Bloc personal,

dijous, 21 de setembre del 2023

Kowloon Generic Romance, vol. 1 (2020)

[472]

Valoració



Fitxa tècnica

Jun Mayuzuki (guió, dibuix, tinta i color)
(九龍ジェネリックロマンス)

[ Manga seinen / josei, romanç, ciència ficció, slice of life ]
Tu manga online
Norma Editorial (06/05/22 a Espanya)
Sueisha (19/02/20 al Japó)

8 capítols (1-8) - 208 pàgines - 128 x 182 mm (B6)
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

Whakoom :
“Per fi ha arribat! El deliciós josei que tots esperàvem. Tractar la solteria i l'enamorament des d'un punt de vista adult, però divertit, i fer-ho, sense perdre una perspectiva real, no és fàcil d'aconseguir. Si a més li afegim que tot això s'emmarca a la ciutat emmurallada de Kowloon i que els seus protagonistes amaguen alguns misteris que a poc a poc s'aniran desvetllant, obtenim com a resultat aquest addictiu romanç per a adults que no et trauràs del cap.”

“Aquesta és la ciutat emmurallada de Kowloon, la cova màgica d'Orient. Una distopia on la gent viu plena de nostàlgia i el passat, el present i el futur es creuen en el paisatge urbà. Us presentem un romanç d'amor ideal que representa de manera vívida la vida quotidiana, els sentiments secrets i les relacions d'homes i dones que treballen als 30 anys.”

Crítica

Al final de l’últim capítol del volum té un gir que de cap manera m’hagués pogut imaginar…

De l’autora de Koi wa Ameagari no Yō ni (After the Rain - Amor es cuando cesa la lluvia), Jun Mayuzuki, de la que només n’he vist l’anime (2019), que en un moment vaig qualificar com “aquesta estranya línia entre amor i pederàstia que tant agrada als japonesos vorejar…”.

Per allò de la pronunciació de paraules angleses en japonès, Kowloon Generic Romance també pot aparèixer sota el títol Kūron Jenerikku Romansu. Publicat a la Weekly Young Jump des de 2019.

Com ja va passar amb Koi wa Ameagari no Yō ni (After the Rain - Amor es cuando cesa la lluvia), em sorprèn i sobta que una autora tracti segons quins temes com si fos un home, posant-se de part de l’heteropatriarcat que, a fi de comptes, és la valoració que n’acabo treient, per molt bonica i ben presentada que estigui la història.

És curiós que a la Wikipedia i a MyAnimeList (també a Tu manga online) consta com un manga seinen, però aquí a Espanya s’ha venut des de bon començament com un manga josei

Veient com ha acabat el volum, he buscat informació més descriptiva per saber de què va realment la història i m’he trobat aquestes línies que, sense dir res, m’aporten més interès en seguir-la atentament:

“Passat i present / amor vs amnèsia / misteri i suspens. Imagina’t davant del teu amant o d’una persona que admiraves en secret. Però avui, hi ha alguna cosa peculiar sobre aquesta persona. Té una personalitat completament diferent, sense memòria del passat, i mai no podràs canviar la seva personalitat. Encara estimaràs el desconegut conegut?”


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada