Bloc personal,

divendres, 22 de setembre del 2023

Rastros de sangre, Vol. 17 (2023)

[474]

Valoració



Fitxa tècnica

Shūzō Oshimi (guió, dibuix i tinta)
(血の轍 - Chi no wadachi - Blood on the Tracks)

[ Manga seinen, suspens psicològic ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones (sense data prevista)
Shōgakukan (prevista publicació pel 28/09/23 al Japó)

7 capítols (147-153) - 208 pàgines b/n - 130 x 180 mmn (B6)
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

Whakoom:
“La història del viatge ferotge d'una mare i un fill arriba a la seva fi. El Seiichi porta a casa la seva mare, que ha perdut les ganes de viure a causa d'una caiguda. La mare ja no reconeix el Seiichi i ella s’afebleix dia a dia. El Seiichi observa amb atenció la mare mentre s'esvaeix. Cada dia, cada dia. Finalment, el Seiichi i l’última conversa amb la seva mare va començar en un somni. Ara, ella i el meu món desapareixeran i la història s'acabarà.”

Crítica (amb spòilers)

Final de la història! Ja era hora amb de tant de patir…

Començat a llegir el capítol 147 el 06/07/23. Han publicat l’últim capítol el 08/09/23. En aquest volum es descriu la lenta agonia de la mare per vellesa i el fet de fer-se’n càrrec per part del protagonista. La mare mor al capítol 150.

L’Oshimi ha decidit finalitzar en el mateix any dues sèries que feia bastant de temps que tenia obertes: Okaeri Alice des de 2020 amb 7 volums (06/10/23) i aquesta Chi no wadachi des de 2017 amb 17 volums (28/09/23).

Personalment m’han sobrat els últims 4 o 5 volums. Des del moment en què el protagonista assumeix la culpa –l’obliguen a assumir-la– i ha de passar anys a presó, mentre la mare queda sense càstig, amb menys d’un volum s’hagués pogut tancar la història. Tota la resta és perllongar-la per no res.

La història m’ha agradat, fins el click-bait de la no culpabilització de la mare tot i que el ritme desproporcionadament lent et treu de la història constantment. El dibuix hi ha moments que sí m’ha agradat, però en línies generals no és pas del meu agrat: en reconec el valor, però no m’acaba de fer el pes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada