Bloc personal,

dimecres, 25 d’octubre del 2023

Kowloon Generic Romance, vol. 4 (2021)

[486]

Valoració



Fitxa tècnica

Jun Mayuzuki (guió, dibuix, tinta i color)
(九龍ジェネリックロマンス)

[ Manga seinen / josei, romanç, ciència ficció, slice of life ]
Tu manga online
Norma Editorial (13/01/23 a Espanya)
Sueisha (19/02/21 al Japó)

7 capítols (25-31) - 178 pàgines (versió japonesa) / 176 pàgines (versió espanyola) - 128 x 182 mm (B6)
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,70) (3.220)

Sinopsi

Whakoom :
“El pas d’allò real a l’irreal… Una pregunta de connotacions negatives: «i si l'amor que sents i la teva vida pertanyessin a una altra persona?» La Kujirai, que desconeix el seu passat, vol ser ella mateixa en tota la seva plenitud; la tranquil·litat d'anar revelant els secrets que apareixen un darrere l'altre, així com aquest misteri cada cop més enrevessat…”

Crítica

Els misteris es revelen i la ciència ficció pren força…

És ben curiosa la inclusió un pèl forçada de BL (boys love) en un manga que en principi era seinen, però que, justament per aquesta inclusió de BL, el converteix en josei, amb la història entre el Miyuki (el “líder” de les clíniques d’estètica) i el Gwen (el doppelgänger del cambrer del cafè).

[ Atenció espòiler: el Miyuki és hermafrodita ]

Em dona la sensació que, en aquest volum, l’autora està provant noves textures. Potser massa, fins i tot… l’excés de textures de procedència diferent i sense un mínim de coherència acaba molestant. També em dona la sensació que va improvitzant sobre la marxa els girs de guió, tot i que sé segur que, amb la quantitat d’editors que angoixen els mangakas quan tenen la serialització confirmada, és ben difícil.

En aquest volum, finalment sabem coses que estaven deixades anar, fins ara, massa a la babalà. Sabem que el Kowloon original va ser enderrocat el 1994 i que el Kowloon de la història és una reconstrucció. Sabem que, en el present de la història els cotxes leviten i no tenen rodes. També sabem que hi ha una doble piràmide orbitant al voltant de la terra, GenTerra, que serveix per viure-hi les elits. I òbviament sabem que els clons estan a l’ordre del dia. Per tant, és el futur.

Més coses… la Kujirai de les ulleres és la Kujirai “antiga” i la que no en porta la “nova”, però… les dues tenen pigues i les pigues no es reprodueixen en els clons… per tant, no és un clon: és l’autèntica, única i original. Els clons són zirconians.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada