Bloc personal,

divendres, 22 de setembre del 2023

Sugar Apple Fairy Tale (2023) S01 - Part 2

[410]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yōhei Suzuki
Guió: Seishi Minakami (novel·les lleugeres: Miri Mikawa)
Música: Hinako Tsubakiyama
Estudi: J.C.Staff
Veus de doblatge: Yuka Nukui, Masaaki Mizunaka, Rie Takahashi
Emissió: 07/06/23 - 22/09/23
Títol original: シュガーアップル・フェアリーテイル (Shugā Appuru Fearī Teiru)

[ Animació, acció, aventura, fantasia, shōjo ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (6,9):
“Anne Halford és una artesana de llaminadures decidida a seguir els passos de la seva mare i convertir-se en Mestra del Sucre de Plata, un títol atorgat només per la reialesa. Per viatjar a la capital i fer realitat el seu somni, adquireix a Challe, una fada guapa però amb mala boca, com a guardaespatlles. Anne vol fer-se amiga de la seva nova companya, però en aquest regne on les fades són tractades com a propietat, Challe no vol tenir res a veure amb els humans.”

Crítica

El Lafalle, ui què dolent!

Basat en una sèrie de novel·les lleugeres de Miri Mikawa (il·lustrades per aki) publicades entre 2010 i 2022 amb un total de 18 volums. Se’n va fer una adaptació a manga amb l’Alto Yukimura de dibuixant (2012 - 2014) i amb la Yozora no Udon de dibuixant (2021 - actualitat)

En iniciar la temporada, n’estava convençut que era la segona temporada, doncs la primera temporada es va emetre l’hivern passat (de gener a març de 2023). Sembla ser que allò era la primera part de la primera temporada, amb 12 capítols, i ara tocaven, després d’un descans de tres mesos, els 12 capítols finals amb la segona part de la primera temporada.

La història molt treballada. Amb massa mala llet per part d’alguns personatges, pel meu gust, per ser una sèrie d’amor càndid. Sembla que en cap moment puguis estar tranquil amb la dolenteria de la gent…

A IMDb, just acabar la primera temporada, la puntuació era de 7,5; ara és de 6,9. Sisena sèrie (6 de 19) d’anime finalitzada de la temporada estiu 2023.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada estiu 2023

5/5
Zom 100: Zombie ni Naru made ni Shitai 100 no Koto (2023) S01
Zom 100: Bucket List of the Dead

5/5
Watashi no Shiawase na Kekkon (2023) S01
My Happy Marriage

4/5
Ōoku (2023) S01 (ONA)
Ōoku: The Inner Chambers

4/5
Niehime to Kemono no Ō (2023) S01
(temporada doble; continuació)
Sacrificial Princess and the King of Beasts

4/5
Mononogatari (2023) S02
Malevolent Spirits: Mononogatari

4/5
Undead Girl Murder Farce (2023) S01
Undead Murder Farce

4/5
Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantane (2023) S01
 

4/5
Jujutsu Kaisen (2023) S02
 

4/5
Dark Gathering (2023) S01
(temporada doble; primera meitat)
 

4/5
Shinigami Bocchan to Kuro Maid (2023) S02
The Duke of Death and His Maid

4/5
Sugar Apple Fairy Tale (2023) S01 Part 2
 

4/5
Dekiru Neko wa Kyou mo Yuuutsu (2023) S01
The Masterful Cat Is Depressed Again Today

3/5
Mushoku Tensei II: Isekai Ittara Honki Dasu (2023) S02 Part 1
Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation

3/5
Suki na Ko ga Megane wo Wasureta (2023) S01
The Girl I Like Forgot Her Glasses

3/5
Yami Shibai (2023) S11
Yamishibai: Japanese Ghost Stories (Theater of Darkness)

3/5
Ayakashi Triangle (2023) S01
 

2/5
Horimiya –piece– (2023) S02
Horimiya: The Missing Pieces

2/5
Masamune-kun no Revenge R (2023) S02
Masamune-kun's Revenge R

1/5
Yumemiru Danshi wa Genjitsushugisha (2023) S01
The Dreaming Boy is a Realist





Resum (amb espòilers)

Tot i haver complert un somni de tota la seva vida, l’Ann Halford s'enfronta a més reptes per endavant. Bridget Paige, la filla del propietari del Taller Paige, encara posseeix l'ala del Shall Fen Shall, l'antic company de fades de l'Ann. Amb la determinació de salvar el Shall de l'obsessiva Bridget, l’Ann decideix unir-se al Taller Paige, amb l'esperança, al mateix temps, de retrobar-se amb el seu amic íntim.

Després d'haver estat nomenada cap del taller, l’Ann s'encarrega de reconstruir-lo a la seva antiga glòria. Ràpidament descobreix que el Taller Paige té un enfocament únic en la tradició i la individualitat, i reconeix que haurà d'aprendre sobre el seu equip i renovar completament el taller per tenir èxit. Motivada pel seu fort desig de rescatar el Shall i les seves obligacions com a artesana del sucre, l’Ann es dedica de tot cor al seu nou càrrec.

==

1.- L'Estany i el Taller Verd. L'Elliott li diu a l'Anne que Challe i Bridget tornen al taller de Paige a Millsfield a causa de la malaltia cardíaca de Glen. Prenent el consell d'Elliot malgrat l'advertència de Keith, Anne decideix anar a Millsfield. A la nit, Hugh s'acosta a Anne oferint-se a utilitzar la seva autoritat com a vescomte per pressionar a Bridget perquè torni Challe, però Anne declina decidida a resoldre això ella mateixa. L'endemà, Anne i Elliot viatgen junts a Millsfield. En arribar, l'Anne coneix Orland Langston, el cap d'artesans del taller, i després veu en Glen per demanar-li que treballi al Taller de Paige. Bridget expressa la seva frustració perquè no es pot convertir en una mestra de sucre de plata perquè és filla d'un mestre d'una escola, ja que Glen contracta a Anne perquè sigui la cap d'artesans del taller a causa de la disminució de les comandes del taller amb la promesa de tornar l'ala de Challe si reconstrueix amb èxit. el taller. Negant-se a acceptar això, una Bridget desconcertada ordena a Challe que no torni a veure l'Anne ara controlant la seva ala. A la nit, l'Anne s'endinsa al taller i Challe entra a trobar-se amb Anne en secret contra les ordres de la Bridget. L'Anne li diu a Challe que vol quedar-se amb Mithril i està decidida a fer-ho tot ella mateixa per demostrar la seva vàlua com a mestre de sucre de plata, cosa que accepta demanant-li que l'esperi.

2.- Embarcar-se en un repte una vegada més. L'endemà al matí, Anne comença a treballar com a nova cap d'artesans al taller de Paige, coneixent els seus companys de feina King, Nadir, Valentine i Orland. Anne descobreix que els artesans han estat treballant individualment, creant el que volen en lloc de treballar junts centrant-se en els clients. A la nit, Elliot ensenya a Anne els deutes que té el taller com si el taller no els pogués pagar aviat, la meitat del taller serà confiscat. L'endemà, l'Anne es troba amb Challe al taller abans d'obrir, i Bridget entra molesta amb Challe per desobeir la seva ordre i intenta castigar-lo fent-li mal l'ala, però la troba a faltar. Elliot informa a Bridget que Glen s'ha apoderat de l'ala de Challe per a la seva custòdia, per a la seva angoixa. Algun temps després, en Keith i en Radcliffe arriben per informar a Anne sobre el procés de selecció per al proper Holy Beginnings Festival, que és un prestigiós honor que sovint comporta un gran impuls en els negocis per al taller seleccionat. Keith revela a Anne que Jonas no ha tornat a la seva ciutat natal, per a la seva preocupació. Keith li diu a Anne que la seva decisió d'unir-se al taller de Radcliffe probablement va provocar la decadència del taller de Paige. Després de tot el que va escoltar, Anne decideix que el taller participi en la selecció, però Glen ordena a Anne que no ho faci.

3.- Les confitures de sucre al servei dels altres. Glen li diu a Anne que no participi a causa de l'aparent biaix en contra del taller després que el monarca anterior presentés la selecció. Com que el taller mai va ser escollit, el pare de Glen, l'anterior mestre del taller, va deixar de participar en protesta. Després de passar un dia assignant als artesans per elaborar una confecció, Glen li diu a Anne que va canviar d'opinió i farà que el taller participi amb la condició que si el taller no és seleccionat, Anne serà acomiadada i l'ala de Challe no li serà retornada. . En preparació per a la selecció, Anne discuteix què fer i el taller decideix investigar els tallers guanyadors de les seleccions anteriors. Consulten a Elliot, que els proporciona revistes de màsters anteriors escrits en un idioma que només Bridget pot llegir. L'Anne s'acosta a la Bridget amb l'esperança de fer-la llegir els diaris a canvi d'una confiteria d'ocells que va fer, però ella es nega. A la nit, Orland li diu a Anne que va agafar l'ala de Challe i la va donar a Glen, alhora que explica per què la Bridget es va convertir en la persona que és ara a causa del fet que no pot convertir-se en una artesana ja que heretaria el taller i Glen sent que les responsabilitats són massa. molt per ella. L'endemà, l'Anne decideix fer alguna cosa amb un motiu de neu havent decidit fer alguna cosa per ajudar en Glen. Abans que els artesans es posin a treballar, s'afanyen després d'escoltar una crida de socors i troben l'Elliot ferit.

4.- El Primer Sucre de Plata. Mentre Elliot descansa al llit per recuperar-se de les seves ferides, descriu l'atacant amb Challe que conclou que és una altra fada guerrera que se sent atreta pel sucre de plata. Nou dies després, el taller crea la seva confecció d'entrada, un arbre brillant fet de confits de flocs de neu. Els artesans marxen cap a Lewiston al capvespre amb la confecció amb Challe protegint-los, i pel camí es troben amb l'atacant. Challe es queda enrere per lluitar contra ell mentre Anne i els artesans continuen viatjant, la fada misteriosa li diu a Challe que vol les confitures de sucre i un mestre de sucre de plata, Anne i els artesans que arribin a Lewiston al matí. El taller de Paige competeix contra els tallers Radcliffe i Mercury a la selecció, i Anne nota la falta de brillantor a la confecció del seu taller que va veure al taller. Després de sol·licitar al jutge que proporcioni il·luminació, la confecció llueix la seva brillantor i el taller Paige és seleccionat per fer confeccions per al Festival de Sants Inicis. Després, Elliot torna l'ala de Challe a Anne i li diu que ha creat el primer sucre de plata, que és un sucre de plata que mai amarga, i que és lliure de marxar quan vulgui. Anne decideix quedar-se amb el taller fins al final del festival, mentre Challe li diu a Anne que l'atacant va escapar, però jura matar-lo la propera vegada que es trobin.

5.- El Castell sense Cresta. El taller de Paige s'instal·la al Holly Leaf Castle abandonat durant els propers dos mesos per crear dolços de sucre per al Festival Holy Beginnings. Quan l'Anne s'instal·la, sent veus procedents d'un fantasma. L'endemà al matí, els artesans afirmen que les seves portes s'obren fins i tot quan les tanquen per indicar que el castell està encantat. L'Hugh fa una visita per dir-los als artesans que realitzarà regularment visites sense previ avís al castell per comprovar el progrés de les confeccions i el taller Mercury prenent el relleu si no hi ha progressos. Els artesans comencen a treballar, i llavors la Bridget passa amb la seva nova fada companya Gladus, provocant crítiques d'Elliot mentre l'acompanya a veure Glen. A la nit, l'Anne veu Bridget sola al pati del castell mentre Glen li ordena que torni a Gladus i, preocupada perquè es refredi, Anne li dóna una manta. L'Anne torna al castell amb Orland que li recorda que la creació de les confeccions té prioritat. En un altre lloc del castell, Challe i Gladus tenen una conversa i Gladus revela que, tot i haver nascut d'una pedra preciosa, no és massa feble per lluitar. Gladus diu que Challe és semblant a ell, però no dirà què és.

6.- Els fantasmes no fan por. L'endemà, Mithril decideix resoldre el misteri dels fantasmes ja que els artesans són incapaços de concentrar-se. A la nit, Anne es troba amb el fantasma, que en realitat és la fada Noah que pertany a l'antic cap de la Cambra de la Cambra, Lord Herbert Chamber. House Chamber va entrar en guerra amb la família reial de Millsland i va perdre, el que va fer que el castell fos annexat per Millsland i després va ser desposseït després de ser donat a l'església de Saint Lewiston Bell. Noè va rebre l'ordre d'Herbert de protegir el castell fins que tornés. Quan en Mithril li diu que ha mort, Noah es nega a creure-ho i està decidit a esperar-lo malgrat que mai tornarà. En un altre lloc, l'Anne es troba amb Gladus, que demostra estar molt interessat en ella. L'Anne marxa ràpidament quan Challe va ser testimoni d'això. Gladus li diu a Challe que sap del lloc d'on prové Challe, cosa que fa que Challe es pregunti qui és realment Gladus. Arribant a la conclusió que l'Herbert volia que Noah se'n vagi i que fa 15 anys que no menjava, l'Anna li dóna un dolç de sucre de plata amb l'esperança de fer-lo escoltar. Challe li diu a l'Anne que observarà en Noah mentre Anne s'adorm tenint un somni amb les vegades que Noah va passar amb Herbert. Quan Herbert va abandonar definitivament el castell, li va dir a Herbert que protegiés el castell i que no mengés res més que el que li va donar. Més tard aquella nit, arriba una tempesta de pluja inesperada i els artesans pateixen un revés amb tot el subministrament de sucre de plata que s'endureix a causa de la humitat de la pluja.

7.- Voler fins i tot l'ajuda d'un gat. Amb el temps escassejant i els artesans que necessiten reposar el seu subministrament de sucre de plata, l'Anne té la idea de demanar a Kat que l'ajudi. Anne va al taller de Kat per demanar ajuda, però ell es nega a optar per prioritzar els seus clients. No obstant això, l'Anne recorda que la Kat va perdre una aposta amb Hugh quan Anne va negar l'ajuda d'Hugh per recuperar Challe de Bridget, en la qual Hugh li demana un favor a Kat. Anne torna a Holly Leaf i desafia a Hugh a un concurs de confecció pel dret a fer aquesta sol·licitud, i Hugh accepta, sent el guanyador el que fa la confiteria que menja Noah. En buscar idees sobre què fer que Noah aprovaria, Anne decideix alguna cosa que recordi a Noah a Herbert. Mentre mira un retrat d'Herbert amb el cap arrencat, Gladus s'acosta a Anne dient-li que Challe es nega a obrir-se a ell i gairebé diu per què ell i Challe estan a prop l'un de l'altre. Després que Gladus se'n va amb Bridget, Challe arriba a dir-li a Anne alguna cosa que no es pot veure, i això li dóna la idea de mirar darrere del retrat d'Herbert. Anne veu l'únic escut de la Cambra de la Casa que queda al castell allà, i decideix fer-ne una confecció.

8.- Una promesa morada. L'Anna i l'Hugh presenten les seves confeccions mentre Anne fa un lot de l'escut de la Cambra de la Casa, mentre que Hugh fa una confecció amb peces d'escacs del joc que en Noah jugava amb Herbert. Amb la forta reacció de Noah a l'escut, es menja la confitura d'Anne i Anne guanya el repte. Hugh explica que va intentar fer l'escut una vegada, però el va destruir perquè està al servei de la corona i que es considera tabú, mentre que l'Anne respon dient-li a Hugh que el que ella fa es tracta del destinatari. Mentre l'Anne descansa al costat de la Noah, la Bridget va a veure en Gladus, que ha agafat la confitura d'en Hugh i se la menja. Gladus explica a la Bridget que la va utilitzar per infiltrar-se al taller per reposar les seves forces. En resposta, Bridget aixafa la seva ala, però no es veu afectat ja que l'ala pertany a una fada diferent. Gladus surt a trobar-se amb Challe i li explica que el seu nom de fada és Lafalle fenn Lafalle i que va néixer de l'òpal que va sorgir de la mateixa espasa oblidada pel temps de la qual va néixer Challe. Lafalle explica que les tres pedres van ser escollides específicament amb l'esperança que el mestre de l'espasa en nasqués alguna cosa. Lafalle demana que Challe s'uneixi a ell per lluitar contra els humans, però Challe es nega. Lafalle revela que ell és aquella fada pèl-roja que va atacar a Elliot i que s'allunyarà d'Anne de Challe per la força. Challe s'acosta a protegir Anne abans que Lafalle arribi a ella.

9.- La Fada Roja. Lafalle fereix a Orland que el fa incapaç d'utilitzar l'ull esquerre, fet que retarda encara més els artesans. Amb la Bridget culpant-se d'haver portat la fada al castell que va ferir el seu amic de la infància, Anne la convenç de pensar què ha de fer després. Els altres artesans continuen la seva feina mentre tornen a moldre el sucre de plata endurit per fer les confitures. L'endemà, Noah accepta ajudar, mentre que l'Elliot porta a Kat per mantenir la seva part de l'acord. Més tard al mateix dia, Anne i Elliot tornen a Lewiston per conèixer el sacerdot que organitza el festival, i el sacerdot presenta una oferta a Anne en la qual el Mercury Workshop pren el relleu i el Paige Workshop encara rebrà la recompensa. Anne declina, posant en perill la reputació del taller. A la sortida de Lewiston, Anne veu Jonas borratxo al carrer. Tot i haver estat exempt de qualsevol delicte, Jonas ha renunciat a ser un artesà, però Anne el convenç de substituir Orland i ajudar a fer les confeccions per al festival. De tornada al castell, Lafalle ataca de nou, amenaçant de matar a Elliot tret que Anne i Challe l'acompanyin. Anne decideix acceptar la demanda de Lafalle i li entrega l'ala de Challe, deixen el castell com ara pertanyen a Lafalle.

10.- Fades i humans i… Lafalle porta a Anne i Challe a la seva fortalesa en una fortalesa abandonada on dóna asil a les fades. Mentre Anne s'escalfa al costat d'una llar de foc, Lafalle explica a Challe els seus orígens, revelant-li que l'espasa que albergava les pedres de les quals van néixer pertanyia al difunt rei de les fades: Riselva Cyril Sash, que va imaginar que una de les fades de les tres pedres el succeeixen com a rei de les fades, només ells, excepte una fada del diamant, encara està per néixer. Lafalle convenç en Challe d'unir-se a la seva causa per venjar-se dels humans, alliberar les fades i recuperar el regne de les fades, però Challe es nega. Mentrestant, a mesura que corre la veu de la crisi que està passant el Taller de Paige, Keith s'afanya al castell per enfrontar-se a Elliot i criticar el taller per treballar sense Anne, sense saber que Anne va marxar perquè la feina continuï. Després d'haver entès la intenció de l'Anna, s'ofereix a ajudar a fer dolços per al festival. De tornada a la fortalesa, Lafalle mata un humà per robar-li el seu barril de sucre de plata i l'Anne li fa una confitura després d'amenaçar-la amb matar-la i prendre un altre membre del Taller de Paige com a ostatge al seu lloc. A mesura que Anne es preocupa cada cop més per Challe, fuig i coneix diverses fades que inclouen Lusul. Ella i les altres fades van donar la seva ala a Lafelle creient que ell serà el proper rei de les fades, l'Anne està disgustada perquè van deixar que Lafalle prengui la seva llibertat, i no entenen la diferència entre algú que promet la llibertat o se la pren. Challe entra i li diu a les fades que l'Anne li va donar l'ala i Lafalle la va robar per fer-los pensar on rau la seva lleialtat. Anne i Challe estan molestos després del que els va dir Lafalle.

11.- El que esdevindrà el rei de les fades. Mentre fingeix ajudar a Lafalle a robar sucre de plata, Challe perfora en secret un forat en un dels barrils per deixar un rastre de sucre de plata a la fortalesa. De tornada a la fortalesa, Lafalle està disgustat amb les confeccions que Anne li està fent. Anne fa les seves confeccions habituals per a la Lusul i les altres fades que serveixen a Lafalle, Anne explica a les fades el concepte de llibertat. Mentrestant, Keith li pregunta a Jonas sobre els seus plans després del festival mentre planeja tornar al taller del seu oncle, mentre que Hugh reprèn el rastre del sucre de plata que va fer Challe. Mentre Lafalle planeja la seva primera invasió per a la seva conquesta de venjança, Challe qüestiona els seus motius, assenyalant que la raó per la qual no va fer res fins al moment actual és perquè va ser capturat i esclavitzat pels humans, i no només odiant els humans sinó també odiant i desconfiant. fades perquè va ser traït per elles. Challe assenyala que la venjança i el control no són una cosa que un rei de fades hauria de gaudir. Després de tornar a la fortalesa, Lafalle veu que l'Anne feia els seus dolços normals per a les altres fades, la qual cosa el va fer violentar cap a Anne. Tanmateix, Challe arriba i demana a les fades que es preguntin com els tracta Lafalle i no és diferent dels humans. Challe salva Anne i lluita contra Lafalle. Challe li diu a Lafalle que mai es convertirà en el rei de les fades, ja que un rei no necessita la seva llibertat. Lafalle fa mal a l'ala de Challe i Challe li diu a Anne que fugi.

12.- Una nova forma. L'Anne torna amb Lusul i dues fades més, i Lusul allunya l'ala d'en Challe lluny de Lafalle, permetent a Challe lluitar. Amb Hugh i els seus soldats apropant-se, Lafalle cau a mort i Challe s'apodera de les ales, tornant-les a les fades i deixant-les lliures. Anne i Challe tornen al Holly Leaf Castle, on els artesans, amb l'ajuda de Kat, Jonas i Keith, han acabat totes les confeccions previstes quan queden deu dies per al festival. Quan queda temps, l'Anne decideix fer més confitures. Més tard, Bridget li diu a Anne que el seu matrimoni amb Elliot s'ha dissolt perquè Glen accepta nomenar Elliot el seu successor sense casar-se. El Festival de Sants Inicis comença la vigília de l'any nou i Hugh li diu a Anne que pensi en el seu futur i li recorda que encara no ha aconseguit res com a mestre de sucre de plata. Elliot li diu a Anne que el taller de Paige està en bones mans i li suggereix que se'n vagi. Anne decideix abandonar el taller, però no està segura de què farà després.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada