Bloc personal,

diumenge, 24 de setembre del 2023

Mushoku-tensei: Isekai ittara honki dasu (2023) S02 Part 1
(Mushoku-tensei: Jobless Reincarnation)

[413]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hiroki Hirano
Guió: Toshiya Ono (novel·la: Rifujin na Magonote)
Música: Yoshiaki Fujisawa
Estudi: Studio Bind
Veus de doblatge: Yumi Uchiyama, Konomi Kohara, Ai Kayano
Emissió: 10/07/23 - 25/09/23
Títol original: 無職転生 II ~異世界行ったら本気だす~

[ Animació, aventura, drama, fantasia, ecchi, harem, isekai ] 13 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (8,4):
“Un otaku japonès de 34 anys és atropellat per un camió amb excés de velocitat i mor. Abans que ho sàpiga, reneix com a Rudeus Greyrat i comença una nova vida plena d’aventures.”

Crítica

Després d’una primera temporada molt irregular, aquesta segona sembla una història completament diferent que res té a veure amb el plantejament de la primera… molt erràtic tot…

Basada en una novel·la de Rifujin na Magonote publicada entre 2012 i 2015 amb 25 volums, de la que, posteriorment, se’n va adaptar una novel·la lleugera il·lustrada per Shirotaka amb 25 volums entre 2014 i 2022, i també un manga il·lustrat per Yuka Fujikawa amb 19 volums a dia d’avui des de 2014.

També se la pot trobar sota els títols Mushoku-tensei II o senzillament amb l’acabament Season 2, Jobless Reincarnation: I Will Seriously Try If I Go To Another World, Mushoku Tensei: Isekai Ittara Honki Dasu 2nd Season o també Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Season 2.

Després dels problemes de direcció de la primera, n’han canviat la direcció (Hiroki Hirano enlloc de Manabu Okamoto), el guionista (Toshiya Ono enlloc de Manabu Okamoto) i el disseny de personatges (Kazutaka Sugiyama enlloc de Sanae Shimada). Mateix estudi (Studio Bind) i mateix compositor (Yoshiaki Fujisawa).

La segona temporada està prevista que tingui 25 capítols, però això és la primera part de la segona temporada. La segona part de la segona temporada està prevista per abril de 2024.

Resumidament, es pot dir que, malgrat el click-bait inicial que semblava que havia de ser una cosa, finalment n’ha acabat sent una altra completament diferent. La història s’allarga i allarga innecessàriament. Ara bé, després de quedar totalment descol·locat amb les històries random que es mostren en la primera temporada, encara que de manera lenta i feixuga, mica en mica acabes entenent alguna cosa i s’aconsegueix despertar un mínim d’interès per la “nova” història.

Novena sèrie (9 de 19) d’anime finalitzada de la temporada estiu 2023.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada estiu 2023

5/5
Zom 100: Zombie ni Naru made ni Shitai 100 no Koto (2023) S01
Zom 100: Bucket List of the Dead

5/5
Watashi no Shiawase na Kekkon (2023) S01
My Happy Marriage

4/5
Ōoku (2023) S01 (ONA)
Ōoku: The Inner Chambers

4/5
Niehime to Kemono no Ō (2023) S01
(temporada doble; continuació)
Sacrificial Princess and the King of Beasts

4/5
Mononogatari (2023) S02
Malevolent Spirits: Mononogatari

4/5
Undead Girl Murder Farce (2023) S01
Undead Murder Farce

4/5
Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantane (2023) S01
 

4/5
Jujutsu Kaisen (2023) S02
 

4/5
Dark Gathering (2023) S01
(temporada doble; primera meitat)
 

4/5
Shinigami Bocchan to Kuro Maid (2023) S02
The Duke of Death and His Maid

4/5
Sugar Apple Fairy Tale (2023) S01 Part 2
 

4/5
Dekiru Neko wa Kyou mo Yuuutsu (2023) S01
The Masterful Cat Is Depressed Again Today

3/5
Mushoku Tensei II: Isekai Ittara Honki Dasu (2023) S02 Part 1
Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation

3/5
Suki na Ko ga Megane wo Wasureta (2023) S01
The Girl I Like Forgot Her Glasses

3/5
Yami Shibai (2023) S11
Yamishibai: Japanese Ghost Stories (Theater of Darkness)

3/5
Ayakashi Triangle (2023) S01
 

2/5
Horimiya –piece– (2023) S02
Horimiya: The Missing Pieces

2/5
Masamune-kun no Revenge R (2023) S02
Masamune-kun's Revenge R

1/5
Yumemiru Danshi wa Genjitsushugisha (2023) S01
The Dreaming Boy is a Realist





Resum (amb espòilers)

Després que la seva relació amb l’Eris Boreas Greyrat assoleixi noves altures, el Rudeus Greyrat està extasiat. Malauradament, la seva alegria és de curta durada, ja que l'Eris l'abandona de sobte per emprendre el seu propi viatge. Creient que l'Eris ha perdut tot interès per ell, un Rudeus desconsolat i deprimit marxa cap als Territoris del Nord. Amb el seu únic objectiu ser localitzar la seva mare al vast continent, Rudeus es pregunta si persistir en la vida diària val la pena el dolor, caient en una rutina robòtica mentre rumia sense parar sobre el seu amor perdut.

No obstant això, els perills del Nord aviat demostren que no es pot sobreviure amb la ment avorrit. Mentre es troba en una recerca amb el grup Compta Fletxes, amb qui recentment es va familiaritzar, el Rudeus té una experiència propera a la mort, situació que l'obliga a sortir de la seva desesperació. Amb els seus nous companys d'equip, el Rudeus redescobreix el plaer de l'aventura diària i avança amb el seu objectiu original de viure al màxim la seva segona vida.

==

0.- Guardian Fitz. Arran del desastre de la teletransportació, Sylphie es veu transportada al palau del Regne d'Asura, on mata sense voler un monstre que amenaça la vida de la segona princesa d'Asura, Ariel; en el procés, el cabell de la Sylphie passa de verd a blanc. Testimoniant les habilitats de la Sylphie, l'Ariel utilitza l'amenaça d'acusar-la d'ingrés per xantatge perquè es converteixi en un dels seus guardaespatlles, sota l'àlies de "Fitz". Actualment, l'Ariel està involucrada en un feu secret amb el seu germà Grabel per la successió al tron d'Asura, amb els seus partidaris més lleials sent el seu altre guardaespatlles Luke i el seu pare Lord Pilemon. Més tard, l'Ariel s'assabenta que la Sylphie pateix malsons relacionats amb el desastre de la teletransportació, i l'Ariel confia que també té malsons sobre la seva pròpia experiència propera a la mort. Els dos decideixen dormir junts durant la nit; aquella nit, Sylphie frustra un intent d'assassinat organitzat per Grabel. Lord Pilemon suggereix que l'Ariel estudiï a l'estranger de moment per la seva pròpia seguretat. Acceptant la idea, l'Ariel allibera a Sylphie del seu servei, però Sylphie, que ha anat veient a l'Ariel com una amiga i confident, decideix quedar-se amb ella.

1.- El mag de cor trencat. Després que l'Eris el va deixar, un Rudeus profundament deprimit continua la seva recerca de Zenith viatjant a les remotes terres del nord. Necessitat de guanyar diners per continuar els seus viatges, accepta de mala gana unir-se al partit Counter Arrow, format pels lluitadors de primera línia Suzanne i Patrice, el mag Timothy, el sanador Mimir i l'arquera Sara. Tanmateix, la Sara desconfia de Rudeus, i es troba comparant-la amb l'Eris al cap. Acompanya a Counter Arrow en una recerca per matar els grizzlies, però la situació s'intensifica quan el grup es veu envoltat d'ells. Veient com els membres de Counter Arrow lluiten per les seves vides, Rudeus recupera la motivació per continuar vivint i ajuda el partit a lluitar contra els grizzlies. En tornar a la ciutat, en Rudeus és acceptat com a membre de Counter Arrow. Després d'adonar-se que no ho ha perdut tot i que encara té amics i familiars com la Roxy amb qui comptar, en Rudeus crema el floc de cabell de l'Eris que tenia com a record.

2.- El bosc en plena nit. Passen uns quants mesos, i Rudeus construeix la seva fama i reputació a les terres del nord, esperant que la paraula de les seves gestes arribi a Zenith o que algú conegui el seu parador. Decideix acompanyar a Counter Arrow en una altra recerca per recollir escates de dracs de neu, però s'acaba topant accidentalment amb un altre grup, Stepped Leader, que vol caçar els dracs de neu. Malgrat aquest contratemps, Counter Arrow completa amb èxit la recerca i torna a la ciutat, on Sara convenç en Rudeus d'unir-se a la seva celebració de la victòria. No obstant això, durant la celebració, el líder del Líder Esglaonat, Soldat, fa una despotricaria borratxo, revelant que en Rudeus, a qui pot dir que està frenant el seu veritable poder, l'irrita molt. L'endemà, Rudeus s'assabenta que Mimir ha estat assassinat i que la Sara ha desaparegut durant una recerca, i la resta de Counter Arrow es veu obligada a retirar-se a causa d'una tempesta de neu. Es dirigeix cap al bosc proper sol, recupera les restes de Mimir i rescata la Sara. Després de ser agraït profusament per Sara i Counter Arrow, Rudeus sent una sensació de catarsi i recupera més de les seves emocions perdudes.

3.- Aproximació brusca. Després del rescat, la Sara comença a apropar-se a Rudeus, i finalment decideix demanar-li una cita. Més tard aquella nit, Sara coqueteja amb Rudeus i indica que està disposada a tenir sexe amb ell. Malauradament per a Rudeus, descobreix que pateix una disfunció erèctil, la qual cosa fa que una Sara decebuda se'n vagi. Després, un Rudeus avergonyit intenta beure els seus dolors i acaba desfangant els seus sentiments a Soldat. Soldat, pensant que els problemes d'en Rudeus rau en els seus persistents sentiments subconscients per l'Eris, accepta ajudar en Rudeus. Porta en Rudeus a un prostíbul local on una de les prostitutes, Elise, tampoc no el desperta; ella teoritza que Rudeus no pot sentir passió perquè tem el rebuig de les dones. De camí a casa, un Rudeus frustrat i borratxo fa una despotricaria, declarant que no li agrada la Sara i la troba lletja. La Sara escolta la seva diatriba; enfrontant-se a ell, enfadada, dona una bufetada a en Rudeus, dient-li que no vol veure'l mai més abans de marxar. Amb la seva depressió acabada de renovar, Rudeus gairebé immediatament intenta suïcidar-se, però Soldat, avaluant ràpidament la desesperació de Rudeus, l'atura i s'ofereix a portar-lo per netejar un laberint al Ducat de Neris. Mentrestant, l'Elinalise, que ha estat buscant en Rudeus, s'assabenta que ha anat a les terres del nord.

4.- Carta d'invitació. Rudeus passa els dos anys següents aventurant-se amb la festa de Soldat, i finalment va culminar amb ell matant un drac vermell sol. Poc després, Elinalise finalment aconsegueix a Rudeus i li informa que Paul i Roxy ja havien marxat cap a la ciutat laberint de Rapa per trobar Zenith. Mentrestant, Rudeus decideix quedar-se a les terres del nord fins que passi l'hivern abans de viatjar a Rapa mateix, ràpidament s'assabenta de la promiscuïtat d'Elinalise.Un temps després, Rudeus rep una carta de la Universitat de Ranoa de Magic el convida a assistir com a "estudiant especial" a causa de les seves recents gestes. Rudeus està intrigat, però s'inclina a trobar Zenith primer. Aquella nit, Rudeus es troba amb el Déu-Humà en els seus somnis de nou, amb el Déu-Humà l'assessora. per matricular-se a la universitat i investigar el desastre de la teletransportació allà, prometent-li que fer-ho curaria la seva disfunció erèctil. Això persuadiu Rudeus d'acceptar la invitació de la universitat, i amb Elinalise seguint, viatja a Ranoa, on Sylphie, Ariel, Cliff i Zanoba. són estudiants de la mateixa universitat a la qual ha d'assistir.

5.- Universitat de màgia de Ranoa. Rudeus arriba a la universitat, on la seva habilitat per fer encanteris en silenci es posa a prova en un duel simulat contra un altre llançador silenciós, un nen anomenat Fitz, que, sense que Rudeus ho sap, és Sylphie disfressada. Rudeus derrota fàcilment a Fitz i és acceptat com a estudiant, juntament amb Elinalise. Després d'assistir a un discurs d'Ariel, que és la presidenta del consell d'estudiants, Rudeus assisteix a la seva classe d'aula. Allà, es retroba amb Zanoba i coneix alguns dels seus companys de classe: la filla de Gyes, Linia Dedoldia, la nena bèstia Pursena i l'autoproclamat geni de la màgia Cliff Grimoire, que li diu que coneix en Rudeus per culpa de l'Eris. També s'assabenta que Fitz forma part de la seva classe, però poques vegades assisteix. Després d'una breu trobada amb Fitz, Rudeus coneix en Luke, que revela que també és un Greyrat i el cosí d'en Rudeus. Més tard, mentre en Rudeus torna al seu dormitori, Fitz deixa caure accidentalment les calces d'Ariel des d'una finestra a sobre d'ell; quan en Rudeus els atrapa, les estudiants s'enfronten enfadades amb ell, acusant-lo d'haver-los robat. El professor del dormitori intenta castigar-lo, però Fitz arriba per defensar en Rudeus, obligant el professor i la multitud a retirar-se amenaçant-los amb violència i ferides. Fitz es disculpa per haver posat problemes en Rudeus, però en Rudeus agraeix a Fitz per ajudar-lo, i Fitz decideix burlar-se de Rudeus per no dir-li la seva veritable identitat.

6.- No vull morir. Rudeus comença a acostumar-se a la vida escolar a la universitat, on estudia màgia en la qual no té experiència i investiga la causa del desastre de la teletransportació al costat de Fitz. Tanmateix, Rudeus comença a adonar-se que pot estar enamorat de Fitz, per a la seva confusió, ja que encara creu que Fitz és home. Mentrestant, també intenta ensenyar a Zanoba a crear les seves pròpies escultures, però la seva pròpia manca de capacitat màgica i la seva súper força li impedeixen poder esculpir. Fitz suggereix que Zanoba compri un esclau que pugui crear-li escultures. Rudeus, Fitz i Zanoba viatgen després al mercat d'esclaus local i compren una jove nana que anomenen Julie. Després, Rudeus comença a tutoritzar a Julie per ensenyar la seva màgia i habilitats generals mentre actua com a criada de Zanoba.

7.- El segrest i el confinament de les noies bèstia. Quan la Sylphie s'acostuma a la vida escolar amb Rudeus, comença a adonar-se que pot tenir sentiments romàntics per ell. Un mes després de la compra de Julie per part de Zanoba, Rudeus ha pogut ensenyar-li la màgia bàsica i també com llançar sense encantaments. Tanmateix, quan Zanoba mostra l'escultura de Rujierd de Julie Rudeus, Rudeus pregunta sobre l'escultura de Roxy que també havia fet. Zanoba es veu obligat a admetre que en el seu primer any, va perdre un duel amb Linia i Pursena, que van destruir l'escultura. Enfadat per aquest menyspreu contra la Roxy, en Rudeus derrota a la Linia i a la Pursena en una baralla i els confina a la seva habitació, però els deixa lligats durant tant de temps que es mullen, obligant-los a netejar-los. A continuació, consulta amb Fitz sobre la millor manera de castigar-los sense crear rancor, i a Fitz se li acudeix la idea de fer broma a les noies bèstia obligant-les a portar marques de cara vergonyoses durant un dia. La Linia i la Pursena marxen amb un respecte de mala gana per en Rudeus després d'assabentar-se que va entrenar amb Ghislaine, i Rudeus passa una estona sol amb Fitz. Fitz considera treure's les ulleres de sol per mostrar-li la cara a Rudeus, però decideix no fer-ho.

8.- El promès de la desesperació. Cliff s'acosta a Rudeus un dia i li demana que li presenti a Elinalise, de qui s'ha enamorat. Rudeus continua amb la presentació, però Elinalise li recorda en privat que la maledicció que l'obliga a dormir amb homes no es complirà si es dedica a una sola parella. Rudeus li aconsella que només rebutgi els sentiments d'en Cliff, però l'endemà, ell es sorprèn al veure que tant ella com Cliff estan en una relació genuïna, amb Cliff prometent trobar una manera d'aixecar la maledicció. Més tard, els homes bèstia de l'escola comencen a desafiar en Rudeus pel dret a casar-se amb Linia i Pursena, després d'haver estat enganyats per les noies bèstia que ell és el líder de la manada. No obstant això, tots els homes bèstia són derrotats pel Rei Dimoni Badigadi, el promès de Kishirika, que desafia a Rudeus a un duel després d'escoltar els elogis d'en Kishirika. Rudeus aconsegueix guanyar el duel ferint en Badigadi amb el seu primer atac, convèncer el rei dimoni perquè cedi. Quan arriba l'hivern, en Rudeus i els seus companys es sorprenen quan s'assabenten que Badigadi s'ha matriculat a la universitat i s'ha incorporat a la seva classe.

9.- La nàscara blanca. Flitz vol revelar la seva veritable identitat a Rudeus, però tem que l'hagi oblidat. L'aprovació de l'Ariel l'anima. Mentrestant, Rudeus continua estudiant la teletransportació i veu moltes similituds amb convocar màgia. Fitz suggereix que consulti amb un especialista en convocatòria, Silent Sevenstar, però en Rudeus es sorprèn al descobrir que és Nanahoshi i es desmaia després de reviure el trauma de la seva mort a mans d'Orsted. Fitz ressuscita en Rudeus i en Nanahoshi li mostra a Rudeus dos noms japonesos, Shinohara Akito i Kuroki Satoshi, i li pregunta si algun d'aquests noms li pertany. Rudeus no reconeix els noms i s'adona que Nanahoshi és una persona del seu propi món. Nanahoshi es treu la màscara i es presenta formalment com Nanahoshi Shizuka, i Rudeus assenyala que s'assembla a la noia de secundària que va morir intentant salvar. No obstant això, Nanahoshi vol trobar una manera de tornar al seu món mentre que en Rudeus es vol quedar. Explica que, a diferència de la Rudeus, que es va reencarnar de petita, va ser convocada al món de la fantasia com ara fa cinc anys encara que no ha envellit des d'aleshores. Orsted la va trobar i la va cuidar, i des d'aleshores ha estat estudiant invocar màgia, tot i que no té capacitat de manà i no pot llançar màgia ella mateixa. Ella fa un tracte amb Rudeus on ell utilitzarà el seu mana per ajudar-la en els seus experiments a canvi dels seus coneixements sobre la teletransportació. A més, explica que el desastre de la teletransportació massiva va ser possiblement un efecte secundari de l'encanteri que la va convocar al món de la fantasia. A la tornada, Fitz s'alegra de saber que Rudeus no té sentiments romàntics per Nanahoshi.

10.- Aquests sentiments. Fitz continua sent gelosa com Rudeus passa la major part del seu temps ajudant en els experiments de Nanahoshi ara, però té massa por de revelar-li la seva identitat. Un any després d'inscriure's a la universitat, Rudeus s'adona que els altres estudiants estan admirats per ell gràcies a la reputació que s'havia guanyat en derrotar a Fitz, Linia, Pursena i Badigadi, però rebutja els suggeriments per assumir un paper de lideratge. Més tard, rep una invitació de Soldat per assistir a una reunió de clans. Després de la reunió, es separa d'Elinalise i Cliff, que planegen fer una mica d'aventures per donar-li experiència a Cliff. Després de retrobar-se amb Fitz a la ciutat i a la biblioteca, en Rudeus s'adona que té sentiments romàntics per Fitz, i comença a tenir dubtes que Fitz sigui home. Durant una altra reunió a la biblioteca, Fitz cau accidentalment a sobre de Rudeus, i ell és capaç de confirmar que en realitat és dona. Fitz fuig avergonyit i Rudeus s'adona que durant un breu moment va sentir una erecció. Ara coneixent el veritable sexe de Fitz i que ella té la clau per curar la seva impotència, Rudeus decideix iniciar una relació amb ella.

11.- A tu. Amb el secret de Fitz ara conegut per Rudeus, l'Ariel la pressiona perquè li reveli la seva identitat. No obstant això, Fitz encara no sap si en Rudeus la recorda com a Sylphie, de manera que l'Ariel i el Luke presenten un pla per ajudar a recuperar la memòria d'en Rudeus. Més tard, Fitz convida en Rudeus a acompanyar-la per recollir una flor rara al bosc, tot i que és en ple hivern. Rudeus accepta i la parella viatja al bosc. Aleshores, Fitz llança en secret un encanteri per fer que plogui, empacant tant a ella com en Rudeus abans que puguin refugiar-se dins d'una cova. Rudeus es despulla la roba mullada per evitar la hipotèrmia i aconsella a Fitz que faci el mateix, però Fitz insisteix que Rudeus la despulli. Rudeus compleix i la reconeix com a Sylphie, amb gran alleujament. Ara bé reunida amb Rudeus, Sylphie admet que s'ha enamorat d'ell.

12.- T'ho vull dir. xxx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada