Bloc personal,

dimarts, 26 de març del 2024

Kusuriya no Hitorigoto, vol. 2 (2018)
(Los diarios de la boticaria)

[515]

Valoració



Fitxa tècnica

Natsu Hyūga (guió i novel·la)
Nekokurage (il·lustracions)
Itsuki Nanao (composició)
Tōku Shino (concepte visual de personatges, il·lustradora de la novel·la original)
(薬屋のひとりごと)

[ Manga seinen, drama, misteri, romanç, històric, mèdic ]
Tumangaonline
Square Enix (Monthly Big Gangan) (24/02/18 al Japó)
ECC Ediciones (17/01/24 a Espanya)

4 capítols (5-8) + extra - 184 pàgines - format B6 (128 x 180 mm - 12 mm gruix) - edició espanyola sense color (b/n)
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,58) (16.712)

Sinopsi

Whakoom:
“L'eunuc Jinshi descobreix entre les criades la jove Maomao, que abans era apotecària, i l'ascendeix a donzella de la consort Gyokuyō. Com a tal, la noia rebrà ordres directes de l'emperador, però quina mena de feines li encarregaran? Entre altres coses, us tocarà participar per primera vegada en una recepció als jardins del palau. La curiositat innata i l'ànsia de saber la indueixen a actuar i, sense esperar-ho, atrau l'atenció dels altres. La Maomao no para ni un moment en el segon volum!”

Crítica

La festa al jardí, sense pigues i el primer enverinament per cata…

Basat en una novel·la serialitzada de Natsu Hyūga actualment en publicació des de 2011. El 2012 en van fer una novel·la tancada il·lustrada per la Megumi Matsuda, des de 2014 un novel·la lleugera il·lustrada per Touko Shino (14 volums), des de 2017 un manga il·lustrat per Nekokurage (13 volums), des de 2017 un manga spin-off il·lustrat per Minoji Kurata (Mao Mao no Kōkyū Nazotoki Techō, 18 volums) i la tardor 2023 / hivern 2024 un anime de 24 capítols.

També es pot trobar sota els títols The Apothecary Diaries i Apothecary's Soliloquy o Soliloqui de l'apotecària (traducció literal del japonès).


Els capítols d’aquest volum 2 arriben fins el capítol 6 de l’anime (4-6). Fins ara, de cada volum de manga, tres capítols d’anime.

L'emperador s’interessa per la Maomao…?! Quan les cròniques dels seus èxits arriben a les oïdes de la seva Majestat Imperial, la Maomao rep una sol·licitud directa del tron. Rebutjar l'emperador està fora de qüestió per a l'antiga apotecària si vol conservar el cap! Però, tot i que s'espera que tots els súbdits acceptin l'emperador, la Maomao està a punt de descobrir que les dames de companyia tenen encara més obligacions socials a les quals assistir, a mesura que comencen els preparatius per al banquet del jardí! Preparar un afrodisíac podria ser un segon maldecap per a la Maomao, però un somriure bonic per als funcionaris de la cort podria resultar molt més difícil…”


Col·lecció



Resum (amb espòilers)

Capítol 5. Infermeria. Quan l’emperador visita la Gyokuyō, la consort pelroja que habitualment vesteix de rosa i fucsia a qui assisteix la Maomao, aquest li encarrega a la Maomao que vigili la salut de la Rifa, l’altra concubina bruna que acostuma a vestir tons blaus que finalment va patir la mort del seu nadó. Quan la Maomao es presenta al palau de vidre de la Rifa, les seves assistents se’n burlen i li tiren el menjar que portava pel terra. La seva intenció és canviar els hàbits alimentaris, però la barrera que li posen les assistents li fa difícil arribar a la malalta, fins el punt que la fan fora de la sala. Mentre la Maomao especula sobre el possible problema i la millor solució, arriba el Jinshi. Amb la seva presència s’imposa davant les assistents i finalment aconsegueix contactar amb la malalta.

Sorprenentment, descobreix que la Rifa continua maquillada amb la pols de maquillatge enverinat malgrat totes les prohibicions imposades. S’atansa a la responsable del maquillatge, li pregunta si ha estat ella que l’ha maquillat i li clava una bufetada ben donada que la tira pel terra davant la sorpesa de tothom. (Recordo que a l’anime aquesta escena és la més impactant de totes, perquè en cap cas te l’esperes). L’agafa pels pèls i l’arrosega pel terra fins els calaixos de maquillatge i li tira tot el pols de maquillatge enverinat pel cap de l’assistent, perquè en sigui conscient del gran error que ha comès i del que n’és l’única responsable de la malaltia de la consort. A continuació esbronca la resta d’assistents perquè ventilin l’habitació i netegin tota la resta de pols. La Maomao es queda al costat de la Rifa a alimentar-la personalment per intentar aconseguir que expulsi el verí que ha acumulat el seu cos. La netegen, li fan veure te i, molt mica en mica, sembla que comença a millorar. Després de dos mesos comença a caminar.

Quan ja està pràcticament recuperada, la Rifa comença a dubtar si l’emperador es tornarà a fixar en ella davant la Gyokuyō. La Maomao, per animar-la li diu que hi han moltes flors diferents i no tenen perquè ser més maques unes que altres. La Maomao li acaba explicant ‘la tècnica secreta’ apresa al bordell per aprofitar el mamellam de la Rifa davant l’emperador, com a regal de despedida del palau.

Capítol 6. Festa al jardí (primera part). En l’inici de la primavera, se celebra una de les dues festes anuals on les consorts són les convidades i aquest any, superades les morts del nadons, les quatre hi assistiran com si d’una competició es tratés. Un esdeveniment on totes les assistents van esvalotades per saber com de maques s’hi presentaran. La Maomao, davant del problema del fred de l’inici de la primavera prepara uns pastissos de mandarina i gengibre per no passar fred i, a més, s’ha cosit una butxaca a la roba interior per un portar una pedra calenta. El boca orella s’escampa ràpidament i tothom li demana que li cusi també una butxaca, inclós el Jinshi, i les assitents d’altres palaus també. Un altre tema a preveure és el maquillatge que, les altres assistents s’entesten en utilitzar per tapar les pigues de la Maomao. La sorpresa ve quan, un cop rentada la cara, se n’adonen que és molt guapa i que les pigues se les maquilla ella mateixa per no semblar tan maca i evitar així ser violada. La consort Gyokuyō els dona a cada assistent una joia perquè tothom sàpiga a qui assisteixen. Quan ve el Jinshi i la veu sense maquillatge també se’n sorprèn i, quan se n’assabenta del motiu, també li regala una forquilla de plata pel cabell.

Capítol 7. Festa al jardí (segona part). Comença la festa al jardí amb balls i les assistents darrera les bambalines comencen a tafanejar i a competir entre elles. Les altres assistents troben a faltar la Maomao, però ho troben natural perquè és poc agracidada… tot això sense saber que la tenen davant, perfectament maquillada i sense pigues i amb dos motius ornamentals quan la majoria només en té un. Sempre darrera les cortines se n’acaba enterant de les diferències entre les consorts i les lluites internes entre grups d’assistents. Comença a entendre detalls de diferències d’edat i d’anteriors relacions amb l’emperador precedent.

En un descans de la festa, un oficial de nom Rihaku li ofereix a la Maomao un altre ornament, just en el moment en què un companya li estava explicant els dobles sentits d’aquests regals. La consort Rifa també aprofita el descans per visitar la Maomao i mostrar-li la seva gratitud quan la va guarir i també li dona un ornament de regal. Quan es reprèn la festa, la Maomao fa de catadora oficial de la Gyokuyō, però mentre les altres catadores estan molt nervioses davant d’un possible enverinament, la Maomao ho gaudeix. Primer prova el sake i després medusa, tot i saber que segurament no és del gust de la Gyokuyō. També adverteix comportaments estranys en l’assistent de la consort Riishu, la més jove de totes. En el tercer plat, una sopa, la Maomao detecta verí, però enlloc de cridar-ho ràpidament, ho gaudeix masoquistament.

Capítol 8. Festa al jardí (tercera part). Davant la sorpresa generalitzada, la Maomao, per contra, molt calmadament, s’aixeca i desapareix per la cortina de darrera a vomitar i netejar-se la boca. En el moment que ha detectat el verí ha descobert la jugada: de fet, volien enverinar la consort Riishu, però han intercanviat per error els plats amb la consort Gyokuyō. Sort d’això, perquè la Maomao se n’ha adonat. El Jinshi va corrents a preocupar-se per curar-la, però ella ja ha fet tot el que calia; fins i tot té un remei per un ministre que també ha patit un petit enverinament. La Maomao demana al Jinshi que porti a la infermeria la consort Riishu i a la seva catadora per descorbrir el misteri. Sense més preàmbuls, la Maomao aixeca la màniga de la Riishu i hi veu taques i butllofes producte d’al·lèrgies vàries. La Maomao els fa saber a la Riishu i la seva catadora que no pot menjar marisc i alguns peixos i que le fet de consumir-los té un cost semblant a un enverinament; cal estar-ne al cas i evitar-los o fer-la vomitar si és massa tard i és per això que li dona instruccions precises per escrit a la catadora.

El capítol extra del final no l’he pogut llegir en la versió online.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada