba amb C, que li diu que el franctirador que va matar Guido és probablement part de l'equip d'espionatge més important de l'Imperi, Serpent.

8.- Missió: Filla estimada. Part I: Un temps després de la finalització de la Missió Impossible, Klaus torna a la mansió de vacances, on frustra més intents de Lamplight d'emboscar-lo. A més, la Grete comença a servir-li te en privat a la seva habitació i coqueteja obertament amb ell, fet que el porta a preguntar-se per què té tant interès en ell. Klaus rep una segona missió impossible per caçar l'infame assassí Corpse, que ha matat molts polítics i espies de la República. En Klaus també se li assigna una missió per detenir un espia enemic, i s'emporta la Lily amb ell. Tot i que completa la missió, Lily l'apunyala amb una agulla de verí, que afirma que li va indicar abans. Aleshores, en Klaus s'adona que la Grete es va disfressar d'ell i va donar ordres falses a la Lily perquè no captés cap intenció hostil. Tot i que està impressionat amb el pla de Grete, revela que ja havia agafat la seva trampa. No obstant això, Grete i Lamplight insisteixen a ajudar-lo en les seves missions, que fins ara ha estat gestionant en solitari i que ha estat afectant la seva salut. Aquella nit, quan la Grete li torna a servir el te, en Klaus dedueix correctament que la Grete té sentiments romàntics per ell. Encara impressionat per com la Grete va poder elaborar un pla tan elaborat per atrapar-lo en tan poc temps, en Klaus decideix que ella i els membres més forts de Lamplight l'acompanyin a la recerca de Corpse.

9.- Missió: Filla estimada. Part II: Klaus informa a Lamplight sobre la missió de neutralitzar Corpse. Tement que no seran escollits, la Lily i la Sibylla intenten una estratagema per enverinar en Klaus per demostrar-se, però Klaus els enganya perquè beguin el seu propi verí. Malgrat això, Klaus tria la Lily, la Grete, la Sibylla i la Sara per a la missió i la mansió del polític infiltrat Uwe Appel sota la disfressa de criats acabats de contractar per protegir-lo de Corpse. Tanmateix, Uwe demostra ser paranoica pels assassinats, i també és estalviadora i difícil de complaure, posant tensió a les noies. Durant una pausa, la Grete confia a la Sibylla que en realitat és filla d'una família política prestigiosa i que es posa malalta físicament quan ha de parlar amb qualsevol altre home que no sigui en Klaus. Frustrada, Sibylla s'introdueix a l'oficina d'Uwe per intentar trobar material de xantatge sobre ell, però descobreix que en realitat és un fervent defensor de la filantropia i el benestar. Uwe atrapa Sibylla i la reconeix com l'òrfena que va ajudar a enderrocar una organització criminal. Ell decideix passar per alt la seva intrusió, però acomiada totes les noies. Malgrat això, Sibylla encara està decidida a protegir Uwe, ja que tenen com a objectiu ajudar els orfes del país. Aconsegueix convèncer Uwe de revertir la seva decisió i es converteix en el seu conductor personal. Una nit, Corpse fa el seu moviment i intenta disparar a Uwe però falla el seu tir. Klaus, Lily i Sibylla el persegueixen al bosc.

10.- Missió: Filla estimada. Part III: Corpse aconsegueix escapar al bosc, deixant a les noies més remei que seguir protegint a Uwe fins que faci el seu següent moviment. Més tard, l'Olivia s'enfronta a Grete per ne
gar-se a barrejar-se amb convidats masculins en un sopar, i Grete diu una mentida parcial que està enamorada d'un altre home. Més tard aquella nit, Corpse ataca de nou, però Uwe es salva gràcies a la intervenció de Sibylla. Aleshores, l'Olivia sospita obertament de les noies, advertint a Uwe com estan actuant amb una calma inusual malgrat els intents d'assassinat. Tanmateix, la Grete també assenyala el comportament estrany de l'Olivia, i ella es retira. La Lily, l'Olivia i la Sara s'enfronten en secret a la Grete, sospitant que els ha amagat part del pla. Grete admet que s'havia disfressat de Corpse i va iniciar els dos intents d'assassinat anteriors per tal d'eliminar l'autèntic Corpse que s'amagava entre el personal de la mansió. La seva coberta esclata, l'Olivia intenta matar les noies amb granades. Quan la Lily suggereix que cridin en Klaus per demanar ajuda, la Grete li diu que en Klaus no vindrà, així que hauran de manejar l'Olivia sols.

11.- Missió: Filla estimada. Part IV: la Grete revela que en Klaus mai no va estar present, i que s'havia fet passar per ell durant les seves sessions informatives de la missió per tal de llançar en Corpse. A més, l'Olivia és una de les còmplices de Corpse. Confiant en Grete, Lily, Sibylla i Sara per poder fer-se càrrec de l'Olivia, en Klaus va marxar a una segona missió amb la resta de Lamplight per enderrocar a Corpse. Mentre fuig, l'Olivia recorda com va conèixer per primera vegada a Corpse quan va ensopegar amb un dels seus assassinats i es va enamorar d'ell, convertint-se en el seu aprenent. Ella aconsegueix evadir la Lily i la Sibylla i s'enfronta directament a Grete. La Grete atrau l'Olivia a una situació on ella creu que té l'avantatge, fins que enganya a l'Uwe perquè li dispari a l'Olivia. Aleshores, la Grete revela una marca de naixement desfigurant a la seva cara, que va perfeccionar les seves habilitats de disfressa per amagar. Aleshores, Klaus arriba amb Corpse sota la seva custòdia i revela que estava meravellat per la dedicació de Grete a amagar la seva marca de naixement abans de capturar l'Olivia. Després, la Lily organitza que Klaus i Grete surtin a una cita, on Klaus deixa clar que no té sentiments romàntics per Grete ni cap altra persona. No obstant això, vol considerar a Grete com a part de la seva família i reitera que creu que és bella malgrat la seva marca de naixement, la qual cosa la fa feliç.

12.- Fitxa: Filla estimada Grete.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada