Bloc personal,

dissabte, 27 de maig del 2023

Skip to Loafer, vol. 2 (2019)
(Skip and Loafer)

[435]

Valoració



Fitxa tècnica

Misaki Takamatsu (guió, dibuix i tinta)
(スキップとローファー  -  Skip and Loafer)

[ Manga seinen, comèdia romàntica, slice of life ]
Milky Way Ediciones (28/07/22)
Kodansha (Gekkan Afternoon) (23/07/19)

6 capítols (6-11) + extres - 176 pàgines b/n - 130 x 180 mm

Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

Whakoom:
“La Mitsumi passa la seva primera primavera a Tòquio des que va arribar del poble per començar els estudis de batxillerat. La vida de la ingènua Iwakura —la nostra influencer de l'alegria i l'optimisme— i la dels seus companys pot ser una estressant cacofonia d'equívocs, però que no s'escampi el pànic: com menys t'ho esperes, tots tornen a estar feliços!”

Crítica

Històries molt ben lligades i entretingudes d’un parell de “ximplets”…

M’està agradant molt la manera com es relaten al manga les històries, sense massa càrrega romàntica i sempre buscant la situació simpàtica. Mica en mica, tot el grup de coneguts, primer, i amics, més tard, es va consolidant i, de la mateixa manera, la història explicada agafa més consistència.



Col·lecció



Resum (amb espòilers)

El noi que volia reclutar la Mitsumi pel club de teatre, el Kanechika, es troba la Mitsumi a l’institut i li fa saber el passat actoral del Sōsuke. Li demana que l’ajudi a convèncer-lo perquè entri al club, però ella se n’adona que si no ho ha dit obertament és potser perquè no vol que se sàpiga. El Sōsuke li explica que de petit ho feia per acontentar sa mare, però que ara no en té cap interès. Ell li comenta que, ara mateix, no l’apasiona res, però davant la promesa de cercar conjuntament què li pot agradar, queden per celebrar-ho menjant alguna cosa deliciosa de la mateixa manera que ho va fer amb la seva amiga de la infància, la Fumi.

Passada l’aturada escolar per la Golden Week, la Mitsumi se centra en imitar la Tokiko Takamine, tresorera del consell d’estudiants i mentora de la Mitsumi al club Tsubame, un exemple a l’hora de planificar la seva agenda.

S’acosta el festival esportiu i la classe s’engresca amb la possibilitat de guanyar més enllà que no pas només participar. La Mitsumi participarà a voleibol i, sense saber-ne gaire, rep el suport de la Mika, cosa que les fa més properes. Acaben perdent el partit, però ara totes es coneixen millor i són més amigues.

Mentrestant, al seu poble natal, la Fumi li confesa a la Mitsumi que li agrada un noi i ella li pregunta què se sent a l’estar enamorada. El mateix dia, el Sōsuke no va a l’institut perquè s’ha adormit i ha fingit estar malalt. El dia següent no ve a primera hora, però es presenta a migdia. La Mitsumi es pensa que és un delinqüent i, per un moment, intenta convèncer-lo perquè no deixi els estudis a mitges.

Al vespre, tots dos es queden amb els pensaments recurrents sobre si allò que han dit a l’altre era el correcte. Quan es tornen a trobar l’endemà, ella vol actuar amb normalitat, però és com un llibre obert i tothom sap que s’han esbarallat. La Mitsumi li demana consell a la Mika. Arribats a aquest punt els dos es disculpen i, aprofitant aquest fet, el Sōsuke s’obre una mica més i li dona detalls de la seva vida personal en l’entorn familiar. Aclarits els malentesos, els dos es van encara més amics. Les sensacions de la Mitsumi són les mateixes que la Fumi descrivia sentint-se enamorada…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada