Bloc personal,

dimecres, 6 de setembre del 2023

Skip to Loafer, vol. 9 (2023)
(Skip and Loafer)

[470]

Valoració



Fitxa tècnica

Misaki Takamatsu (guió, dibuix i tinta)
(スキップとローファー  -  Skip and Loafer)

[ Manga seinen, comèdia romàntica, slice of life ]
Milky Way Ediciones (sense previsió encara)
Kodansha (Gekkan Afternoon) (23/08/23)

6 capítols (48-53) + extres - 176 pàgines b/n - 130 x 180 mm

Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

Whakoom:
“La Mitsumi, que va entrar a una escola secundària d'alt nivell a Tòquio des d'una zona rural amb molt bones notes, té aptituds pels estudis, però com que va créixer en una zona despoblada, té poca experiència per comunicar-se amb els seus companys. A més, és una mica-massa natural, i és bastant molest estar a un institut de la ciutat perquè no hi estàs acostumat! Tanmateix, la presència directa i pura de la Mitsumi ha influït en els seus companys de classe sense ni tan sols adonar-se’n…! El grup d'amics de la infància s'ha separat per primera vegada des que van entrar a segon curs, però aquest estiu només passarà una vegada i l'any vinent estaran definitivament enfocats en els examens d’accés a la universitat. ‘Vull passar moments inigualables amb els meus amics únics!’ Així que anem tots junts a divertir-nos, a la ciutat natal de la Mitsumi! Tot i que el seu període de prova amb el Sōsuke va acabar, ha desenvolupat una amistat amb l’Ujiie i la Mitsumi ho està donant-ho tot a l'“ara”!”

Crítica

Semblava que la cosa s’animaria, però torna a ser la insípida franquícia romàntica costumbrista…

En aquest volum, durant les vacances d’estiu, la Mitsumi convida a tota la colla d’amics a anar a la platja al seu poble natal.

Toca allargar la franquícia tant com sigui possible, per la qual cosa ara toca aprofundir en els personatges secundaris. Però el secret de tot plegat no està en les tensions o fluïdesa de la parella principal: únicament està en el carisme de la Mitsumi. Amb la Mitsumi comença i acaba tot.



Col·lecció



Resum (amb espòilers)

El Yamada està il·lusionat perquè li han dit que hi ha algú interessat en ell: la Tomoe. Les pel·lícules que es monta la seu cap sempre són espectaculars. Finalment, però, acaben sortint.

S’acosten les vacances d’estiu i la colla d’amics fan plans. Preparant la tornada a casa durant les vacances, amb la intenció de portar-li un regal a la seva germana, la Mitsumi treballa a temps parcial per aconseguir financiació. La Mitsumi proposa convidar els seus amics a casa seva, però els bitllets d’avió són molt cars, així que parla amb la seva tieta i proposa anar-hi en cotxe de lloguer… set hores de viatge, però.

Abans de les vacances cal preparar el festival cultural. La Mitsumi diu que el Ujiie té els ulls bonics i immediatament es talla els cabells. La Momo, l’estudiant guanyadora d’un premi de química que va demanar entrar al consell d’estudiants, s’ha enamorat de l’Ujiie, però a ell li agrada la Yasaka.

Arriba el dia del viatge. L’únic que no ve és el Yamada, perquè ara té xicota… La primera part del viatge la fan en tren i la segona amb un monovolumen de vuit places (ells en són set en total). Sense més novetats arriben a destí i es presenten amics i família de la Mitsumi.

La Mitsumi li regala la cartera que tant li ha costat treballant a la seva germana, la Maharu. La Maharu, avergonyida de ser de poble amb aspiracions d’anar a la ciutat, la rebutja i, a més, s’hi encara enfadant-se. Quan arriba la Fumi la calma.

Després que la Fumi parli amb la Maharu i després que la Fumi saludi a tots els nous companys, la Maharu li demana perdó a la Mitsumi.


Després de la platja van als banys públics, els nois per un cantó i les noies per un altre. El Sōsuke li pregunta al Mukai què en pensa de la Mitsumi i li diu, sense penar-s’ho massa, que és molt bona amiga, genial, però una mica boba. Els dos discuteixen les diferències entre amiga, estimada i xicota.

En sortir dels banys, tornen a casa per la platja, mullant-se els peus de nou. Mentre la Mitsumi agafa un cranc, el Sōsuke es pregunta si continuarà agradant-li a la Mitsumi. El Sōsuke comença a “sentir” coses per dins que fins ara no havia sentit; comença a quadrar i entendre algunes situacions amb la Mitsumi…


[ Els capítols que componen aquest volum els he acabat de llegir l’11 de juliol de 2023. L’entrada quedarà publicada en el moment que hi hagi la portada del tankōbon feta i disponible la data de publicació, el 23 d’agost de 2023. ]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada