Bloc personal,

dijous, 19 d’octubre del 2023

Tenju no Kuni, vol. 3 (2019)
(Blissful Land)

[483]

Valoració



Fitxa tècnica

Ichimon Izumi (guió, dibuix, tinta i color)
(テンジュの国)

[ Manga shōnen, romanç, slice of life ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones (25/02/21 a Espanya)
Kodansha (Bessatsu Shōnen Magazine) (09/01/19 al Japó)

5 capítols (11-15) - 160 pàgines - 128 x 182 mm (B6)
MyAnimeList (7,49) (1.276)

Sinopsi

Whakoom :
“El matrimoni entre el Kan Shiba, un jove aprenent de metge, i la Lati Moshi, ha estat acordat per les seves famílies. Tot i que el Kan Shiba està cada dia més enamorat, no aconsegueix expressar els seus sentiments en veu alta. Què passarà quan la Lati rebi els complerts d'un altre…? Aquesta és la història de dos promesos i el seu dia a dia al Tibet del segle XVIII.”

Crítica

El festival estiuenc de curses de cavalls…

El Kan i la Lati es comencen a conèixer i davant la primera mirada innocent d’una nouvinguda, també coneixem els costums del poble tibetà, en especial tot allò referit a medicina, però també els costums i altres aspectes culturals.




Resum (amb espòilers)

Tibet, segle XVIII. Una núvia d'un país estranger és entregada al Kan Shiba, un nen que és aprenent de metge que viu en un poble de les muntanyes. Ella es diu Lati Moshi. Les dues persones innocents s'apropen i finalment es converteixen en una família. Una història d'un nuvi i una núvia, que representa la vida quotidiana al Tibet.

Kan Shiba, un nen que és metge en pràctiques, i la seva núvia Lati Moshi estan compromesos pels seus pares. El Kan Shiba se sent atret per la Lati, però no pot expressar els seus sentiments amb paraules. Un dia, es troba amb una escena on la Lati estava sent cortejada…!? Una història d'un nuvi i una núvia ambientada al Tibet. Aquesta vegada, també s'inclou l'emocionant edició del "Festival de curses de cavalls"!

==

La Lati coneix com funciona la poligàmia (una dona casada amb dos germans) al Tibet del segle XVIII. També coneix els costums del festival amb competicions de carreres de cavall, tir amb arc i balls i cantades. El Kan no sap com expressar els seus sentiments a la Lati.

En un flash-back uns quans anys enrera, el doctor Pelma i un Kan Shiba encara nen, ajuden a un comerciant de pas que ha patit un accident i ho fan de franc. Quan el comerciant torna a passar pel poblat, porta medicina i regals pel Kan i el seu pare en senyal d’agraïment ara que és un comerciant reconegut.

Es convoca una reunió per decidir qui podrà participar a les carreres de cavalls que duraran deu dies i qui haurà de cuidar el bestiar i fer les feines de la terra per la resta de veïns. Després de perdre l’oportunitat de participar-hi dos anys seguits, el doctor Pema aconsegueix que tota la família pugui participar al festival.

Amb les millors robes pel festival, abans de muntar la tenda ja tenen feina per curar la conjuntivitis d’un tirador d’arc. Han de recollir llet materna humana per netejar l’ull. Mentrestant, a canvi, els munten la tenda la família de l’afectat. Un cop solucionat, el Kan i la Lati gaudeixen del festival.

El Kan s’anima a participar en la cursa de cavalls per passar-s’ho bé, però en el moment que s’enteren que el premi és una marmota morta, pel fet d’aconseguir la vesícula biliar, fetge i pell per fer medicaments, l’objectiu canvia radicalment: ara cal guanyar. Naturalment, no ho aconsegueix, però queda tercer. Després de passejar per les paradetes de fira, es troben amb els germans del pare que han vingut de visiti i, casualment, han aconseguit una marmota que han portat pel Kan. La Lati pot assaborir la carn de marmota per primera vegada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada