Bloc personal,

diumenge, 3 de setembre del 2023

One Piece (2023) S01

[402]

Valoració



Fitxa tècnica

Directors: Marc Jobst, Emma Sullivan, Tim Southam, Josef Wladyka
Desenvolupament: Matt Owens, Steven Maeda (manga: Eiichiro Oda)
Música: Sonya Belousova, Giona Ostinelli
Actors: Iñaki Godoy, Mackenyu, Emily Rudd
Emissió: 31/08/23
Títol original: One Piece

[ Acció, aventura, comèdia, drama, fantasia, espadatxins ] 8 capítols de 49-63 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (8,8):
“En un món mariner, un jove capità pirata parteix amb la seva tripulació per aconseguir el títol de Rei Pirata i descobrir el mític tresor conegut com One Piece.”

Crítica

Superat el primer capítol en què, per moments, m’ha recordat les històries del Javier Fesser, després ja tot és baixada…

Basat en el manga de Eiichiro Oda actualment encara en publicació des de 1997 amb un total de 106 volums a dia d’avui. El manga té anime també en emissió amb 20 temporades i 1073 capítols emesos des de 1999.

Diuen que és la sèrie amb el pressupost dels més alts mai vistos… més que Game of Thrones. No sé… malaguanyats els diners invertits, penso jo…

Hi ha qui diu per Twitter, encertadament, que “bona adaptació, fidelitat a l'història original, bon tracte de personatges, bona representació del món del manga/anime original. Té un toc ridícul que no et pots prendre seriosament (com els live-action japonesos) i d'això es tracta. One Piece no és el món real, ni ho vol ser.”

Jo no puc fer altra cosa que comparar-lo amb el Javier Fesser dels seus inicis amb El milagro de P. Tinto o Mortadelo y Filemón.

Personalment, no he seguit ni manga ni anime, però conec l’eterna discussió de si Luffy o Ruffy. Escrit sempre ha estat Ruffy, però en l’anime cada país ha fet la traducció que li ha convingut. A l’adaptació de Netflix, gravada en anglès, vocalitzen clarament Luffy, tot i que subtitulen (en català) Ruffy. Finalment, en l’últim capítol, la “L” de Luffy no és tan marcada i ja la fan més a la japonesa, més entremig de la “L” i la “R”.

Molt bona traducció al català (Roser-Agnès Navarro @roseragnes). En el capítol 6, en la despedida del cuiner al seu mentor li diu “old man” i en la traducció diuen “vell xaruc”. No l’havia sentit anomenar mai aquesta expressió i l’he hagut de cercar. Impressionant!

Resum (amb espòilers)

La sèrie segueix les aventures dels Pirates del Barret de Palla, mentre exploren els perillosos oceans, terres i més enllà a la recerca del One Piece, un tresor de llegenda que convertirà el seu capità, Monkey D. Ruffy, en Rei dels pirates. Però la Marina el va darrera i no són l'única tripulació que busca el One Piece. Armats amb habilitats i una amistat irrompible, els barrets de palla estan preparats per al viatge i encara més preparats per lluitar junts pels seus somnis.

==

1.- Alba romànica. Després de l'execució del famós capità pirata Gold Roger, els pirates han sortit al mar per buscar el seu tresor amagat anomenat "One Piece". Anys més tard, el pirata advengut Monkey D. Ruffy es troba entre els que busquen el tresor i acaba al vaixell pirata de la cruel Alvida. Coneix el seu maltractat grumet Coby, que realment desitja unir-se als marines. Utilitzant els poders d'elasticitat heretats de menjar una fruita del diable, en Ruffy derrota l'Alvida i marxa amb en Coby on es dirigeixen a la base marina situada a Shells Town per obtenir un mapa de la Grand Line. Són testimonis de la caçadora de pirates Roronoa Zoro defensant una noia d'Helmeppo, fill del capità de la Marina Axe-Hand Morgan. Com a càstig, en Zoro es posarà a penjar-se al sol durant set dies. En Ruffy allibera en Zoro després de veure el bo en ell i després es troba amb el lladre gat Nami, que també busca el mapa. Tots tres s'uneixen per lluitar contra Morgan i la seva tripulació i derrotar-los ràpidament. Després, en Coby se separa d'en Ruffy després d'informar-li que es quedarà per complir el seu somni de ser un marine mentre en Ruffy, en Zoro i la Nami s'emporten la caixa forta que conté el mapa.

2.- L'home del barret de palla. En Ruffy, en Zoro i la Nami són capturats per Buggy el pallasso, un pirata que ha empresonat la gent d'Orange Town al seu propi circ personal. En Ruffy aconsegueix empassar-se el mapa abans de capturar-se i s'assabenta dels lligams d'en Buggy amb Shanks de cabell vermell, l'ídol d'en Ruffy. Flashback revela que en Shanks havia rescatat en Ruffy d'un bandoler de muntanya anomenat Higuma, però va perdre el braç en el procés. En Shanks va donar a en Ruffy el seu barret de palla perquè pogués assolir el seu somni de ser el Rei dels Pirates. En Buggy intenta ofegar en Ruffy en un dipòsit d'aigua de mar, però en Zoro i la Nami, rebutjats per l'optimisme d'en Ruffy, escapen i el rescaten. En Buggy, que es va menjar la fruita Chop Chop i es pot dividir, té les parts del seu cos tancades en caixes mentre en Ruffy el llança, alliberant la ciutat. Mentrestant, en Coby es troba amb en Garp que dedueix que estava amb pirates abans d'unir-se als marines, però li permet quedar-se per la seva honestedat. Al seu torn, Morgan és castigat per mentir sobre l'atac a la base. Mentre navega, la Nami es posa en contacte amb algú per tenir el mapa en la seva possessió.

3.- No contar contes. En Ruffy, en Zoro i la Nami aterren a Syrup Village, on es troben amb l'Usopp, un local que va presentar el grup a Kaya, una hereva malaltissa d'una drassana sota la cura d'un trio de personal dominant de la casa. Amb l'ajuda d'en Koby, el vicealmirall Garp, un poderós marine, parteix a la recerca d'en Ruffy.

4.- Arriben els pirates. En Ruffy, en Zoro i la Nami s'obren camí a través de la mansió de Kaya, que ara s'ha convertit en una presó. L'Usopp demana l'ajuda d'en Koby, Helmeppo i els marines. En Ruffy finalment aconsegueix el vaixell dels seus somnis mentre en Garp s'apropa.

5.- Menja a Baratie!. En Ruffy i la colla es posen a prova en la seva capacitat de lluitar junts a alta mar. Arriben a Baratie, un restaurant flotant, on es troben en Sanji, un jove xef aficionat a la bona cuina. Un duel als molls xoca el grup.

6.- El xef i el noi de les tasques. El grup és emboscat per una amenaça que ningú veu venir. Després d'una dura batalla al Baratie, en Sanji finalment segueix els seus somnis mentre un altre membre de la tripulació mostra els seus veritables colors.

7.- La noia del tatuatge de peix serra. La tripulació acudeix en ajuda d'un membre que necessita una família.

8.- El pitjor d'orient. Neix una nova tripulació de pirates.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada