Bloc personal,

dimecres, 27 de setembre del 2023

Undead Girl Murder Farce (2023) S01
(Undead Murder Farce)

[418]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Mamoru Hatakeyama
Guió: Noboru Takagi (novel·la: Yugo Aosaki)
Música: Yuma Yamaguchi
Estudi: Lapin Track
Veus de doblatge: Tomoyo Kurosawa, Taku Yashiro, Makoto Koichi
Emissió: 06/07/23 - 28/09/23
Títol original: アンデッドガール・マーダーファルス

[ Animació, drama, fantasia, històric, detectius, vampirs ] 13 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,95) (17.096)

Sinopsi

IMDb (7,7) (281):
“En un món habitat per vampirs, golems, homes llop i altres criatures, Aya Rindo, juntament amb Tsugaru Shunichi i Shizuku Hasei, viatja com a detectiu sobrenatural, resolent misteris mentre busca el seu cos perdut.”

Crítica

Investigació criminal amb monstres de tots els gustos i colors… té el seu punt de gràcia…

Basada en una novel·la serialitzada de Yugo Aosaki actualment en publicació des de 2015 amb un total de quatre volums. Té adaptació manga shōnen il·lustrat per Haruka Tomoyama en publicació des de 2017 amb set volums a dia d’avui. També se la pot trobar amb el títol de Andeddo Gāru Mādā Farusu.

Tots els monstres clàssics de totes les èpoques barrejats. Té un punt de sense sentit, però la manera en que està plantejat, deduccions detectivesques, ha fet que m’agradi.

Tretzena sèrie (13 de 19) d’anime finalitzada de la temporada estiu 2023.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada estiu 2023

5/5
Zom 100: Zombie ni Naru made ni Shitai 100 no Koto (2023) S01
Zom 100: Bucket List of the Dead

5/5
Watashi no Shiawase na Kekkon (2023) S01
My Happy Marriage

4/5
Ōoku (2023) S01 (ONA)
Ōoku: The Inner Chambers

4/5
Niehime to Kemono no Ō (2023) S01
(temporada doble; continuació)
Sacrificial Princess and the King of Beasts

4/5
Mononogatari (2023) S02
Malevolent Spirits: Mononogatari

4/5
Undead Girl Murder Farce (2023) S01
Undead Murder Farce

4/5
Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantane (2023) S01
 

4/5
Jujutsu Kaisen (2023) S02
 

4/5
Dark Gathering (2023) S01
(temporada doble; primera meitat)
 

4/5
Shinigami Bocchan to Kuro Maid (2023) S02
The Duke of Death and His Maid

4/5
Sugar Apple Fairy Tale (2023) S01 Part 2
 

4/5
Dekiru Neko wa Kyou mo Yuuutsu (2023) S01
The Masterful Cat Is Depressed Again Today

3/5
Mushoku Tensei II: Isekai Ittara Honki Dasu (2023) S02 Part 1
Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation

3/5
Suki na Ko ga Megane wo Wasureta (2023) S01
The Girl I Like Forgot Her Glasses

3/5
Yami Shibai (2023) S11
Yamishibai: Japanese Ghost Stories (Theater of Darkness)

3/5
Ayakashi Triangle (2023) S01
 

2/5
Horimiya –piece– (2023) S02
Horimiya: The Missing Pieces

2/5
Masamune-kun no Revenge R (2023) S02
Masamune-kun's Revenge R

1/5
Yumemiru Danshi wa Genjitsushugisha (2023) S01
The Dreaming Boy is a Realist



Resum (amb espòilers)

Ambientat en una línia temporal alternativa, a finals del segle XIX, on les criatures sobrenaturals com els vampirs i els oni existeixen al mateix món que els humans. Tsugaru Shinuchi, un semi-oni experimental conegut com l'Oni Slayer, accepta una feina d'una dona immortal anomenada Aya Rindo amb el seu fidel servent Shizuku Hasei. En Tsugaru vol trobar una manera d'allargar la seva vida, mentre que l'Aya només existeix com un cap parlant que vol morir. Quan tots dos s'adonen que la persona darrere de la seva situació actual era un estranger ric amb una "M" impresa al bastó, marxen del Japó cap a Europa i intenten localitzar-lo. Mentre intenta localitzar el cos desaparegut de l'Aya i, amb sort, el seu objectiu amb ell, el trio s'enfronta a misteris sobrenaturals a tot Europa amb Tsugaru assumint el personatge de "L'usuari de la gàbia" per a la gàbia que porta amb el cap de l'Aya dins.

==

A la França del segle XIX, l'esposa del noble vampir Jean Duchet Godard és assassinada a casa seva. Com que les autoritats humanes locals no volen investigar adequadament el cas, Godard contracta un parell de detectius privats coneguts per especialitzar-se en el sobrenatural: Tsugaru Shinuchi, un home amb una misteriosa gàbia d'ocells; i la seva parella, Aya Rindou. Aquest duet enigmàtic ha vingut del llunyà Japó amb un propòsit: localitzar l'home que va robar tant el cos d'Aya com la humanitat de Tsugaru.

==

1.- Assassí d’onis. El 1897 (Meiji 30), a mesura que la modernització i l'occidentalització s'estenen pel Japó, el país està en procés d'exterminar oni, ayakashi i altres monstres. Tsugaru Shinuchi, conegut com el "Oni Slayer", es guanya la vida matant alguns d'aquests monstres en lluites en gàbia com a acte de circ. Un vespre, Tsugaru és atacat per una dona amb un vestit de criada francesa. La parella es veu interrompuda per la veu de dona que prové de la gàbia d'ocells que portava la minyona. Es revela que és el cap tallat d'un immortal que es presenta com Aya Rindo i la seva criada guardaespatlles com Shizuku Hasei. Ella demana que en Tsugaru l'ajudi a trobar el seu cos i li ofereix a Tsugaru l'oportunitat d'allargar la seva vida, sabent que és un mig-oni que corre el perill de ser consumit pel seu costat dimoni. Descobreixen que els seus problemes provenen d'un estranger amb una "M" gravada al bastó. Tsugaru admet que inicialment va planejar acceptar la seva decadència per convertir-se en un oni sense sentit i venjar-se del circ i el seu públic assedegat de sang que tractava les seves baralles com un entreteniment. Tanmateix, l'Aya li dóna una raó per retardar la seva desaparició, així que la besa en un contracte improvisat.

2.- Vampir. El 1898, una mansió de Le Givre acull una família de vampirs que intenten fer les paus amb els humans en algun moment després de la mort del comte Dràcula. Tanmateix, Lord Godard torna a casa i troba la seva dona, Hannah, assassinada. Sentint-se ressentit dels esforços de la policia per trobar el culpable, Godard decideix contractar "The Cage User", un detectiu privat que recentment s'ha construït una reputació per resoldre casos sobrenaturals arreu d'Europa. L'usuari de la gàbia resulta ser en Tsugaru, tot i que admet que és més aviat un aprenent del veritable detectiu que és el cap de l'Aya. Després d'estudiar l'escena del crim, l'Aya fa diverses preguntes: com va saber l'assassí on trobar una estaca de plata i trencar el pany del magatzem, saber exactament on seria la víctima, per matar-la sense lluitar i, tanmateix, ser prou descuidat. deixar enrere evidència d'una ampolla d'aigua beneïda? Mentre l'Aya i Godard reflexionen sobre aquestes preguntes, un misteriós caçador s'acosta des del bosc de fora.

3.- La immortal i l'oni. L'Aya entrevista Lord Godard, la seva família i els seus criats al sopar sobre les seves activitats l'hora abans de l'assassinat. Redueix els seus sospitosos a Alfred, el majordom, i al fill gran Claude; tanmateix, ella és incapaç de resoldre un parell de fets contradictoris. Més tard, mentre caminava pel bosc, Godard és atacat per un caçador anomenat Josef. Godard domina fàcilment el caçador, però en Tsugaru i l'Aya impedeixen que Godard mati Josef, en lloc d'interrogar-lo. Josef revela que un altre caçador anomenat Hugo havia anat a la mansió tres dies abans, planejant matar un vampir amb una estaca de plata, i coneixia algú dins disposat a ajudar-lo. Quan no va tornar, Josef va intentar completar la missió. Després que la Tsugaru deixi marxar en Josef, l'Aya demana a Godard que reuneixi a tothom dins de la mansió, segura que ara pot identificar l'assassí.

4.- Apareix el Cap de cartell. Després de presentar les seves proves, l'Aya dedueix que el veritable assassí va ser el fill petit Raoul. Ell reacciona intentant atacar a l'Aya, però en Tsugaru ràpidament el llança fora i comença a colpejar-lo. L'Aya informa a Lord Godard que en Raoul va involucrar en Hugo en un pla per matar un vampir amb una estaca de plata. Quan Godard va derrotar al caçador, Raoul va treure l'estaca i va omplir la seva caixa buida amb aigua beneïda, la va deixar congelar al fred exterior i després la va utilitzar per assassinar a Hannah. Aleshores, en Raoul va vessar part de la sang d'Hannah a l'estaca de plata del magatzem per fer semblar com si un humà l'hagués assassinat, amb l'esperança que això fes que el seu pare prengués represàlies contra els humans. Quan Raoul troba el seu final a les mans d'en Tsugaru fora, surt el sol i l'Aya pregunta a Godard sobre un home amb una M al bastó. Godard respon que uns dies abans se li va acostar un home que es diu "Professor" que li va oferir portar-lo a Londres, però ell va declinar.

5.- L'immortal de Londres. El 1899, Arsene Lupin recluta Erik, el fantasma de l'òpera, per robar un diamant anomenat "Penúltima nit" de la mansió de Phil a Londres. Mentrestant, Tsugaru i Aya intenten obtenir el nom del professor d'una botiga de canyes de Londres, però dos homes els acosten i els recullen la policia de Londres que ja tenen dos lladres detinguts. Els homes resulten ser Sherlock Holmes i el seu assistent, el doctor Watson, un dels dos detectius contractats per Fogg per contrarestar l'amenaça de Lupin: l'altre és l'usuari de la gàbia. En sentir això, la policia transporta els detectius directament a la mansió de Fogg. Fogg mostra les seves mesures de seguretat als detectius, a l'inspector Lestrade i a dos membres del prestigiós grup Royce. També mostra el diamant tancat en una petita caixa forta de trencaclosques feta de plata. Fogg afirma que el diamant i la caixa forta van ser fets per nans alemanys que van deixar un missatge enrere per a les generacions futures. Tots dos detectius intenten pensar com Lupin podria infiltrar-se a la cambra amb les moltes capes de seguretat, i l'Aya inventa un mètode improbable però no impossible, burlant en Tsugaru amb l'indici d'Ishikawa Goemon.

6.- El lladre fantasma i el detectiu. Mycroft Holmes fa una visita a Holmes i Watson al seu pis de Baker Street, però ràpidament dedueix que Holmes és un Lupin disfressat que queda al descobert quan arriba l'autèntic Holmes. Lupin salta per una finestra, prometent robar el tresor d'en Fogg. Mentrestant, en Tsugaru descobreix que la gàbia amb el cap de l'Aya es va canviar accidentalment per una que contenia un lloro. Shizuku gairebé és atropellat per l'Erik que condueix el cotxe d'escapada d'en Lupin, i en Lupin li ofereix ajuda a trobar l'Aya. Mycroft adverteix en Sherlock que s'hagi de vigilar amb els agents de la Royce, dels quals sospita que planegen robar el diamant ells mateixos i deixar que Lupin prengui la caiguda. Els lladres bessons de l'anterior atropellan l'Aya amb el seu vehicle, però Lupin la rescata que es revela al grup d'usuaris de la gàbia. Tsugaru l'ataca, però en Lupin és capaç de deixar-lo inconscient i advertir a l'Aya que es mantingui fora del cas. Aquella nit, en Lupin posa el seu pla en acció mentre l'Aya envia una nota a Sherlock que té la intenció de mirar des de dalt del sòl. Dins de la cambra de seguretat, Sherlock dispara múltiples rondes als forats de la clau, encallant els panys i segellant-lo, Watson, Fogg i l'inspector Ganimard a dins. Tanmateix, quan arriba el moment assenyalat, una explosió al fossat de la mansió fa que l'aigua ompli la cambra subterrània a través de la sortida d'aire.

7.- Gratuït per a tothom. L'agent de Royce, Fatima Doubledarts, allibera el grup de la cambra inundada, però falten la caixa forta de plata i el diamant. En Sherlock dedueix ràpidament que en Lupin es va disfressar d'inspector Ganimard i va ajudar a l'Erik a treure la caixa forta a través de la ventilació trencada. Sherlock va amagar el diamant a la jaqueta d'en Watson, però en Lupin agafa el diamant i s'escapa amb l'Erik en la confusió. Arriben a l'hivernacle, només per trobar que l'Aya havia estat amagada dins de la caixa forta tot el temps i demana en Tsugaru. Shizuku i Tsugaru es preparen per lluitar contra Lupin i Erik, però l'agent de Royce Reynold Stinghart arriba i agafa el diamant. De sobte, el pont d'accés és volat i el professor i el seu seguici arriben als terrenys de la mansió, matant diversos guàrdies a la recerca del diamant. Lupin, Erik, Holmes, Watson, el grup d'usuaris de la gàbia, els agents de la Royce, el grup del professor i el destacament policial s'enfronten a una batalla a través de la mansió pel diamant.

8.- El banquet. Mentre la batalla avança a la capella, Camilla aconsegueix sotmetre en Shizuku, l'Erik confon a la Fàtima i en Lupin s'alia temporalment amb Tsugaru per lluitar contra Reynold. Mentrestant, Holmes intenta pensar en una estratègia per contrarestar els dards verinosos d'Aleister. Les baralles s'interrompen quan Jack l'Estripador irromp a la capella, matant tant a Fàtima com a Reynold abans de prendre el diamant. Lupin i Erik decideixen fugir, no volent arriscar-se a lluitar contra Jack. Mentrestant, el mateix Professor apareix davant Holmes, Watson i Aya, revelant que no és altre que James Moriarty. Admet que té el cos d'Aya i que va injectar la sang d'un immortal barrejada amb la d'un Oni a diversos subjectes, però només Jack va sobreviure, fent-lo poderós i gairebé indestructible. Ara vol afegir la sang d'un home llop per fer que Jack sigui encara més poderós. Jack agafa el diamant i, mentre derrota en Tsugaru, el reconeix com un supervivent de l'experiment oni de Moriarty. Jack fa senyals al grup de Moriarty, l'organització del "Banquet", que la seva missió ha acabat i se'n van. Tanmateix, en Tsugaru revela que va treure el diamant de la butxaca d'en Jack i l'Aya l'utilitza per desxifrar la ubicació dels homes llop alemanys.

9.- Home llop. Vuit anys abans, a les muntanyes del sud-oest d'Alemanya, un home llop va ser perseguit i atacat per un grup de vilatans, però es va sacrificar per salvar la seva filla. Ara, Tsugaru, Aya i Shizuku cerquen homes llop a la zona i prop del poble d'Heulendorf es troben amb el metge del poble, Heinemann. Ha sentit parlar de l'usuari de la gàbia i els demana que investiguin el segrest de noies del poble les nits plujoses cada quatre mesos, que després es troben destrossades. Coneixen els habitants del poble, que són força hostils, però l'Aya convenç Gustav, pare de la Louise, l'última noia que s'ha pres, que pot identificar el culpable en dos dies. L'Aya determina que un home llop va baixar per la xemeneia en forma de llop, es va transformar en un home llop, va embolicar l'habitació amb una ràbia aparent i va embolicar la Louise amb un drap abans d'escapar amb ella per una finestra ara trencada. L'Aya li diu a Gustav que és poc probable que torni a veure la Louise "viva", però que farà tot el possible per descobrir l'assassí. L'Aya, la Tsugaru i la Shizuku visiten l'alcalde vell i postrat en llit, que només accepta indicar-los cap al poble místic dels homes llop al Bosc dels Ullals després que l'Aya promet anomenar l'assassí en dos dies. Mentrestant, les dues agents de Royce Kylie i Alice van arribar en tren.

10.- Buit boirós. L'Aya diu a l'alcalde que sospita que un home llop viu a Heulendorf tot i que va investigar els forasters, Heinemann el metge, Cnut l'enginyer i Alma l'artista, però els va eliminar com a sospitosos. Diu que els homes llop només són vulnerables en les seves formes humanes i pensa que un home llop "últim" és el producte de la cria selectiva i pot ser molt difícil de matar. L'Aya qüestiona a Cnut que explica que fa tretze anys el poble va acollir la dona embarassada Rosa que després va donar a llum a la Jutte, però tots dos van ser assassinats després de ser identificats com a homes llop. L'Aya entrevista a Alma, de qui sospita que menteix sobre el seu passat, i després entrevista a Heinemann, però són interromputs per l'arribada dels agents de Royce, Alice Rapidshot i Kyle Chaintail. Aquella nit els habitants del poble envolten la casa d'Alma creient que és l'home llop, i ella proclama que va matar i es va menjar a Louise abans que es transformi en un home llop daurat. Sembla impermeable a les bales de plata de Rapidshot i Shizuku i s'escapa al bosc perseguit per Tsugaru portant l'Aya. La Tsugaru i l'home llop s'enfronten a una baralla ferotge i l'home llop llança la gàbia de l'Aya sobre la cascada a Misty Hollow, però en Shizuku salva l'Aya abans de caure a les profunditats aquòtiques sota ella mateixa.

11.- On habiten els llops. Després que l'Aya descobreixi l'Alma com l'home llop, l'alcalde accepta dir-li com utilitzar el diamant per trobar el Bosc dels Ullals, i se'n van abans de l'alba acompanyats dels agents Royce. Mentrestant, la Shizuku es desperta al poble dels homes llop, Wolphinhel, on tres noies la mantenen abrigada. La líder de les noies, la Nora, li diu a Shizuku que les joves homes llop estan sent assassinades al bosc els dies de pluja, amb la cara coberta de perdigones. Com que la pluja ofega tant l'olor com el so, no poden rastrejar l'assassí. Aleshores, les noies intenten treure de contraban a Shizuku del seu poble, però l'ancià cap del poble la descobreix i la jutja. El cap no està disposat a escoltar les afirmacions de les amigues de la Shizuku i la Nora, Vera i Kaya, que ella és innocent. El judici s'interromp de sobte quan sona un tret des del bosc. Els homes llop corren cap al so on veuen la Nora morta per una ferida de bala al pit. En Shizuku reuneix pistes de l'escena del crim que suggereixen que Nora va ser afusellada a un altre lloc i portada al lloc actual, i el que van sentir va ser un segon tret. No obstant això, no pot arribar a una conclusió, cosa que enfada encara més els homes llop. Mentrestant, mentre l'usuari de la gàbia i els agents de Royce es dirigeixen lentament cap al poble per un penya-segat, són atacats pel monstre de Moriarty, Victor.

12.- On canvia el cabal del riu. En Víctor porta l'Aya i la Tsugaru al fons del penya-segat, explicant-los que els va salvar dels agents Royce. A canvi, demana la ubicació del poble dels homes llop i el diamant negre com a garantia. L'Aya està d'acord, ja que la seva associada Carmilla no es pot moure durant les hores de llum. En arribar a Wolphinhel, la Vera porta l'Aya i la Tsugaru a veure la Shizuku, qui els informa de les seves troballes, però encara no la poden alliberar perquè la seva absència donarà l'alarma. En canvi, l'Aya utilitza en Tsugaru per recollir més pistes on es va trobar el cos de la Noa i descobreix un interruptor ocult en una roca cònica. Els dos entren a un passadís subterrani secret i troben una escopeta amb altres proves que les altres noies van ser assassinades allà, on els homes llop no podrien veure, escoltar ni olorar l'assassinat. També troben el cadàver d'Alma al passatge, tot i que l'Aya assenyala que no la van matar allà. Després de sortir del passatge prop d'Heulendorf, l'Aya veu els pares de Louise que confessen que l'han abandonat a causa de la seva discapacitat. Louise va ser rescatada per Jutte, a qui més tard la va trair als altres vilatans per demostrar la seva vàlua. L'Aya i la Tsugaru tornen a Wolphinhel i alliberen en Shizuku, però tres homes llop els segueixen. Mentrestant, els agents de Royce reuneixen els humans i dirigeixen un atac a Wolphinhel per matar els homes llop i se'ls uneix The Banquet. Mentre la batalla s'ensorra, l'Aya envia en Shizuku a salvar la Kaya mentre fa que la Vera cavi en un cementiri proper, descobrint l'última pista que necessita per resoldre el misteri.

13.- El nom del culpable. xxx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada