Bloc personal,

dissabte, 23 de setembre del 2023

Akebi-chan no Sailor-fuku, vol. 12 (2023)
(Akebi's Sailor Uniform)

[475]

Valoració



Fitxa tècnica

Hiro (guió, dibuix, tinta i color)
(明日ちゃんのセーラー服 - Akebi-chan no Sērāfukua)

[ Manga seinen, slice of life ]
Tu manga online
Shueisha (19/10/23) (Tonari no Young Jump)
Ivréa (sense data prevista)

5 capítols (66-70) - 178 pàgines b/n (algunes a color a la publicació setmanal) - 130 x 180 mm (B6)
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,76) (1.986)

Sinopsi

Whakoom:
És temps de donar color al cor. L’Akebi és una estudiant de primer any amb vestit de mariner que va a l’escola de preparatòria Roume Gakuen, una prestigiosa escola privada per a noies de l’entorn rural. Les estacions canvien i la tardor està al caure. Un nou començament. També canvien els seus uniformes de mariner de roba de mitja temporada a roba d'hivern. Els seus sentiments i pensaments es creuen per al proper festival escolar… El volum 12 és molt acolorit.”

Crítica

Preparant el festival cultural…

Els capítols d’aquest dotzè volum són:
  • Ho vam estar esperant!,
  • Els hauré de preguntar després,
  • I…,
  • El so que ressona i
  • Només feia broma

(En el moment de disposar la portada d’aquest volum, el capítol 69 estava disponible des de finals de juliol de 2023; el 70 el 08/10/23).




Resum (amb espòilers)

A Ho vam estar esperant!, en l’últim dia d’estada d’un total de sis al campament d’estudis per la festa de la Lluna, la Mai Togano celebra el seu tretzè aniversari.

Per la seva banda, l’Akebi ha de mostrar una part de l’obra que han de representar pel festival cultural. Fa un ball coreografiat en el paper d’idol i el dedica exclussivament a l’Erika Kizaki. L’Erika diu que està molt bé, però que també vol veure la presentació de l’Oshizu Hebimori. L’Oshizu s’enfronta al micròfon per primera vegada en públic. Ho passa malament, perquè no surt com esperava. De totes maneres, l’Erika, que havia d’escollir entre l’Akebi i l’Oshizu, els diu que les dues han de millorar davant el festival cultural.

De tornada a casa en l’autobús, una Oshizu enfonsada que no para de resaltar les errades pròpies i prometre que ho farà millor al festival, no s’oblida pas de felicitar l’aniversari de la Mai. Totes estaran esperant el festival cultural.

A Els hauré de preguntar després, amb l’entrada de la tardor, l’Akebi es canvia l’uniforme al d’hivern, però en una variació que no havíem vist fins ara. La seva germana petita, la Kao, també té uniforme nou. Van camí de l’escola juntes, tot i que porten camins diferents, per gaudir dels colors de la tardor.

A I…, coneixem un nou personatge: la Hana Asagi, presidenta del consell escolar. De passada, a través de l’Ai Tatsumori que també forma part del consell escolar, coneixem detalls del festival cultural de la Rōbai, anomenat Shiyuu, amb participació d’alumnes de secundària, com la nostra Akebi, però també de preparatòria que té cobertura en premsa. La part de les alumnes de secundària només és un teló de fons pel de les de preparatòria.

També coneixem la Hidaka Utsugi, una noia d’una altra classe molt introvertida que fa esforços per fer-li saber a l’Akebi que, segons la líder de la Companyia Shiyuu, millor que en el club de teatre podria entrar a la seva companyia. Abans que pugui acabar d’explicar-se, sortida del no res, la Chiarashi li fa un morreig a la boca que la deixa trasbalsada i la fa caure de cul.

En una actitud estranya, la Chiarashi li ofereix a la Hidaka Utsugi fer de càmera en el vídeo que ha de gravar amb l’Akebi.

A El so que ressona, davant la insistència de la Chiarashi per saber amb qui “treballarà” al festival, acaba fent fugir cames ajudeu-me a la Hidaka.
Per la seva banda, l’Erika, per treballar millor el seu paper, decideix anar a l’escola amb pantaló llarg, vestida d’home. En el grup de teatre, proposa crear una nova cançó des de zero, per la qual cosa l’Erika i l’Akebi han d’assajar soles. L’Erika proposa una melodia al piano i l’Akebi balla improvisadament. Segons la seva reacció va moldejant la melodia.

A Només feia broma a l’Hebimori se li trenca una corda de guitarra i, aconsellada per la companya d’habitació Togano, decideix anar a comprar-ne de recanvi. La Togano, per la seva banda, espera l’arribada dels pares adoptius pel festival cultural. A la botiga de música, la dependenta molt amablement li canvia la corda de la guitarra i li regala un aparell per apretar les cordes. Mentre l’Hebimori està entretinguda amb la corda, la Togano tafaneja les guitarres elèctriques i fa broma amb el fet de poder-ne comprar una.

De tornada paren a fer un cafè i a fora hi ha una cistella de bàsket que aprofiten per fer unes canastes i xerrar de les seves coses. L’Hebimori li explica que està practicant, però que no avança gaire. Amb tot, vol escriure la seva pròpia cançó encara que, de moment, no li venen les idees. La Togano li diu que vol escoltar la seva cançó. L’Hebimori li ofereix actuar amb ella al festival, especialment de cara als seus pares adoptius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada