Bloc personal,

dimecres, 13 de març del 2024

Hip’age (2023) S01
(Behind Your Touch)

[481]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kim Seok-yoon, Choi Bo-yoon
Guió: Lee Nam-gyu, Oh Bo-hyeon, Kim Da-hee
Música: Kim Tae-seong
Producció: SLL, Studio Phoenix
Actors: Han Ji-min, Lee Min-ki, Suho
Emissió: 12/08/23 - 01/10/23
Títol original: 힙하게

[ Comèdia dramàtica, thriller de suspens, fantasia ] 16 capítols de 60-65 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,4) (2,5K):
“Una veterinària amb poders psíquics i un detectiu massa impulsiu s'enamoren l'un de l'altre mentre resolen casos de delictes menors en un petit poble de Mujin, Chungcheong-do.”

Crítica

Una ximpleria sense cap ni peus que ha acabat convertint-se en un thriller mínimament entretingut…

Argumentalment molt dolenta, però molt ben feta a nivell de producció, com la majoria de sud-coreanes… Capítols mooolt llargs amb mil petites històries dins el capítol. Específicament construïda per entretindre al moment i oblidar de seguida.

Se m’ha fet feixuga, especialment pels capítols tan llargs al principi, però no puc negar que és entretinguda, perquè, un cop estàs dins la història comença a aparèixer un thriller bastant ben filat si no fos pel context inicial de fer gràcia de manera forçada. En algun moment, l’actriu principal m’ha recordat la manera de fer de la Lina Morgan.

He començat a seguir aquesta sèrie paral·lelament amb Shinobi no Ie (2024) S01 (House of Ninjas) i, si bé al principi m’interessava molt més House of Ninjas, al final m’ha acabat agradant més aquesta tot i que aquesta són setze capítols d’una hora i l’altra just la meitat, però en l’altra l’interès ha anat minvant: al principi interessant i al cap dels pocs capítols un pèl avorridota.

Veient una sèrie típicament coreana acabes adonant-te de com d’obsessionats estan amb la cosmètica, els maquillatges i tractaments facials, homes i dones de totes les edats.


També es pot trobar sota els títols Hiphage, Hipage o també Hip.


Resum (amb espòilers)

1.- Episodi #1.1. L'ambiciós detectiu Moon Moon és exiliat a la petita ciutat de Mujin a Chungcheon-do. Amb l'esperança d'acumular punts amb els seus superiors i ser restaurat a la seva antiga posició a Seül d'aquí a un mes, està alternativament frustrat i desesperat per la vida a la petita ciutat i la manca de delinqüència de la ciutat petita. La Bong Bong està treballant per construir la seva pràctica com a veterinària, sortir dels deutes i, finalment, obtenir l'aprovació del seu avi, però un esdeveniment d'un altre món en una visita a casa pot canviar la seva relació amb els seus pacients i tota la seva vida. Desconcertada per les seves noves habilitats, la Bong consulta un xaman que diu acollir l'esperit del general MacArthur. Des de darrere de les seves ulleres de sol d'aviador, li diu que el seu destí és convertir-se ella mateixa en xaman, i que les persones més properes a ella podrien resultar ferides o morir si no ho fa. Quan aquesta terrible predicció sembla que es fa realitat, la Bong intenta entendre els seus estranys poders, només per ser arrestada pel Moon per palpar un passatger d'un autobús. Les seves noves habilitats l'ajuden a canviar la vida d'un client i d'un pacient, però a canviar la seva pròpia vida quan torna a trobar-se amb el Moon.

2.- Episodi #1.2. Després de trobar-se en una altra situació precària, la Bong té una visió impactant. El Moon recorre la ciutat a la recerca d'un cas potencialment emocionant.

3.- Episodi #1.3. Després de ser rebutjada per Moon, la Bong va a la seva pròpia perillosa missió de recerca de fets. Però les seves ximpleries comencen a confondre els seus propers.

4.- Episodi #1.4. Per tal de trencar el següent gran cas, el Moon posa la Bong a través del timbre. Però després d'un exercici de força, el poder de la Bong comença a debilitar-se.

5.- Episodi #1.5. La Bong comença a qüestionar les intencions del seu avi. Més tard recluta el Moon per resoldre un cas de maltractament animal, a canvi d'ajuda en el seu cas.

6.- Episodi #1.6. El Moon investiga un cas veritablement desconcertant de roba interior que desapareix. Després que la Bong l'ajudi en la seva recerca, és testimoni d'una traïció sobtada.

7.- Episodi #1.7. Davant d'una tragèdia, el Moon intenta localitzar el responsable. La Bong descobreix una escena impactant després d'haver experimentat una visió.

8.- Episodi #1.8. Després d'una sorprenent cerimònia xamànica, la ciutat entra en un frenesí. Mentrestant, el Moon i la Bong investiguen el cas d'una persona desapareguda.

9.- Episodi #1.9. Una bona acció resulta ser un moviment equivocat, deixant a Ye-bun en un lloc difícil. El Moon més tard s'uneix a ella per localitzar una figura perillosa.

10.- Episodi #1.10. El Moon i la Bong recluten gent clau per recollir informació important. Però la Bong es troba amb una visió impactant relacionada amb el seu passat.

11.- Episodi #1.11. La Bong comença a aprendre nova informació sobre la mort de la seva mare. La recerca de l'agressor continua i tothom es converteix en sospitós.

12.- Episodi #1.12. La Bong demana ajuda al el Moon per trobar respostes sobre el seu passat. A mesura que un aliat polític es converteix lentament en un enemic, la Bong s'enfronta al seu avi.

13.- Episodi #1.13. Un casament (s'anuncia) i un funeral. El Moon és inesperadament sensible al patiment de la Bong. L'absència del Seon-Woo està marcada com a sospitosa. El capità Jong-Muk i el seu equip tenen prohibit investigar el cas de l'assassí en sèrie i estan dirigits a "protegir els mitjans de vida de la gent". Quan un sospitós rere un altre és eliminat, el Moon torna al principi i qüestiona totes les seves conclusions. La Bong irromp a casa seva amb una teoria que connecta tots els punts nous d'una manera aterridora.

14.- Episodi #1.14. La frustració i el dolor s'agreugen a Mujin mentre el detectiu Moon i la policia localitzen noves pistes en un grup cada vegada menor de sospitosos. Encara es comet un altre assassinat, i el Moon s'enfada de frustració, ja que l'assassí en sèrie sembla relliscar-se una i altra vegada entre els seus dits. Tot i així, fa un descobriment impactant i li confessa a la Bong. Aconsegueix evitar tots els esforços per mantenir-la fora de perill, i mentre el Moon corre cap al seu rescat, és possible que ja sigui massa tard.

15.- Episodi #1.15. Una altra mort a mans de l'assassí en sèrie deixa a la Bong i el Moon atordits, afligits i culpables a la seva manera. La víctima, però, els ha proporcionat les proves per condemnar l'assassí, no obstant això, aquest encara presumeix que li queda una última oportunitat i exigeix ser alliberat a canvi de la vida de la víctima final.

16.- Episodi #1.16. Abans que hi hagi un final feliç, hi ha d'haver un rescat, una recuperació, uns adéus, una proposta, una xerrada infantil, una aparició a la televisió i una invitació a una cita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada