Bloc personal,

dimarts, 30 de maig del 2023

Skip to Loafer, vol. 4 (2020)
(Skip and Loafer)

[438]

Valoració



Fitxa tècnica

Misaki Takamatsu (guió, dibuix i tinta)
(スキップとローファー  -  Skip and Loafer)

[ Manga seinen, comèdia romàntica, slice of life ]
Milky Way Ediciones (17/11/22)
Kodansha (Gekkan Afternoon) (21/08/20)

6 capítols (18-23) + extres - 176 pàgines b/n (algunes pàgines a color a la publicació mensual) - 130 x 180 mm

Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

Whakoom:
“Aquest és el primer festival cultural de la Mitsumi! La vida de la ingènua Iwakura —la nostra influencer de l'alegria i l'optimisme— i el gran esdeveniment en què estan involucrats tots els seus amics poden ser una estressant cacofonia d'equívocs, però que no s'escampi el pànic: com menys t'ho esperes, tots tornen a estar feliços!”

Crítica

El festival cultural de tardor…

Són manies meves o hi ha hagut una baixada en la qualitat dels dibuixos a partir d’aquest volum? Almenys a l’inici del volum… també és veritat que la versió online que estic llegint, a partir d’aquest volum té una traducció bastant deficient. Al final del volum, el nivell de dibuix i la manera d’explicar la història recuperen la genialitat habitual.

En tota aquesta reflexió he observat que el que manté interessant la història és la Mitsumi i la seva innocència.



Col·lecció



Resum (amb espòilers)

La Mitsumi va ben atabalada amb l’organització del festival cultural. Mentrestant, la seva classe està preparant una obra de teatre en format musical: The Sound of Music (Somriures i llàgrimes). El Sōsuke, seguint la corrent, accepta fer un petit paper al musical: xicot de la germana gran dels set fills de von Trapp.

L’excés d’optimisme de la Mitsumi fa que es comprometi en coses que, finalment, no pot arribar. Les companyes se’n deceben i ella, en enterar-se, s’enfonsa. El Sōsuke ho ha vist i parlant amb ella i enjuguescant-hi, aconsegueix revifar-la.

L’obra, finalment, agrada a tothom. A la Mika, que feia de mare superiora al musical, la venen a veure amigues de secundària. La Yuzuki és assetjada per nois que intenten flirtejar amb ella ignorant el quadre que ha presentat a l’exposició. A la Makoto també venen a visitar-la amigues de secundària. La Yuzuki està contenta de tenir la Makoto d’amiga.

El segon dia de festival, la mare i el germà petit del Sōsuke van a veure’l. El germà petit es perd, però sap arribar a la classe esperant que trobarà sa mare. La Mitsumi el reconeix pel clauer que li va regalar el Sōsuke. El Sōsuke és avisat i va a recollir el seu germà petit, al mateix temps que avisa a sa mare on es troba. Paral·lelament, la Mitsumi troba la mare i l’acompanya a la classe. En el trajecte, la mare del Sōsuke es troba la Ririka pels passadissos, acompanyada de l’amic del Sōsuke. Finalment, es revela que són cosins.

Davant la pressió de la Ririka, la mare del Sōsuke decideix tornar a casa sense quedar-se a veure el musical. La Mitsumi, per primer cop, intervé en la disputa i defensa el Sōsuke en la posició d’atac de l’os formiguer…

El Sōsuke, recapacitant, se n’adona que ha de ser sincer amb ell mateix… i així li ho fa saber a la Ririka. La Ririka l’abofeteja i li diu que no en vol saber res més d’ell mai més. Ell li dona les gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada