Bloc personal,

dimarts, 17 d’octubre del 2023

Tenju no Kuni, vol. 1 (2018)
(Blissful Land)

[480]

Valoració



Fitxa tècnica

Ichimon Izumi (guió, dibuix, tinta i color)
(テンジュの国)

[ Manga shōnen, romanç, slice of life ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones (29/10/20 a Espanya)
Kodansha (Bessatsu Shōnen Magazine) (09/03/18 al Japó)

5 capítols (1-5) - 192 pàgines - 128 x 182 mm (B6)
MyAnimeList (7,49) (1.276)

Sinopsi

Whakoom :
“Dins d'un pintoresc poble de muntanya del Tibet del segle XVIII, el Kang Shiva, de 13 anys, es prepara per heretar algun dia la posició del seu pare com a metge de la ciutat. Distret i obsessionat amb les herbes, el Kang mai s'ha plantejat enamorar-se i casar-se, tot i tenir l'edat adequada per prendre núvia. Quan una noia anomenada Mosh Rati ve de lluny per conèixer el seu futur marit, es queda amb la família del Kang a casa seva. Hipnotitzada per la seva bellesa, el Kang pensa en la sort que tindrà l'home que es casa amb ella. Però per a la seva sorpresa, ella és la seva núvia prevista! Entre un doctor en formació i una jove d'un país estranger, s'ha de formar un romanç en flor.”

Crítica

Una història romàntica tancada, de 5 volums, d’un jove metge al Tibet del segle XVIII…

El títol vol dir, literalment, El país de Tenju des del japonès i Terra feliç des de l’anglès. En espanyol han mantingut el títol en anglès… potser per allò de semblar-se, encara més, a Bride Stories (A Bride’s Story - Otoyomegatari)?

L’autor és bastant desconegut: no hi han referències ni d’edat, ni de gènere, ni tan sols alguna foto… Sí se sap que és un autor novell i, per tant, jove. També se sap que, quan s’hi posa, és prou prolífic: cinc volums en dos anys.

En l’inici, el dibuix és bastant deficient, però la història, ben explicada, desenvolupada i argumentada, ho dissimula bastant. A més, amb el pas de les pàgines, oblides les deficiències i et concentres en les coses bones. Desconcerta, però, els diferents estils utilitzats en trames i textures i també contrasten dibuixos molt detallats en alguns aspectes i en altres poc treballats… és, si més no, estrany.

Certament es podria qualificar com un intent frustrat (opinió personal i amb matisos) d’acostar-se a la genialitat i idiosincràsia de la Kaoru Mori amb Otoyomegatari (2009) (Bride Stories - A Bride’s Story).




Resum (amb espòilers)

Un jove aprenent de metge (remeier, recol·lector d’herbes) del Tibet es troba amb l’agradable sorpresa de la visita d’una noieta, jove com ell, que ve a casar-se amb ell segons pactes familiars.

Mica en mica, coneixem la vida familiar del metge, pares, germana i també de la nouvinguda, que té especial predilecció pels brodats i cosits en roba, i sabem com són la medicina, gastronomia, teixits, costums i tradicions del Tibet del segle XVIII.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada