Bloc personal,

dimecres, 20 de març del 2024

Bone Tomahawk (2015)

[1227]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: S. Craig Zahler
Guió: S. Craig Zahler
Música: Jeff Herriott, S. Craig Zahler
Distribuïdora: RLJ Entertainment
Actors: Kurt Russell, Patrick Wilson, Matthew Fox
Estrena: 13/10/2015
Títol original: Bone Tomahawk

[ Drama, terror, western ] 2 h. 12 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,1) (117K):
“En els últims dies del vell oest, un xèrif d'edat avançada i el seu grup es proposen rescatar el metge de la seva ciutat dels habitants de les coves caníbals.”

Crítica

Un western amb indis troglodites caníbals mutants…

Aquí un gran spoiler en els dits del peu d’un troglodita indi. Tothom que tingui dos dits de coneixement hauria de saber que la gent que sempre va descalça té els dits ben separats i, especialment el dit petit, està convenientment separat per acabar d’estabilitzar el peu. Aquest imatge correspon a una persona que tota la vida ha portat sabates i té el dit petit distrofiat acomodat perquè càpiga dins d’un calçat maldit modern.


Resum (amb espòilers)

A la dècada de 1890, els bandolers Purvis i Buddy es troben amb un lloc d'enterrament nadiu americà. Són emboscats i Buddy és assassinat mentre Purvis escapa. Purvis arriba a la propera ciutat de Bright Hope i enterra el seu botí; veient això, l’ajundant de xèrif Chicory l'informa al xèrif Franklin Hunt, que dispara a Purvis (que li diu al xèrif que es diu Buddy) a la cama quan intenta escapar. Hunt envia el confiat pistoler John Brooder a buscar el metge de la ciutat, però acaba anant a buscar Samantha O'Dwyer, la filla i ajudant del metge, que cuida el seu marit ferit Arthur. Hunt deixa la Samantha a l'oficina del xèrif amb el seu altre adjunt, Nick, per atendre les ferides de Purvis. Aquella nit, un noi de l'estable proper és assassinat.

Hunt s'assabenta de l'assassinat i va a la seva oficina trobant-lo buit, amb una fletxa deixada enrere. El Professor, un nadiu americà culte, enllaça la fletxa amb una tribu a la qual es refereix com "Troglodites" i localitza la vall que habiten en un mapa, advertint a Hunt que són un grup de caníbals endogàmics rebutjats i evitats per altres tribus natives. Segur que Samantha, Nick i Purvis han estat capturats per ells, Hunt forma un grup de rescat amb Chicory i Brooder. Arthur insisteix a acompanyar-los per trobar la seva dona, malgrat la seva ferida.

Dies després del seu viatge, dos desconeguts s'ensopeguen amb el campament del grup de rescat i són assassinats per Brooder, que tem que siguin exploradors per a una incursió. El grup de rescat va establir un nou campament, però són emboscats per assaltants que fereixen el cavall de Brooder i roben la resta. L'endemà, esclata una baralla entre Brooder i Arthur, agreujant la ferida de la cama d'Arthur. La xicoria el deixa recuperar mentre ell, Hunt i Brooder continuen a peu. Arribant a la vall, el grup de rescat són emboscats pels troglodites. Els rescatadors maten a tres, però en Brooder està ferit i decideix sacrificar-se, en lloc de viure com un "collis". Hunt i Xicory són capturats i empresonats.

Hunt i Chicory troben a Samantha i Nick en una cel·la diferent i s'assabenten que els troglodites ja han matat i s'han menjat Purvis. El grup és testimoni de que Nick es va despullar, fer-se un cuir cabellut brutalment, dividir-lo viu i després consumit. Hunt enganya diversos troglodites perquè beguin licor amb tintura d'opi, un mor i un altre queda inconscient. Arthur segueix el rastre dels homes i descobreix la vall. Mata dos troglodites i descobreix que utilitzen un os d'animal a les seves tràquees com a xiulet. Bufa sobre ell, atraient un altre troglodita i després el mata.

A la cova, el líder troglodita s'enfada per l'enverinament. Els troglodites van tallar l'abdomen de Hunt, van ficar el flascó d'opi escalfat a la ferida i li van disparar. L'Arthur arriba i ajuda a Hunt a matar el líder, i allibera Samantha i Chicory. Un Hunt ferit de mort es queda enrere amb un rifle, prometent matar qualsevol troglodita supervivent quan tornin, per evitar que aterroritzi Bright Hope. Quan els tres surten de la cova, veuen dues dones troglodites embarassades, a les quals se'ls han amputat totes les extremitats i els han posat estaques als ulls per encegar-les. Després que la festa estigui lluny de la vall, l'Arthur fa sonar el xiulet troglodita, sense cap resposta. Aleshores escolten tres trets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada