Bloc personal,

divendres, 29 de març del 2024

Skip to Loafer, vol. 10 (2024)
(Skip and Loafer)

[518]

Valoració



Fitxa tècnica

Misaki Takamatsu (guió, dibuix i tinta)
(スキップとローファー  -  Skip and Loafer)

[ Manga seinen, comèdia romàntica, slice of life ]
Milky Way Ediciones (sense previsió encara)
Kodansha (Gekkan Afternoon) (22/03/24)

6 capítols (54-59) + extres - 176 pàgines b/n - format B6 (130 x 180 mm)

Wikipedia   |   MyAnimeList (8,59) (8.819)

Sinopsi

Whakoom:
“La Mitsumi, que ha entrat a un institut de batxillerat d'alt nivell a Tòquio, procedent d'una zona rural amb les millors notes de la seva classe, és bona per estudiar, però com que va créixer en una zona despoblada, té poca experiència per comunicar-se amb els seus companys. A més, és una mica natural i espontània, i li sembla força molest estar a un institut d'una ciutat a la qual no hi està acostumada! Tanmateix, sense ni adonar-se'n, la presència directa i pura de de la Mitsumi ha influït en els seus companys de classe…!

El seu grup d'amics íntims del seu poble natal s'ha separat des que van acabar secundària, però aquest estiu només passarà una vegada, i l’any vinent tots estaran massa ocupats amb els exàmens. La Mitsumi vol passar moments inigualables amb els seus amics: els de tota la vida i els d’ara. Així que anem tots junts a divertir-nos, a la ciutat natal de la Mitsumi!”

Crítica

Les vacances d’estiu de la Mitsumi amb els amics de la infància i els d’ara a l’institut al seu poble natal, just abans que comencin l’últim curs…

Ja fa temps que aquesta història m’està avorrint una mica i només la continuo per saber què passarà, perquè la història per ella mateixa no té cap gir que valgui la pena continuar-la.



Col·lecció



Resum (amb espòilers)

54.- Un mar d’infarts (quarta part). Primeres pàgines a color que no veurem en el tankōbon.

Seguint la història des del volum anterior, la colla d’amics passen uns dies de l’estiu al poble natal de la Mitsumi gaudint de les delícies culinàries de la família.

El Sōsuke menja més del compte i se sent indisposat. Acaba adormint-se abans que ningú. L’endemà, però, sembla estar ben recuperat i passa el dia amb la colla d’amics. Al vespre, coneix els amics de la infància de la Mitsumi. (06/09/23)

55.- Un mar d’infarts (cinquena part). La Mika observa des de la distància la relació entre la Mitsumi i el Sōsuke i aprofita una caminadeta per acabar de pair el sopar per posar al dia el/la Nao de la seva declaració fallida al Sōsuke. El Mukai, amic del Sōsuke que ja estava al cas, que també ha sortit a caminar amb elles –inoportunament–, també se n’assabenta. El/la Nao recorda la quantitat de llàgrimes que va deixar anar per les decepcions i l’encoratja. Després, truca a un noi del que n’havia estat enamorat/da i li proposa visitar el poble el proper any. (02/11/23)

56.- Camí cansat a casa. De nit, les quatre noies estan estirades als futons, però sembla que ningú aconsegueix agafar la son i es posen a parlar de nois que els agraden. La Tokiko diu que li agrada un noi més gran que ella. La Mitsumi, que és un llibre obert davant les companyes, diu que pensa en algú, però que ara s’estima més mantenir l’amistat. La Mika diu que li agradria enamorar-se d’algú. I la Yuzuki diu que no li agrada ningú, però que té clar que vol ser veterinària. Això les porta a parlar de si escollir entre ciències o lletres i, de moment, la Yuzuki és l’única que agafarà ciències mentre les demés agafen lletres (de fet, la Mika encara no ho té clar).
L’endemà, després de passejar i esmorzar, el grup de sis estudiants (i el/la Nao) es despedeix de la família de la Mitsumi i tornen a Tòquio. Tothom torna a les seves rutines excepte el Sōsuke, que comença a treure la seva part negativa en un moment de la seva vida en què va tenir males influències i contesta abruptament a la seva mare quan no li ha fet saber en cap moment que havia estat de viatge. (22/11/23)

57.- Un dia de classes tranquil. Novament a l’institut, però encara de vacances, mentre les quatre noies es fan una pulsera, la Mitsumi confesa que va sortir una vegada amb el Sōsuke i la resta de noies exclamen sorpreses. De totes maneres, la Mitsumi manifesta que, acostant-se els exàmens finals, no vol embolicar-se i vol mantenir l’amistat amb el Sōsuke, però només això: una amistat. En el fons, però, encara queda alguna cosa… (29/03/24)

58.- Un futur brillant (primera part). Un cop es donen per acabades les vacances d’estiu, el curs continua i se’ns presenta un nou personatge: el Kazakami. El Kazakami és un noi de pèl negre, intel·ligent i prou atractiu, que li agrada força a la Takamine, la presidenta del consell escolar i molt popular entre nois i noies. La Hanazono, la tutora del curs, es despedeix dels alumnes de cara al curs que ve, doncs agafa una baixa per maternitat. Tots els alumnes se sorprenen que no estigui casada. Per altra banda, mentre la Mitsumi actua amb la naturalitat de sempre, el Sōsuke sempre va mirant de reüll la Mitsumi molt seriós. Coneixem la part fosca del Kazakami: a part de ser bon estudiant, considera inútils la resta de companys que sempre acaben fent el manta. Un vespre, quan arriba a casa, la mare ha regalat la seva col·lecció de figuretes a la mestra de cuina i ell no ho entén. El pare, a més, el reganya per enfadar-se amb la mare. L’endemà, quan torna a l’escola i un noi fa broma amb un personatge dels que ell col·leccionava, el Kazakami respon airadament.(29/03/24)

59.- Un futur brillant (segona part). El Narumi, del club de teatre, amb qui havia esclatat el Kazakami, el segueix per parlar amb ell. Parla de l’afició comuna com a seguidors dels personatges que el Kazakami col·leccionava. Coneixent el problema del Kazakami, insisteix bastant en intentar recuperar les figuretes perdudes, però ell insisteix en que no és necessari. El Kazakami també té una xerrada amb la professora prenyada, especialment després d’haver escoltat les queixes d’una mare pel mal exemple que és pels estudiants que una professora no estigui casada. Els “problemes” que té a casa, la xerrada amb la professora i el temps d’estudi que necessita per preparar-se pels exàmens el deixen ben pensatiu. (29/03/24)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada