Bloc personal,

dimarts, 2 d’abril del 2024

Kusuriya no Hitorigoto, vol. 6 (2020)
(Los diarios de la boticaria)

[522]

Valoració



Fitxa tècnica

Natsu Hyūga (guió i novel·la)
Nekokurage (il·lustracions)
Itsuki Nanao (composició)
Tōku Shino (concepte visual de personatges, il·lustradora de la novel·la original)
(薬屋のひとりごと)

[ Manga seinen, drama, misteri, romanç, històric, mèdic ]
Tumangaonline
Square Enix (Monthly Big Gangan) (25/03/20 al Japó)
ECC Ediciones (sense data prevista a Espanya)

6 capítols (27-32) - 192 pàgines - format B6 (128 x 180 mm - 13 mm gruix)
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,58) (16.814)

Sinopsi

Whakoom:
Disfressats, el Jinshi i jo passegem per la ciutat… La Maomao treballa com a minyona a casa del Jinshi, però per alguna raó acaba maquillant-lo. A més, la Maomao també es disfressa i tots dos surten a la ciutat…!? El parador dels dos en el seu inusual viatge, revela per primera vegada qui són els pares de la Maomao i la implicació d’ella en la resolució del misteri fins ara, on els esdeveniments que han passat estan connectats com un sol!”

Crítica

Intercanvien de rols amb disfresses i l’incident del temple de cerimònies…

Basat en una novel·la serialitzada de Natsu Hyūga actualment en publicació des de 2011. El 2012 en van fer una novel·la tancada il·lustrada per la Megumi Matsuda, des de 2014 un novel·la lleugera il·lustrada per Touko Shino (14 volums), des de 2017 un manga il·lustrat per Nekokurage (13 volums), des de 2017 un manga spin-off il·lustrat per Minoji Kurata (Mao Mao no Kōkyū Nazotoki Techō, 18 volums) i la tardor 2023 / hivern 2024 un anime de 24 capítols.

També es pot trobar sota els títols The Apothecary Diaries i Apothecary's Soliloquy o Soliloqui de l'apotecària (traducció literal del japonès).


Els capítols d’aquest volum 6 arriben fins el capítol 19 de l’anime (17-19).

Gairebé el doble de pàgines a color del que és habitual, però, com en el volum anterior, en el segon capítol del volum.


Col·lecció



Resum (amb espòilers)

Capítol 27. Cosmètics. Un dia, de bones a primeres, el Jinshi li comença a preguntar a la Maomao sobre qüestions de maquillatge i acaba deixant en les seves mans el fet de pretendre canviar d’aparença amb maquillatge per semblar un plebeu. L’endemà, quan es presenta a l’habitació principal, està l’assistenta rentant-li i assecant-li acuradament els cabells. El primer que fa, sota el permís del Jinshin, és olorar-li la roba (fa olor a incens de rics). A continuació tira oli i sal a un cosi d’aigua calenta per treure-li el brillo natural dels cabells (tan ben cuidats fins ara). Després el vesteix amb roba vella suada (per la Maomao no és suficient). Després li lliga una tovallola a la panxa perquè sembli més gras (està massa fibrat). A continuació acaba maquillant-lo, no sense abans intentar provar de maquillar-lo de dona. També maquilla les mans, perquè semblin més brutes. Finalment li fa veure un líquid de manera que se li inflaran lleugerament els llavis i li canviarà una mica la veu.

Capítol 28. Un passeig per la ciutat. Acaba la transformació amb boles de cotó dintre les galtes. Un cop acabada la transformació, la Maomao ja fa càbales amb el temps lliure disponible, però, com no podia ser d’una altra manera, el Gao Shun força a la Maomao a acompanyar-lo un bon troç de camí, però pel fet d’anar junts i ser fàcilment reconeixebles, també la fan maquillar per fer-la passar com a noble. Finalment canvien de rols en el vestir, en l’actitud corporal i en el parlar. La Maomao acompanya el Jinshin a un restaurant que, a la part superior, hi té una posada, suposadament amb cortesanes. Pel camí parlen una mica de tot i, quan són a la porta del restaurant, el Jinshi li pregunta com rebaixar el preu d’una cortesa, cosa que la Maomao explica clarament.

Capítol 29. Sífilis. En la primera nit a casa del pare, un malson de la Maomao aflora un record de quan era un nadó, quan una dona amb venes sanguinolentes a les mans intenta apunyalar-la mentre dorm. La Maomao visita la casa Verdigris per indicacions del seu pare i ho fa a la caseta que hi ha al fons del solar on hi descansa una cortesana sense nas amb sífilis mig moribunda. De fet, és la cortesana que, en temps de penúries econòmiques, va tirar endavant la casa gràcies a la gran quantitat de clients. La Maomao aprofita la visita de portar-li el medicament, per ventilar l’estància i netejar-la. Una minyona avisa la Maomao que un home amb ulleres, el Raken, està ara mateix a la casa Verdigris i és millor que no la vegin per allà. Mentrestant, la dona malalta ha començat a xiuxiuejar una cançó i després s’ha incorporat per jugar una partida imaginària de shōgi. La Meimei, una de les tres princeses de la casa, avisa que el Raken ja ha marxat. Parlen del fet que, si no hagués anat a parar a la cort, molt probablement la vella de la casa l’hauria venut al Raken. També parlen que la Meimei està en l’edat ideal de retirar-se.

Quan el Jinshi ha tornat a casa, s’estira dels pèls en pensar que en el restaurant on havia estat citat era també un casa de cites i, a sobre, havia estat la Maomao que l’havia acompanyat. El Jinshin i el Gao Shun parlen de la conversa que va tenir amb la Maomao explicant que el seu padrastre és un metge de reconegut mèrit i eunuc. Totes aquestes dades, el fan bastant singular i el Jinshin dona per fet que el Gao Shun ho investigarà. Enmig d’aquestes xerrades apareix sense cita, com sempre, el Raken. El Raken ve a per la Maomao i el Jinshi li diu que ell l’ha comprat. El Raken està disposat a pagar-ne el preu que li demani. Per primer cop, el Raken deixa anar que la Maomao és filla biològica seva. El Jinshin li diu a la Maomao que el Raken vol conèixer-la, però ella, que ja ha hagut d’evitar-lo des de fa temps a la casa Verdigris, li diu amb l’expressió de la cara que li fa angúnia.

Capítol 30. La Suirei. Fa dos mesos que fa de minyona a casa del Jinshin i ha observat que periòdicament desapareix, per la qual cosa ella i la Suiren, la vella assistenta, aprofiten per fer neteja a fons. La Suirei li encarrega a la Maomao d’anar a buscar un medicament a la farmàcia. Mentre espera gaudint el moment ensumant l’olor de la farmàcia, apareix la Suirei, la dama que es va trobar quan va arribar a la cort exterior. Ella està a càrrec de l’oficina de guàrdia i tal com ha aparegut a la farmàcia, desapareix amb el seu encàrrec. Quan torna a la casa, la vella Suiren li encarrega anar a cremar brossa del Jinshin i, de passada, podrà tornar a passar pel dispensari. En el camí de tornada es troba herbes medicinals pel camí i, seguint el rastre d’altres herbes, troba un petit jardí medicinal. La Suirei torna a aparèixer. És un petit hort que la Suirei té permès cultivar. La Maomao li pregunta què ha plantat i la Suirei contesta “medicina de resurrecció”. Finalment només era una broma. El que realment ha plantat és ‘glòria del matí’ (campanetes)

Capítol 31. Només una coincidència?. El Rihaku acut a la Maomao per si pot resoldre-li un misteri relacionat amb la crema dels magatzems. Han robat eines cerimonials. La història també té a veure amb la intoxicació d’algues del volum anterior i també de la d’excès de sal. Cal afegir-hi la pipa que va trobar la Maomao i la descripció d’una estranya dona que correspon amb la descripció de la Suirei. La Maomao ha trobat tres coincidències que no poden ser només una casualitat. Quan està a punt d’explicar-li al Rihaku les seves conclusions, apareixen el Jinshi i el Gao Shun. Comparteix les seves deduccions amb el Jinshi, però tampoc té un idea clara del que passarà a continuació. La Maomao tampoc està massa interessada en resoldre el misteri, però quan el Jinshin li ofereix bilis de bou per fabricar medicament, comença a menjar directament de la seva mà.

Capítol 32. El ritual. La Maomao investiga al registre de documents. Les investigacions porten al responsable de la cerimònia ritual. Ara sí té clar on es produirà el proper incident. També té accès als plànols de l’escenografia dels rituals. El bibliotecari, que abans també estava relacionat amb les cerimònies, li explica alguns detalls importants. La propera cerimònia acaba de començar i la Maomao surt cames ajudeu-me. Té clar que algú farà caure una enorme peça de fusta al cap de l’oficiador de la cerimònia, però quan arriba al temple, una esquadra de soldats protegeix l’accès. Intenta avisar del perill d’un incident, però el seu estatus de serventa fa que no sigui tingut en compte. Veient que no entrarà, comença a aplicar psicologia inversa, però l’únic que rep és un cop pal al cap que li infla un ull i li fa sagnar el nas. Ella insisteix en que algú pot resultar ferit i, quan pràcticament ho donava tot per perdut, el Raken li diu que almenys confïin en ell i la deixin passar. Entra esvalotada al temple al mateix moment en què es trenca la corda i es disposa a caure l’enorme peça de fusta, just a temps perquè la Maomao empemti el personatge que està efectuant la cerimònia i li salvi la vida. Això li costa un bon trau a la cama que la fa sagnar abundament. Abans que perdi el coneixement, observa que la persona a qui acaba de salvar és el Jinshi i no entèn res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada