Bloc personal,

divendres, 17 de març del 2023

Akebi-chan no Sailor-fuku, vol. 1 (2017)
(Akebi's Sailor Uniform)

[404]

Valoració



Fitxa tècnica

Hiro (guió, dibuix, tinta i color)
(明日ちゃんのセーラー服 - Akebi-chan no Sērāfukua)

[ Manga seinen, slice of life ]
Tu manga online
Shueisha (19/04/17)
Ivréa (02/03/23)

6 capítols (1-6) + pròleg + extres - 190 pàgines b/n - 130 x 180 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

Whakoom:
“La Komichi Akebi viu en una zona rural amb la seva família i acaba d'aconseguir entrar a la famosa Acadèmia de secundària Roubai, on ja va assistir la seva mare. Com ella, li agradaria portar el clàssic uniforme de mariner, que ja no és habitual a l'Acadèmia. Després d'aconseguir que li permetin portar el seu anhelat uniforme cosit per la seva mare, l’Akebi començarà la vida a secundària amb l'objectiu de fer moltes amigues. El pas tranquil del temps, la innocència i la naturalitat marcaran la vida d'Akebi i les seves amigues.”

Crítica

Lliçons elementals de dibuix del cos humà!

Després d’haver vist la immillorable sèrie produïda per CloverWorks ara toca llegir el manga. La sèrie es troba actualment oberta i, des dels seus inicis amb la publicació en revista el 2016, ja porten 11 volums, l’últim publicat sortia avui mateix a la venda al Japó.

Fa un temps, vaig comentar que Komi-san era el millor manga per aprendre a dibuixar manga (“El millor manual de dibuix manga!”). Aquest volum d’Akebi-chan –i tots els que el segueixen– és el millor per aprendre a dibuixar el cos humà i el moviment (“Lliçons elementals de dibuix del cos humà!”).

La veritat és que, al principi, es gaudeix molt del dibuix de l’autor, la delicadesa i manera de fer, però cada cop que passen més pàgines, al final, el que acaba emergint és un fetitxisme sota demanda bastant preocupant. No obstant això, és formidable!
Tant a la sèrie com al manga m’ha semblat que la protagonista i la resta de personatges tenen cara de ratolí amb els perfils afilats.




Resum (amb espòilers)

Al llarg de la seva jove vida, la Komichi sempre ha adorat la vestimenta marinera (inspirada per la seva ídol Miki Fukumoto), fins i tot va arribar a fer que la seva mare, la Yuwa, li fes un uniforme escolar d'estil mariner quan entra a l'escola secundària. Quan és acceptada a l'antiga escola privada només per noies de Roubai de la seva mare, està encantada de poder portar el seu uniforme casolà, però un cop hi arriba, se sorprèn al descobrir que el codi de vestimenta de la Roubai ja no fa servir uniformes de mariner i s'han substituït per blazers. Malgrat les circumstàncies, la directora de l'escola fa feliçment una excepció i li permet portar el tradicional uniforme de mariner. Mentre passa els seus anys d'adolescència, fins i tot experimentant algunes lluites al llarg del camí, coneix i es fa amistat amb moltes de les seves companyes de l'escola i gaudeix de la seva vida escolar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada