Bloc personal,

divendres, 22 de març del 2024

Nozomanu Fushi no Bōkensha (2024) S01
(The Unwanted Undead Adventurer)

[488]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Noriaki Akitaya
Guió: Yukie Sugawara (manga: Yū Okano)
Música: Shun Narita
Estudi: Connect
Veus de doblatge: Ryōta Suzuki, Mikako Komatsu, Ikumi Hasegawa
Emissió: 08/01/24 - 22/03/24
Títol original: 望まぬ不死の冒険者

[ Animació, acció, aventura, fantasia fosca, shōnen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,47) (21.707)

Sinopsi

IMDb (7,2) (366):
“El Rentt Faina és devorat per un drac llegendari i es troba com un munt d'ossos. Armat amb una espasa, un cinturó i una nova aparença aterridora, comença la seva recerca com un esquelet que acaba de néixer per aconseguir l'evolució existencial.”

Crítica

Amb altibaixos estranys: coses molt ben fetes i d’altres sense cap ni peus…

Basada en una novel·la serialitzada de Yū Okano actualment en publicació des de 2016. Hi ha adaptació a novel·la lleugera il·lustrada per Jaian (tretze volums des de 2017) i manga il·lustrat per Haiji Nakasone (dotze volums des de 2017).

Cinquena sèrie (5 de 19) d’anime finalitzada de la temporada hivern 2024.


Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada hivern 2024

5/5
Sōsō no Frieren (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
(Frieren: Beyond Journey’s End)

5/5
Kusuriya no Hitorigoto (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
(The Apothecary Diaries)

4/5
Ore dake Level Up na Ken (2024) S01
(Na Honjaman Rebeleop - Solo Leveling)

4/5
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (2024) S02
(The Dangers in My Heart)

4/5
Yubisaki to Renren (2024) S01
(A Sign of Affection)

4/5
Nozomanu Fushi no Boukensha (2024) S01
(The Unwanted Undead Adventurer)

4/5
Tsuki ga Michibiku Isekai Dōchū (2024) S02
 (temporada doble; primera part) 
(Tsukimichi: Moonlit Fantasy)

4/5
Sasaki to Pii-chan (2024) S01
(Sasaki and Peeps)

4/5
Sengoku Youko (2024) S01

 

4/5
Kingdom (2024) S05

 

3/5
Shangri-La Frontier: Kusoge Hunter, Kamige ni Idoman to su (2023) S01  (temporada doble; continuació) 
(Shangri-La Frontier: Crappy Game Hunter Challenges God-Tier Game)

3/5
Shin no Nakama ja Nai to Yūsha no Party o Oidasareta no de, Henkyō de Slow Life Suru Koto ni Shimashita (2024) S02
(Banished from the Hero’s Party, I Decided To Live A Quiet Life In The Countryside)

3/5
Dosanko Gyaru wa Namaramenkoi (2024) S01
(Hokkaido Gals Are Super Adorable!)

3/5
Meiji Gekken: 1874 (2024) S01
 

3/5
Hikari no Ō (2024) S02
(The Fire Hunter)

3/5
Yami Shibai (2024) S12
(Yamishibai: Japanese Ghost Stories) (Theater of Darkness)

2/5
Ragna Crimson (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
 

2/5
Undead Unluck (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
 

1/5
Megumi no Daigo: Kyūkoku no Orenji (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
(Firefighter Daigo: Rescuer in Orange)



Resum (amb espòilers)

El Rentt Faina, un aventurer de 25 anys, ha estat caçant monstres durant una dècada. Sense gaire talent per a la feina, el Rentt es troba atrapat cada dia caçant llims i follets per escasses quantitats de monedes. Poc sap, tot això està a punt de canviar quan es troba amb un camí aparentment no descobert al Laberint del Reflex Lunar.

El que l'espera al final del camí, però, no és un tresor ni riquesa, sinó un drac llegendari que no perd el temps en empassar-lo sencer! Despertant-se poc després, l Rentt es troba no del tot mort, però tampoc gaire viu: no és més que un munt d'ossos! Armat amb res més que la seva espasa de confiança, el seu cinturó d'eines i una nova aparença macabrosa, el Rentt surt en la seva recerca com un esquelet que acaba de néixer per aconseguir l'evolució existencial, amb l'esperança de tornar algun dia a la civilització amb una forma més humana.

¿El Rentt tindrà èxit o el calabós el consumirà durant la resta de la seva mort…?

==

1.- Morts morts no desitjats. Rentt és un aventurer poc qualificat que ha estat enganxat al rang Bronze durant 10 anys, però que aconsegueix guanyar-se la vida amb el treball dur. Mentre explora el laberint de reflexió de la Lluna, es troba amb un túnel completament no descobert que explora sol, amb l'esperança de trobar tresors o armes poderoses, però en canvi es troba a la cau d'un drac. El drac el devora a l'instant, però un temps després en Rentt es troba misteriosament ressuscitat com un esquelet no mort. Com que els morts morts són blasfemes, Rentt no pot tornar a casa en cas que un sacerdot el destrueixi. Després de matar un altre esquelet, absorbeix la seva energia espiritual i recorda que els monstres poden evolucionar cap a monstres més forts amb prou energia espiritual. Així, el seu objectiu és evolucionar cap a un ghoul, ja que els ghouls sí que posseeixen carn, el que fa possible disfressar-se i tornar a casa a buscar ajuda. Després de 24 hores matant esquelets i llims, s'acostuma al seu nou cos, recupera les seves antigues habilitats màgiques i s'adona lentament que s'està tornant més fort i més hàbil amb la seva espasa que quan era humà. Finalment es converteix en un ghoul, donant-li l'esperança de poder tornar a casa, però primer ha de tornar a aprendre a parlar utilitzant les seves cordes vocals dessecades i mig podrides.

2.- El principiant i el veterà. Recuperar la carn permet a Rentt lluitar contra monstres més forts i utilitzar encanteris més poderosos, confirmant que és molt més fort que el seu cos humà. És testimoni de la novel·la aventurera Rina i decideix mantenir-se amagada d'ella, però quan Rina, sense saber-ho, entra en una zona perillosa, intervé i la salva. Després d'haver recuperat una mica de discurs, Rentt és capaç d'explicar què li va passar, així que la Rina accepta comprar-li roba perquè pugui sortir del laberint. Torna amb un abric negre, botes, guants i una màscara de ferro. La màscara resulta ser un article maleït que va comprar sense saber-ho a un comerciant ombrívol que s'enganxa a la cara de Rentt i no es pot treure. Decideix aguantar-ho perquè de totes maneres ha d'amagar la cara i demanarà a un capellà que se l'elimini més tard. Pel seu error, la Rina l'ajuda a tornar a casa al poble de Maalt. Aconsegueixen passar els guàrdies fronterers culpant de la seva aparença i veu a la màscara maleïda. Un cop a dins, Rentt s'escapa, sense voler posar Rina en més risc de ser descoberta, però algun dia la tornarà a veure. Decideix visitar la seva amiga Lorraine, una mag de rang plata que reconeix a Rentt immediatament.

3.- El no-mort s'infiltra al poble. Lorraine, que està secretament enamorada de Rentt, decideix que pot viure amb ella. També actua com la seva apoderada per als assumptes del gremi, aconseguint-li feina i venent-li el seu botí, ja que entrar al gremi és massa perillós. Rentt encarrega una nova espasa a Clope el ferrer que pot tolerar la seva màgia més forta. Lorraine recorda que en la seva joventut res li interessava; fins i tot convertir-se en un metge i aventurer de rang Silver no la va omplir d'orgull, fins que un amic li va demanar que tutoriés a Rentt, que era un novell de rang Ferro. Quan el seu grau de Plata es va atorgar com a part del seu doctorat, es va adonar que Rentt era superior a ella en l'aventura real. Ella va decidir aprendre d'ell i fins i tot es va enamorar d'ell, però encara no li ho ha dit 10 anys després. Clope reconeix en secret en Rentt, però decideix honrar el desig de privadesa de Rentt fins que estigui preparat per demanar ajuda. Rentt torna al calabós, amb l'esperança de tornar a evolucionar cap a alguna cosa d'aspecte més humà. Allà es troba amb un xef obligat a començar a aventurar-se a causa dels grans deutes. En Rentt, decidint ajudar-lo, el porta al cau del drac buit amb l'esperança de trobar un tresor no descobert, però el xef s'enfonsa en un cercle de teletransportació. Després, Rentt es troba en una habitació secreta del cap davant de l'esquelet no mort d'un gegant.

4.- Evolució existencial. Rentt derrota el gegant i li dóna al xef la seva pedra màgica per cobrir els seus deutes. A canvi, el xef accepta visitar les botigues de Rentt's, ja que no pot anar ell mateix, a més dels àpats al seu restaurant. Rentt s'adona d'un altre cercle de teletransportació que condueix més a fons a la zona inexplorada. El xef, Lorris, i la seva dona Isabelle estan agraïts, així que Rentt confia en ells per mantenir el seu nom en secret. Rentt troba que la seva ment està afectada per impulsos foscos i la seva màscara s'esvaeix màgicament, permetent-li mossegar una Lorena desprevinguda. La seva sang li torna el seny abans que ella el noquei amb ira. En despertar, Rentt cura la seva ferida, però admet que té impulsos caníbals. La màscara, mentre encara està enganxada a la seva cara, ara respon als seus pensaments i pot revelar la seva boca o els seus ulls a voluntat. Lorraine s'adona que ha aconseguit l'evolució existencial, la capacitat d'escollir en què evoluciona, i bevent la seva sang es va convertir en un Ghast. Rentt s'adona que si continua evolucionant podria convertir-se en un vampir d'aspecte humà. Lorraine accepta ajudar, a canvi de deixar-la examinar el seu cos per a la investigació acadèmica. Com que la seva espasa encara no s'ha acabat, Rentt en demana una de temporal a Clope perquè pugui visitar la zona inexplorada. Rentt s'adona que Lorris i Isabelle han reobert el seu restaurant.

5.- Aventurer no mort. Lorraine descobreix que Rentt és immune al verí, que ja no necessita dormir i que pot allunyar els seus impulsos caníbals amb gotes de sang. Rentt s'assabenta que realment era popular al gremi, de manera que si intenta fer una recerca amb el seu propi nom, la gent definitivament farà preguntes. En canvi, Rentt es torna a registrar com a novell, però canvia el seu cognom a Vivier per fer-se passar per parent llunyà de Lorraine. Se sorprèn que la secretària del gremi, Sheila, encara estigui molesta que "Rentt" hagi desaparegut. Rentt explora més la zona inexplorada i descobreix una dona misteriosa que custodia una habitació amb un esquelet. Al principi, l'ataca per robar la tomba, però després de veure el seu cos Ghast substitueix la seva roba destruïda per la seva pròpia capa. També li dóna un mapa d'Acàcia que enregistrarà a tot arreu on viatgi, a canvi de mantenir en secret la seva ubicació. Lorraine està impressionada; el mapa és tan valuós com un tresor nacional i la capa és resistent a la màgia i més forta que l'armadura. Massa curiós per mantenir-se allunyat, Rentt intenta visitar la dona de nou, però descobreix que ha tancat la zona inexplorada com si mai no hagués existit, ni tan sols apareix al seu nou mapa. La majoria del gremi comença a trobar a faltar en Rentt, ja que la majoria d'ells van aprendre a aventurar-se amb ell com a novells.

6.- Examen classe bronze. Rentt té l'oportunitat de graduar-se del rang de ferro a bronze. Obté una puntuació perfecta a l'examen escrit, després, per a l'examen pràctic, s'associa amb l'esgrima Rize i la bruixa Laura, per competir amb altres grups per ser el primer a arribar a una habitació especificada al Laberint de Lluna Nova al capvespre, sense regles. . Rentt veu el primer obstacle; els mapes són antics i poc fiables, així que en compren un de nou que també mostra totes les trampes conegudes. Rize i Laura estan sorpresos de ser emboscats per una altra part, però s'adonen que aquestes tàctiques són normals perquè no hi ha regles, i els derroten ràpidament amb l'ajuda de Rentt. Després de marxar, un examinador proper està impressionat, Rentt es va adonar que els seus atacants també eren examinadors encarregats de fer l'examen més difícil. El mestre del gremi Wolff demana a la Sheila que vigili en Rentt, ja que la seva aparició sobtada i les seves habilitats avançades són sospitosos. La festa de Rentt assoleix el seu objectiu, una sala de caps. També arriba una altra festa, però a causa de les seves actituds arrogants, Rentt els deixa anar primers amb confiança. Veure'ls derrotar ràpidament confirma que hi ha més examinadors a prop per assegurar-se que ningú mori, cosa que fa que Rize i Laura tinguin més confiança quan entren a la sala del cap pel seu torn.

7.- Contracte de màgia. El cap resulta ser un Grand Slime. Rentt opta per no lluitar perquè Rize i Laura puguin guanyar experiència de combat i finalment destrueixen el llim. Com a primer grup que arriba, ascendeixen a Bronze i també reben pocions i un estoig de transport. A la tornada, Rentt els mostra com poden ser un repte els laberints, ja que un pis és un bosc gegant la geografia del qual canvia constantment. La Rize i la Laura marxen però esperen tornar a veure en Rentt. Sheila finalment li pregunta a Rentt si realment és el Rentt Faina que va desaparèixer. Rentt no està segur de dir-li-ho, així que signa un contracte de secret màgic que la convertirà en la seva esclava de per vida si revela el secret. Rentt li ho explica tot, així que decideix ajudar-lo. Lorraine desconfia i considera assassinar Sheila en silenci per protegir a Rentt, però finalment està convençuda de les seves bones intencions. Sheila revela que els aventurers novells han anat desapareixent misteriosament per tot el regne i el gremi ho tracta com un segrest massiu. Wolff sospita que Rentt és el segrestador, així que Rentt decideix evitar el gremi durant uns quants dies mentre Sheila convenç a Wolff que és de confiança.

8.- Una nova arma i poder. Mentre rep la seva espasa de Clope Rentt s'assabenta d'una nova tècnica poderosa que podria ser la clau per arribar a la classe Mythril, però per utilitzar-la necessitarà equips d'alta qualitat. L'únic problema és com guanyar diners evitant el gremi. Afortunadament, Rentt es troba amb Ryuntus del poble de Tottsu oferint una feina no sancionada pel gremi. La germana de Ryuntus es convertirà en un sacrifici per al kraken "Senyor del Llac" al poble de Tottsu, on les noies es veuen obligades a ser sacrificades perquè Lake Lord no destrueixi el poble. Quan arriben, Rentt es troba amb la germana Amiris, però ella renya en Ryuntus per haver portat a Rentt ja que ha acceptat ser sacrificada. Rentt veu un parell de comerciants sospitosos dels quals no confia. Durant el sacrifici al llac Rentt, Ryuntus i Amiris miren com apareix el Lord del Llac. Rentt dedueix que en realitat és un encanteri d'il·lusió llançat pels comerciants sospitosos. Després de derrotar-los, admeten que van simular el Senyor del Llac perquè poguessin segrestar les noies sacrificades i vendre-les com a esclaus. Amb totes les noies rescatades, Rentt rep el pagament i un petó sorpresa d'Amiris. Com que els comerciants només apuntaven a noies joves, Rentt conclou que no estan involucrats amb els aventurers novells desapareguts.

9.- Flor sang de drac. Sheila demana a Rentt que trobi una rosa de sang de drac, tot i que la missió només paga 1 moneda de bronze. Les sangs de drac estan vinculades a un amor llegendari entre un drac i un humà i segueixen sent símbols de l'amor etern. Rentt està d'acord, ja que també fan medicaments poderosos i la recerca va ser publicada per l'orfenat de Maalt. Rentt s'assabenta de l'empleada de l'orfenat Alize que la directora Lillian té Malaccumula, una malaltia que la fa emmalaltir quan fa servir la màgia i la matarà algun dia. Rentt també tracta amb monstres de rates al soterrani, però quan la rata cap el mossega, la seva sang la domestica al seu familiar, un poder que es troba habitualment en els vampirs, impressionant a Lorraine que anomena la rata Edel. Lorraine descobreix que la Rentt pot menjar aliments normals si conté la seva sang. Rentt viatja al pantà de Tarasque on ser no-mort per sort el protegeix de l'aire verinós. Mentre discutien el treball de Rentt a Tottsu, que es va negar a acreditar públicament, Sheila i Lorraine s'adonen que no saben per què en Rentt està fixat a assolir el rang de Mythril. Mentre lluita contra un Drac Tarasque, Rentt descobreix que l'Edel pot utilitzar la seva màgia. Després de derrotar i collir el Tarasque Rentt troba els Dragonbloods així com un elf masculí.

10.- Un home estrany i una feina estranya. L'elf, Isaac Hart, requereix medicaments Dragonblood per al seu empresari malalt i ofereix a Rentt una feina per lliurar-li regularment més Dragonbloods. Com que els dracs Tarasque són difícils de derrotar, Rentt ho porta en secret al carnisser de monstres del gremi Dario. Sheila es sorprèn que Rentt sigui prou fort com per ser el rang Silver. Rentt lliura un Dragonblood a l'Alize i també n'ofereix uns addicionals al sanador Umberto i a l'herborista Norman. A instància d'Edel, els monstres de rates restants accepten protegir l'orfenat. L'Alize decideix convertir-se en una aventurera com Rentt, així que demana a Lorraine que li ensenyi màgia. Lorraine decideix fer-lo volar quan, sense voler, li suggereix que ja no és jove, però quan la dutxa desesperadament en compliments, s'avergonyeix. Rentt descobreix que Isaac treballa per a la misteriosa i perillosa família Latour, que té la major part del poder a Maalt tot i no ser nobles. Com que rebutjar una sol·licitud d'ells seria perillós, Rentt visita la seva mansió, però s'assabenta del seu guàrdia de seguretat que l'accés només s'obté si passa amb èxit a través d'un laberint en constant canvi al pati davanter. La seva única pista per aconseguir-ho és que el sol no el pot ajudar, a més, si ho aconsegueix, rebrà un article màgic. Rentt confia, ja que el laberint sembla bastant petit, però després d'unes hores es perd irremeiablement.

11.- El laberint del jardí. Rentt finalment es dirigeix cap al centre del laberint i parla amb una dona jove i descobreix que és una col·leccionista d'objectes màgics que es troben als laberints. Després de rebre la mateixa pista sobre no confiar en el sol, continua endavant. Finalment s'adona que el laberint l'està teletransportant per evitar que trobi la sortida. Un cop descobert el truc, surt del laberint i troba la mansió i la noia, que es presenta com a Laura, cap de la família Latour. A Rentt se li ofereix la seva recompensa per resoldre el laberint. Al principi, se sent atret per un model d'aeronau controlada per manà que considera útil, ja que el pilot pot veure el que veu l'aeronau, però l'alt consum de manà fa que sigui poc pràctic per a l'exploració i més com una joguina. Després de convocar accidentalment i després de derrotar a un golem, Rentt es veu atraït per una ampolla de sang de vampir que, en teoria, podria convertir-lo de seguida en un vampir d'aspecte humà. A causa de la incertesa, Rentt pren l'aeronau com a recompensa i forma un contracte per seguir proveint a Laura amb Dragonbloods. Rennt se sorprèn de rebre també la sang del vampir de forma gratuïta. Lorraine desitja no córrer el risc i romandre com és ara, però també és conscient del desig ardent de Rentt d'evolucionar i convertir-se en un aventurer de classe mite.

12.- Rentt Faina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada