Bloc personal,

dimecres, 20 de setembre del 2023

Watashi no Shiawase na Kekkon (2023) S01
(My Happy Marriage)

[409]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takehiro Kubota
Guió: Ami Satō, Takahito Ōnishi, Momoka Toyoda (novel·la lleugera: Akumi Agitogi)
Música: Evan Call
Estudi: Kinema Citrus
Veus de doblatge: Reina Ueda, Kaito Ishikaw, Ayane Sakura
Emissió: 05/07/2023 - 20/09/23
Títol original: わたしの幸せな結婚

[ Animació, drama, fantasia, shōjo ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (8,2):
“Una jove noia infeliç d'una família on la maltracten es casa amb un comandant de l'exèrcit temible i fred. Però els dos aprenen més l'un de l'altre, l'amor pot tenir una oportunitat.”

Crítica

La Ventafocs amb poders! Molt bona arrancada i, després, ha anat fluixejant…

Basada en una sèrie de novel·les lleugeres shōjo, escrita per Akumi Agitogi i il·lustrada per Tsukiho Tsukioka, actualment en publicació des de 2019 amb un total de 9 volums. Hi ha adaptació a manga amb dibuix de Rito Kohsaka (des de 2018). També té una adaptació a pel·lícula live-action (2023). Se la pot trobar, alternativament, amb el títol My Blissful Marriage.

En una versió alternativa de l'era de la Restauració Meiji del segle XIX en què els esperits i la màgia són reals, però en decadència, la Miyo Saimori, nascuda sense talent sobrenatural, es veu obligada a una existència de servitud per la seva madrastra abusiva. Tanmateix, quan la Miyo arriba a l'edat de casar-se, les seves esperances de ser portada a una vida millor s'enfonsen després de descobrir la identitat del seu promès: el Kiyoka Kudou, un comandant aparentment tan fred i cruel que les seves anteriors núvies van fugir en tres dies dels seus compromisos. Sense casa a on tornar, la Miyo es resigna al seu destí i aviat descobreix que el seu futur marit pàl·lid i guapo és qualsevol cosa menys el monstre que esperava. A mesura que s'obren lentament el cor, tots dos s'adonen que l'altre pot ser la seva oportunitat de trobar l'amor i la felicitat veritables.

“Una molt bona història, però encara millor adaptada per l’estudi Kinema Citrus (dir. Takehiro Kubota). Això té pinta de superar àmpliament els estàndars als que estem acostumats.”, vaig escriure a Twitter amb el primer capítol. La veritat, és que la història de la novel·la lleugera està molt ben escrita i sembla que ha tingut prou èxit com per adaptar-la a manga i a live-action, per tant, han tingut temps de fer proves i millores.

De totes maneres, el gran interès que va despertar en mi, en l’inici de l’anime, s’ha anat dissipant lleugerament amb el pas de l’emissió dels capítols, perquè no passaven coses prou interessants. Hagués estat bé, resoldre ràpidament la relació amorosa amb correspondència mútua i reconeguda dels dos protagonistes o, com a mínim, explicar més extensament els poders dels protagonistes i el seu origen des d’un bon començament. Aquests dos temes, sempre pendents, i per resoldre, distreuen.

Per altra banda, la Reina Ueda, actiru de doblatge que dona veu a la protagonista i està considera entre el top 10 de millors veus, se’m torna una mica farragosa pel fet d’estar contínuament parlant amb aquell fil de veu de pobre noia desvalguda… massa estona, cansa.

Malgrat totes els peròs que li pugui trobar, copa primera posició compartida de la temporada amb Zom 100: Zombie ni Naru made ni Shitai 100 no Koto (2023) S01
(Zom 100: Bucket List of the Dead) que també ha “pecat” del mateix: excel·lent arrancada i, després, aguantar la tirada.

Cinquena sèrie (5 de 19) d’anime finalitzada de la temporada estiu 2023.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada estiu 2023

5/5
Zom 100: Zombie ni Naru made ni Shitai 100 no Koto (2023) S01
Zom 100: Bucket List of the Dead

5/5
Watashi no Shiawase na Kekkon (2023) S01
My Happy Marriage

4/5
Ōoku (2023) S01 (ONA)
Ōoku: The Inner Chambers

4/5
Niehime to Kemono no Ō (2023) S01
(temporada doble; continuació)
Sacrificial Princess and the King of Beasts

4/5
Mononogatari (2023) S02
Malevolent Spirits: Mononogatari

4/5
Undead Girl Murder Farce (2023) S01
Undead Murder Farce

4/5
Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantane (2023) S01
 

4/5
Jujutsu Kaisen (2023) S02
 

4/5
Dark Gathering (2023) S01
(temporada doble; primera meitat)
 

4/5
Shinigami Bocchan to Kuro Maid (2023) S02
The Duke of Death and His Maid

4/5
Sugar Apple Fairy Tale (2023) S01 Part 2
 

4/5
Dekiru Neko wa Kyou mo Yuuutsu (2023) S01
The Masterful Cat Is Depressed Again Today

3/5
Mushoku Tensei II: Isekai Ittara Honki Dasu (2023) S02 Part 1
Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation

3/5
Suki na Ko ga Megane wo Wasureta (2023) S01
The Girl I Like Forgot Her Glasses

3/5
Yami Shibai (2023) S11
Yamishibai: Japanese Ghost Stories (Theater of Darkness)

3/5
Ayakashi Triangle (2023) S01
 

2/5
Horimiya –piece– (2023) S02
Horimiya: The Missing Pieces

2/5
Masamune-kun no Revenge R (2023) S02
Masamune-kun's Revenge R

1/5
Yumemiru Danshi wa Genjitsushugisha (2023) S01
The Dreaming Boy is a Realist



Resum (amb espòilers)

La misèria sembla eterna a la vida de Miyo Saimori. Nascuda en un matrimoni concertat, va ser descartada ràpidament després de la tràgica mort de la seva mare. El seu pare es va tornar a casar, i la seva germana petita Kaya va rebre tot l'afecte, mentre que Miyo va ser degradada a una humil serventa. En mancar la força per lluitar contra l'abús de la seva família, la Miyo perd l'esperança que la seva sort canviï mai.

Inesperadament, el pare de la Miyo la convoca per donar-li una sorprenent notícia: es casarà amb Kiyoka Kudou, el cap de la distingida família Kudou. Malgrat els seus antecedents nobles, se sap que Kiyoka és un home insensible que fins ara ha acomiadat totes les seves antigues promeses.

En arribar a la casa dels Kudou, la Miyo espera un tractament groser i que la deixin de banda. Tanmateix, contràriament a les seves suposicions, Kiyoka li mostra l'amabilitat i l'amor que necessitava desesperadament. Casar-se amb Kiyoka pot ser l'única oportunitat de Miyo per alliberar-se de la seva família negligent i abraçar una vida de felicitat.

==

1.- La Trobada. Miyo Saimori és la filla gran de la família Saimori famosa per les seves habilitats espirituals, però ella mateixa no en té. Després de la mort de la seva mare, el seu pare Shinichi es casa amb la seva amant Kanoko i té una segona filla, Kaya. Des de la seva infantesa, la Miyo ha estat maltractada com a criada. La seva única amiga és Kouji Tatsuishi, que està enamorada d'ella i espera rescatar-la casant-se amb ella. Malauradament, el seu pare Minoru, desitjant una núvia més prestigiosa per a Kouji, el té compromès amb Kaya perquè algun dia esdevingui cap dels Saimoris. Per desfer-se d'ella d'una manera que la faci útil, Shinichi organitza que Miyo es comprometi amb Kiyoka Kudou de la família Kudou, un soldat notòriament de mal humor conegut per espantar les possibles esposes als tres dies de la trobada. La Kouji es veu obligada a acceptar sempre que la Miyo escapi de la seva família. La Miyo es dirigeix sola cap a la remota finca de Kudou i coneix la criada de Kiyoka, Yurie. Presentada al seu promès, ella es sorprèn de la seva bellesa, però Kiyoka està irritada per la seva passivitat, la seva actitud subordinada i la seva baixa autoestima.

2.- Sobre el meu futur marit. Yurie assegura a Miyo que els rumors sobre la crueltat de Kiyoka han estat exagerats. La Miyo somia el dia que el seu pare va confirmar que no tenia l'Esperit-Sight Saimori i va començar a descuidar-la. La Miyo prepara l'esmorzar només perquè Kiyoka assumeixi cruelment que va ser enviada a enverinar-lo. Kiyoka marxa per entrenar els seus soldats sobrenaturalment dotats per matar dimonis anomenats Grotesqueries, tot i que els Grotesqueries són tan rars que fa anys que no s'han lluitat amb un. Mentrestant, en Kouji s'instal·la a la casa dels Saimori i veu la petita habitació on dormia en Miyo. De tornada a la finca de Kudou, la Kiyoka nota l'hàbit de la Miyo de demanar perdó per tot. Sentint-se culpable, li demana que prepari l'esmorzar al matí. La Miyo somia amb el seu pare permetent que Kanoko abusi d'ella. Kiyoka lloa la seva cuina i es deixa perplex quan la fa plorar. Desconcertat pel seu comportament, decideix que la família Saimori investigui. En un altre lloc, Minoru està furiós per descobrir que Miyo ara està compromesa amb Kiyoka, havent acceptat prèviament que Kouji es casaria amb Kaya només si Miyo pogués casar-se amb el seu fill gran Kazushi, ja que la seva relació materna amb la família Usuba la fa molt valuosa com a dona. fins i tot sense els seus poders espirituals.

3.- La nostra primera cita. Kiyoka convida a la Miyo a la seva primera cita. Miyo no té ni idea de què fer i simplement intenta no molestar. A la residència de Saimori, la Minoru encara està furiosa per haver perdut la línia de sang Usuba de Miyo per als futurs fills d'en Kazushi, però en Shinichi li assegura que una vegada que Kiyoka rebutja Miyo, Kazushi la podrà tenir. La Kaya està frustrada per escoltar-los encara discutint la Miyo, sobretot perquè sospita dels sentiments d'en Kouji per en Miyo. Mentrestant, recordant que la Yurie li va dir que la Miyo es va arreglar la seva pròpia roba, Kiyoka encarrega en secret un quimono. La Miyo decideix amagar la seva falta de do espiritual per si Kiyoka l'abandona. Kiyoka més tard li regala una pinta, tot i que l'afirmació de la Yurie d'una pinta és un senyal definitiu que li està fent una proposta. L'endemà, un informador, Iwashimizu, ensenya a Kiyoka els detalls de la investigació de la família Saimori. Encara que està disgustada per l'evidència flagrant del seu abús cap a Miyo, Kiyoka també s'assabenta de la seva manca de poders espirituals i de relació amb la família Usuba, que té la capacitat de manipular la ment de la gent. Quan està a punt de tornar a Miyo, destrueix diversos shikigamis, descobrint furiós que algú l'estava espiant.

4.- El Regal. La Miyo demana l'ajuda de la Yurie per fer un regal a Kiyoka. La Yurie suggereix alguna cosa feta a mà, així que Miyo tria un kumihimo ja que Kiyoka sempre s'hi lliga els cabells amb un. Kiyoka més tard li dóna un encant protector. Mentre compra, la Miyo es troba amb Kaya i Kouji. Kaya comença a intimidar la Miyo fins que s'assabenta que Miyo encara està compromesa amb Kiyoka. En un altre lloc, Kiyoka visita els Saimoris i els informa que no rebran cap dels beneficis tradicionals de casar-se amb una família poderosa, tret que rebi una disculpa total. Kaya més tard es troba breument amb Kiyoka i queda sorprès per la seva bellesa. La Yurie informa a Kiyoka de l'incident i l'anima a donar a Miyo el seu amor incondicional. Quan la Kiyoka convida a Hana, una criada a qui Miyo era a prop de petita abans de ser acomiadat injustament pels Saimori, Miyo està encantada de veure-la. Aviat s'adona que Kiyoka ha de conèixer tota la seva història, inclosa la seva manca de talents espirituals, però ell es vol casar amb ella de totes maneres. Sentint-se molt alleujada, regala el kumihimo a Kiyoka, qui promet que mai la rebutjarà. Veient el seu amor en flor a través de més shikigami, en Minoru conspira desesperadament per trencar-los amb un pla que implica Kaya.

5.- Ondes. Miyo accepta feliçment el quimono que Kiyoka li va comprar. En un altre lloc, la Minoru ensenya a Kaya la foto de la Miyo i la Kiyoka, sorprenent-la en reconèixer Kiyoka com l'home bell. Informa a Kaya que en Miyo s'està portant bé amb Kiyoka. Com havia esperat, Kaya es posa gelosa de la situació. Aquella nit, la Miyo té un malson i la Kiyoka la consola. Shinichi rebutja sense embuts la sol·licitud de Kaya per trencar el compromís de la Miyo i la Kiyoka, de manera que, en canvi, ofereix al sospitós Kouji l'oportunitat de casar-se amb Miyo com ell desitjava. La Miyo oblida el seu encant protector mentre lliura un bento a Kiyoka i és segrestada poc després. En Kouji descobreix el que el seu pare i Kaya estan planejant, i s'enfada perquè el seu pare sabia sobre l'abús de Miyo però no va fer res perquè la seva personalitat tímida s'adapta millor als seus plans. En Kouji ataca el seu pare amb els seus poders, però és derrotat i restringit. Després que la Minoru se'n va per tractar amb Miyo, Kazushi allibera en Kouji i l'anima a anar a ajudar-la. Una Yurie, consternada, informa a Kiyoka del segrest d'en Miyo just quan en Kouji arriba i li suplica desesperadament que ajudi a salvar Miyo.

6.- Determinació i Tro. La Miyo es troba retinguda al traster Saimori per Kaya i Kanako. Quan la Miyo es nega a cancel·lar el seu compromís amb Kiyoka, Kanako l'ataca. Mentrestant, Kiyoka i Kouji es dirigeixen a la residència Saimori per rescatar en Miyo. Després que Kiyoka destrueixi una barrera llançada per Minoru i Shinichi, Minoru ataca Kiyoka amb el seu poder pirocinètic, la qual cosa fa que la residència sigui incendiada. Aleshores, Kiyoka colpeja en Minoru amb un llamp, deixant-lo inconscient. Un cop Kiyoka arriba a temps per salvar en Miyo, Kanako es trenca en veure la residència en flames. Kaya s'acosta a Kiyoka per ser la seva promesa, però ell l'acomiada a causa del seu egoisme i arrogància. Frustrada, Kaya li diu a en Kouji que la deixi, però ell es nega perquè no vol que la Miyo torni a ser turmentada mai més. En altres llocs, l'Emperador està disgustat pel fracàs dels Tatsuishis i concedeix el permís d'Arata per tractar amb Miyo i Kiyoka. La Miyo es desperta i troba la Kiyoka al seu costat. Kiyoka la tranquil·litza que tot el que va passar no va ser culpa seva, ja que ell, juntament amb una Yurie molt alleujada, s'alegra que estigui sana i salva.

7.- Dama glamurosa de l'estiu. La Miyo demana a Kiyoka que la porti a la residència Saimori per última vegada. Quan arriben allà, Kiyoka informa a Miyo que Shinichi i Kanako s'han traslladat a la casa al camp i els Tatsuishis són els culpables, tot i que l'incident no s'ha revelat al públic. També revela que Kazushi ha substituït en Minoru com a cap de la família Tatsuishi. Mentrestant, en Kouji intenta assegurar a Kaya que tornaran a reconstruir la família Saimori, però ella li diu que es prepara per traslladar-se a una llar estricta on treballarà com a criada. Després que la Miyo agraeix a Kiyoka per haver-la rescatat, es troben amb en Kouji. En Kouji informa a Miyo que marxarà a la seva formació a l'antiga capital. Miyo i Kiyoka tornen a casa i oficialitzen el seu compromís. Algun temps després, la Miyo coneix la germana gran de la Kiyoka, Hazuki, que es converteix en la tutora de la Miyo. Aquella nit, Kiyoka troba que Miyo té un altre malson i dedueix que es tracta de l'habilitat d'Usuba. L'endemà, el general Ookaito informa a Kiyoka de com algú ha descintat la làpida que conté Grotesques. En un altre lloc, Arata planeja el seu proper moviment.

8.- Malsons i Ombres Ominoses. Kiyoka, Ookaito i Kazushi reben una audiència amb el príncep Takaihito que revela que la capital imperial serà envaïda pels grotesques. Poc després, Takaihito felicita Kiyoka pel seu compromís amb Miyo. Mentrestant, la Miyo aprèn les etiquetes occidentals per a la propera festa. Després de la seva lliçó amb Hazuki, reflexiona sobre el significat de la família. Mentre Kiyoka es preocupa pels malsons de la Miyo, envia a Iwashimizu per recollir informació sobre la família Usuba. Més tard, Kiyoka es troba amb el missatger del Ministeri de la Casa Imperial, Arata Tsuruki, per parlar de la investigació. Aquella nit, Kiyoka i els seus subordinats es troben amb les Grotesques i les destrueixen. L'endemà al matí, la Miyo es troba amb l'Arata quan de sobte s'ensorra durant el seu dia d'entrenament.

9.- Ofegar-se en somnis. Kiyoka torna ràpidament a casa i troba la Miyo descansant amb Hazuki al seu costat. Ell i Hazuki discuteixen Miyo i la seva connexió amb els Usubas. Algun temps després, Kiyoka és informat de l'atac dels Grotesqueries contra els civils. Mentrestant, quan en Hazuki li pregunta a la Miyo sobre la seva vida ideal, Miyo respon que volia estar amb Kiyoka. En un altre lloc, Kiyoka parla amb Iwashimizu sobre la investigació dels Usubas. Més tard aquella nit, Kiyoka consola la Miyo per la seva solitud i assegura que estarà allà per ella. L'endemà, Miyo rep la visita d'Arata, que ve a veure en Kiyoka, i se li ofereix una oferta. Després que Kiyoka s'encarrega de protegir la capital de les grotesques, s'enfronta a Arata pel seu suposat tracte cap a Miyo. Kiyoka es sorprèn quan l'altre dia se li parla del seu sobtat col·lapse. Poc després, Kiyoka rep informació d'Iwashimizu sobre una dona anomenada "Sumi Tsuruki", descobrint que tenia el mateix cognom que l'Arata. Torna de pressa per trobar la Miyo a la cuina on ella es desmaia entre els seus braços. Kiyoka la porta amb ell mentre es dirigeix a enfrontar-se a l'Arata.

10.- Els cirerers en flor d'estiu, i l'error. Kiyoka i Miyo arriben a la mansió Usuba. Allà, Arata es presenta completament com Arata Usuba, el cosí de la Miyo. Explica que la causa dels malsons de la Miyo és en realitat el seu do espiritual. Kiyoka i Miyo són presentats al cap dels Usuba, Yoshirou Usuba. Yoshirou ofereix a Kiyoka la seva ajuda si Kiyoka està disposada a deixar que Miyo es quedi amb la seva família materna. Yoshirou explica que la Miyo té la capacitat d'intervenir en els somnis d'una persona i per això, continuarà tenint malsons. Quan Kiyoka es nega a deixar enrere en Miyo, Arata li diu a Kiyoka que hauria de centrar-se en la imminent invasió dels Grotesqueries a la capital abans de desafiar-lo a un duel. Kiyoka té el avantatge fins que es distreu per la il·lusió d'Arata de Miyo i perd el partit. Com a resultat, Miyo està sota la cura de la seva família. Malgrat la seva derrota, Kiyoka jura que recuperarà en Miyo un cop faci front a la situació. De tornada a la mansió Usuba, Yoshirou està a punt d'explicar a la Miyo com la seva mare es va casar amb els Saimoris i per què va segellar els poders espirituals de la Miyo.

11.- El llegat de la meva mare. Yoshirou explica que anys abans de néixer en Miyo, l'empresa familiar estava endeutada. Quan la família Saimori es va acostar als Usubas, aquests van oferir la seva ajuda si la Sumi es casava amb Shinichi, la qual cosa va acceptar en contra dels desitjos d'en Yoshirou. Com a resultat, es va allunyar de la seva família. La Yoshirou també explica a la Miyo la seva habilitat sobrenatural, la visió dels somnis. Quan la Miyo utilitza els seus poders, descobreix que la seva mare va segellar els seus poders per protegir-la de ser explotada. Algun temps després, l'Arata explica a la Miyo el seu deure com a Donzella de la Vista del Somni juntament amb el seu deure de protegir-la. Mentrestant, Kiyoka i els seus subordinats lluiten contra les grotesques. Tanmateix, queda inconscient quan protegeix a Godou. L'endemà, després que s'aixequi el segellat dels poders de Miyo, es sorprèn quan se li informa de l'estat de Kiyoka. Quan desitja tornar a veure Kiyoka, Arata revela a Miyo que l'Emperador vol que es quedi amb els Usubas permanentment a causa de la seva existència i habilitat. Malgrat les conseqüències, Yoshirou permet a la Miyo marxar i l'Arata la porta a Kiyoka. Quan la Miyo ve a veure en Kiyoka, decideix utilitzar els seus poders per salvar-lo.

12.- Llum a la foscor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada