Bloc personal,

divendres, 8 de setembre del 2023

Bungo Stray Dogs (2016) S02

[404]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takuya Igarashi
Guió: Yōji Enokido (manga: Kafka Asagiri, Sango Harukawa)
Música: Taku Iwasaki
Estudi: Bones
Veus de doblatge: Mamoru Miyano, Yūto Uemura, Yoshimasa Hosoya
Emissió: 06/10/16 - 16/12/16
Títol original: 文豪ストレイドッグス

[ Animació, acció, comèdia, misteri, sobrenatural ] 12 capítols + OVA de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,8):
“El Nakajima Atsushi ha estat expulsat del seu orfenat i ara no té on anar ni menjar. Mentre es troba al costat d'un riu, a punt de morir de fam, rescata un home que intenta suïcidar-se capritxosament. Aquest home és el Dazai Osamu; ell i el seu company, el Kunikida, són membres d'una agència de detectius molt especial. Tenen poders sobrenaturals i tracten casos massa perillosos per a la policia o l’exèrcit. Estan localitzant un tigre que ha aparegut a la zona recentment, quan l’Atsushi va arribar a la zona. El tigre sembla tenir una connexió amb l’Atsushi i, quan el cas es resolgui, està clar que el futur de l’Atsushi implicarà molt més el Dazai i la resta dels detectius.”

Crítica

Els quatre primers capítols són d’allò més avorrit!

Basada en un manga seinen escrit per Kafka Asagiri i il·lustrat per Sango Harukawa actualment en publicació des de 2012 amb un total de 23 volums a dia d’avui. L’adaptació a anime ha donat lloc a cinc temporades (l’última, actualment en emissió), una pel·lícula d‘animació (2018), un live-action (2022) i algun spin-off.

Se la pot trobar pels noms Bungo Stray Dogs, Bungō Stray Dogs, Bungou Stray Dogs, Bungō Sutorei Doggusu, Literary Stray Dogs o BSD. Aquest estrany títol vol dir, si fa no fa, Gossos petaners (o de carrer) literaris… difícil traducció on només Bungō està en japonès i manté Stray Dogs en anglès.

Sembla mentida que la primera i segona temporada formin part d’una mateixa història. Semblen històries ben diferents… Mira que ha estat divertida la primera temporada i, per contra, els primers quatre capítols de la segona són d’allò més avorrits.

Sembla que, per quadrar la història, l’autor va escriure una novel·la lleugera de vuit volums (2014) posterior al manga, explicant els inicis i motius de la fundació de l’Agència i el pas d’alguns del protagonistes, com l’Osamu Dazai, de la Màfia (Port Mafia) a l’Agència, així com la implicació del Gremi (Guild), afegint-se a una disputa a tres. Doncs aquests primers quatre capítols expliquen això i s’han fet d’allò més pesats!

En l’anterior temporada, el Dazai era un personatge histriònic i molt divertit. En l’inici d’aquesta segona m’ha costat indentificar-lo amb el mateix personatge: ni un acudit, ni una situació divertida. He estat a punt d’abandonar la sèrie!




Resum (amb espòilers)

En aquesta segona temporada de l’anime, malgrat les seves diferències de posició, tres homes: l'alt executiu més jove de la Port Mafia, Osamu Dazai; el membre de menor rang, Sakunosuke Oda; i l'agent d'intel·ligència, Ango Sakaguchi, es reuneixen al Lupin Bar al final del dia per relaxar-se i gaudir en companyia d'amics.

Tanmateix, una nit, Ango desapareix. Una fotografia feta al bar és tot el que queda dels tres junts.

Avancem ràpidament fins al present, i Dazai és ara membre de l'Agència de Detectius Armats. The Guild, una organització dotada nord-americana, ha entrat en la baralla i té la intenció d'obtenir el permís de treball de l'Agència. Ara han de dividir la seva atenció entre els dos grups, el Gremi i la Màfia del Port, que s'oposen a la seva mateixa existència.

==

1.- L'Edat Fosca. Fa quatre anys, un grup de tres amics solia beure junts en un bar anomenat Lupin's. Aquests tres homes: Dazai, Sakanosuke Oda i Ango Sakaguchi, eren membres de la Màfia del Port, quan Dazai era un executiu temut, Oda un membre de baix rang conegut per gairebé mai matar altres amb la seva pistola, i Ango un oficial d'intel·ligència. No obstant això, aquests dies aviat es trenquen, amb només una fotografia per recordar-ho poc després, ja que Ango desapareix misteriosament i l'Oda és enviada a buscar-lo. L'Oda localitza la residència d'Ango en un hotel i troba una caixa forta amagada a les rajoles del sostre que conté un model antic d'una pistola, un Graugeist, mentre evita per poc un atemptat contra la seva vida. Mentrestant, Dazai descobreix una organització coneguda com "Mimic" amb el model Graugeist com a emblema dels seus membres, que amenaça amb destruir la màfia del port. Trobant-se més tard, Dazai recorda la nit al bar, quan l'Ango va explicar que acabava de tornar de fer un tracte, i dedueix que les seves paraules eren mentides.

2.- Enlloc per tornar. L'Oda visita un grup d'orfes que ell proporciona per viure en una botiga de curri. Allà, Dazai conclou que Mimic és una organització d'ultramar d'individus dotats que va venir corrent d'Europa al Japó després de ser perseguit per una organització secreta anglesa The Order of the Clock Tower, i que una unitat d'emmagatzematge atacada per ells va tenir la seva contrasenya filtrada per Ango. Oda recorda la primera vegada que ell i Dazai es van trobar amb Ango en una instal·lació de comptabilitat a la seu de Port Mafia mentre intenta trobar informació relacionada amb ell, descobrint que Ango va anar a Europa fa 2 anys per negociar un tracte i possiblement va decidir convertir-se en agent doble. En aquell moment. Després es dirigeix a la base de Mimic després que Dazai confirmi el seu amagatall i troba Ango lligat allà, amb bombes de rellotgeria instal·lades per tot l'edifici. L'Oda rescata Ango i suposa que el cap l'ha enviat a infiltrar-se en Mimic com a espia de la Màfia del Port. Utilitzant la seva habilitat, Flawless, per llegir sis segons en el futur, aconsegueixen escapar de la bomba de rellotgeria i Ango revela que el cap de Mimic, un home anomenat Gide, posseeix una habilitat perillosa, i com els models Graugeist contenen restes dels seus. víctimes de guerra. No obstant això, l'Oda agafa una bola impregnada de verí, la qual cosa fa que s'enfonsi mentre veu l'Ango fugir amb els soldats.

3.- Una habitació on algun dia podrem veure l'oceà. L'Oda es desperta a la seu de Port Mafia i transmet els esdeveniments d'ahir a la nit a Dazai. En Dazai decideix deixar de banda la sortida d'Ango amb els soldats, que es revela com un grup separat de Cossos d'Opcions Especials, i centrar-se a tractar amb els membres restants de Mimic. Quan un principiant Akutagawa és ferit per Gide, l'Oda arriba per ajudar-lo. Gide insisteix a lluitar contra Oda per crear un camp de batalla perquè tots ells morin amb significat, ja que tots dos poden utilitzar la mateixa capacitat predictiva. L'Oda es nega perquè anhela convertir-se en escriptor algun dia després d'haver deixat la màfia del port, després d'haver estat inspirat en un home anomenat Natsume Souseki per escriure la tercera part d'una sèrie inacabada quan era jove. Més tard aquella nit, els tres es retroben a casa de Lupin. Dazai revela la veritable identitat d'Ango com a agent del Ministeri de l'Interior fet per supervisar els moviments de la màfia portuària. Quan l'Ango se'n va definitivament, deixa a la taula la fotografia dels tres. L'endemà, l'Oda s'horroritza al trobar el propietari de la botiga de curri mort i els orfes morts en una explosió.

4.- Bungo Stray Dog (crani de gos perdut). Ango facilita una reunió entre el cap de la Màfia del Port, Mori Ougai, i el Cap de la Divisió de Cossos Especials Dotats, Taneda, demanant que la Màfia del Port disposi de Mimic, a canvi d'un sobre negre que permeti a la Màfia. per operar legalment com una organització dotada sense por de ser reprimida per part de la Divisió. Dazai, sabent que l'Oda segurament buscarà en Gide per venjar-se, revela que es va unir a la màfia del Port per posar-se a prop de les seves crues emocions sota la violència, la mort, l'instint i el desig per trobar una raó per viure la seva vida. No obstant això, Oda es dirigeix sol cap a la base enemiga, resignant-se a sacrificar el somni del seu escriptor mentre decideix matar Gide. En Dazai s'enfronta a Mori sobre com ho va orquestrar tot, inclòs permetre a Mimic entrar al país i revelar les ubicacions dels orfes només per obtenir aquest permís, amb la vida d'Oda com a eina per derrotar a Mimic definitivament. Quan Dazai s'acosta a la base sol, és testimoni de l'enfonsament de Gide i Oda per les seves ferides. L'Oda aconsella a Dazai com a amic que segueixi vivint com algú que protegeix les persones, ja que el bé i el dolent no signifiquen res per a ell, i mor als seus braços. Dues setmanes més tard, Dazai deixa la màfia del port i busca una nova feina, aconseguint-se en una posició a l'Agència de Detectius Armats.

5.- Conflicte de tres empreses. De tornada al present, Kyouka intenta el seu primer treball lliurant informació a un jutge del tribunal, però sense voler causa estralls. S'enfronten a Ozaki Kōyou, un executiu de la màfia portuària que té la intenció de tornar-se a portar a Kyouka amb ella, cosa que provoca que les seves dues habilitats, totes dues en forma de dimonis, s'enfrontin. Quan Kunikida i Kenji arriben, també ho fan diversos membres de The Guild, que derroten ràpidament a tots els que es troben a l'escena, però els membres de l'Agència aconsegueixen escapar mentre prenen Kōyou com a ostatge i Kyouka desapareix. Aleshores s'implica que Dazai va torturar a Kōyou per obtenir informació sobre la posició de la màfia portuària en el conflicte a tres bandes entre les organitzacions. Per tant, l'Agència decideix traslladar la base a una capella i preparar-se per a la batalla.

6.- L'estratègia del conflicte. Dos membres del gremi, Nathaniel Hawthorne i Margaret Mitchell, dirigeixen la càrrega de càrrega en un vaixell de luxe, descobrint una carta escrita per Mori dins de la mercaderia que declara la seva intenció d'esborrar el transatlàntic, anomenat Zelda, i les seves vides. Aleshores, els treballadors troben en Kaiji, que ha substituït la càrrega de l'helicòpter de descàrrega per les seves bombes de llimona que posteriorment detonen al vaixell. Quan Nathaniel, Margaret i la majoria dels treballadors escapen al moll, s'enfronten a Akutagawa, que mata a tothom al moment. Mentrestant, a la capella, l'Agència s'ha dividit en equips defensius i ofensius, amb l'equip defensiu format per Ranpo, Yosano, Fukuzawa i Kenji. Chuuya arriba a l'entrada del túnel del ferrocarril subterrani i explica que la Màfia del Port ha enganxat dos membres de The Guild, John Steinbeck i Howard Phillips Lovecraft, amb el secretari de Naomi i Fukuzawa, Kirako Haruno, convidant l'Agència a derrotar-los.

7.- Will de Tycoon. Quan l'Agència ha evacuat, Naomi i Kirako estan allotjats actualment en una fonda rural envoltada pel bosc. En John utilitza la seva habilitat per prendre el control del bosc i capturar les noies, però és aturat per Junichirō i Kunikida. Mentre Lovecraft les frena i John atrapa les noies, Junichirō utilitza la seva habilitat en un camioner que es dirigeix cap a la carretera per fer-lo xocar contra John i Lovecraft, permetent que Naomi i Kirako pugin a un tren que es dirigeix cap a la ciutat. En Fukuzawa informa a Atsushi i Dazai que es reuneixin amb ells a l'estació. Al tren, accidentalment xoquen amb un nen petit que portava una nina d'aspecte nefast. Quan Dazai marxa per enfrontar-se a Gin i Higuchi, arriben a l'estació per trobar-se amb Atsushi. El nen també xoca amb ell, revelant-li el braç apunyalat amb navalles fins al punt que fins i tot el més petit cop els faria mal. El nen, un membre perillós de Port Mafia anomenat Kyūsaku Yumeno, o Q, activa la seva habilitat "Dogra Magra", que els permet controlar la ment de qualsevol persona que l'hagi ferit, sigui intencional o no, destrossant la seva nina. . Atsushi aconsegueix deixar inconscient en Kirako però acaba estrangulant a la Naomi. A mesura que Q manipula la ment dels altres a través d'al·lucinacions, Atsushi torna a ser llançat al seu trauma i cicle d'autocompasió. En Dazai, que inicialment va rebutjar una oferta retransmesa per Higuchi per unir-se a la Màfia del Port, se li informa de l'alliberament de Q i s'afanya a detenir-los.
Després dels esdeveniments del dia, Kouyou li diu a Atsushi que Dazai no la va torturar; van fer un tracte entre ells afirmant que si Dazai trobava i salvava a Kyouka, ella esperaria a l'oficina de l'Agència, confiant-li en Kyouka. Quan Dazai es troba amb Ango per posar al seu costat la Divisió d'Operacions Especials, un cotxe xoca contra el seu. Francis intenta capturar a Atsushi, només perquè Kyouka arribi a l'escena.

8.- Encara que la ment pugui estar equivocada. Kyouka aconsegueix escapar amb Atsushi, trucant a la policia per evitar que hi hagi reforços del gremi. No obstant això, la policia ha rebut ordres d'arrestar a Kyouka, que encara no ha estat exclosa dels seus càrrecs, la qual cosa va fer que fos detinguda i va permetre que Francis recuperés Atsushi al Moby Dick, la seu principal del Gremi en forma d'un mecànic. balena voladora. Francis decideix utilitzar un pla de contingència escrit per l'estratega del Gremi Louisa May Alcott, capturant Q i connectant-lo amb tots els arbres de Yokohama mitjançant el poder de John. Això fa que la maledicció de Q s'activi sobre gairebé una quarta part de tots els ciutadans de Yokohama, fent baixar la ciutat al caos. Mentre estava captiva, l'Atsushi torna a trobar-se amb la Lucy, revelant que ell, com ella, era un orfe que també va ser torturat quan era jove, guanyant-se la seva simpatia i comprensió. Utilitzant la seva habilitat, l'ajuda a escapar amb la nina de Q, que encarna l'arrel de la maledicció. Tot i ser atacat pel membre del Gremi Mark Twain i la seva habilitat, aconsegueix portar la nina a Dazai i posar fi a la maledicció.

9.- Doble negre. Dazai revela la seva feina anterior com a executiu de Port Mafia a la resta de l'Agència mentre organitza una reunió amb en Mori amb l'ajuda de Kōyou. Mori recorda quan va matar l'anterior cap de la màfia i com Dazai va ser l'únic testimoni. Durant la reunió entre els dos caps de la Màfia Portuària i l'Agència, finalment acorden provisionalment un alto el foc temporal després d'una escaramussa menor. En Dazai és enviat a recuperar Q amb l'ajuda de Chuuya, ressuscitant l'antic duo invencible sobrenomenat "Soukoku" (Doble Negre) de la Port Mafia. Quan Lovecraft es transforma en un monstre vell que fins i tot en Dazai no pot anul·lar, Chuuya revela la veritable forma del seu regal de control de la gravetat "Corrupció", que l'envia a un alborotament incontrolable mentre multiplica el seu poder. Després de derrotar a Lovecraft, Dazai anul·la l'habilitat de Chuuya per evitar que es lesioni encara més, mostrant la seva camaraderia.

10.- Part 1: Poe i Rampo. Part 2: Moby Dick, nedant al cel. Edgar Allan Poe, l'arquitecte del Gremi, repta a Rampo a un joc d'endevinalles. Poe promet que si Rampo resol el misteri, donarà a l'Agència un sobre amb detalls de l'estructura de Moby Dick i les debilitats del Gremi. A continuació, utilitza la seva habilitat per enviar a Rampo i Yosano a una novel·la de misteri escrita per ell mateix. El misteri detalla una sèrie d'assassinats en una mansió on un grup de viatgers s'allotja actualment per refugiar-se de la tempesta de neu a l'exterior. Quan Rampo es queda sense les seves ulleres, perd tota confiança en si mateix fins que Yosano és atacat, reactivant en ell el coratge per resoldre activament el misteri.
Després del fracàs del pla de contingència, Francis ha decidit evacuar tots els membres del Gremi del Moby Dick i enviar-lo a xocar a Yokohama per destruir la ciutat. Rampo i Dazai elaboren un pla per infiltrar-se al Moby Dick i evitar la tragèdia, enviant a Atsushi al seu interior. Atsushi descobreix Herman Melville, un vell membre del gremi que solia controlar Moby Dick abans que la seva carn es convertís en mecànica, que revela que el terminal de control està custodiat al pis més alt per Francis. Mentre viatja cap als pisos superiors, l'Atsushi està sorprès de trobar-se amb Akutagawa a la nau.

11.- Rashōmon, el tigre i l'últim magnat. Atsushi perd tota comunicació amb Dazai en un intent de fer que Akutagawa eviti lluitar contra ell. Els dos s'enfronten amb Francis a l'últim pis en una batalla pel terminal de control, i en el procés es reafirmen el seu odi l'un per l'altre; L'Atsushi és incapaç d'entendre com l'Akutagawa podria matar tantes persones només per demostrar el seu poder per a l'aprovació de Dazai, mentre que l'Akutagawa és incapaç d'entendre com l'Atsushi encara s'aferra al seu passat i lluita per guanyar-se el dret a viure. Mentre els tres es preparen per enfrontar-se al terrat de Moby Dick, tant Atsushi com Akutagawa finalment s'accepten malgrat l'odi que comparteixen i s'enfronten a Francis junts.

12.- Si ara em puc treure la càrrega. Kyouka, que es manté captiva en una aeronau destinada a emmagatzemar usuaris d'habilitats perilloses, cau en la desesperació fins que Dazai es posa en contacte amb ella i l'anima a que qualsevol, independentment de quantes persones hagin matat, sempre pugui donar-li una nova fulla. De tornada al terrat de Moby Dick, Francis revela la seva habilitat "El gran Fitzgerald" que li atorga poder físic proporcional a la quantitat de diners que gasta, i com pretén recuperar un llibre a Yokohama que es diu que pot fer qualsevol cosa que escrigui. es fa realitat, amb la intenció d'utilitzar-lo per recuperar la seva filla morta. Després d'una llarga i dura batalla, Atsushi i Akutagawa combinen forces i finalment derroten Francis, que esgota la seva fortuna i cau del Moby Dick. Akutagawa recupera el terminal de control però deixa d'activar-se, en lloc de permetre que el Moby Dick baixi més. Kyouka decideix pilotar l'aeronau i estavellar-la contra el Moby Dick per sacrificar-se per salvar els altres i aprovar oficialment l'examen d'ingrés i convertir-se en membre de l'Agència, salvant Yokohama. Mentre l'Atsushi mira horroritzat, Dazai revela que, com que s'havia convertit en membre de l'Agència, també va quedar sota la influència del poder del president, "Tots els homes són creats iguals", que permet controlar la producció de les habilitats dels seus subordinats, permetent a Kyouka. utilitzar Demon Snow per tallar-li els grillons i escapar. Dazai reconeix Akutagawa i tothom mira la ciutat, ara tornada a la pau.

OVA.- Ell camina sol. Kunikida s'enfronta a un terrorista que pretén destruir un metro i li fa triar entre els civils que viatjaven al tren o un jove ostatge al qual va atacar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada