Bloc personal,

divendres, 15 de setembre del 2023

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023)

[1205]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: John Francis Daley, Jonathan Goldstein
Guió: Jonathan Goldstein, John Francis Daley, Michael Gilio
Música: Lorne Balfe
Productores: Paramount Pictures, Hasbro, Entertainment One
Actors: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page
Estrena: 31/10/23
Títol original: Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

[ Acció, aventura, comèdia ] 2 h. 14 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,3):
“Un lladre encantador i una banda d'aventurers improbables s'embarquen en una recerca èpica per recuperar una relíquia perduda, però les coses van perillosament malament quan s'enfronten amb les persones equivocades.”

Crítica

És un nyap, però està relativament ben feta i és prou divertida i entretinguda…

Basada en l’univers de Dungeons & Dragons de Hasbro (joguines), Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves és una “pel·lícula de comèdia de robatori fantàstic americana”, diu la Wikipedia. Va costar 150 milions de dòlars i en van recaptar una mica més de 200.

Resum (amb espòilers)

Abans de l'empresonament, el bard Edgin Darvis va servir als Harpers, una ordre de forces de pau, fins que la seva dona va ser assassinada per deixebles d'un bruixot vermell que havia arrestat.

Acompanyat pel bàrbar Holga Kilgore, Edgin va intentar fer-se una nova vida per a ell i la seva filla Kira recorrent al robatori, fent equip amb el bruixot aficionat Simon Aumar, l'estafador canalla Forge Fitzwilliam i la misteriós coneguda de Forge, Sofina. Mentre atacava una fortalesa de Harper, l'Edgin va intentar robar una "Tauleta del despertar" per ressuscitar la seva dona, però ell i Holga van ser capturats mentre els seus còmplices s'escapaven.

Després de dos anys de presó a l'Àrtic Revel's End, la parella, sense saber que han estat perdonats, escapen a Neverwinter i descobreixen que Forge s'ha convertit en Lord allà després que el seu senyor anterior caigués misteriosament incapacitat. Forge s'ha ocupat de Kira, convèncer-la que la cobdícia egoista d'Edgin va portar a la seva detenció. Es revela que Sofina és una Maga Roja i junts van orquestrar la captura d'Edgin i Holga.

Sofina intenta executar l'Edgin i l'Holga, però s'escapen i decideixen robar la volta de Forge i portar Kira a casa durant els propers High Sun Games, necessitant la tauleta per demostrar la seva innocència a Kira i ressuscitar la dona d'Edgin. Els jocs de gladiadors havien estat prohibits, però Forge els va reinstituir, prometent que els jocs portarien turistes i diners. Edgin i Holga localitzen Simon per ajudar; suggereix també reclutar en Doric, un druida la comunitat forestal del qual lluita contra la tala forçada ordenada per Forge.

En Doric, transformat en una mosca, s'infiltra al castell de Forge, trobant que la volta té defenses màgiques de Mordenkainen, que Simon no pot desactivar. Simon creu que una relíquia màgica, "The Helm of Disjunction", podria desactivar-los. Viatgen a un antic cementiri per preguntar als avantpassats de Holga on trobar-lo. Simon ressuscita els morts amb un talismà el temps suficient perquè puguin respondre cinc preguntes cadascun. Els cadàvers revelen que van donar el timó a Xenk Yandar, un paladí que va fugir del seu país, Thay, quan Szass Tam va convertir Thayans en un exèrcit de no-morts. No se li fan prou preguntes, un cadàver queda "viu".

Després d'obligar l'Edgin a jurar que distribuirà qualsevol recompensa obtinguda a la gent, Xenk guia el grup a través de l'Underdark per recuperar el Helm. Amb l'ajuda d'un personal de teletransportació obtingut de l'exmarit halfling d'Holga, troben la relíquia però són atacats pels assassins Thayan enviats per Sofina. Xenk lluita contra els assassins i ajuda el grup a escapar del drac vermell obès Themberchaud abans de marxar.

Simon té problemes per dominar el poder del Helm, així que decideixen utilitzar el bastó per entrar a la volta durant els jocs. Simon i Holga s'infiltren a la porta màgicament segellada, però troben l'habitació buida excepte per una trampa màgica. Sofina, disfressada de Kira, sotmet a Edgin. El grup és capturat i obligat a participar en els jocs, però aconsegueix escapar de l'estadi. Doric descobreix que Forge ha carregat el tresor en un vaixell i es prepara per fugir. El grup roba el vaixell per ells mateixos i rescata Kira de Forge, que va amenaçar la vida de Kira.

Mentre escapen, el grup s'adona que Sofina va organitzar els jocs per atraure una multitud massiva i convertir-los en un exèrcit de no-morts utilitzant la maledicció que va destruir Thay. El grup torna, transportant les riqueses robades de Forge fora del vaixell amb el personal de teletransportació i repartint-les per tota la ciutat en globus aerostàtic, traient la gent fora de l'estadi abans que l'encanteri de Sofina faci efecte.

Enfurismada per la seva derrota, la Sofina ataca el grup, però Simon aconsegueix dominar la seva màgia i anul·lar l'encanteri d'aturada del temps de la Sofina, permetent a la Kira utilitzar un penjoll d'invisibilitat que l'Edgin i la Holga li van donar quan era petita per col·locar una polsera antimàgica a la Sofina. Sofina és assassinada quan en Dòric l'ataca en forma d'ós mussol i després aixafada per les restes que cauen, però Holga és ferida de mort. L'Edgin utilitza la tauleta per tornar-la a la vida, acceptant que volia tornar a la seva dona només per ell mateix mentre Holga s'havia convertit en una part real de la seva família. Doric indica obertura a una relació amb Simon.

Restaurat, l'antic Senyor de Neverwinter declara els herois de l'equip del regne. Xenk envia Forge a Revel's End, on no aconsegueix escapar de manera espectacular com ho van fer en Edgin i en Holga quan se li va negar el perdó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada