Bloc personal,

divendres, 12 d’abril del 2024

Kusuriya no Hitorigoto, vol. 12 (2023)
(Los diarios de la boticaria)

[530]

Valoració



Fitxa tècnica

Natsu Hyūga (guió i novel·la)
Nekokurage (il·lustracions)
Itsuki Nanao (composició)
Tōku Shino (concepte visual de personatges, il·lustradora de la novel·la original)
(薬屋のひとりごと)

[ Manga seinen, drama, misteri, romanç, històric, mèdic ]
Tumangaonline
Square Enix (Monthly Big Gangan) (29/09/23 al Japó)
ECC Ediciones (sense data prevista a Espanya)

5 capítols (59-63) - 174 pàgines - format B6 (128 x 180 mm - 13 mm gruix)
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,59) (17.183)

Sinopsi

Whakoom:
A la foscor, vaig tocar una granota… Després de resoldre el misteri de la maledicció de l'antic emperador, la Maomao torna a la seva vida diària al Palau de Jade, i Ohka la porta a participar en els esdeveniments nocturns al palau interior i, a petició de Jinshi, l'acompanya a una caceria on es veu involucrada en un nou incident… Volum 12 on toques una granota a la foscor i descobreix el secret del Jinshi!!”

Crítica

Històries per no dormir i la “granota” del Jinshi…

Basat en una novel·la serialitzada de Natsu Hyūga actualment en publicació des de 2011. El 2012 en van fer una novel·la tancada il·lustrada per la Megumi Matsuda, des de 2014 un novel·la lleugera il·lustrada per Touko Shino (14 volums), des de 2017 un manga il·lustrat per Nekokurage (13 volums), des de 2017 un manga spin-off il·lustrat per Minoji Kurata (Mao Mao no Kōkyū Nazotoki Techō, 18 volums) i la tardor 2023 / hivern 2024 un anime de 24 capítols.

També es pot trobar sota els títols The Apothecary Diaries i Apothecary's Soliloquy o Soliloqui de l'apotecària (traducció literal del japonès).


Contingut nou que no apareix a l’anime.


Col·lecció



Resum (amb espòilers)

Capítol 59. Història de fantasmes. Al Palau de Jade hi han tres noves criades i a la Maomao se li permet fer us del cobert per fer els seus medicaments, però ha de fer servir l’habitació per dormir. Al vespre, ella i la Infa assisteixen a una sessió de rondalles de por a la vora del foc. Tretze participants, tretze rondalles, un per assistent. La Infa a un costat i la Shisui a l’altre.

Ara li toca el torn a la Shisui d’explicar la seva rondalla de por. La Shisui, que habitualment coincideix amb la Maomao en els gustos per caçar insectes, canvia totalment d’actitud i sembla una altra persona posant-se seriosa per explicar la història de por, que a la Maomao li recorda a algú. Quan la Shisui acaba, li toca el torn a la Maomao. La de la Shisui ha fet por i la de la Maomao no i, a més, ha estat molt curta. Finalment li toca a la Infa la dotzena història i última, cosa que sorprèn a la Maomao, perquè n’havien de ser tretze. La Maomao es comença a adormir, però de cop s’aclareix i obre la finestra. La majoria de noies estan desmaiades intoxicades pel diòxid de carboni. Enmig de l’última històrira, la Maomao dubte si l’última frase que va escoltar va ser de la història de por o realment hi havia un fantasma. Sembla que la persona que va organitzar la reunió va morir l’any anterior i era la protagonista de l’última història que no es va acabar d’explicar…

Capítol 60. Retir d'estiu. El Jinshin es presenta al Palau de Jade i li demana a la Gyokuyō la disposició de la Maomao durant uns dies per anar de cacera, per invitació del Shisuo, el pare de la “nova” consort Rouran. Mentre és fora, el Jinshi li deixa la Suiren, la vella criada, per catar els verins.

El fill gran del Gaoshun, el Basen, acompanya la Maomao a la carrosa per la cacera que transcorre per terres del clan dels Shi, clan del pare de la Rouran i també de l’antiga emperadriu, però que no està sota el regnat de l’actual emperador. Quan arriben a lloc, sembla que el Jinshi té un pla entre mans i, de moment, aquí li diran Kousen en lloc de Jinshi. En el primer allotjament, malgrat la forta calor, tenen les finestres tancades i han fet portar blocs de gel per mantenir la carn fresca. La feina de la Maomao és catar un possible enverinament. Al Jinshi sembla que li envien menjars afrodisíacs i ell, sabent al que venia, s’ha portat el seu propi menjar per no caure en la tentació. El Jinshin li ofereix el menjar a la Maomao, però ella diu que està bé i no sembla afectar-la. El Jinshin també l’ofereix al Basen que acaba sagnant pel nas per l’afrodisíac i finalment acaba marejat i caient al terra.

Capítol 61. La caça (part 1). Per alguna estranya raó que se li escapa a la Maomao, el Jinshin ha canviat el nom a Kousen i ha de viatjar amb una màscara per amagar la seva identitat. A la cacera també hi ha el Rihaku fent-se càrrec del gos, al que li costa reconèixer-la tan ben vestida i sense les pigues. El Rihaku fa servir un xiulet per donar instruccions al gos. De totes maneres, de moment, estan utilizant falcons per caçar. En el dinar, el Jinshi és el convidat principal i està sentat a la taula amb la màscara posada. Observant el comportament del Jinshi, la Maomao endevina que alguna cosa no va com caldria. El Gaoshun, que veu la inquietud de la Maomao, li fa senyals amb el cap que no faci res. El Jinshin, finalment aconsegueix sortir i el Gaoshun li diu que el segueixi. Se’l troba fora amb dificultats per mantindre’s dempeus asfixiat de calor per la màscara. La Maomao vol treure-se-la, però ell li ho impedeix. La Maomao l’acosta a la vora del riu, empapa un mocador en aigua i li passa per sota la màscara. En aquest moment se sent un tret i el Jinshi protegeix la Maomao. Encara un segon tret. El Jinshin diu que és una feifa, una arma de guerra amb pòlvora, agafa la Maomao i es llença directament per una cascada al riu.

Capítol 62. La caça (part 2). Quan ha passat una hora des de que ha marxat el Jinshin, la gent comença a murmurar. Mentre el Basen no sap què fer, si sortir darrera d’ells o esperar, apareix un servent amb un tros de roba del Jinshin dient-li que el donen per mort. Tothom s’ha organitzar per intentar trobar-lo. El Rihaku està utilitzant el gos i, de cop, es posa a burdar a dos persones de la cerca i ha d’acabar demanant perdó. Al cap d’una estona tornen a trobar un tros de roba, aquest cop tacada de sang. També troben una caríssima fletxa de falcó. Troben el propietari de la fletxa, però, evidentment, no és el que ha intentat assassinar-lo. El Basen mira el Rihaku i aquest riu; a continuació es veu el tros de roba que li han fet arribar en el que hi ha escrit “pregunta a aquest home per més detalls”.

En un breu salt tempora enrera, veiem el Jinshi fent-li el boca a boca a la Maomao i practicant-li la reanimació cardiorespiratòria. Finalment la Maomao respira i es comença a treure la roba, perquè amb l’aigua està molt pesada. S’han amagat en una cova darrera la cascada. La Maomao li diu al Jinshin que també es tregui la roba mentre va escorrent la seva. Un cop secs, la Maomao li ofereix unes herbes salades de l’esmorzar per recuperar electrolits.

Capítol 63. La caça (part 3). El Jinshi li dona detalls de la feifa i de que, possiblement, hi havien dos o tres tiradors i per això va decidir saltar al riu. El que no sabia era que la Maomao no sap nadar. Per sortir de la cova han de seguir el corrent del riu, cosa bastant difícil per la Maomao, o enfilar-se per sortir per un forat al sostre. Ho proven, però una granota salta al cap de la Maomao, perd l’equilibri i acaba al terra junt al Jinshi escoltant els batecs del seu cor… i de la seva titola ben trempada. Acaba de descobrir que el Jinshin no és eunuc com els havien dit a tots fins ara. El Jinshi es disposa a dir-li-ho de paraula, però la Maomao fa càbales i pensa que saber allò només li portarà problemes, així diu que el que ella ha tocat ha estat una granota. Hi han uns moments força divertits en què comparen el tamany d’una granota amb el tamany de la titola del Jinshi. Finalment, el Jinshi l’agafa per la cuixa i li marca el paquet al publis i la invita a que ho descobreixi per ella mateixa.

En el moment en què la tenia a punt de caramel, se senten els lladrucs d’un gos i, de seguida, la Maomao xiula per avisar-lo. El Rihaku els rescata. El Jinshin es torna a posar la màscara i demana que no digui a ningú que està aquí. Després de parlar amb el Rihaku sobre les habilitats del gos, la Maomao diu que pot trobar la persona que hi ha darrera de tot plegat. Amb el gos, la Maomao troba l’arma amagada i espera, junt amb el Rihaku, que vingui el propietari per enxampar-lo. Només queda la confessió i delatar els còmplices.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada