Bloc personal,

diumenge, 17 de setembre del 2023

Bungo Stray Dogs (2019) S03

[405]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takuya Igarashi
Guió: Yōji Enokido (manga: Kafka Asagiri, Sango Harukawa)
Música: Taku Iwasaki
Estudi: Bones
Veus de doblatge: Mamoru Miyano, Yūto Uemura, Yoshimasa Hosoya
Emissió: 12/04/19 - 28/06/19
Títol original: 文豪ストレイドッグス

[ Animació, acció, comèdia, misteri, sobrenatural ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,8):
“El Nakajima Atsushi ha estat expulsat del seu orfenat i ara no té on anar ni menjar. Mentre es troba al costat d'un riu, a punt de morir de fam, rescata un home que intenta suïcidar-se capritxosament. Aquest home és el Dazai Osamu; ell i el seu company, el Kunikida, són membres d'una agència de detectius molt especial. Tenen poders sobrenaturals i tracten casos massa perillosos per a la policia o l’exèrcit. Estan localitzant un tigre que ha aparegut a la zona recentment, quan l’Atsushi va arribar a la zona. El tigre sembla tenir una connexió amb l’Atsushi i, quan el cas es resolgui, està clar que el futur de l’Atsushi implicarà molt més el Dazai i la resta dels detectius.”

Crítica

Hi han moltes coses que no m’agraden, però han recuperat l’esperit inicial barrejant humor i misteri…

Basada en un manga seinen escrit per Kafka Asagiri i il·lustrat per Sango Harukawa actualment en publicació des de 2012 amb un total de 23 volums a dia d’avui. L’adaptació a anime ha donat lloc a cinc temporades (l’última, actualment en emissió), una pel·lícula d‘animació (2018), un live-action (2022) i algun spin-off.

Se la pot trobar pels noms Bungo Stray Dogs, Bungō Stray Dogs, Bungou Stray Dogs, Bungō Sutorei Doggusu, Literary Stray Dogs o BSD. Aquest estrany títol vol dir, si fa no fa, Gossos petaners (o de carrer) literaris… difícil traducció on només Bungō està en japonès i manté Stray Dogs en anglès.

Hi han uns personatges clau que, en la meva opinió, tenen més força que la resta: l’Atsushi (el tigre) i la Kyōka. No parlo dels personatges més forts de la sèrie. Quan apareixen, atreu el meu interès. També quan hi han els episodis d’humor, còmics i desenfadats. Potser més que cap altra cosa.

En canvi, una de les coses que no m’acaba d’agradar és la gama cromàtica que utilitzen: una gama massa forçada mostrant sempre capvespres amb els colors alterats, de la mateixa manera que mostren els interiors contaminats lumínicament. Això que, en un principi, pot atreure, utilitzat tan sovint, personalment em cansa bastant.




Resum (amb espòilers)

En aquesta tercera temporada de l’anime, després de la conclusió de la guerra organitzativa a tres bandes, el buròcrata del govern Ango Sakaguchi recorda un fet que va passar anys enrere, després de la mort de l'antic cap de Port Mafia. Osamu Dazai, encara un nou recluta en aquell moment, va tenir l'encàrrec d'investigar els rumors relacionats amb una misteriosa explosió que va delmar part de la ciutat fa anys, i la seva connexió amb la suposada reaparició de l'antic cap.

A causa de circumstàncies fora del seu control, s'associa amb Chuuya Nakahara, el líder dotat però impulsiu d'un clan rival conegut com l'Ovella, per descobrir la veritat darrere del cas i il·luminar el mite d'Arahabaki, el déu del foc. qui podria portar Dazai a la solució del cas.

Mentrestant, en l'actualitat, l'Agència de Detectius Armats torna a ser com sempre. Tanmateix, la seva ruptura pacífica no durarà gaire, ja que els enemics vells i nous reuneixen forces i es preparen per a un altre enfrontament.

==

1.- Dazai, Chūya, quinze anys. Ango narra la història del pitjor vessament de sang a Yokohama, on es van produir 88 cadàvers. Abans dels fets de la primera temporada, fa vuit anys, Mori acaba d'assumir el lideratge de la Màfia del Port, després d'haver matat en secret el seu predecessor que mostrava tendències autodestructives. Dazai actua com a testimoni de Mori. Passa un any, i Dazai és enviat a examinar estranys rumors sobre la resurrecció del predecessor dins d'una ciutat de Suribachi, una ciutat construïda en un cràter produït després d'una explosió massiva fa vuit anys. Suribachi també és actualment una àrea de conflicte entre la màfia i 3 organitzacions més: la Societat Secreta Gernhardt (GSS), Takasekai i les ovelles, un grup de menors. Allà, Chuya, de 15 anys, sembla lluitar contra Dazai com el líder de les ovelles, creient que la màfia del port està investigant el rumor d'"Arahabaki". Arahabaki va ser suposadament convocat per l'odi d'un soldat torturat i va provocar l'explosió de la ciutat de Suribachi fa vuit anys. Lluiten breument abans de veure com el Predecessor apareix davant dels seus mateixos ulls. A continuació, Chuya és capturat i portat a la seu de la màfia. Mori decideix que ell i Dazai treballin junts, amb la vida dels membres de Sheep en perill, per descobrir la veritat darrere dels rumors aparentment connectats del predecessor i Arahabaki.

2.- Ara mateix, Déu. Chuya i Dazai es dirigeixen a entrevistar un executiu de la màfia, Rando, que és l'únic testimoni supervivent d'una explosió semblant a la d'Arahabaki i que se suposa que la va fer el predecessor. Lluitant amb els membres del GSS al llarg del camí, Rando descriu vívidament l'entitat semblant a una bèstia que va veure, permetent a Dazai inferir la identitat del culpable. En una sala recreativa, Chuya es topa amb dos membres de Sheep, que insisteixen que utilitza la seva habilitat per lluitar contra la Màfia del Port fins que Dazai intervé, alliberant els ostatges i dient-los que Chuya pot utilitzar lliurement el seu poder i que ara està afiliat amb el màfia. Els dos van apostar per veure qui pot trobar el culpable primer, amb Dazai enfrontant-se a Rando sol més tard aquell dia, ja que la seva descripció coincideix amb detalls que haurien estat allà en el passat, però que no hi podrien estar en el present, concloent que Rando havia vist el primera explosió causada per Arahabaki i la destrucció de la ciutat de Suribachi. Aleshores Chuya entra, havent arribat a la mateixa conclusió, però pel fet que cap altre testimoni va veure el Predecessor però només Rando va veure el veritable Arahabaki. Rando confessa que estava intentant trobar Arahabaki, que va ser descobert pel govern japonès fa vuit anys i segellat, per utilitzar el seu poder. Aleshores, Chuya revela que ell és Arahabaki.

3.- Només un diamant pot polir un diamant. Rando utilitza la seva habilitat per crear una dimensió sota el seu control fora de les lleis normals de la física per evitar que l'habilitat de Chuya tingui efecte, revelant que també pot reanimar un cadàver alhora dins d'aquest espai com a esclau de lluita. Ell continua lluitant contra Chuya mentre el predecessor sembla lluitar contra Dazai. Junts, Dazai i Chuya aconsegueixen derrotar a Rando, que revela la seva veritable identitat com a espia estranger anomenat Arthur Rimbaud que va venir al Japó fa vuit anys amb la seva parella per inspeccionar la contenció d'Arahabaki pel govern japonès. Quan tots dos van lluitar pel seu poder, el seu company va ser assassinat i Rando, acorralat pels militars, va intentar allargar la mà i emmagatzemar Arahabaki dins de la seva dimensió com la seva arma. L'alliberament d'Arahabaki va formar llavors l'explosió. Les últimes paraules de Rando són una conjectura que Chuya no és en realitat la deïtat en si, sinó més aviat un vaixell humà per controlar el seu poder, i l'insta a estar orgullós de la seva força com a humà. Acabada la feina, Chuya torna a l'Ovella, només perquè intentin matar-lo, després d'haver-se aliat amb el GSS. Dazai descobreix un Chuya ferit, després d'haver escapat, i s'acosta a ell amb una oferta de Mori per unir-se a ells per matar els seus enemics, a canvi que els membres de l'Ovella s'estalviïn. Sense cap opció, accepta i decideix unir-se a la Màfia del Port per voluntat pròpia després que en Mori s'hagi guanyat el seu respecte, i li regalen el barret vell de Rando com a símbol de la seva pertinença. Set anys més tard, Ango està prenent nota d'aquests esdeveniments i esmenta que la parella de Rando encara estava viva, i com en Chuya s'enfrontaria a ell aviat.

4.- Les meves males accions són l'obra de Déu. La persona que es va revelar que està darrere de l'error del comandament a distància de Moby Dick i la seva destrucció és un home anomenat Fiódor Dostoievski, el líder d'una organització pirata coneguda com les Rates de la Casa dels Morts. Després d'haver estat capturat per l'Ace, un executiu de Port Mafia famós pel seu tracte brutal als seus subordinats i les espantoses habilitats de joc, l'Ace ofereix en secret a Fiodor l'oportunitat de formar part de la seva tripulació de cinquanta homes. Per forçar encara més a Fiodor, revela la seva habilitat, Madness in the King of Jewels, que li permet canviar la vida útil dels seus subordinats per gemmes d'igual valor, sempre que tinguin un coll especial i inamovible amb joies. Tanmateix, Fiodor revela a un subordinat, després que l'Ace hagi marxat, que la seva habilitat li permet controlar la consciència i l'espai. Quan l'Ace torna, els dos decideixen jugar una partida on endevinen si la següent carta extreta serà més alta o més baixa que l'anterior, amb Fiodor guanyant per golejada. L'Ace s'enfronta a ell, deduint que aquesta habitació és un espai d'habilitats creat per Fiodor al seu cap, el que resulta en que les cartes es manipulen lliurement, el comunicador es trenca, la porta no es pot obrir i el rellotge immòbil darrere d'elles. No obstant això, quan el subordinat troba l'Ace penjat del sostre, Fiodor revela que va fer que semblava un espai d'habilitats trencant el comunicador i el rellotge amb vi i omplint trossos de suro al forat de la pany. A continuació, mata el subordinat utilitzant la seva habilitat real, Crim i càstig, i roba una llista compilada que conté totes les habilitats dels membres de Port Mafia.

5.- Cop de pal i addicte. Quan les coses s'han apagat després de la batalla amb el Gremi, l'Agència de Detectius Armats es relaxa en una cafeteria del primer pis del seu edifici d'oficines. Atsushi informa que han sorgit organitzacions criminals per trobar la fortuna del gremi rumorejat i com es va trobar amb la Lucy l'altre dia. Això fa que una d'aquestes organitzacions, The Park, intenti extreure informació de l'Agència saquejant la cafeteria i arrencant les ungles del gerent, provocant una ferotge represàlia dels membres de l'Agència. Després de venjar-se, el gerent revela que ha emprat a Lucy per ser un dels seus membres del personal, per a sorpresa d'Atsushi.
Com l'Agència, la Màfia Portuària es relaxa després de l'incident. Higuchi veu que Akutagawa torna a casa amb una bella dona un dia i planeja esbrinar la seva identitat. Mentrestant, Kunikida porta l'Atsushi a veure Katai Tayama, un antic membre de l'Agència, l'habilitat del qual "Futon" li permet controlar els dispositius electrònics sense tocar-los i processar la informació una dotzena de vegades més ràpid que els humans normals, per tal de trobar la identitat darrere de la persona que va molestar. el comandament a distància de Moby Dick. No obstant això, es revela que en Katai s'ha enamorat d'una dona que és, casualment, la mateixa dona que Higuchi segueix, i que no pot utilitzar la seva habilitat a causa del mal d'amor. Higuchi i Katai persegueixen quan veuen la dona, que es revela que és Gin, que també és la germana petita d'Akutagawa. Rebutjat, Katai treballa amb el seu dolor per ajudar l'Agència a trobar la seva informació.

6.- Herurisu! Atsushi i Kyouka tenen l'encàrrec d'investigar un misteriós maletí en un dels iots del port de la ciutat. La Lucy, que ha guardat rancor a l'Atsushi per no haver vingut a salvar-la quan el va deixar escapar del Moby Dick, deliberadament oculta informació sobre la seva ubicació i fa que la parella vagi a una persecució d'oca salvatge, amb Atsushi gairebé ofegant-se. Finalment, amb la cooperació de Lucy, els tres s'adonen que el maletí conté informació classificada que detalla la mort dels pares de Kyouka, que havien estat espies del govern i, per tant, no tenien els detalls de les seves morts revelats al públic ni a la mateixa Kyouka. Els seus pares van ser assassinats en una emboscada per part d'un usuari d'habilitats que podia controlar les ments. En un intent de protegir la seva filla, la seva mare, que era la portadora de Demon Snow en aquell moment, li va ordenar que es matés i li va transmetre l'habilitat a Kyouka. Kyouka es reconcilia amb l'habilitat que abans odiava, ara amb la comprensió que és una representació de l'amor dels seus pares. Més tard es demostra que Koyou va ser qui havia plantat el maletí com a regal per a Kyouka celebrant el seu nomenament formal a l'agència.
Retrat d'un pare. Atsushi té l'encàrrec d'investigar un accident de cotxe als carrers, i es revela que la víctima morta és el director de l'orfenat que li va infligir un gran trauma durant la seva infantesa. Mentre l'Atsushi lluita per enfrontar-se a les seves lluites passades i a les emocions conflictives, s'adona que les accions del director, tot i ser malvades i inhumanes, l'havien equipat amb les habilitats necessàries per sobreviure com a usuari d'habilitats que no va poder controlar el seu poder quan era jove, sent alguna cosa. remotament d'una "figura paterna" per a ell. Es revela que el director, després d'haver vist la cara d'Atsushi als diaris de l'incident de l'explosió de Moby Dick, havia arribat a Yokohama amb la intenció de felicitar-lo amb flors.

7.- L'aixecament de Fitzgerald. Louisa troba Fitzgerald entre els barris marginals de Yokohama, després d'haver perdut les ganes de viure després de la caiguda del Moby Dick, sense un sol cèntim ni amic. Ella aconsegueix animar-lo i deixar-lo recuperar el seu antic, amb la intenció de Fitzgerald de trobar una nova base d'operacions per reformar un nou gremi. Mira en un dels gratacels de Yokohama, un edifici que acull la seu de 'Eyes of God', una potent empresa de desenvolupament de tecnologies de reconeixement facial i càmeres de seguretat. Utilitzant les seves habilitats empresarials i una confiança ridícula, Fitzgerald s'involucra en un cas judicial en què un dels seus enginyers va ser acusat d'haver matat un home, de veure deliberadament el frau i guanyar-se el càrrec de conseller delegat.

8.- L'assassí emmascarat. Un antic assassí del gremi comença a atacar la gent. Infligeix tant a Fukuzawa com a Mori una maledicció que drena la seva vida útil. En Dazai s'adona que Fiodor controla aquesta persona i s'assabenta que Fiodor està buscant un llibre que li permeti reescriure la humanitat a la seva voluntat. Abans de marxar, Dostoievski fa que un home dispari a Dazai per tal de passar la seva informació a l'Agència. Com a resultat, l'Agència i Port Mafia es veuen obligats a lluitar entre ells, ja que el guanyador trobarà una cura per curar els seus superiors. Kunikida substitueix al president inconscient i és ajudat per Edogawa per proporcionar estratègies per enfrontar-se a la màfia del port que ataca el seu edifici.

9.- Canibalisme (primera part). L'Agència deixa enrere Tanizaki com a moneda de canvi amb la Màfia del Port per capturar el portador del regal del canibalisme, Pushkin, per neutralitzar la condició dels dos caps. No obstant això, quan l'Atsushi i la Kunikida van darrere d'ell, els nens armats els obstaculitzen, i mentre Atsushi va darrere de Pushkin, Kunikida es queda enrere per salvar un nen amb granades al coll. Mentre Kunikida no aconsegueix salvar el nen, Atsushi aconsegueix capturar Pushkin, que resulta ser un fals. L'Agència perd la seva moneda de canvi, mentre que la Port Mafia intenta fer un tracte amb Tanizaki, que es nega i utilitza la seva habilitat per intentar matar el cap de Port Mafia. No obstant això, falla quan Ozaki ataca amb Golden Demon, però és rescatat per Kyoka. El duet és recollit per la resta de l'Agència, que intenten trobar una altra manera d'aconseguir el cap de Port Mafia, però Atsushi els recorda el missatge que va rebre de Lucy, que està utilitzant l'habitació d'Anne per mantenir el cap de l'Agència segur. a no, no han de lluitar contra la màfia portuària, sinó per mantenir la ciutat segura.

10.- Canibalisme (segona part). La guerra entre l'agència i la màfia continua però Kunikida es nega a participar en aquest conflicte, seguint les ordres de Fukuzawa. Kyoka intenta prendre Higuchi com a ostatge però Akutagawa l'atura. Edogawa lluita contra Chuya i els té a tots dos atrapats en una novel·la d'assassinats creada per Poe. Per tal de reduir les baixes de la guerra actual, Fukuzawa i Mori lluiten un a un.

11.- Canibalisme (tercera part). Fukuzawa i Mori intenten matar-se mentre recorden el seu passat. Abans que ningú pugui acabar amb el seu rival, són detinguts pel seu superior, Natsume Soseki. Aleshores, Dazai fa que Atsushi i Akutagawa treballin junts una vegada més per infiltrar-se a les rates de l'amagatall de la Casa dels Morts. Tot i treballar junts, Akutagawa està infligint el mateix virus que va infectar Fukuzawa i Mori.

12.- Eco. Atsushi i Akutagawa persegueixen l'home amb l'habilitat del virus, Pushkin, però són interromputs per l'assistent lleial de Fiodor, Ivan Goncharov. Goncharov utilitza la seva habilitat per manipular la terra per crear golems que aclaparan el duo. Els dos finalment treballen junts, amb Akutagawa deixant que Atsushi porti el seu Rashōmon, combinant les seves habilitats per acabar amb l'enemic. Pushkin, que escapa de l'amagatall, s'enfronta tant als membres de l'Agència com a Port Mafia. No obstant això, es revela que Fiodor està lluny de l'amagatall, després d'haver predit les circumstàncies i es va traslladar a un cafè al terrat d'un altre lloc de Yokohama utilitzant la música dels programes de ràdio per senyalitzar i donar ordres a Goncharov. En Dazai utilitza l'ajuda de Fitzgerald, que té el control de totes les càmeres de seguretat a Yokohama, per contraatacar, predir el pensament de Fiodor i arribar amb reforços de la policia i del Departament d'Habilitats Especials per arrestar en Fiodor. Després de la batalla, l'Atsushi i l'Akutagawa prometen tenir un enfrontament entre si durant els propers 6 mesos, cadascun planejant aprofitar aquest temps per perfeccionar les seves habilitats al màxim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada