Bloc personal,

dimecres, 27 de març del 2024

Kusuriya no Hitorigoto, vol. 3 (2018)
(Los diarios de la boticaria)

[516]

Valoració



Fitxa tècnica

Natsu Hyūga (guió i novel·la)
Nekokurage (il·lustracions)
Itsuki Nanao (composició)
Tōku Shino (concepte visual de personatges, il·lustradora de la novel·la original)
(薬屋のひとりごと)

[ Manga seinen, drama, misteri, romanç, històric, mèdic ]
Tumangaonline
Square Enix (Monthly Big Gangan) (25/07/18 al Japó)
ECC Ediciones (14/02/24 a Espanya)

6 capítols (9-14) + extra - 200 pàgines - format B6 (128 x 180 mm - 13 mm gruix)
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,58) (16.750)

Sinopsi

Whakoom:
“La Maomao explica al Jinshi les circumstàncies en què es va servir un bol que contenia verí, a la recepció als jardins del palau, i després, indiferent a l'ocupadíssim que està l'eunuc amb el treball endarrerit, fa servir una de les forquilles que li van regalar a la festa, per tornar al districte del plaer per primera vegada en 10 mesos. Però, allà, es veu embolicada en un nou incident! Al tercer volum, les deduccions de la Maomao són cada vegada més precises!”

Crítica

Tres dies de permís a casa amb el seu pare, un intent de suïcidi i un assassinat amb sake…

Basat en una novel·la serialitzada de Natsu Hyūga actualment en publicació des de 2011. El 2012 en van fer una novel·la tancada il·lustrada per la Megumi Matsuda, des de 2014 un novel·la lleugera il·lustrada per Touko Shino (14 volums), des de 2017 un manga il·lustrat per Nekokurage (13 volums), des de 2017 un manga spin-off il·lustrat per Minoji Kurata (Mao Mao no Kōkyū Nazotoki Techō, 18 volums) i la tardor 2023 / hivern 2024 un anime de 24 capítols.

També es pot trobar sota els títols The Apothecary Diaries i Apothecary's Soliloquy o Soliloqui de l'apotecària (traducció literal del japonès).


Els capítols d’aquest volum 3 arriben fins el capítol 9 de l’anime (7-9). Fins ara, de cada volum de manga, tres capítols d’anime.

“La Maomao recull els fruits de les seves gestes al banquet del jardí! Després d'haver realitzat un exitós i sensual espectacle de degustació de menjar al banquet del jardí, la Maomao és la conversa del palau! Però aviat descobreix que la notorietat no és l'únic que li ha concedit la festa! La seva col·lecció de forquilles de l'esdeveniment ofereix a la jove apotecària una breu finestra de llibertat més enllà dels murs del palau, mentre torna al barri de plaer per primera vegada en deu mesos! Però mentre esperen les reunions amb el seu pare i els seus amics, també ho fa un altre misteri…”


Col·lecció



Resum (amb espòilers)

Capítol 9. Les deduccions de la Maomao. L’endemà de l’incident del verí, la Maomao es desperta tranquil·lament davant l’esverament de la resta d’assistents insistint-li en que descansi. Ella, però, no pot perdre el temps i de seguida demana permís per estar activa. Paral·lelament, l’assistent del Jinshi està esperant per donar-li a la Maomao una mostra de la sopa enverinada, perquè la Maomao la pugui analitzar, començant per les empremtes dactilars. No en treu aigua clara, però sap que quatre persones van manipular la tassa de sopa i, sobretot, té clar que va ser la catadora que va canviar els plats entre consorts per intimidar-la. També dedueix que les assistents li estan fent la punyeta a la consort per la seva relació amb l’anterior emperador, però que gràcies a això, el fet de canviar els plats i que ella ho va detectar, la van salvar. Quan l’assistent del Jinshi li explica tot el cas fil per randa, ell es deanima i es queda pensatiu.

Capítol 10. El significat de les forquilles. Passada la festa al jardí, l’incident de “la catadora que va provar el verí” està en boca de tothom, inclosa la seva amiga, la Xiaolan. Quan li pregunta quantes forquilles li han donat, la Maomao contesta que un total de quatre. Amb aquests regals, convenientments usats, pot abandonar temporalment l’harem. I així ho fa utilitzant el Rihaku a canvi d’una visita a la casa Verdigris (el bordell) de la que té invitacions a escollir per a qualsevol de les seves tres “deeses” durant tres dies.

Capítol 11. Tornar a casa. Quan la Maomao i el Rihaku surten del palau es dirigeixen a la casa Verdigris. La vella que dirigeix la casa fa avisar la Pairin mirant de pujar el nivell de la casa amb la visita d’un oficial d’alt rang. La Maomao, per la seva banda, paga amb el meitat del sou dels deu mesos que ha estat al palau interior, però només serveix com avançament del pagament de la Pairin i la vella li fa prometre que ha de portar un altre oficial properament. Mentrestant se’n va a visitar el pare. Quan arriba la rep com si hagués marxat el dia anterior. Mentre sopen, la Maomao li explica al pare tot el calvari. L’endemà, quan es lleva, el pare ja és fora recollint herbes i, quan la Maomao es disposa a anar a buscar-la, la venen a buscar del burdell central. Hi hagut un incident: una parella d’amants ha patit un enverinament en un suposat doble suïcidi. Les assistents de la casa han aconseguit que vomitin, però l’home està en aturada cardiorespiratòria. La Maomao el reanima i, abans que els donin aigua, la Maomao les atura i demana carbó per absorbir el verí. Té poques pistes per treure’n l’entrellat. Dues ampolles de licor, un vas trencat, una pipa i una palleta.

Capítol 12. Tija de blat. Mentrestant, han anat a avisar el pare de la Maomao, que porta la medicina i la barreja amb el carbó que ha anat triturant la Maomao. Els dona el medicament antiverí. El pare de la Maomao aprofita per posar-la a prova per veure si sap quin tipus de verí han utilitzat. Mentre reben els agraïments de la propietària de l’establiment, la Maomao va a revisar l’estat dels pacients. En el moment que obre la porta de l’habitació de l’home sorprèn la criada amb un ganivet a la mà en disposició de matar-lo. Al final acaba confesant que l’home ja havia enganyat unes quantes dones, inclosa la seva germana. De tornada a casa havent rebut el pagament pels serveis i pel seu silenci, la Maomao repassa tota la història i se n’adona que alguna cosa se li ha escapat. Finalment dedueix que no va ser un doble suïcidi, sinó un assassinat planificat per la prostituta. El verí: sake amb tabac. En una copa, una part de sake normal transparent i, a la part superior, sake enverinat. Primer beu la prostituta amb una palleta el sake del fons i després el noble, l’enverinat de la superfície. Al final, però, de motius en tenia tothom i ara cal menjar-se el cap…

Capítol 13. Malentès. La Maomao aprofita l’últim dia per anar a banyar-se a la casa Verdigris. De passada porta de tornada el Rihaku que s’ha enamorat de la Pairin. Quan torna, el Jinshi la mira amb mala cara convençut que s’ha enllitat amb el Rihaku. Ella tampoc és que ajudi massa a desfer el malentès, entre altres coses perquè tampoc ha entès, a hores d’ara, el veritable significat de les forquilles. Mentre el Jinshi s’estira els pèls de portes endintre, arriba a la seva porta un missatge amb un nou cas: un home de cinquanta anys mort pressumiblement per ingesta de sake. El Jinshi li encarrega el cas. La Maomao prova el sake causant de la mort i hi troba sal. Mentre la Maomao es va fotent una copa rera de l’altra, va elucubrant una teoria.

Capítol 14. Alcohol. Degut a una malaltia, l’home va començar a menjar només coses dolces, però degut també a que més tard no podia assaborir el salat, finalment va morir ingerint una gran quantitat de sal barrejada amb el sake. Ara la qüestió és qui li va posar la sal al sake i per què. Ella no sap qui ha estat el culpable, però ha donat totes les pistes perquè el capturin. El Jinshi, que també era proper al traspassat, en agraïment, li dona una ampolla de sake el bo a la Maomao.

El capítol extra Accicentalment del final no l’he pogut llegir en la versió online.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada