Bloc personal,

dijous, 18 d’abril del 2024

Kurayukaba (2023)
(Yes, Ōtsuji Detective Agency)

[1228]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Millor llargmetratge d'animació
    als Premis del Públic del
    27th Fantasia International Film Festival

Direcció: Shigeyoshi Tsukahara
Guió: Shigeyoshi Tsukahara
Música: Chōta Akatsuki
Estudi: Team OneOne
Veus de doblatge: Kanda Hakusan, Tomoyo Kurosawa, Yū Serizawa
Estrena: 12/04/24
Títol original: クラユカバ

[ Animació, misteri, ciència ficció, suspens, detectius ] 1 h. 3 min.
MyAnimeList (6,48) (440)

Sinopsi

IMDb (6,2) (27):
“L'agència de detectius Ōtsuji té un nou cas. Ara, davant l'estranyesa de les desaparicions en massa que desconcerten la societat, el detectiu Sōtarō s'enfronta a una investigació!”

Crítica

La història està prou ben explicada i l’animació està molt ben feta, però m’ha deixat totalment indiferent…

Hi han dues pel·lícules: Kurayukaba (クラユカバ) i Kuramerukagari (クラメルカガリ); les dues estrenades al mateix dia (12/04/24) amb la mateixa durada aproximada (1h), el mateix equip artístic (Team OneOne), el mateix creador, director i guionista (Shigeyoshi Tsukahara). El projecte originalment es va crear amb crowdfunding el 2018 amb un episodi pilot. Tot i que s’ha estrenat ara, aquesta pel·lícula es va presentar a concurs l’any passat i va guanyar un premi al 27th Fantasia International Film Festival de 2023.

En la meva opinió, abusa dels efectes de color, totalment innecessaris. El crear tants elements, personatges i situacions que se surten del que es podria considerar normal sense un mínim de justificació, aconsegueixen un desconnexió massa prematura. Les veus en off un pèl anodines tampoc ajuden massa. Al final, massa elements discordants que fan impossible una mínima complicitat amb l’espectador.

És una pel·lícula realment curta (63 minuts), però se m’ha fet avorrida i me l’he hagut de fraccionar en massa troços. És evident que l’altra pel·lícula, Kuramerukagari, no la veuré i és una pena, perquè, en un altra moment, l’hagués trobat molt interessant.


Resum (amb espòilers)

El negoci va malament per a l'agència de detectius Ōtsuji. El Sōtarō i la seva jove companya Saki assumiran qualsevol feina que es presenti, fins i tot una que sembli molt més arriscada del que val la pena. És temporada de festivals a la ciutat, però lluny de la mirada pública, s'ha produït una onada de misterioses desaparicions. Un periodista contracta al Sōtarō per investigar i suggereix que les respostes podrien estar en algun lloc de la foscor, el famós laberint anàrquic que és el subsòl físic, social i moral de la ciutat. El Sōtarō subcontracta a la Saki, però aviat es penedeix quan la noia també desapareix. Ara el Sōtarō està obligat a aventurar-se a la foscor i enfrontar-se als seus dubtosos habitants subterranis, inclosa la maliciosa banda dels emmascarats i l'esquadra de policia renegada que pilota el temible tren blindat Dimoni 463!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada