Bloc personal,

dissabte, 13 d’abril del 2024

Kusuriya no Hitorigoto, vol. 13 (2024)
(Los diarios de la boticaria)

[531]

Valoració



Fitxa tècnica

Natsu Hyūga (guió i novel·la)
Nekokurage (il·lustracions)
Itsuki Nanao (composició)
Tōku Shino (concepte visual de personatges, il·lustradora de la novel·la original)
(薬屋のひとりごと)

[ Manga seinen, drama, misteri, romanç, històric, mèdic ]
Tumangaonline
Square Enix (Monthly Big Gangan) (25/03/24 al Japó)
ECC Ediciones (sense data prevista a Espanya)

5 capítols (64-68) - 174 pàgines - format B6 (128 x 180 mm - 13 mm gruix)
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,59) (17.266)

Sinopsi

Whakoom:
Feu servir el vostre enginy per fer delicioses postres congelades. Durant una cacera en la qual el Jinji va participar mentre amagava la seva veritable identitat, el Jinshi i Maomao van ser atacats per projectils voladors. La Maomao descobreix el secret del Jinshi a la cova on va escapar i, amb l'ajuda de Li Bai, captura el culpable i dedueix el rerefons de l'atac…!? Aleshores, la Maomao torna a treballar al palau interior. Volum 13 on estaràs demanant resoldre un nou misteri!!”

Crítica

Últim volum publicat, a dia d’avui!

Basat en una novel·la serialitzada de Natsu Hyūga actualment en publicació des de 2011. El 2012 en van fer una novel·la tancada il·lustrada per la Megumi Matsuda, des de 2014 un novel·la lleugera il·lustrada per Touko Shino (14 volums), des de 2017 un manga il·lustrat per Nekokurage (13 volums), des de 2017 un manga spin-off il·lustrat per Minoji Kurata (Mao Mao no Kōkyū Nazotoki Techō, 18 volums) i la tardor 2023 / hivern 2024 un anime de 24 capítols.

També es pot trobar sota els títols The Apothecary Diaries i Apothecary's Soliloquy o Soliloqui de l'apotecària (traducció literal del japonès).


Contingut nou que no apareix a l’anime.

Seguint el ritme de publicació, el volum 14 no es publicarà fins el mes de setembre, però, a dia d’avui, ja hi ha disponible per lectura fins el capítol 71, que suposa ja la meitat del proper volum 14…


Col·lecció



Resum (amb espòilers)

Capítol 64. El cavaller emmascarat. La Maomao torna a fer càbales amb l’últim incident de les armes de foc d’algun país de l’oest, així com les diplomàtiques rosses i alguns estranys interessos. Mentre està pensant en tot això, el Jinshi truca a la porta de la seva habitació: ve a demanar disculpes… i a donar-li el betzoar de bou (acumulació d'alguna substància no digerible, capaç de formar masses de volum variable, que es pot trobar en els intestins o estómacs dels animals) promès; càlculs biliars de vaca, material molt preuat per fer-ne medicaments. Com una nena petita, obre la porta i dona les gràcies il·lusionadíssima. Tot allò que el Jinshi volia explicar-li detalladament, ara queda en no res, perquè ella té una joguina nova.

Mentre tot això passa, al banquet al que no han assistit ni la Maomao ni el Jinshin, els rumors que escolta el Gaoshun són que el germà petit de l’emperador té la cara cremada, sempre està tancat en una habitació i és un incompetent incapaç d’accedir al tron. Poc es poden imaginar que el germà petit de l’emperador és un àngel caigut del cel.

Capítol 65. Banys públics. A la Xiaolan encara li queda mig any més al palau interior, però un cop passat aquest temps, o la família li arregla un casament, o algún important li demana quedar-se, o, molt possiblement no tindrà on aixoplugar-se. La Maomao pensa en la casa Verdigris, tot i que no és la millor opció. La Xiaolan també li pregunta a la Shisui i li diu que als bans públics tindrà feina. Totes tres entren als banys públics de la cort interior, primer per rentar-se i després per començar a gaudir de les diferentes piscines i temperatures de l’aigua. Quan la Xiaolan insisteix en quina feina hi ha per fer allà, la Shisui s’embolica un mocador al cap i, al moment, un parell de consorts els demanen que comencin amb els massatges. Quan s’adona que no té els braços depilats, la Maomao comença a fer-ho amb uns cordills, molt menys dolorós que a ganivet. La Maomao aprofita qualsevol excusa per aplicar els seus coneixements adquirits al barri vermell. En una sessió ja agenda i confirma més sessions. Amb els contactes adequats, la feina està assegurada.

Normalment una consort principal no deixaria que la seva assistent treballés per altres consorts, però la Gyokuyō pensa que és un bon lloc per tafanejar el que pensen les demés. Pel que ha pogut escoltar, les consorts més espavilades ja han endevinat que la Gyokuyō està prenyada i el tema de conversa ara és especular en si serà nen o nena. També corren rumors que la Rifa i la Rouran estan prenyades. També s’assabenten que han entrat noves criades a la cort interior i una trentena d’eunucs, antics esclaus. Arrel d’una conversa que no hi té res a veure, a la Maomao li tornen de cop els records d’haver tocat la “granota” del Jinshi. Aquest pensament queda interromput quan veu la consort Rīshu, la més jove de totes, entrar als banys públics, cosa poc habitual.

Capítol 66. Sekiu. Les tres noves criades del Palau de Jade són germanes, de diferents anys, però que són exactament iguals les tres. Perquè la gent les diferenciï, porten unes vetes amb colors diferents al pèl. La Sekiu, la petita de les tres germanes, de la mateixa edat que la Maomao, la Xiaolan i la Shisui, té pocs contactes socials. La Maomao s’ofereix a emportar-se-la als banys. La Sekiu està acomplexada per tenir els pits grans, al contrari que algú que coneixem bé. Davant l’experiència de la Maomao, la Xiaolan i la Shisui, la Sekiu és molt pudorosa i tot li fa vergonya.

Des de la distància, la Maomao torna a veure la Rīshu que rellisca i cau al terra amb l’oli escampat. Se li acosta i l’avisa, però ella i l’assistent fan un crit com d’haver vist un fantasma. La Maomao s’ofereix a depilar-li les cames amb els cordills. Acaba parlant amb ella i l’assistenta i s’assabenta que venen als banys públics, perquè als banys privats del Palau de Diamant hi ha un fantasma. Li diu que ho parlin amb el Jinshi i, en poc temps, la Maomao és sol·licitada de nou per descobrir el misteri. Davant l’habitual negociació del Jinshi i la Gyokuyō, en aquesta ocasió el Jinshi és molt vehement i acarona subtilment, però a la vista de tothom, les galtes i els llavis de la Maomao, en un joc per assegurar-se el secret de la Maomao.

Capítol 67. El fantasma dansaire. El Jinshi, el Gaoshun i la Maomao es presenten al Palau de Diamant i pregunten on han vist el fantasma. La Rīshu està realment espantada i algunes de les seves assistentes continuen fent-li bullying i, sobretot, ghosting, donant per invàlides les seves paraules. El Jinshin aconsegueix desempellegar-se de les assistents i escolta atentament la Rīshui la seva assistent principal, que han vist moure’s unes cortines en un lloc sense entrada ni sortida d’aire, amb la cara d’una persona. La Maomao mira per tots els racons, observa floridura a les parets i, de cop, troba la solució. El vapor de l’aigua calenta no només ha provocat floridura, sinó que, a més, ha podrit terra i paret. El mateix vapor ha mogut les cortines. La cara sembla ser la projectada per un mirall de bronze “màgic”, amb l’ajut de la llum de lluna, que li va regalar el pare de la Rīshu amb la cara de la seva mare gravada com si fos màgic.

Amb tot resolt, tornen les assistents que, veient la Rīshu plorant, tornen a deixar-la en ridícul. L’antiga assistenta principal li agafa el mirall de les mans i diu de donar-lo a beneficència, moment en què respon airadament al temps que li arrebassa el mirall de les mans.

Capítol 68. Els rumorejats eunucs i el gelat. Davant aquesta situació tan descarada, el Jinshi marca a l’assistenta insolent pagant-li amb la mateixa moneda, li arrabassa la forquilla del cap, la deixa en ridícul i li diu de comportar-se.

Un altre cop a la consulta del metge, la Maomao comença a interessar-se per la manera en què s’intervenen els eunucs. Per la seva banda, el Gaoshun insta al Jinshin a parlar del tema tabú de manera seriosa. El Jinshin volia fer-li saber a la Maomao que no era eunuc, però potser “aquella” no va ser la millor manera. Però, sobretot, encara vol fer-li saber el perquè, encara que no troba la manera. Mentrestant, ha de fer front a les altes demandes d’eunucs per tal de les consorts.

A fora, enmig de la calor, han portat gel de les muntanyes i és molt valiós. Sense voler, la Xiaoran fa caure un bloc al terra i l’eunuc que la supervisa s’enfada molt amb ella. La Maomao que era a prop, intenta defensar-la, però qui serà castigat serà l’eunuc. La Maomao corre per recollir el del terra que, encara que no es pugui fer servir, seria un desperdici deixar que es malmeti. La Maomao proposa fer un aperitiu per la Rouran, que és la beneficiària final, alternatiu al gelat. En tota aquesta situació, el Jinshin està d’espectador i, somrient, està esperant que la Maomao li demani un favor a desgrat seu. La Maomao li demana el favor i, a canvi, l’obliga a que, quan algú tingui alguna cosa que dir, esperi a que li ho digui tot. A més, li demana que porti la forquilla del pèl que li va regalar abans de la festa del jardí. La Maomao i la Xiaolan preparen un gelat amb base de llet, poc habitual per la zona i l’època històrica…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada